reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

witaj Ewelak :-) ja troszkę oglądałam Prosto w serce i pamiętam tego Górę ;-) to teraz czekamy na epizodzik z Tobą, a najlepiej całą dużą rolę :-)

Kupinosia - Elenka też nadal dużo raczkuje, ale jak tylko ma okazje czegoś się złapać to chodzi, ale za chiny się nie puści. ostatnio troszkę próbuje za jedną rączkę ją prowadzić i parę kroczków zrobi. podobno ja byłam taka ostrożna i o własnych siłach poszłam dopiero na 14 m-cy, ale z drugiej strony moja E. aż takiej wyobraźni do końca nie ma ;-) bo oczywiście nauczyła się włazić na kanapy i jak siada nie do końca patrzy gdzie i często łapię ją niemal w locie....;-)

Kota - ja poza 6w1 szczepię jeszcze dodatkowo tylko pneumokoki

inka - gratulacje ciociu :-) na lekarz juz w 13tc powiedział, że będzie dziewczynka no i się nie pomylił...;-)

zabcia - brawo dla Maciusia :-) a E. ostatnio na moje "noga" powtórzyła goga ;-)

reklama
No i zadzwonili z przychodni.. Szczepienie mamy 31 stycznia.
Zaraz się kładę, bo ciężki dzień za mną i jutro podobnie, choć mama ma wolne w pracy więc może będzie lżej. Nogi bolą mnie strasznie..

halo halo

Milva, poki co M. jest na urlopie do środy, więc mały zostaje z nim, ale dziś byliśmy odwiedzić moich rodziców i Q na widom swojej ukochanej babci dostał szału, tak się darł, że szok, bał się, że go zostawimy, zawsze zostawał z moją mamą, jak chodziłam do pracy i tak od środy miało znów być, M. miał go wozić do mojej mamy. Biedny jest Kubin, cały jego bezpieczny, rutynowy świat legł z gruzach, popłakałam się :( 18 lutego idę na połówkowe i proszę gina o zwolnienie już do końca ciąży...

Ewka, na pneumo też szczepimy, jeszcze jedna dawka nam została, ale to w kwietniu dopiero.

Nastazja, na nowym jest ok, ale własnie z powodu Kubusia ja gorzej wszystko znoszę... choć nie zapeszając dziś było już całkiem przyjemnie :)

27, właśnie myślałam o Karolince i chciałam Cię do tablicy wywoływać :))

Ewelak, witaj!!!!!! strasznie fajnie, że nowa mama do nas dołączyła :)
U nas ospa 200zł kosztuje, ja odpuściłam to szczepienie.

Milva, myślę, że GRUDNIOWE MACIERZYŃSTWO NON-FICTION byłoby bestsellerem, a jeśli doczekałoby się wersji filmowej, to przewiduję powazny szturm na kina! no ale jeszcze żebyśmy sobie mogły wybrać aktorki odgrywające nasze role, żeby nie było ;)) taa, wyobraźnie mnie poniosła haha

Inka, no kochana, zbliża się Twoja kolej na dwie krechy, wielkimi krokami się zbliża :) Żabcia, Ty jesteś zaraz po Ince, więc bądź gotowa!

kota uściskaj mocno Kubinka.
Szczerze to ja nie wierzę już w szybkie zajście w ciążę muszę umówić się do lekarza bo miałam iść w zeszły czwartek ale Maciusiowa gorączka pokrzyżowała całe plany.

Moje dziecko właśnie usnęło siedząc u mnie na kolanach i wylądowało głową na klawiaturze laptopa tzn. złapałam żeby się nie uderzył.
Zaraz idę odłożę młodego do łóżeczka niech troszkę w nim pośpi bo tak to budzi się o 1 i śpi do rana z nami już mam tego dość nie potrafię go oduczyć tego :-( nawet nie mogę się w spokoju w nocy do M przytulić bo po środku śpi Maciuś.

Witajcie Kochane! Życie wciągnęło mnie na maksa i trudno znaleźć czas dla siebie. Mój mały żywioł właściwie dopiero teraz wywraca mój świat do góry nogami! Nie mam pojęcia skąd Miśka ma tyle energii i jednocześnie taką potrzebę towarzystwa ;)
Rozbraja mnie kiedy wracam z zakupami, kładę reklamówkę na podłodze, a ona kuca przy niej i nie dotykając wkłada tam głowę, żeby zobaczyć co jest w środku :D

No dobra, idę rzucić okiem, co u Was :)

Mła super, że się odezwałaś. mam nadzieję, że czasem do nas zajrzysz!!
Kota wg mnie decyzja odnośnie L4 bardzo słuszna. a do 18 lutego jakoś z Q dacie radę!
Milva co do filmu to myślę, że to byłby kinowo-kasowy sukces :-) a i książka miała by wzięcie!!

Młody po godzinnej awanturze usnął mi w końcu ok 21. ja zaraz idę się wykąpać i czytać książkę.

Witam się wieczornie:)

Żabcia-TwóJ Maciuś niezmiennie mnie zadziwia,super z niego bystrzacha z mowa,gratki:)
Milva-ja się też przyłączam-też moge podrzucic parę scenek do tego serialu:)
Ewelak-Witaj
Mła-no myślalam dzisiaj co u Ciebie, fajnie ze się odezwałaś Kochana
Violett- u nas Ketotifen-ze względu na nadreaktywnosc okrzeli-Ola tak kaszlala że sie dusila-lekarka boi się zeby sie nie pogorszyło, żeby to nie przekształcilo sie w astme, ja jestem duzym alergikiem, mąż też wiec Ola jest w grupie ryzyka, no i kiedys mogla pic tylko bebilon pepti, teraz jest u nas lepiej, nawet podaje juz jej bialy ser i jogurt i jest ok, ale truskawki niezmiennie wysypka po calości.

Olka lepiej kaszel prawie minął-bardzo sie ciesze, jak jutro nie bedzie za zimno to lecimy na sanki

Hej WAM Moje SZALONE Mamuśki ;)
Standardowo jak mnie nie ma robi się tu ruch i chyba zaraz każda z osobna dostanie lanie, teraz tyle do nadrobienia. O maj GAD!A małż liczy na mnie i córka jeszcze się krząta po domu...

Viola
myślę, że 7-8 lat to nie jest wiek na podejmowanie decyzji o chrzcie. Mojego P siostra cioteczna ma 8 lat i w tym roku Komunię. Proszę Cię... ona nie bierze do głowy co znaczy ten sakrament. Nie mówiąc o Chrzcie. Dziecko nie umie zdecydować o takich sprawach. Każdy ma na ten temat swoją opinię i bardzo szanuję każdą. Ktoś chce to chrzci, ktoś nie chce to nie chrzci, ktoś czeka na świadomą decyzję dziecka-ok. Ja akurat podjęłam decyzję za Ninę. Jestem osobą wierzącą, praktykuję-chociaż nie co niedzielę stoję pod ołtarzem... Tak zostałam wychowana ja, moje rodzeństwo, mój mąż, moi rodzice, nie widzę innej drogi. Po prostu. Jeśli Nina dorośnie i powie MAMO źle zrobiłaś wtedy powiem jej by się z kościoła wypisała-przecież jest taka możliwość. Póki co ja decyduję za nią w takich kwestiach. No i nie wiem czemu u Was robią jazdy z chrztem, u nas bez problemu ochrzcił mi Ninę proboszcz pół h przed Mszą sobotnią wieczorną. Wszystko trwało 15 minut i do domu ;)
Nastazja haha czasami zdjęcie też dużo mówi w CV i decyduje ;D
Papayka hahaha się uśmiałam z tym stwierdzeniem-co przekażemy-GENY haha
Dorota super, że z Amelką udało się na koniec lutego zapisać do neurologa, zawsze to szybciej... i ROZUMIEM, że jako mama znasz ją najlepiej ;)
Żabcia może nie chcą już Wam wynajmować?
Ewela pisz o sobie wszystko i o Zosieńce ;) Fajnie powitać artystkę w naszych progach- moja siostra też jest aktorką, gra w Teatrze Zagłębia. Uwielbiam ją, jest przebojowa ;)
Kupinosia wiesz, że Ninka tak samo jak Kasia, strasznie ostrożna, musi się zastanowić, pomyśleć. Nie robi nic na oślep. I jeszcze nie chodzi ale już wstaje i wejść na łóżko umie a zejść dopiero ją uczymy ;)
Nastazja w naszej przychodni jest jak w przychodni Sosnowiczanki ;) Wpisują wcześniej dogodny termin do książeczki ;) i 3mam kciuki za M pracę no i Twoją. Rozkręci się zobaczysz!
Inka super!!!! To super wiadomość ;) Dla nich przede wszystkim ;)Ciociu Ty!:-D
Milva ;) Spoko spoko, pewnie jeszcze wystawię na giełdę ciuszki jakieś ale nie mam weny. No i ja też chce grać jakąś rolę w Twoim serialu-tylko śmieszną, mogę grać przypałowca jakiegoś ;) to najlepiej by mi wyszło.
Żabcia przestań Maćka uczyć nowych słów. Nigdy WAS NIE DOGONIMY. Wyrównaj szanse dla nas ;D Haha ;) A na poważnie, pojętny CHŁOPAK ;) BRAWO!

U nas nuda.
Normalnie nadrabianie Was to kosmos, czemu tak dużo piszecie, nie macie co robić? Mam znaleźć zajęcie dla każdej z WAS? :-D:-DCo to za siedzenie na forum pod moją nieobecność?
Poważnie u mnie za wiele się nie dzieje ;) nie ma co pisać ;) Muszę nadrobić kilkanaście książek. Już sobie upatrzyłam.

Inka ale Ty mi pomysł podsunęłaś hahahahaha Jesteś nieoceniona. Serial Milvy mógłby powstać na podstawie książki, którą mogła by najpierw napisać... Skoro już jesteśmy po Greyu hahaha to można tak na luzie opisać całą prawdę o życiu Matki Polki, także o sferze erotycznej. To by dopiero kopara opadła.... niedoświadczonym, jaka perwa się dzieje w domach Matek Polek...
Mła wybaczam Ci, że zaniedbujesz forum ;) Wiem, że wtedy jesteś z Miśką ale nie zmienia to faktu, że tęsknię usilnie, szczególnie za Twoim poczuciem humoru i Ciepłymi postami. Jesteś jak Forumowa Matka dla mnie hahaha ;)Nie bądź zła.

reklama
Ewelak Witaj:) i ten słynny syropek Góra i Cezary namieszali;) fajny mąż;) widać,że wesoły chłopak;)

Mła Witaj;)

DZiewczyny macie sprzedać 2 i 3 częsc Greja,ale do ręki;)(czyt.książke) bo mnie troche oczy bola jak czytam na kompie:(

Ostatnia edycja:
Do góry