reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2011

INKA wiesz mimo przeróżnych zmian na głowie, moje włosy są naprawdę w dobrym stanie, a przez ostatnie dwa lata przeszły mega dużo, bo wcześniej siedziałam na ciemnych . Choć sama czasem się dziwię, że jeszcze nie wypadły-hehe

reklama
Inka mu albo biogaja albo lacido baby. U nas przy antybiotyku kupka bardziej "kwasna" ale nie jakos bardzo. A jak podajecie?? My 2 x dziennie.

Ja tez sie nie dziwie ze Marii nie chce tutaj zagladac, bo ja po takich slowach jak ona tutaj przeczytala tez bym wiecej nie weszla. Szkoda. Ja sama nie wiem jak bym sie zachowala w takiej sytuacji, nie wiem czy dalabym rade itp.
Szkoda ze tyle przykrosci musiala tutaj przeczytac mimo ze i tak bylo jej cholernie ciezko:(

Fabian poszedl spac, wiec nie wiem o ktorej pojdziemy spac na noc ale nie mialam juz serca go przetrzymywac bo biedny widsdac bylo ze sie mega meczy.

No fakt ja też się nie dziwię, że MARII nie zagląda.

VIOLA czyli co Fabian ma dopiero drzemkę, wstanie jeszcze??
Bo moja Mela już śpi, zasneła bo miała karę, popłakała trochę, siedziała w kącie, potem z nią porozmawiałam, dałam zupki i kazałam leżeć na łózku, zakryła się poduszką i zasneła, młody też zasypia już.
Wogule ostatnio moje dzieci przechodzą samych siebie, nie wyrabiamy nerwowo, ja i moja mama.
Jak Mela siedziała 3 tyg w domu to jak mnie do południa w domu nie było to zupełnie inne dziecko, grzeczna, słuchała się babci a jak juz wracałam do domu, potem jeszcze K wraca to jakby dziecko podmieniła i szału takiego dostaje, a Kacper patrzy i powtarza wszystko i jest głupawka, krzyki, piski, płacze. No oszaleć idzie.

dzięki dziewczyny. próbowaliśmy już wszystkiego oprócz biogaji. dodatkowo Młody dostaje syrop flucorta ale mimo to każdy antybiotyk kończy się infekcją. niestety ma to po mnie :-(

A my po szczepieniu. Było głośno, ale krótko. Ufff, z głowy :) Współczuję Wam, że musicie tyle czekać. Ja zarejestrowałam się o 14, po 15 byliśmy na miejscu, a godzinę później było po wszystkim.

Mój Misiek waży 11 kg, wszystko z nią ok, choć p. doktor stwierdziła, że wygląda na dwulatkę. Powiedziała, że wagowo jest ok i nie trzeba żadnej diety, ale żeby nie szło to w złym kierunku mamy nie dawać przekąsek. Rzecz w tym, że my nie dajemy. A babcia? Babcia daje na śniadanie barszcz, a potem na obiad zupkę. Dla mnie to jak 2 obiady :/ A ona tłumaczy, że mała nie chce nic innego. I ja o tym wiem, Ale 2 obiady? :(

Inka-my używaliśmy przy antybiotyku dicoflor
Dorotar-mnie się podobasz w tej grzywce, taka dziewczeca, wg mnie lepiej Ci z grzywka niż bez
Netka-dzieki za info o Marii

Bardzo czesto o niej myslałam-wypowiadała sie czasem na innych wątkach-pamietam że napisała na wątku Amniopunkcja-ze zdecydowala się jej nie robić,
Ogromnie sie ciesze że Emilka okazała się zdrowa, też mam nadzieje że tu jeszcze zajrzy,chociaz ja po takich słowach też bym nie zajrzała wiec ja rozumiem.
Kota-super że wyniki ok
Phelania-ja mysle ze gin tylo najczarniejszy scenariusz Ci powiedział, bedzie dobrze, ja jestem przekonana, Grudniowki wychodza zawsze kazdej opresji, pamietaj o tym

Czytam Was ale jakos mam tyle problemów że trudno mi to ogarnąć, ale najważniejsze ze moja Olka jest taka super teraz, nie moge sie na nią napatrzec jaka mądra sie zrobiła
Dzisiejszy dialog

Ogladam na laptopie filmik który mi kolezanka przysłała ze swoim malenkim synkiem. Ola mi sie wdrapuje na kolana
Ja-Ola chcesz obejrzec dzidzie
Ola-ta(Tak)
Ja-ładna dzidzia?
Ola-dzidzia, dzidzia,
Ja-chcesz taką dzidzie?
Ola-ta
Wyłączyłam film
Ola-dzidzia gdzie?, usta w podkówke i się rozpłakała

Cóż moja córcia chce siostre lub brata chyba:-)

Mła u mnie Adi waży 11,6 kg i pani dr nic nie powiedziała, że jest za gruby. fakt on jest dosyć wysoki i szczupły, ale akurat nasza pediatra zna mojego M. i nic ją nie dziwi. Ja daję Adasiowi nawet przekąski, niestety ja sobie życia bez słodyczy nie wyobrażam, podobno jak byłam mała jadłam tylko słodkie i mama biegała za mną żebym zjadła chociaż odrobinkę obiadu i jakoś gruba nie jestem. A organizm wie czego potrzebuje i się domaga. Adaś ma dni że czasem nic nie je, a czasem je tyle że nie wiem co już podawać. Także ja bym się tym nie przejmowała.

Adaś zjadł dziś cały wielki talerz zupy jarzynowej. Uwielbia ją po prostu. Już się nie mogę doczekać świeżych warzyw i ciepła. Ta zima mnie wykańcza. Nie wiem co robić z tym dzieckiem w domu. Jeszcze teraz 2 tygodnie bez wózka- tragedia. Mam nadzieję, że wyślą go do czwartku żebym na weekend wózio miała.

Z M. pogadaliśmy i jest lepiej. Zaraz zmykam na moje seriale i później spać, bo zęby nie dają nam spać już od paru nocy- dziś się szykuję na kolejną! Aha właśnie słyszę chrapanie mojego M. :eek:

kota super że wynik są w porządku oby za 2 mies też takie były !!

Violett fajnie że tak szybko udało Ci się sprzedać łóżeczko.

Moje dziecko ogląda właśnie bajkę ale zaraz ja przejmuję pilota i będę oglądać seriale :-)
Dostałam dzisiaj @ i jestem w szoku bo dostałam normalnie po 30 dniach.
Teraz siedzę i opycham się chipsami zielona cebulka :zawstydzona/y:

reklama
Ahhh Żabcia, narobiłaś mi smaka na chipsy, ale u mnie paprykowe tylko wchodzą w grę. Gdyby M. nie spał chyba bym go wysłała do sklepu :-p

Do góry