reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Nie pisalam bo konczylam wyprawke dla Marcelka popralam czesci od kolyski jutro bedziemy skladac,bylam z mlodym jeszcze na zakupach (obkupic go na wiosne) bo wiem ze pozniej czas nam nie pozwoli...
sorry2.gif

Dzis mi sie snil poród a mojemu M ze jest policjantem hehehehe...Ogólnie po dzisiejszej wizycie zaczynam sie bac porodu jeszcze gin mi powiedział ze moze tak byc ze znów bede rodzic bez znieczulenia,bo drugi poród szybko przebiega
shocked.gif
laugh.gif
ogólnie od wczoraj pije liscie z malin:)mam nadzieje ze nie urodze w aucie:p

Sosnowicznka- dobrze ze ok!!! bo juz sie martwilam o Ciebie!!!
Inka- tawrdziel z tego twojego leonka!!!! super kocur:p

reklama
Byliśmy dziś na kontroli i Adaś jest zdrowy. Za tydzień idziemy na szczepienie 5w1 i muszę szykować 150 zł, a to jeszcze przed wypłatą będzie :eek: Pogadałam sobie od serca z M. i jakoś mi lżej. Teraz patrzymy na tv, choc ja już słabnę i chyba się kładę. DOBREJ NOCY!

Agapa mozesz spróbowac tej maski, jest to jedna z lepszych firm której maski i odzywki "mam wypróbowane" na sobie.

Renee Blanche - H-Zone Maska Nawilżająca 250ml (3096298932) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Chyba ze chcesz trochę tanszą (w sumie sporo porównując pojemnosc) mozesz sprobować tę KALLOS MASKA MIODOWA CREMA HONEY WŁ .SUCHE 0,8L (3137769892) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Mimo niskich cen kallos ma naprawdę dobre maski do włosow. Ostatnio pokazywalam wam maskę keratymową.
Kallos Keratin maska wygładzajaca z Keratyną 1000m (3116341845) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Pare dni temu zrobiłam sobie keratynowe prostowanie, chyba nawet wam nie pisałam, w świeta, troche pomogła mi siostra (samemu ciezko) I uzywam teraz tej keratynowej maski, jest rewelacyjna.

Linki wkleilam pierwsze lepsze z allegro, pewnie idzie kupic troszkę taniej:)

Dodam jeszcze ze miodowej na sobie nie próbowałam, ale lubię kallosa kosmetyki.

Ostatnia edycja:
Sosnowiczanka niepotrzebnie się nakręcałaś;p bardzo się cieszę, że jest ok. A co do włosów to jest jakiś sposób na rozdwajanie końcówek? Mam włosy do pasa i podcinam je co jakiś czas, ale miałam kiedyś pocieniowane i nie wszystkie rozdwojone końcówki idzie ściąć...

Phelania ja się denerwuję, tak jakbym ja miała rodzić, jak sobie przypomnę aaaaaaa!!!! :-D wierzę, że będzie szybko i sprawnie!!
Nastazja cieszę się :)
Dorotar zawsze miło spędzić czas poza domem :) zdrówka dla Kacperka!

Ostatnia edycja:
Witajcie.
Do tej pory pogoda jakoś nie wpływała na mnie negatywnie, ale teraz odczuwam jej depresyjny wpływ :-( wiosno, gdzie jesteś?

Sosnowiczanka - ja też korzystam jeszcze z przewijaka, co prawda nie takiego nakładanego na łóżeczko, tylko mamy w łazience komodę kąpielową z przewijakiem. Co prawda kawał grata z niej, ale nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez tego, wszystko mam pod ręką i dziecko na wygodnej wysokości :)

Venus - moja Elenka, to jak twój Mikołajek też sama zasypia u siebie w łóżeczku i spi w nim od urodzenia. tak sobie postanowiłam i zawsze odkladalam po karmieniu i teraz jak czasem jest jakis problem ze spaniem i chcemy sie polozyc do lozka razem z e. to ona oczywiscie zaczyna szalec ;-)

zabcia
- moze te klopoty ze skorą to na dziewczynke? :-) choć mi akurat cera w ciąży bardzo się poprawiła....

WItajcie kochane..
A ja dziś zastanawiam się poważnie nad sprzedażą łóżeczka i krzesła do karmienia. Adaś od paru tygodni marudził gdy wsadzałam go do krzesełka, a teraz już sam siada na krześle przy stole , chce jeść sam, sam pić, najlepiej ze szklanki. Mój syn po prostu chce wszystko SAM i teraz nie ma mowy o jedzeniu czy nawet siedzeniu w krzesełku. Chyba sprzedam tego "grata", bo zajmuje wiele miejsca a jest zbędny i może kupię mu mały stoliczek i krzesło do pokoju. Kurcze dałam za to cudo 400 zł i teraz pójdzie za marną 100 może?

Jeszcze mam mnóstwo ubranek do wystawienia.. A tak mi się nigdy nie chce!!

Umyłam się właśnie, Adi zjadł śniadanie i będziemy się bawić.. M. w pracy, ale mama chociaż w domu, więc mogę go na chwilę zostawić. dobra lecę , wpadnę jak będzie miał drzemkę..

Nastazja -U nas Bartek wszystko chce robić SAM, to też sposób na wiele rzeczy- np lekarstwa. Ale krzesełko lubi i czasem nawet chce sobie w nim posiedzieć i obejrzeć bajkę. A ubranka może wystaw jako pakę, łatwiej niż każde osobno- szybciej ;-)

Wstaliśmy znowu o 8, fajnie. Wczoraj wieczorem mały dostał lekkiej histerii, ale w końcu zasnął na P. Jutro mój" małżonek" ma urodziny - 39- te. Starość nie radość:-D Nic mu nie kupuje- tzn dostanie kasę i sobie coś tam chce dołożyć i kupić do perkusji...
Śnieg pada...

Nastazja Ben tez. Juz nie chcial siedziec w krzeselku wiec kupilam takie siedzisko na normalne krzeslo. Ben je uwielbia i nie ma juz problemu z siedzeniem!

http://m.tesco.com/mt/www.tesco.com/direct/safety-1st-basic-booster-seat-blue/206-2926.prd?pageLevel=&skuId=206-2926

Cześć wam.
I Mikołaj mi się rozkłada :-( Wieczorem stan podgorączkowy 37.3, w nocy też ale ciut więcej 37.6. Coś się zaczyna dziać. Do tego kaszel większy niż wczoraj. Dziś zostanie z moją ciocią bo pogoda dupna i nie chcę go bardziej narażać, bo po niedzieli mamy alergologa i kardiologa i nie chciałabym odkładać tych wizyt bo znowu będę czekać kilka m-cy:baffled:

Nocka w sumie nie była najgorsza.
U nas sypie, zawiewa i normalnie wiosny ni widu ni słychu:crazy:

reklama
venus- ja do pracy planuję dopiero jak dziewczyny pójdą do szkoły, chyba że po drodze trafi sie fajna robota...to ten chłopaczek nie lubi sie uczyć ? ma problemy w szkole ?
Nastazja- dobrze że Adaś już zdrowy !
violett- a z podpaleniami już sie uspokoiło ?
Netka- Ninka zrobi Ci niespodziankę, nie znasz dnia ani godziny :)
Milva- to za rok Tz będzie miał okrągłą rocznice
Sosnowiczanka- to dobra wiadomość !
Agapa- no to niedobrze z Mikim, zdrówka !
Phelania- ja rozkręciłam poród olejkiem rycynowym, poszło elegancko

ha ha czy w życiu musi być wszystko odwrotnie jak chcemy ? My codziennie modlimy sie o to żeby móc wziąć ślub kościelny, bo są przeszkody i nie można. Trudno, miłość ponad wszelkie prawo.

Ja z Olo fatalnie znosimy zmiane czasu. Jeszcze dziś teściowa przyszła po nią 10 minut wcześniej i nie podobało sie że młoda jeszcze nie ubrana. Nie mogłam dzieciaka dobudzić a babcia mówi żeby jeszcze pół godziny wcześniej ją budzić bo taka zgrzana i rozespana wychodzi na dwór a ona nie jest zgrzana tylko właśnie zimno jej. Jak chodzę niewyspana mną też telepie.

Kasia jak jest głodna to wystawia swoje krzesełko na środek pokoju i pokazuje żeby ją tam posadzić.

Ostatnia edycja:
Do góry