reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

reklama
Phelania, jak do poniedziałku nie zacznie znikać, to może idzcie do lekarza, niech zobaczy co to. Na fotach słabo widać.

Dorotar - wow, dwójka maluchów do opieki dodatkowo - podziwiam! Cenowo nie mam pojęcia jakie są płace opiekunek w Twoim rejonie.

Bartek śpi, byliśmy dziś dwa razy na spacerze i na zakupach , to miał atrakcje. Mieliśmy obejrzeć jakiś film, ale w sumie mi się nie chce. Mam ochotę na coś słodkiego...:-p

Dziewczyny, may się umówić na kwotę co miesięczną a nie za godzinę, bo opieka nad bliźniakami będzie stała, 9godz od pon do pt. Jak jak myślałam to chyba nie mniej niż 1000zł, dzieciaki będą u mnie więc plus, że na dojazd nie będę wydawać.
Kurczę MILVA no a co mam zrobić jak nie mogę znaleźć innej pracy, biorę dzieciaki. Tylko męczy mnie fakt, że z reguły opiekunki na czarno robią. Jaką ja kiedyś emeryturę będę mieć, strach myśleć.
No i mam problem kolejny bo realnie nie pracuję a w podaniu do przedszkola trzeba wpisać miejsce pracy obojga rodziców i mieć pieczątki z pracy. Jak mi Mel znowu z tego powodu nie przyjmą to załamię sie i ja i Amelka.

Zmykam pa pa.

Dorotar mam nadzieje ze zarobisz na tyle ze znacznie poprawi sie wasza sytuacja. Muszą rodzice pracowac oboje zeby dziecko moglo do przedszkola chodzic? W kazdym miescie/przedszkolu tak jest?

Phelania słabo widac, w sumie jutro niedziela, moze do poniedziałku przejdzie?

Alanek oglada Mikiego, o za pol godziny chce go mic, mam nadzieje ze usnie. Na kolacje zrobiłam mu risotto. Kurde brakuje mi pomysłów na kolacje dla niego.. Nie chce go pasć parówkami wiec tak kombinuje... To kanapeczki, jajecznica, salatki warzywne , kaszka, ryz z jablkami lub warzywami, niekiedy nalesniki... pomysłów juz czasem brak. A wy co podajecie na kolację????

Zajecia w szkole szybko zorganizowałam i poszło. Potem zakupy, obiad i leciałam z Kami na urodzinki do jej przyjaciółki. Byłyśmy na filmie Zambezia i uśmiałam się bosko. Potem z koleżanką próbowałam opanować dziewczynki (5 szt) na pizzy i do domciu.
Lampkę wina opróżnialam wiec czas na......spanie Padam na pysk a weekend ponoć jest od wypoczynku, wiec seeee youuuu

Sosnowiczanka to współczuję. A ile razy Alanek śpi w dzień?

Dorotar ja jestem w sumie zielona jeśli chodzi o opiekę, ale mi się wydaje że 1000zł za 9 godz. dziennie i za dwoje dzieci to trochę mało.Ja bym z 1500zł chyba krzyknęła. Kobieto roboty po łokcie będziesz miała. A jeśli dzieci będą takie jak mój Miki to za żadne pieniądze bym nie chciała.

reklama
Usnął własnie ...:baffled:

Agapa spi tylko raz dziennie, ok dwóch godzin. Dzis spał od 13 do 15. Musze go jakos przestwaic zeby wczesniej zasypiał. Tylko jak...?

Do góry