reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Jak tylko paracetamol i ibuprofen zeszly to znow 39.1, dalam znow Leki I po 1,5h nadal 38.2, zadzwonilam na taka spejalna linie, oddzwonili I kazali przyjechac do przychodni po godzinach. Lekarz obejrzal, nic w sumie wiecej nie zobaczyla ale powiedziala ze skoro Od 4 dni ma temperature to cos moze byc na rzeczy I przepisala antybiotyk! Rano mi mowia ze profilaktycznie nie daja a teraz Dali bo temperatura nie spada bo a kurde rano to inaczej bylo?! No nic mam antybiotyk, powiedziala ze jak po dwoch dawkach I po paracetamolu nadal bedzie mial ponad 38 to mamy jechac do szpitala bo tam sprawdza mocz bo tu nie moga. No nic czekam do rana (tak antybiotyk wypadnie), do polskiej kiliniki nie bede jechac poki co bo wiadomo musze dac chociaz 48godz na antybiotyk zeby sie ruszylo. Boze zeby to pomoglo bo dostac tu cos to graniczy z cudem...trzymajcie kciuki prosze!

reklama
Dziewczyny ja tak na szybciutko u mnie mlody marudny nie da mi wjesc do kompa spi od 19 budzi sie co 1h z rykiem jeszcze zwymiotował jak mu dalam neurofen ,jest zasmarkany , ma goraczke i wydaje mi sie ze zeby ida jak sie masz:((( a ja ledwo co zyje:((( noc bedzie nie przespana....Lece do niego bo juz ryk:((((

Buzka milego wieczorku:***

Lysa, Phelania współczuje wam dziewczyny i życzę zdrowia dla maluchów i cierpliwości dla was.

Miki dziś lepiej, bez gorączki, ale trochę marudził.
P. wrócił z pracy i stwierdził że może byśmy dziś w domu posprzątali. I tak zrobiliśmy:-) Na jutro porządek.
Miki śpi, Maja zasypia mi na kolanach, a ja niewiem jak długo posiedzę, ale narazie się trzymam.

Mam do was prosbę. Biorę udział w konkursie i potrzebuję głosów. Można głosować 3x dziennie. Poproscie o głosy swoich znajomych będę wdzięczna :*
http://www.bebiklub.pl/home/konkursy/uloz-maluszka-do-snu/galeria/entry/3323

Phelania Spokojnej nocy... I zeby ząbki cicho szły :)

Moj lobuz nic spiący... OBy talko spał jak juz usnie. Zaraz sama sie kladę (rano do pracy), a M niech z nim siedzi skoro w poludnie go nie budził jak spal za dlugo ;)

Spokojnej nocy i nie marudzących dzieciaczków! Dobranoc

Hej Dziewczynki.
Zdrówka Małym i Dużym!
Łysa jestem pod wrażeniem, że w końcu dali antybiotyk Benowi...oby się poprawiło!

Moja królowa już śpi ;)Zaraz idę do niej...Kochany Bąbel...dziś trochę nerwów miałam i ona piszcząca...crazy day!
Sosnowiczanka tanie te kosmetyki...hymm

Ja dzisiaj sie obkupiłam w rosmannie - szampon, odżywka, maska i kremy na twarz na dzień i na noc:sorry2: Moja Kami dziwnie na mnie patrzyła jak to wszystko rozpakowywały z Zulką w domu.
Z Sinekodem uważajcie, bo nie jest to lek który leczy tylko hamuje kaszel. Ja stosuje go u Kami na noc jak ma kaszel. Dostaje dawkę wieczorem i przynajmniej zaśnie i nie męczy się bidulka.
Jutro mam szkołę, ale zrobię szybko zajecia - tylko 5h i do domku odpoczywać.

Phelania już niedługo karminie cycem to waga szybciutko zleci!

Kota fajnie że masz w domu przystojniaka ;)

Milva ja dawno temu słyszałam powiedzenie które teraz dobitnie jest prawdziwe….. jak masz dziecko sprzątaj po nim tylko raz dziennie – wieczorem jak już śpi!

Violet miłego wieczoru SPA :)

Dziaj rano obudzialam się ze swędzącymi rękami i nogami, głową, lokciami i kolanami, nie dało się wytrzymać. Zadzwoniłam do przychodni, kazali przyjść. Coś mnie uczuliło, nie wiadomo co bo nic nowego nie używałam. Dostałam zastrzyk w tyłek i jakieś leki też do domku po których jestem oszołomiona i w ogóle nie posiadam czegoś takiego jak refleks. Teraz widzę że mam ogromnego bąbla na nodze i podejrzewam że znów ugryzł mnie pająk! Od 4 lutego ciągnie się za mną pech i mam powoli dość!

Hej hej,

U nas noc do doooopy :((( mlody sie budzil co 1h i tak do 4 rano o 7 wstał z usmiechem na twarzy i nie ma spania:/Kurcze od 2 dni ma na calym ciele kropki lekko wypukłe , malutkie,nie wyglada mi to na pokrzywke ani na rumience nie wyglada (nie moge foty zrobic ,bo mam karte rozwalona-pękła)no nie wiem dam mu fenistil w kroplach jak nie przejdzie to w poniedzialek czeka nas pediatriatak mysle po czym to ale zazwyczaj nic nowego nie wprowadzalam...

Dzis u nas bardzo słonecznie-ale nie wychodze nigdzie bo nie wiem co sie z mlodym dzieje...

Phelania- współczuję nocki, na pewno bardzo ci ciężko . Może daj Alankowi wapno jak masz dziecięce.

Lysa- szok z tym antybiotykiem!! Mam nadzieję, że szybko pomoże.

Bartek poszedł spać do babci, a ja w tym czasie spróbuję doprowadzić mieszkanie do ładu. Po południu na zakupy jakieś trzeba jechać.

reklama
Lysa, super, że W KOŃCU dali Wam antybiotyk! Oby do przodu, do zdrowia!!

Phelania, nasze noce ostatnio wyglądają dokładnie tak, jak Wasza ostatnia, co godzinę, jak nie częściej, Q się kręci, miałczy, popłakuje przez sen, biedny jest no. 2 czwórki i 2 trójki idą naraz :/
Na szczęście w ciągu dnia jest super, humor ok, uśmiechnięty, nie marudzi. Więc przebolejemy te noce. Byle zebuchy wyszły do lipca ;))

U nas pogoda piękna dziś, niebieskie, bezchmurne niebo i słońce na maxa, nie wiem jak temp., bo jeszcze się nie dorobiliśm termometru zewnętrznego, ale i tak mamy w planie spędzić większość dnia poza domem :)

I z newsów, złamałam sobie zeba - SZÓSTKĘ, podczas śniadania, bułka maślana z almette ;) czad! a moja dentystka ma rękę w gipsie i dopiero na 19go marca mam wizytę. Na szczęcie nic nie boli, ale dyskomfort jest okrutny, język mam poodzierany tak, że hej.

miłego dnia kochane!!

Do góry