reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2011

Moje dziecko poszło spać o 19.30 a teraz wstało ... super teraz sobie posiedzę troszeczkę dobrze że od razu jak usnął wskoczyłam sobie do wanny.

Dziewczyny macie może jakiś pomysł czym to smarować żeby przybladło troszkę.
IMG_1144.jpg

reklama
No i moje dziecko śpi znowu u mnie na kolanach.

łysa dzięki zaraz mu posmaruję.
Siedziałam dzisiaj cały dzień w domu żeby nikt się nie przywalił że dziecko takie obite =/

Nie ma to jak znaleźć na necie mieszkanie w którym się mieszka na sprzedaż
http://www.zoopla.co.uk/for-sale/details/27610529

teraz pewnie będą częstsze wycieczki do oglądania ciekawe czy mam prawo nie wpuszczać tych ludzi.
No i już mam obawy jak polecimy w kwietniu do PL że ktoś wejdzie bez naszej zgody do domu =/

Ostatnia edycja:
Dzien dobry
Czy jestem pierwsza?
My spaliśmy do 8:45. Teraz jemy śniadanie.
Niestety Mlody ma kaszel i katar :-( cos sie rozwija :-( a przecież dopiero co wyzdrowiał. Niech sie skończy ta zima.

hejka!
podczytuje, ale jak mam cos napisac Terrorysta kontratakuje i az strach na chwile spuscic go z oka....
Karmie juz tylko wieczorem przed snem i raz w nocy - nie jest zle... jedna nocka rewelacja bo spal od 21 do 4 rano bez przerwy, ale dzisiejsza powrot do realu czyli 5 pobudek....

Witajcie,
Adaś drugą noc budził się tylko 2 razy. Ok 2:00 na mleko i około 6 rano na łyk herbaty i śpi do 7:30! Jestem happy jak nigdy. Bo przez rok jak zasnął o 20 to pierwsza pobudka była już o 22. I później jeszcze z 10 razy.
Sosnowiczanka, Milva- jak u Was dziś ze spaniem? Może w końcu te nasze dzieci będą grzecznie spały?
Sprzedałam wózek i mam zonka.. Nie wiem co w końcu kupić!? A M. już warczy, bo ciągle czegoś szukam i latam mu pokazywać, więc dziś stwierdził że mam kupić co chcę , jemu już jest obojętne.. :baffled: Ehhh..
Inka- trzymam kciuki żeby Aleksy nie był chory:*
U nas katar po tygodniu już przechodzi. Leczyliśmy się samą wodą morską i fridą.

Lece go ubrać, bo jadę z mamą do babci. Przynajmniej pól dnia jakoś zleci.

Nastazja - jak jest dobrze, to nocki mamy znośne-raz mleko ok północy i śpi do 6-7 . Ale tak jak teraz , to ciągłe jęki, rzucanie itp...
Heh , ja wszystkie zakupy dla małego sama robię , Tz jak zwykle zajęty swoimi sprawami , a jak go pytam czy to jest ok, to tylko- a po co w ogóle kupować itp...więc się go już nie pytam o nic.

Zresztą mam wrażenie, ze my już o niczym nie potrafimy rozmawiać...

Idę, nie będę już smęcić...na razie u mnie tylko czarne myśli.

inka - ale wam dobrze, tak długo pospać :-) u nas pobudka coś koło 7, ale E. wczoraj zaraz po 20 zasnęła, więc i tak spała ładnie.

papayka - no widzisz, pomalutku schodzisz z karmień i jest ok. jeszcze troszkę i zostaw tylko jedno karmienie i potem juz powinno być z górki ;-) miejmy taką nadzieję...

Dziewczyny, jak ja wam współczuję tych pobudek w ciągu nocy. My od sierpnia praktycznie każdą noc przesypiamy całą, bez jedzenia, bez picia i e. w swoim łóżeczku :-)
U nas znowu biało...

reklama
Phelania powodzenia na szczepieniu :tak:
Inka zdrówka dla Aleksego, oby się nie rozkręciło...
Żabcia ja też bym smarowala sudocremem, ale z drugiej strony taka ranka chyba lepiej się będzie goić "na sucho". Zwilżona kremem czy maścią może zacząć się babrać :dry: Nie raz mi się tak zrobiło... A wyglądem sie nie przejmuj, bo to, że Macius ma guza czy otarcie, to zupełnie normalne u dzieci. Nie jest bity, nie ma dziesiątek siniakow na ciele, nie wygląda na zaniedbanego więc nie popadajmy w paranoję ;-) Wiem, jak anglicy maja tutaj korbe na tym punkcie, ale spokojniej do tego podejdź, każdemu dzieciakowi się zdarza.

Ja już wysiadam powoli... gabie włącza się tryb "Mała Terrorystka"... :confused::crazy: Cokolwiek jej nie pasuje, od razu jest ryk, pisk, wrzask i histeria... I nieważne, o co chodzi, ważne, że ona musi dostać to co chce i koniec :confused::baffled: staram się ją przetrzymywać, uspokajać, nie zwracać uwagi ale jak mamę kocham, zanim w południe idzie spać to mamy już za sobą kilka(naście) takich akcji a ja padam na pysk, bo nie mam siły na dalszą połowę dnia... Wasze Maluchy tez tak wymuszają? Już nie wiem, co mam robić... :-(

Ostatnia edycja:
Do góry