reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Dzień dobry
Ja właśnie wróciłam z laboratorium, Młody miał pobieraną krew. Jutro znów do lekarza. Trafiliśmy pod opiekę pulmunologa, są podejrzenia astmy :-(

U nas niestety zimno i leje. Na 15 do pracy więc chociaż tyle, że słońca żałować nie będę.

Rojku, Żabcia współczuje Wam tych boli. Wiem jak to jest bo cierpię na migrene od lat i u mnie prawie zawsze kończy się wymiotami.

Kota oj Ci Twoi tesciowie, nie maja wyczucia za grosz. Obyś to jakoś zniosła!

Sosnowiczanka jak Alan? 5tki już są?

Phelania jak sobie dajesz radę?

U nas bunt 2latka!! Wczoraj byłam na zebraniu w żłobku i zabrałam Młodego, pózniej były tańce i poczestunek dla mam i ojców. Młody urządził cyrk na maxa i musiałam uciekać. Nie wiem co się z nim dzieje :-( najgorzej że M w ogóle nie uczestniczy w jego wychowywaniu a rodzice M mając Młodego pod opieka idą na łatwiznę i puszczają mu non stop bajki... Zero zabaw! A nie mam innej opcji i muszę Go im podrzucac.

Sorry że smęcę ale mam dola.

reklama
inka wspolczuje bo co to za opieka nad dzieckiem jak mu sie puszcza bajki ja pod wzgledem opieki to uwielbiam zostawiac Zuzie z moim tata bo wtedy dziecko poznaje swiat tata zawsze ja zabier gdzies i tlumaczy a tesciowie wogole mi nie pilnuja dziecka. A i mam nadzieje ze jednak Aleks nie ma astmy:**

2701.. zazdroszcze takiego ksiedza kiedys w sasiedniej parafi tez byl taki ksiadz ale teraz go przeniseli i przyszedl taki ze tylko kasy chce

U nas nadal zimno i leje normalnie masakra gdzie jest slonce gdzie?????

Co do pogody, to brak słów...teraz pora deszczowa chyba nastała:wściekła/y:

Inka- trzymam kciuki za zdrowie małego!! Moi rodzice musza byc kreatywni w opiece nad małym, bo jego nic nie zainteresuje na dłużej niż 5 minut...

Kurde , połozyłam gdzieś tel i znależć nie mogę...

Hej

Ale pogoda :baffled: Leje, wieje.. Brrr.... nie wiecie kiedy jakas poprawa pogody?
Bylismy w carrefour po pieluchy, pampersy są w fajnej promocji, po 74.99 za duzy karton.
I jeszcze kupiłam mlodemu książke w biedronce "Najpiekniejsze opowiadania dla chlopców" Mam zamiar mu czytac przed snem.

Obiadek sie gotuje zaraz ide do pracy, noc znowu kiepska, ale tym razem M odlądał z nim bajki :)

Inka wczoraj chccialam sprawdzic stan uzebienia, ale Alan tylko mnie pogryzl i nic nie zobaczyłam :(
Oby to jednak nie byla astma u Aleksego..

Hej pieknoty,

Ale pogoda szlak czlowieka moze trafic wrrrr.Jutro mamy szczepienie 2x Alutkowe i Marcelowe bedzie wesolo:baffled:

Inka-co tu duzo pisac jest ciezko z dwojka tak malych dzieci czasu brak na wszystko , ale nie ma co narzekac;)Dzis tez mielismy pobranie krwi tylko u Marcela no i mocz mam nadzieje zew zadnych bakteri nie bedzie bo sie zalamie:no:...Zdrowka dla Aleksego moze to jednak nie astma:confused:

U nas juz lepiej z Alutkiem jesli chodzi o jego zachowanie chyba zrozumial idziemy w dobra strone:-)

Na 17.30 mam kontrolne USG bioderek mam nadzieje ze chociaz z tym u Marcela bedzie ok...

malenstwo-obiecuje slonce bedzie jutro:p

Kota- wspolczuje tesciow:sorry2:

inka- to faktycznie dziadki beznadziejni są i idą na łatwizne z tym tv
27010- jak będzie pogoda to pójdziemy na procesje tylko wózek weźmiemy
maleństwo- w PS jest napisane "pozwólcie dzieciom przychodzić do mnie". Jeśli ksiądz robi problemy można zgłosić skargę do kurii.
milva- masz tel czy dzwonić do Ciebie ? ja kiedyś na skype zaczepiłam szefową bo miałam podobną sytuacje i zadzwoniła. Tel sie znalazł głęboko pod łóżkiem

Wczoraj byłam u fryzjera strzyc dziewczyny. Mała sie kręciła u mnie na rękach ale jakoś poszło. Ja ze sobą byłam tydzień temu. Teraz jestem ruda. Dziś w przedszkolu byłam na DM, wzruszyłam sie. Dzieci mówiły wierszyk coś tam między innymi "moja mama ciągle pracuje" i sobie uświadomiłam że ja już 5 lat nie pracuję ( szok ! ) i w ogóle mnie nie ciągnie do życia zawodowego :)

Jedziemy dziś do wawy bo jutro 9 rano mam być w sądzie. Jak mi sie tam nie chce. Pożyczyłam kiedyś bratu kase i oddał mi ale teraz ma podział majątku i muszę osobiście poświadczyć w sądzie że tak było. Byłam z nim u notariusza i ma to na piśmie, mój podpis ale adwokaci doradzają że lepiej abym była na rozprawie. Wrócimy w czwartek. Mała śpi, musze sie pakować.

inka mam nadzieję że podejrzenia astmy u Aleksego się nie potwierdzą.

Sosnowiczanka widzę że Ty "możesz" sprawdzić Alankowy stan uzębienia tak jak ja Maciusiowi że można palca stracić tak gryzie i zaciska zęby.

Phelania trzymam kciuki za Marcelkowe wyniki &&& No i oczywiście za jutrzejsze szczepienia też trzymam kciuki &&&

Kupinosia pokaż fotki dziewczynek po wizycie u fryzjera :-)

Próbowałam położyć Maciusia spać ale ten poleżał i wstał :-(

Wita Was, u nas nic nowego, dom, praca, przedszkole, naprawa auta, czas pedzi niesamowicie, jutro na pobranie krwi z Mel, wiec bedzie wesolo, Kacperek jest taki cudny dzieciak-kochany moj.

MILVA super, ze babcia w koncu sie postrała z prezentem.

KOTA wspołczuje wizyty teściow.

KUPINOSIA dawaj bluzki na watek zakupowy, zobacze co mi wpadnie w oko.
Myśle, ze nawet dla Meli aga i dłużej starczyć bo ona drobna.
Ile Ola ma wzrostu i ile wazy??
Ha ha rodzynki w czekoladzie, padła:-D
Zazdroszcze Ci tego, ze masz możliwosć nie pracowania, ze zarobi tyle byście mogli sie utrzyac, ja też wolalabym siedzieć z dziećmi w domu no ale niestety. My dzień matki i ojca mielismy w piatek w przedszkolu a jutro dzieciaki mają dzień dziecka: preznty, mini playbac show: moja chodzi po domu i spiewa ZAWSZE Z TOBĄ CHCIAŁBYM BYĆ, KOCHAM CIE ZA TO :-D

270.. na Boze Cialo z dziećmi, zależy od pogody, czy Koko nie za mala na sypanie kwiatkow???
Super musialo wygladac jak dzieci ksiedzu na kolanach podczas mszy siedzialy.

MALEŃSTWO w szoku jestem jak mozna wyprosić kogos z kościoła bo jest z małym dzieckiem?? O nie nie ja bym na pewno nie wyszła, trudno niech nie ciągnie mszy.
Ja pierdziut a to co wyprawil podczas chrztu tego dzieciatka to nie moge tego pojać, to jest ksiądz?? o nie nie to jakis pajac.

AGAPA 150zl na dentystę to powiem, że to mało i tak.

Pisalyście, ze nie widzicie zdjecia pieska, spobuję jeszcze raz wrzucić. 181251_579087648802158_1350206012_n.jpg

INKA tulę.

PHELANIA trzymam kciuki za dzieciaki.

Załączniki

• 181251_579087648802158_1350206012_n.jpg
    181251_579087648802158_1350206012_n.jpg
    15,9 KB · Wyświetleń: 27
Hej dziewczyny,

Inka, trzymam kciuki za Aleksego!
Rojku, Żabcia, ja też zmagam się z brakiem M. w domu, do końca tygodnia musi zamknąć w pracy budowę, więc siedzi w biurze do nocy, wraca często ok 22, a wychodzi do pracy tak wcześnie, że bywa, że w ogóle się nie widujemy :( pocieszam się, że jeszcze tylko kilka dni i będzie wracał normalnie (dopóki nie dostanie kolejnej budowy :/) Na szczęście Kubinek jest mega kochany, nawet dajemy radę bez wychodzenia na dwór w ten ziąb i deszczycę. Choć dziś wybrałam się z nim do moich rodziców i stwierdzam, że prowadenie samochodu zaczyna być już wyzwaniem, ale daliśmy radę :) Mi jest najgorzej nocami, bo ledwo oddycham leżąc, strasznie bolesne też się stały ruchy Hani, czyli coraz bliżej końca...

idę oglądać "Projekt Monster" na tvn7, a później spać, miłego wieczorku kochane!!

reklama
Phelania trzymam Cie za słowo , że jutro będzie słoneczko:))
Kupinosia juz jakies skargi poszly do kurii bo nie dosc ,że chamski to jeszcze hazardzista :((
Dorota niestety taki ksiadz pomijajac fakt , że rodzice placili za chrzest 150 zł i jeszcze takie cyrki odpierdzialał

Ja siedze zamulona bo A przyjechał z delegacji wielce sfochowany na cały świat za problemy w pracy jestem chyba winna ja i Zuzia bo skoro nic do nas nie odzywa:((
Miłej nocki laseczki:**

Do góry