reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Witam niedzielnie! My od 6 na nogach, syn nie zna litości... nie wiem co będziemy dziś robić, pogoda fatalna- okropnie wieje i buro.

Dorotar- moim zdaniem przynajmniej 1500 powinnaś wołać. Z zusem , to jest jakoś , że państwo opłaca opiekunkę teraz-może podpytaj w zusie o co chodzi, bo jednak praca przy tych bliźniakach, to godzinowo jak cały etat.

Sosnowiczanka- Bartek na kolacje pije mleko z butli i idzie spać;-)

reklama
Witam Was moje skarby!!!!

Dorotar- podziwiam cię kochana, twoja dwójeczka i bliźniaki :szok: Za 1000 zł, to bym na pewno się nie zgodziła. Wiem że każdy grosz ważny, ale to naprawdę ciężka praca.
Phelania- a Alanek nie ma ospy? Wiesz co na zdjęciu marnie widać, ale mówisz że na całym ciele, a u mnie właśnie w mieście panuje ospa, bo koleżanki 2 letni syn ma i podobno lekarka tak mówiła.
Sosnowiczanka- z przedszkolem to jest tak że miejsca najpierw zajmują dzieci rodziców oboje pracujących, matek samotnie wychowujących dzieci, a później jak są miejsca to biorą dzieci rodziców niepracujących. Tak jest przynajmniej u mnie, bo mam sąsiadkę przedszkolankę.

A ja jestem przeziębiona, Adi ma katar ale to raczej na zęby, bo gryzie znowu wszystko.
Idę przebrać łobuza.

Witam niedzielnie :)

Emilka jeszcze śpi, M też a za oknem świeci słoneczko ;)

Dziś wybieramy się do smyka, u nas jest jeden taki duży gdzie na całym piętrze jest zawsze wyprzedaż i ostatnio jak przejeżdżalam to widzialam że jest cały oklejony "wszystkie ubrania i buty od 5 do 50zl". Ciekawe czy uda nam się coś upolowac. Chciałabym pizamke, kaloszki, jakas wiosenną kurtkę...

Dzień dobry :-)

Zdrówka dla wszystkich chorowitków.

Ostatnio nie mogę wszystkiego ogarnąć tyle tego wszystkiego było dzisiaj jeszcze zaraz muszę zacząć szykować ciuszki dla Maciusia do PL bo musimy dziś podać paczkę bo bagażu nie biorę.
Do tego ostatnie dni dopadają mnie mega mdłości.

Uciekam teraz umyć głowę bo wyglądam straszliwie.

Przepraszam że tak na szybko obiecuję poprawę jak się ze wszystkim ogarnę :-)

Dzień dobry
U nas noc licha ale pewnie to te dwie czwórki nadal wychodzą.

Co do pracy-to mam dwie opcje, noestety żadna z nich nie do końca mi pasuje.
1- hotel, zmiany po 12godz, dzien, noc i dwa dni wolnego, umowa o prace lub moja działalność.
2- przewodnik dla grup niemieckich, praca 9-17 (od 1 kwietnia do 18),płatne na godzinę, w sezonie miesięcznie nawet 200godz. Umowa zlecenie.

Mam dylemat bo w hotelu nocki- wiec problem co zrobic z Młodym, M tez pracuje min 4 noce w tyg.
Przewodnik- nie jestem tak dyspozycyjna jakby chcieli, przecież bym w ogóle dziecka nie widziała.

I tu i tu jeden minus- świątek, piątek czy niedziela a ja pracuje!

Dziś musze to przemyśleć bo jutro mam dać odp w obu miejscach.

Przepraszam że tak tylko o sobie.
Milego dnia!

Hej laseczki,

U nas noc piekna :-)mlody sie obudzil z rykiem tylko raz o 22 i spał do 6 rano:) M go obudził jak przyjechał z pracy dal mu butle i pospalismy do 10.30:)))Jeszcze raz was zadrecze tymi fotkami:/przed chwilka robilam,sa lekko wyłupiaste ale nie maja ropy pod spodem....wiec raczej to nie ospa....

Inka-troche nijaka ta oferta:dry:jaka zaproponowali:/ciezko wybrac która bedzie najkorzystniejsza....
Żabcia-współczuje mdłosci..patrzylas w kalendarz chinski jaka plec wychodzi?ciekawe czy sie sprawdzi mi i Kocie sie psrawdził:pPPP

Zobacz załącznik 543073Zobacz załącznik 543074Zobacz załącznik 543075Zobacz załącznik 543076

Hej
Przyzwyczaiłam sie ze Alan przesypia całą nockę a dzis dooopa :(
Obudzil sie z płaczem:( Zly sen albo inne zęby zaczynają isc? NIe wiem. Przypuszczam ze sen, bo dostał cycka, uspokoil sie i usnął.

U nas tez brzydko i ponuro, mialam isc z kolezanka na spacer ale nie chce mi sie tylka z domu wyciagać...

Inka no to faktycznie, na nocki tez bym nie chciala pracowac... Tym bardziej ze i M wtedy pracuje... Cięzka decyzja przed tobą.

Phelania a przybywa Alusiowi tych krostek ??
Patrzyłam właśnie w chiński ale nie potrafię określić czy doszło do zapłodnienia w styczniu czy początkiem lutego przez te moje powalone cykle nic nie wiem.
Ale tak patrząc mam nadzieję że w styczniu i będzie córunia :-)

Maciulek śpi już prawie 2 h co mnie bardzo cieszy bo 2 dni pod rząd spał tylko po 30 min przez cały dzień i była z nim masakra dokuczał i ręce opadały.
M właśnie jedzie z paczką i przy okazji po pieczywo.

Właśnie był u mnie sąsiad z mojej ulicy i oddał mi portfel. Oczywiście pieniędzy brak, tzn złodziej zostawił 20 groszy drobnych. Dokumenty były wszystkie. No ale cóż.. Dowód się robi już nowy, karta do bankomatu też. Ale przynajmniej do lekarza były i moje recepty. Dziwne że portfel był w krzakach na mojej ulicy, skoro skradli mi go w sklepie 1,5 km dalej. Ehhhh.... :-(
M. dziś tak mi pomaga z Adasiem że jestem w szoku. Teraz są na spacerze. Wcześniej był z nim na hali na meczu, po obiedzie Adaś spał. Normalnie nie mam dziecka dzisiaj :szok:

O wrócili, lecę wycałować obydwu :)

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć Dziewczyny
Ninka miała temperaturę wczoraj i dziś...gorąca jak piec. Jakoś z pomocą mamy udało mi się-wyszła górna 4. Bez płaczu na szczęście ale nocka prawie nieprzespana.
Dziś też marudzi ale...co tam. Są większe problemy ;)) ludzie nie mają co jeść. Szkoda mi tylko mego robaczka. Mamy już 6 zębów. Po dwie jedynki i na dole z prawej strony 4 i na górze z lewej strony 4. Bez ekscesów, oprócz gorączki, która przestraszyła mnie nie na żarty. Dobrze, że mama była ze mną.
Jutro idę na rozmowę w/s pracy. 3majcie kciuki. Praca mi się przyda!

Inka super, że możesz wybierać, gdyby mi zależało to chyba bym wybrała hotel. Zawsze to te nocki może można by ustawić tak, by M był w domu. ZAWSZE JEST JAKIEŚ wyjście z sytuacji... a jeśli okazało by się, że jest za ciężko, to zawsze możesz zrezygnować. Plusem dla mnie jest umowa albo swoja działalność... a także 12sto godzinny system pracy. Choć wiadomo... całe dnie nie być z Aleksym to trochę stresujące i ciężko by było ale nocki-bez problemu ;))
Dorotka za bliźniaki 1000zł minimum. ZALEŻY ILE MOGĄ CI zaproponować-ile zarabiają oboje... bo ja gdybym zatrudniała Nianię i miałabym jej oddawać całą swoją pensję...to chyba bym została w domu. Chyba, że wiesz, że dobrze zarabiają, mogą sobie pozwolić...to mów o większej kwocie. No i z tym Zusem SIĘ dowiedz.

Nastazja fajnie, że M się dziś dobrze spisuje z Adim!!Wiedziałam, że jeśli się portfel znajdzie...to pusty. U nas też tak było, kilka razy....lądował zazwyczaj w skrzynce na listy!!

Nina śpi. Idę szykować buty na jutro..mam mętlik w głowie...Chciałabym wyjechać daleko daleko i nie myśleć ;)za dużo!

Do góry