reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Hahaha, Milva, pogubiłam się kogo bolał ząb, a komu wyszła czwórka :D
Swoją drogę Miśka ma też jedną i pierwszy raz towarzyszyła temu gorączka ponad 38 stopni. Druga jest tuż-tuż i już się boję.

Kota, Inka, ta karpiowa wanna rzeczywiście by się przydała :D A może wybudujecie jakiś "domek ogrodnika", w którym teściowie będą mogli przebywać w bezpiecznej odległości? Gdzieś gdzie jest stromo? W najbardziej oddalonym punkcie posesji? :)
Swoją drogą M zachował się beznadziejnie. Dał Ci mało czasu i jak Ty teraz oduczysz Q masturbacji przed przyjazdem babci? :D:D:D

Inka, doczytałam też o ponownej ciąży Twojej "bratowej". Cieszę się, że im się znowu udało i mam nadzieje, że tym razem fasolka dotrwa bezpiecznie do rozwiązania :)

Ewka, hahahaha, wiesz, coś w tym jest, że jak w końcu znajdzie szufladę, to i tak poda nie to, co bym chciała ;)

Agapa, powodzenia u lekarza!

Ostatnia edycja:
reklama
Hej.

wpadlam na chwilke bo zarazsie bede szykowala na szczepienie z Fabiankiemijuz mi jest strasznie zle;/

wczoraj sie wkurzylam bo Pbylodebracbuciki ktorekupilismy Marice na allegro, mialy byc nowe - raz przymierzone wstanie idealnym i co?? buty brudne;/ na podeszwiewidac slady zabkow no i ogolnie stan beznadziejny. Napisalam meila do Pani ze jezeli nie chce dostac negatywa toprosze o zwrot pieniedzya ja wysle buty, to mi bezczelna napisala zebym zatrzymala sobie buty aona wysle mi polowe kasy-nooszalala kobieta;/

wczorajkupilismy Marice nowe lozko takie juz dorosle bo w lozeczku juz nie chciala spac i co moje dziecko poszlo spac o 21 i spi do tejpory bez zadnej pobudki w nocy ;)

kota no to M nie zablysnal zapraszajac tesciow, ale ja bym na Twoim miejscu powiedziala muteraz ze jezeli zaprosil goscito niech teraz ich ugosci:p bo Ty nie masz ochoty na stanie przy garach,i latanie w ta i we wta, ze jestes w ciazy i masz prawo do odpoczynku.

Mla fajnie ze jestes ;*

Netka Ty tez nam nie znikaj :)

Dobra ide do w pizamie siedze i juz mlody mnie atakuje;)

Milego dnia;*

na wannę karpiową przyjdzie czas ;)) nawet lustra w domu jeszcze nie mamy, no teściówka się załamie, gdzie ona sobie włosy będzie modelowałą codziennie rano? no i gdzie mejkap zrobi, jak kiepskie oświetlenie no i bez lustra! hahahaha
Violett, właśnie problem jest w tym, że mojemu M. wisi ogólnie to, czy jest obiad, czy jest posprzątane itd, bo "to są moi rodzice, a nie jacyś wielcy państwo, oni zrozumieją, że jest bałagan"... macie pojęcie?! myślę, czy nie wziąć dziecka i nie pojechać na weekend do moich rodziców.
To nie jest pierwszy raz kiedy on tak robi, że kogoś zaprasza, a później dopiero mi mówi, jak mam do niego pretensje to mi wyjeżdża z tekstem, że on mi przecież mówił, a JA ZAPOMNIAŁAM!

Mła mamy tak samo z komodą- tylko mamy dwie obok siebie:-p I nawet jak powiem pierwsza szuflada, to i tak B. otwiera pierwszą, ale zawsze z innej komody:-D

Net-ka właśnie w Sosnowcu w teatrze jest moja koleżanka i kolega z roku:-)

Kota- u nas też to koszt 200 zł. Współczuje sytuacji i doskonale rozumiem:-( Tylko spkojnie, spokojnie, bo Hania tam pewnie się w brzuszku przewraca;-)A swoją drogą spokój jak najbardziej Wam się należy- szczególnie Q i Tobie. My tez często się nie dogadywaliśmy jeśli chodzi o rodziców,ale z czasem jest coraz lepiej i B zaczyna bardziej rozumieć, że jesteśmy zupełnie odrębną jednostką. Dużo gadaliśmy o tym i teraz naprawdę nie mogę narzekać na relacje z teściami.

papayka- mnóstwo śniegu w Łodzi:szok: Korzystamy, korzystamy... Ale ja to już (tak jak pewnie większość z Nas) tęsknie za wiosną...:-( Chociaż dzisiaj piękne słoneczko wyszło. Ale i tak nici ze spaceru, bo muszę zabrać Zosię ze sobą na spektakl. O jakiejś 16 musimy zrobić próbę wznowieniową. Mój B już pojechał, żeby nadzorować rozkładanie scenografii i ustawienie świateł. Także Zocha to totalnie teatralne dziecko:-) Jak byłam w 3 miesiącu to jeszcze grałam, więc Zocha miała swój debiut:-D Telewizyjny zresztą też- ale to była mikro sekunda i na szczęście nie było widać buźki:tak:

agapa- to były takie epizody, że nawet nie warto wspominać;-)

Ja właśnie po śniadanku, a Zosik obejrzała Mikiego- też jest fanką:-) Po prostu nie ma dziecka jak jest Myszka MIki. Noc była troszkę ciężka, bo Zocha obudziła się o 23.30 i ciągle płakała do 2:-(Ale po takich nockach powtarzam sobie, że zawsze może być gorzej:tak:

Ostatnia edycja:
Witam Was Piękne Moje Damy ;)
Mła no weź mi tu nie wkręcaj, jakąś młodocianą mamą byś była!! No i Mój P ma to samo co Twój M. Nie wie gdzie Niny rzeczy na co dzień a gdzie na wyjście. Zawsze Go pytam od kiedy z nami mieszka? Haha ale to samo jest z innymi rzeczami... Gdzie jest Masło?Gdzie jest chleb? Pewnie w WC...
Papayka ale to zabrzmiało ;P Haha mam już iść? ;)
Kota ale M by miał karę. Pasowanie... Normalnie potwarz. Jak on mógł! Za karę niech on się martwi o spanie dla teściów. A Ty też nie rób nic ponad siły. A jak teście przyjadą to zagoń do rozładowania kartonów. U mnie by się to sprawdziło. Z Wielkanocą jeszcze można będzie odkręcić, bo to daleki termin. Po prostu... coś się wymyśli... A czemu do siebie nie zaproszą, tylko chcą dupę wsadzić do kogoś?I Mła pisze mądrze... Q nie zrozumie, że nie wolno się bawić ptakiem przy babci!Tydzień dla dziecka na takie nauki to za mało!M jest niepoważny. Teraz edukacja Q, kartony i inne sprawy na Twojej głowie... A na poważnie-nie przemęczaj się!Mojej siory mąż ma tak, że za 15 dwunasta umie powiedzieć, że o 12 przyjdzie 10 osób na Lunch hahaa i że zostają na weekend...To jest dopiero wyzwanie ;) co tam "SWOI" teście ;)
Inka haha super, się uśmiałam ;)Jesteś moją muzą ;)
Viola ale super, że Mariczka się wysypia ;)I nie budzi ;)

Ewelina moja siostra też mówi, że jej syn(Janek) wychował się w garderobie...Teraz jak z przedszkolem przychodzą na przedstawienia i gra w nich moja siostra, to wszystkie dzieci podekscytowanie a Jaś... z obojętnością... eee to moja mama haha Jaś już jest teatrem przejedzony.
W Teatrze w Zagłębiu są 2 Bieńkowskie-jedna z nich to moja siostra ;)

Kota jezeli tak twierdzi M to ja bym olala totalnie temat i nie robila nic a jak tescie przyjada oczekujac na jedzenie powiedzialabym " jak widzicie dopiero co sie przeprowadzilismy i nie wszystkie rzeczy sa rozpakowane wiec jak jestescie glodni zamowcie sobie pizze" i miala totalnie gdzies ich potrzeby i zajmowala sie tym czym powinnam w Twoim przypadku Kubinem i Hania:)

Evika to pokaz nam sie, jestem strasznie ciekawa jak wygladasz:) wiemyjak wyglada Twoj malz wiec fajnie by bylo zobaczyc Ciebie:)

Dziewczyny to chyba tak juz maja Ci faceci bo moj P tez nigdy nie wie co gdzie jest;/
haha Netka moj P zadaje takie same pytanie ' gdzie maslo - a zawsze stoi w szafce' itp ale ja mu wlasnie tak glupio odpowiadam ' poszukaj w lazience' albocosw tym stylu..

My chyba jednak nie pojdziemy na to szczepienie bo Marika jeszcze spi, a mojej mamy nie ma jeszcze z pracy jak na zlosc.. wiec nie chce budzic Mariki ijej ciagnac i przeloze na za tydzien to szczepienie.

Tez chcde miec epizot w waszej ksiazce i filmie np ' jak miec dwojke dzieci, meza jak dziecko i nie zwariowac':)

reklama
kota- przeszkol M żeby wpierw z Tobą konsultował takie wizyty a teściów możesz położyć na kartonach ;) powiem Ci że jak do mnie rano teściowa przychodzi po Olę to mnie też stresuje że bałagan, my w piżamach. Niby to jest przed 8rano ale mimo wszystko..
violett- to niefajnie z tymi butami, a żeby jej odesłać też będzie koszt, Twój koszt. Podejrzewam że nie bedzie chciała Ci zwrócić za przesyłkę
Mła- hej, hej :) u nas na okrągło ta ta ta ta
Papayka, Mła- ja już zrezygnowałam z kolejnego bejbika. To jednak już nie ten wiek

Musiałam dzisiaj iść drugi raz na pobranie krwi, bo dostałam info że stłukła sie moja fiolka z próbką :wściekła/y: ( różne badania musze zrobić ) a wczoraj w tym samym szpitalu tak teścia podłączali do dializ że pękła mu żyła, masakra.

Jutro młoda, moje "maleństwo" kończy 4 latka ! Tort zamówiony, wybrała z My Little Pony. Przyjeżdżają dziadki i będzie imprezka ale dopiero w niedziele bo jutro dziadek znowu idzie na dializy

Do góry