reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Milva-od wczoraj daje mlodemu wapno z powodu katarku,dzis mu jeszcze dalam fenistil kropelki na uczulenie jak nie przejdzie to czeka nas pediatria w poniedzialek...nie wiem jak to pogodze bo mam USG po poludniu po drugiej stronie Warszawy ehhh mozliwe to ze od zabkowania??!!! chyba nie.....
Kota- do lipca macie troszke czasu my sie chyba nie wyrobimy do kwietnia:eek:wspołczuje złamanego zebola://// to teraz moze sie dogadac z Q:-D

to sa takie punkciki i ma na calym ciele....moze to po powidłach sliwkowych bo ostatnio jadł przez 2 dni na sniadanie:zawstydzona/y:

reklama
Ja dziś w pracy, jeszcze godzinke.

Dzwonił do mnie pan od wózka że ma pieniazki i że w poniedzialek wyśle bryke ;)

Kota współczuję zęba i długiego czekania! A nie wolisz szybciej do innego dentysty?

Lysa jak czytam o wizytach Twoich albo Zabci to nie dziwie się że Polacy jak tylko są w domu na urlopie to oblatuja lekarzy. Służba zdrowia w UK to jakaś pomyłka.

Dziewczyny bardzo intensywnie staram się o awans (z pomocą Koty ;)) który co prawda wiązałby się z pewnymi niedogodnościami (godzina dojazu, a teraz chodzę piechotą) ale korzyści przebijają minusy, a stanowisko kierownicze w CV dobrze by wyglądało ;) także trzymajcie kciuki!

Kuzynka M miała termin porodu na 27.02 ale dzidzius się nie śpieszy na swiat :)

Freiya to 3mam kciuki za awans i oby się powiodło!
Inka dawaj znać co jak przebiegły rozmowy!!!Fajnie, że z M nastało ocieplenie ;)
Kota dobrze, że 6 a nie 1 czy 2!To by był dopiero hardcore-w każdej sytuacji trzeba SZUKAĆ PLUSÓW :-D
Ewka zaszalałaś a tym Rossmanie;D
Pyszczek ja też mam ciągle pecha, kiedy los się odwróci?:-(
Phelania to noc była nieciekawa!

Dzień doberek
Freiya trzymam kciuki.
Phelania zdrówka, oby samo przeszło

U mnie znowu nocka do kitu. Mikusia chyba ucho bolało bo normalnie był moment że się wściekł. Wstał złapał poduszkę i zaczął nią rzucać, kołderką to samo, prześcieradło zrywał, jednym słowem masakra. P. znowu się zlitował i przejął moje wstawanie do Mikiego:-)

Dziewczyny przypominam się z prośbą o głosowaniu http://www.bebiklub.pl/home/konkursy/uloz-maluszka-do-snu/galeria/entry/3323 Można oddać 3 głosy dziennie.

Hej dziewczyny dzięki za pamięć. Życzę zdrówka chórowitkom i gratuluje nowych ząbkow i nowych osiągnięć.
Troszkę Was podczytuje z komórki.
U nas hmm, w moim małżeństwie kiepsko sie dzieje, mąż ma wszystko gdzieś a ja juz nie mam sily sie starac bo ile można. U dzieciaczko, Kacperek taki kochany cudaczek-mój najprzystojniejszy facet, trochę z noska mu leci ale zdrowy jest, ząbkow dalej tylko 6 ma. Amelka prawie tydzień ostatni do przedszkola nie chodziła od poniedziałku, bo strasznie kasłała a musiałam ja podkurowac by nic sie nie rozwineło bo w czwartek w CZD z nic bylam u neurologa, nic konkretnego tam nie uzyskałyśmy, mamy skonsultować sie z dziecięcym laryngologiem i znowu do neurologa sie zapisac.
Ja dalej pilnuje te dziewczynke ale sie pozmieniało bo miałam pilnować do konca wakacji a teraz od kwietnia dostała sie do przedszkola. Także jestem tam do konca marca. Potem będą chcieli bym w soboty na 4 godz przyjeżdżała i jak będą chore-jesli nic sobie nie znajdę oczywiście.
Ale od maja najprawdopodobniej bede pilnowac bliźniaków 9 miesięcznych u siebie w domu, po 9 godzin dziennie od pon do pt. Wlasnie powiedzcie nie dziewczyny ile można wziąsc za tyle godzin opieki, dwójki małych dzieci?
A jesli chodzi o moje zdrowie. Ech by leczyć sie u nas w kraju na NFZ trzeba mieć zdrowie he he. Moje rehabilitacje wątpię by doszły do skutku bo juz nie maja zapisów-porazka jakas.
Odezwe sie za jakiś czas. Za tydzień wyprawiam 4 urodziny Amelki, prezen juz kupiony-hulajnoga i elektryczna szczoteczka do zębów. Urodzinki robię małe i na słodko tylko plus kawa i herbata.

Witam:)
Ja po pracy. Alanek byl z dziadkiem dwie godzinki na spacerze. Pogoda piękna. Dopiero wstał, zjadł zupkę i siedzi na nocniku:)

Kota wspolczuje zlamanego zęba. Chociaz Netka dobrze pisze, mogla by to byc jedynka czy dwójka-szóstka mniejszcze zło ;) Tez bym czekala do swojej dentystki.

Freiya trzymam kciuki zeby sie udało!

Dorotar dobrze ze masz juz nastepne dzieciaczki czekające na ciebie:) Nie wiem ile mozesz wziąść za opieke nad nimi ale ,mysle ze jakies 15zl za godzine to chyba minimum..?

reklama
Dorotar ja jestem średnio zorientowana w cenach opiekunek, wiem tylko, że moja koleżanka płaci pani która opiekuje się jej córką 50zł za dzień (tzn. odebranie ze szkoły i opiekę do wieczora). Tyle że to nie jest opiekunka z ogłoszenia tylko sąsiadka drzwi w drzwi i nie jest codziennie tylko ok. 12-13 razy w miesiącu

Byliśmy dziś na zakupach, kupiłam sobie buty, takie ni to trampki ni adidasy, do latania na codzień teraz jak wiosna idzie. :)

Do góry