reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2011

Dziewczyny to chyba taki okres- próba sił. Mlody tez tak potrafi. Ryk, histeria jak czegoś nie dostanie. Na szczęście podobnie jak u Sergee- M i ja mamy takie samo zdanie i nie ma odpuszczania Młodemu. U nas tez jest bicie po twarzy choc nigdy tego nie widział bo my go nie bijemy.
Widocznie taki już maja instynkt.

Mlody zakatarzony, kaszel tez coraz gorszy. Ratuje go tym co w domu mam

reklama
Dziewczyny jak to jest z ósemkami (zęby) miesiac temu mialam zatruty do kanałowego...za tydzien mam wizyte podobno ósemki sie wyrywa a nie leczy a czuje ze kupe kasy pojdzie bo sa w niej 4 kanały:szok:nie chce zeby dentysta mnie naciagnał ....wiecie cos na ten temat?

Sergi u nas cale szczescie fabianek nie zapowietrza sie bo widzi ze reagujemy bo u niego to takie bardziej powazne. W niedziele tak mi sie zapowietrzyl ze klepniecie w dupe nic nie dalo, dmuchniecie w twarz tez nie, klepnelam jeszcze raz i znowu nic az sie zrobil czerwony, siny polozyl glowe na mnie klepnelam mocno jeszcze raz ijakos pomoglo.. ale u nas tak wlasnie wygladaja zapowietrzenia..

Phelania mało kto leczy 8ki bo to wlasnie zbyt mało opłacalne jest. Ja 8 wyrwalam bo mimo iż była już "robiona" zaczęła sie psuć a poza tym rosła krzywo. Kasę wydalam by zęba uratować a i tak skończyło sie wyrwaniem.
Jeśli zależy Ci by mieć wszystkie 32 zęby to możesz leczyć. Jednak 8ki są wredne i często psują sie mimo leczenia.

Hej DZIEWCZĘTA.
Nina spała do 9 ;)
Teraz ma drzemkę również. Ja zrobiłam sałatkę i pranie, ogarnęłam dom. Siedzę sobie. Trochę zimniej się zrobiło i jakoś tak buro..
Co do histerii to wiadoma sprawa, Ninka rządzi i musi mieć to co chce. Pokazuje palcem. Kiedy ja mówię NIE ona znów STANOWCZO pokazuje palcem... Mówię nie wolno... Ona pokazuje palcem i zaczyna ryczeć, od razu ze łzami. Nie ma to tamto... Jeszcze nas nie bije. Nie wie o co chodzi, za to rzyga ;):-)

Hej hej
Mala mi wlasnie rozwalila warge i mam spuchnieta tak mniechciala pocałować zabkami swoimi hahah a na dodatek wogole nie chce isc spac achodzi już dretwa i nic jej nie pasuje

A co do histeri to u nas sa często i ja odkladam ja wtedy dołóżeczka bo na podłodze nie mogę jej zostawic bo wali o nia Glowa chybadzieciaki teraz maja taki okres

Phelania kochana jużnie dlugo nie będziesz mieć brzuszka :p i będzie ci lzej:) a jak strach przedporodem mniejszy niż z Alankiem  czywiekszy bo wiesz co cie już czeka???
Milva  to widze ze u Ciebie tak jak i u mnie mowiemalej trzeba to kupic i tamto a A a po co to jej  siedze w domu 24 na h jedynym moim wyjsciemto pojechanie raz na jakis czas do teściowej albo na zakupy

Hej mamuśki ja już w domku, dziś byłam u dziewczyn wcześniej i były obie do pilnowania.

ŻABCIA co za bezczelność ze strony wynajmującego.

INKA dla młodego.

Dziewczyny zachowanie dzieci typu ryk, płacz, wrzaski, rzucanie się jest odpowiednie do wieku, nasze dzieci są już na tyle mądre i cwane i próbuja próbują nas, na co im pozwolimy, o ile ja nie mam takiego problemu z Kacprem bo on jest naprawde złotym dzieckiem to z Melą przechodziłam okres małego bunty ze zdwojoną siłą, dała mi popalić nieźle, choć równie dobrze może powoli wkradać się tzw. bunt dwulatka.
Wiem, że dobrze się radzi, ale z doświadczenia wiem, że trzeba dziecko wziąść na przeczekanie, płacze, rzuca się ok niech sobie popłacze, zostawić w bezpiecznym, spokojnym miejscu i jak dziecko się wyciszy to samo będzie chciało do nas przyjść i tłumaczyć i tłumaczyć co zrobiło źle a za dobre rzeczy chwalić. Nie pozwólcie by dzieci "weszły Wam na głowę" bo potem będzie o wiele gorzej.

VIOLA smutno, że z P nie za ciekawie.
Współczuję tych zapowietrzeń małego.

PHELANIA zastanów się czy warto leczyć tę "ósemkę", raz że kupa kasy a dwa może być i tak, że zrobisz, niby potem nie powinien boleć a przyjdzie taki dzień, że jednak zacznie, u mnie tak leczyłam dwa zębym choć moje pierwsze wizyty były z mojego punktu zapewnienia na wyrwanie ale dentyści sadyści namówili mnie na leczenie-gadkę dobrą mieli, że przekonałam się i co leczyłam, masę pieniędzy wydałam, masę bólu miałam a i tak sumasumarum zęby w końcu zostały wyrwane i kolejna kasa na wyrwanie.

Czesc wszystkim:)

Nastazja u nas w nocy wczoraj troszkę Alan popłakiwał przez sen, ale dostał cycka i sie uspokoił, a przed wczoraj spał spokojnie. Nie wiem czy to juz "3" go bolą czy co, zobaczymy co dzis bedzie.
To jednak zastanawiasz sie jeszcze nad czyms innym biz quinny?

Phelania trzymam kciuki za szczepienie!

Kota to pociesz sie tym ze byl okres ze ja co noc mialam takie nocki jak opisujesz... Alan po prostu wył, przez godzine, czasem dwie. W srodku nocy... Wspolczuje ci strasznie, tym bardziej ze w ciazy jestes...
Moj M tez czesto uleal mlodemu, i zeby miec spokój daje mu na telefon czy pilot do zabawy:baffled:

Inka biedny Aleksy. Zdrówka!

Malenstwo A to ci Zuzinka, rozwaliła wargę mamusi:) Alan tez dopiero teraz usnął.

M poszedł robic obiadek a ja mam chwilke dla was:)

Phelania z ósemkami nie pomogę niestety... :-(
Violett to faktycznie nie jest ciekawie z tym zapowietrzaniem się :szok: Chyba bym oszalała z nerwów, gdybym nie mogła jej uspokoić w takim momencie...

Sosnowiczanka u nas pilot też działa na uspokojenie, z tym, że Gaba ma swojego prywatnego pilota, babcia jej skądś załatwiła ;-)

Dorotar
dzięki za rady, tak właśnie myślałam, że to już "ten czas" się zaczyna, kiedy testowanie wytrzymałości rodziców będzie na porządku dziennym...

Ja też wstawiłam swój brzuch do oglądania, tyle, że w trochę innym wątku niż Phelania ;-) Oczywiście na grupie...:zawstydzona/y:

reklama
Phelania- bidulko jeszcze troche musisz sie przemęczyć ale już z górki masz
Netka- pamiętam że Ninka miała tam urodziny :) My kiedyś tylko za Zacisza jeździliśmy i nawet karnet wykupiliśmy

U nas na razie spokojnie, jeszcze spokojnie ...ale chwalić nie będę, bo zaraz sie przejadę znając życie :)

Wczoraj M dał popis to mi sie wierzyć nie chciało ! Odbierał Olę od babci i ta mała cwaniara podpuściła go żeby pojechać do Tesco po notesik Hello Kitty. Wykorzystała fakt że mnie nie było przy tym, bo ja zawsze w sklepie byłam na NIE jeśli chodzi o ten notesik. Tatuś sie jej posłuchał. Pojechali tylko i wyłącznie po ten notesik za 6zł. W Tesco zawsze mnie ciągnie na dział z książkami i gazetami a M zwykle leci dalej i wrzuca do koszyka co potrzeba. Skubana małolata

Do góry