reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

a gala ja też kocham blond ale właśnie chyba potrzebuje zmiany. miałam już brąz i wtedy faktycznie byłam bardziej wyrazista a zielone oczy idealnie do tego koloru pasowały. wciąż więc myślę...
Violett gdzieś mam fotki ale mam teraz nowego laptopa, stary poszedł do reklamacji a wszystko co na nim było jest zgrane na płytach więc nie ma szans bym teraz to odkopała.
Sosnowiczanka mam nadzieję, że Alanek obudzi się już bez gorączki i że noc będzie spokojna.

a jakby któraś miała np słabe paznokcie i szukała dobrej odzywki to moe polecić. kupiłam w biedronce za chyba 7,99 tej firmy eveline i jest rewelacyjna. po 8 dniach stosowania mam już takie mocne i twarde paznokcie!!! przez 3 dni malujesz po jednej warstwie, zmywasz i zaczynasz od nowa. a ja kiedyś u kosmetyczki za taką odżywkę zapłaciłam sporo kasy- bo ok 200zł!!:szok: a tu tylko 7,99zł
ja po treningu, pogadałam chwilę z mamą i zaraz idę się kąpać i spać.

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie!
Sosnowiczanka
- oby nocka byla spokojna!
Na szczescie nie mialam do tej pory wscibskiej sasiadki... ale za to sasiad.... naslal na nas policje... nie podobalo mu sie, ze 2 nowe samochody na podworku stoja...
Co do zwiazkow homo - mysle, ze kazdy ma prawo do szczescia... a gdyby moje dziecko - coz, najwazniejsze by kochal i byl kochany....
Mari - ja tez myslalam jak wam sie powodzi... fajnie, ze sie odezwalas...
nie pamietam co jeszcze mialam napisac... na mnie juz pora, juz 23 i oczy sie kleja....
Dobranoc!

Inka moja przyjaciolka tez bardzo chwalila ta odzywke:))

Netka mielismy badania kontrolne bo w rok temu Zu miala anemie i brala zelazo pozniej anemia przeszla ale płytki krwi byly 2 razy wieksze i teraz znowu bylo badanie kontrolne i niektore wyniki wyszly za male a niektore za duze

witajcie Kochane!nie ukrywam,że sporo czasu zajęło mi zorientowanie się co u kogo słychać,ale teraz z całą odpowiedzialnością mogę napisać,że jestem na bieżąco:)Mam przed sobą kolejny laptop,a bb ciagle to samo...
Wnioski jednak nasuwają się same.Kiedy zaczynałyśmy zaznaczać tutaj swoją obecność wszystkie byłysmy pełne optymizmu, wyczekujące i raczej pozytywnie zakręcone.Teraz...no cóż.Przynajmniej ja to tak odbieram.Może za bardzo patrzę na to przez pryzmat tego ,co dzieje się ze mną i u mnie.
Dzisiaj jest juz późno,więc wiele nie popiszę.Wspomne tylko ,że dotarłam do sanatorium,ale nie było to wcale łatwe.Niestety właściciele hotelu okazali się nieugięci i kasują nas równo wg cennika hotelowego.Nawet nie wspomne ile nam juz poszło pieniędzy za same noclegi.Mój M nawet nie orzysta z wyżywienia,żeby zaoszczędzić.Ja- zakontrakrowana, niewiele mam do powiedzenia.Na domiar wszystkiego od razu strasznie się pochorowałam.A jak wygląda chorowanie przy małym dziewcku prawie wszystkie wiemy -koszmar!!!!!z dala od domu, w obcym miejscu etc.No i niestety wbrew mojej woli musiałam dtawić malutką od piersi.Przez 4 dni nie umiałam zbić gorączki i lekarz był nieugięty.Nie ukrywam,że dość mocno to przeżywam.Na szczęście jestem w ciągu nocy w izolatce i M.opiekuje się naszą córeczkę.Przez pierwsze dwie noce niewiele kontaktowałam, wręcz miałam omamy,ale teraz ,kiedy pomału dochodzę do siebie, zaczynam miec okropne wyrzuty.Maleńka chwyta mnie za ręke i prowadzi na łóżko, ukladając się przy tym wzorcowo do karmienia, no wymiękam.Nie tak chcialam,aby to wyglądało.Może gdybym została w domu nie doszło by do tego.Nic nie mamy z tego pobytu, ja nie mogę korzytać z zabiegów,małej nigdzie się nie zabiera, bo są tu same starsze osoby i sporo z nich choruje.
Żebym tylko wróciła do formy , bo mała strasznie juz za mną tęskni,a ja ograniczam kontakt do minimum.
szukam też dobrych stron,wreszcie spędziłąm sama parę nocek no i dzisiaj wreszcie Was poczytałam.
spokojnego wieczoru i mam nadzieje, do jutra!

Mirabelka, nie ma tego złego... :) Szkoda, że nie możesz korzystać z zabiegów, ale mimo wszystko ten wyjazd, choć trudny, może okazać się dla Was jakąś odskocznią. Kiedy wrócicie do domu, humory na pewno Wam się poprawią :) Cieszę się, że udało Ci się to wszystko dograć, choć szkoda, że kierownictwo nie dało się jakoś przekonać do innego rozliczenia pobytu.

Powiem szczerze, że nie mam ostatnio wiele czasu i głowę też mam zajętą czymś innym, więc kompletnie nie wiem, co się dzieje. Mam tylko nadzieję, że nasze zapregnantowane mamusie trzymają się dzielnie :*
No i że maluszki Wam nie chorują, bo tyle dzieci ostatnio chorych :( Moja koleżanka z pracy ma 3-latkę. Niby była przeziębiona, dostała skierowanie na rentgen, ale tam lekarz osłuchał i stwierdził, że nie ma takiej potrzeby. Trzy dni później okazało się, że mała ma zapalenie płuc :(
Wiosno, gdzie ty??????

czesc dziewczyny :-)
ja tak na szybko, bo przez prace kompletnie nie mam czasu, a jak juz znajde chwilke to poswiecal ja na projektowanie....

Milva - jak to wysłysiałaś? po ciąży? ja ma ten sam problem, całe boki mi powypadaly, a teraz mam jakies 10 cm odrostu i tez mnie to wkurza, w ogole mnei wkurzaja te moje wlosy, bo wygladam jak zmokla kura, a kiedys, kiedys mialam takie fajne, grube i geste wlosy....

Po ciąży jak zaczęły wypadać mi włosy to zrobiły się łyse zakola - okropne! Dopiero co mi to odrasta , ma ok 10cm długosci, ale w ogóle się nie chciało układać i ciągle chodziłam w opasce...no, a teraz mam grzywkę;-)

Mirabelka- trzymam kciuki za to , aby się poprawiło!!!!

Hej

No to sobie nakrakalam ze „3” mojej corki wychodzabezobjawowo, dzisiaj od 5 jest ciągły placz i goraczka – dwie „3” się przebily jużna gorze a teraz dwie dolne już sa na samym wylocie ale jeszcze w dziasle icale spuchniete. Posmarowalam dziaselka dalam czopka i teraz jest ok. i Marikaoglada mikiego, Fabian wlasnie zjadl mleczko bo cos nie chciał zjesckanapeczek.
No ale to ze wstalam tak wczesnie poskutkowalo tym zezdarzylam, posprzątać, zdjąć pranie, poskładać, wstawic kolejne, umyc naczyniai odkurzyc.

Netka daj znac jak będą wyniki Twojego P

Inka dzieki za info o odzywce bo moje pazury to jak kartkapapieru;/ tez kupowalam kiedys u kosmetyczki i kupe kasy wydawalam, no ale jak sięma dzieci to już ciezej jest isc i wywalic 200 zl na glupia odzywke:p

Mirabelka nie zalamuj się, Twoje zdrowie dla niuni tez jestbardzo wazne ;*

Milva i jak udalo Ci sie dzisiaj rano zapanowac nad wlosami??:p

Violett - oby szybko Marice te zębole wyszły i już się bidulka nie męczyła.

No i przetrwać dzisiaj piątek w pracy i będzie git. Mężolek wraca z delegacji, jutro koncercik KULTU-yoopi.
Zaraz może kupię biltety do aqua parku, bo są tańsze na grouponie i pojedziemy wszyscy. Ciekawe jak Zulka zareaguje, bo jeszcze nigdzie nie byliśmy na basenie z nią.
Zupa zrobiona wczoraj wieczorem ale nie mam koncepcji co z drugim daniem-hmmm

Violett - jakoś dziś w miarę się udało , ale chyba zainwestuję w prostownicę jakąś. Biedna Mariczka , oby zęby szybko wyszły!

U nas coś cisza przed burzą chyba co do zębów, bo nic nowego się nie pojawia...

Do gina zapisałam się dziś na 23 marzec, niestety żadnych szybciej terminów.

grr zdążyłam Barta przebrać, a właśnie robi kupę:wściekła/y:...zaraz go kładę na drzemkę, bo dziś wczesna pobudka była.

reklama
witajcie!
Mła-cały czas sobie powtarzam,że coś dobrego z tego wyjazdu musi wyjść.Mam znajomego kolege laryngologa i właśnie wspominał o pladze bezobjawowego zapalenia płuc.Tylko RTG jest w stanie je potwierdzić.Straszne!
Też wypatruję wiosny,ale tu gdzie aktualnie przebywam zima dopiero sie rozkręca, codziennie pada wiecej śniegu.
Milva-moje włosy też wołaja o pomstę do nieba,mam wyskubane boczki,odrost na ...dziesiąt centymetrów,ale też coraz mniej potrzeby,żeby coś z tym zrobić
Viollet-też mnie czekają zębole i juz się boję.Teraz ,kiedy straciłąm argument w postaci przytulenia do cycyka,nie wiem,jak uspokoje małą

Do góry