reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2011

dorotar - nie tylko jest różnica na długości, ale przede wszystkim w gęstości, no i po lewej stronie głowy mam całe "nowe" odrastające pasmo (nie wiem jak to ująć) wcześniej normalnie były tam długie włosy

zabcia - biedny Maciuś, mi Elenka też raz spadła z kanapy, ale na szczęscie na krzyku się tylko skończyło

reklama
Milva wspołczuje, moze ten katar to od zębów?

Agala no są ciemniejsze niz poprzednie były... Tylko ze farbą nigdy (prawie nigdy-chyba ze masz swoje bardzo jasne wlosy) nie uzyska sie efektu tak jasnego jak po rozjasnianiu... jak pojdziesz na poprawkę to najprawdopodobniej nalozą ci jeszcze raz farbę, znowu z wysokim oksydantem, a taki zabieg nie sprawi ze twoje wlosy beda zdrowsze, a i kolor wcale nie musi wyscj duzo jasniejszy... To wszystko kwestia przyzwyczajenie, ponos taki kolor troszkę, moze sie polubisz;) A te konce, które byly rozjasnione to po paru myciach najprawdopodobniej wrócą do swojego poprzedniego, jasnego koloru. Na przetrawionych wlosach farba niestety nie chce za długo sie trzymac (no chyba ze ci porządnie, ale to naprawdę porządnie zrobila fryzjerka pigmentacje)

Violett chyba ciezko bedzie przestawic Fabianka na MM.. Te nasze chłopaki to cycuchy straszne. Dzis wrócilam po 13 z pracy i Alus zaczął mnie za bluzką ciągnąc ;) Dalam mu cycka, nie minely 2 minuty-dziecko spi.

Zabcia to nie ładnie sie wlasciciel wg was zachował.

Wczorajsza noc byla jedną z najlepszych w ciągu moich ostatnich prawie 14-stu miesięcy :) Alan tylko raz sie przebudzil na cycka i to tylko wziął go do buzi, ze dwa razy pociągnął, odwrócił sie plecami do mnie i od razu usnął :))))) i spalismy smacznie do 7.10. Obudzil sie dosłownie minutkę przed moim budzikiem:)
Moze jeszcze troche i przestanie sie budzic w nocy...? <marzenie> No, ale po dzisiejszym sądzę, ze chyba nie obudzil sie z głodu?

Agala mozliwe ze powypadały... po ciąży organizm osłabiony i jeszcze karmienie piersią... Ktos mi kiedys powiedzial ze dziecko jest pasożytem organizmu :) Ja tez mialam niemal łyse zakola, mniejwiecej jak mlody skonczyl 3 mies zaczely mi wypadac na potęge, tak przez 3 miesiące leciały. Potem zaczęly odrastac.

Ostatnia edycja:
sosnowiczanka - ja mam bardzo ciemne włosy, także ten kolor to max jasności jaki można wyciągnąć z farby. już i tak trochę inaczej wygląda ;) denerwowała mnie ta rudosć i wymyłam głowę z 5 razy i jest już trochę lepiej, ale i tak raczej będę chciała przejść na cos takiego jak Netka ma na pierwszym zdjęciu

Agala Netka na pierwszym zdjęciu to ma jakis jasny brąz. To to taki kolor wyjdzie ci bez problemu na tym co nasz. Skoro swoje wlosy masz bardzo ciemne to cudów od jasnej farby nie ma co oczekiwac. A nie myslalas zeby robic sobie baleyage? Troche jasnych (rozjasniaczem) i trochę ciemniejszych? Mialabys wloski jasniejsze a i nie byly by takl zniszczone?
Jesli na tym kolorze co masz teraz bedziesz widziala ze robi ci sie zólty (bo blondy czesto tak maja) to kup szampon "do włosów blond i rozjasnianych"

Hej
W ogóle te moje włosy w ciagu ostatnich 2-3 tyg mocno powypadaly, tak, że mam widoczne braki w dlugosci....:-( Ech, załamana jestem, nigdy te moje włosy może nie były mega zdrowe, ale tak źle jeszcze nie było. Niestety ciąża i długie karmienie sie do tego przyczyniło

Sosnowiczanka -ogólnie ciężko mi było uchwycić realny kolor, ale to zdjęcie jest najbliższe rzeczywistości...
Zobacz załącznik 536786

dorotar - nie tylko jest różnica na długości, ale przede wszystkim w gęstości, no i po lewej stronie głowy mam całe "nowe" odrastające pasmo (nie wiem jak to ująć) wcześniej normalnie były tam długie włosy

Kochana ale jednak z Twoich opisów wnioskuje, że to wykruszenie, zresztą to widać po końcach jakie są liche a u góry włoski już lepsze.
I jak piszesz, że zauważyłaś, że zrobiło się to w przeciągu 2-3 tygodni to jednak przez tak krótki kres czasu jakby one wypadły to nie odrosły by tyle byś miała na jednej stronie "nowe" odrastające pasmo.
SOSNOWICZANKA koleżanko po fachu co o tym sądzisz??

No bo z blondami to tak jest:/ Mogły się połamać, wlosy traktowane wysoko procentową wodą utlenioną są osłabione, rozdwajają sie. Szczególnie jeszcze jak sie je suszy, prostuje. O takie wloski trzeba dbac, czesto podcinac, zeby pozbyć się tego co zniszczone. Konieczna jest porządna odżywka.

Dorotar robisz prostowanie keratynowe?

Niestety nie poczytam Was, wybaczcie ale rozchorowaliśmy się z Krzysiem oboje. Biedulek nie śpi całą noc tylko na moich rękach zasypia wiec i ja nie śpie. Ma katar i mokry kaszel - placze jakby go ze skóry obierali. Masakra

majeczka Kamil nie pije juz od roku mleka, jak miał rota odrzucił i koniec, je za to nabiał normalnie:) ale dziś mu nie daję
kupinosia na szczescie chyba jabłka nie zadziałały, pewnie jednak się czymś struł, jeszcze jak chodzi siku to widze takie resztki biegunki, ale oby noc była lepsza, teeraz odsypiał 2.5 h bo przeciez od 4 rano non stop latał do kibelka biedak.

reklama
Sosnowiczanka, Dorotar - kruszyć, to one mi się kruszyły przed ciążą i w ciąży jeszcze trochę też (widziałam, to spadających króciutkich włoskach i po tym co zostawało na szczotce), ale 3-4 m-ce po porodzie, zaczęły mi mega wypadać, no ale wiadomo, to jest przecież normalne i w sumie nie było tak źle. A teraz widzę, że mi znów długie wypadają i strasznie się przerzedzają (nasiliło się to po zakończeniu karmienia), ale dzięki tym nowym, które zaczęły rosnąć parę m-cy temu, góra jest już na prawdę w dobrej kondycji. Jeśli chodzi o pielęgnacje, to ja tego nie zaniedbuję, szampony, maski, odżywki, czasem odżywianie u fryzjera, prostownicy nie używam już od dawna, Długo używałam kosmetyków davines, ale jednak ich cena teraz troszkę mnie przerasta. Jedynie co mogę sobie zarzucić, to niezbyt regularne podcinanie, ale ja już tak mam, za wszelką cenę ciułam te dodatkowe cm ;-) i na ścięcie tak łatwo nie da się namówić... Teraz mam plan zrezygnować z rozjaśniania na pół roku, może rok... A powiedzcie, bo chodzi mi po głowie grzywka, robić nie robić? Będzie mi pasować? Kiedyś miałam i przeglądam zdjęcia, ale sama nie wiem czy było fajnie czy nie, mąż mówi, że fajnie i żeby robić :-)

Pyszczek - zdrówka!

Asko -
oby Kamilkowi już się poprawiło na dobre.

Do góry