reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Czesc kochane. Mam maly problem z moim laptopem i musze korzystac z kompa siostry..
jestem juz po pracy, a M mnie zaskoczył, jak wróciłam czekał na mnie obiad ...

Agala odra,swinka,różyczka to jedno wklucie, szczepionka jest bezpłatna.

Ewelak witaj wsród nas i pisz często :)

Kota wczoraj rozmawiałam z pediatrą i my bedziemy szczepic na meningo dopiero jak skonczy dwa lata. Alan tez wszystkie szczepienia do tej pory znosi super, i duzo dzielniej od mamusi :)

Nastazja trzymam kciuki za twojego M, na pewno szybko znajdzie dobrą prace. Z naszej przychodni nie dzwonią. Trzeba pamietac samemu, ale przy kazdym szczepieniu pielegniarka wpisuje do ksiazeczki ołówkiem datę nastepnego szczepienia. Odra,swinka, różyczka szczepi sia zaraz jak dziecko skonczy rok, wiec i na Adasia juz czas. My to szczepilismy w polowie grudnia.

reklama
Violett jeżeli uda mi się przekonać M żeby lecieć do Wawy to kawka na 100 %, ale jak na razie nieugięty jest stanowczo na nie bo potem trzeba taki kawał jechać wrrrr.

Maciuś poszedł spać a ja siedzę z lapkiem przed tv i myślę co by tu robić przez resztę dnia.

Co do sczepienia to my na razie Zulka ciagle chora także znowuszczepienia nam się przeciągają a Nastazja jak Adas jest zdrowy to ja bym już natwoim miejscu go zaszczepila
Agapka i jakreakcja Mikusia na snieg???
Ewelak witaj:) z8 grudnia jest mój maz:p
Od paru dni Zulka przesypia mi pieknie nocki ale za to mamogromny problem z usypianiem jej bo ciagle by chciala cos robic

A ja sie chciałam Wam w końcu oficjalnie pochwalić że zostanę ciocią :-)
dziewczyna mojego brata (która poroniła we wrześniu) była dzis na usg genetycznym:-) mała Kruszynka rozwija sie prawidłowo: przezierność dobra, kość nosowa widoczna :-) lekarz mówi ze mu to na dziewczynkę wyglada ale to dopiero 12 tydzień wiec ja bym nie wierzyła :-)

Violett póki co bardziej teatralnie działam- miałam jakieś tam epizody w Klanie czy w Na Wspólnej, ale to dosłownie po jednej scenie:-p Mój Mąż jest bardziej filmowy- chociaż w teatrze też ma dużo pracy.
Milva- to do dzieła:-D Naleśniki wyszły super! Najadłyśmy się z Zochą, że ho ho, bo B oczywiście znowu w Wawie.

inka85- gratulacje!!!! Oby tym razem wszystko sie udało!!!!

kota- my szczepiliśmy na meningo w wakacje, bo byliśmy w różnych dziwnych miejscach i pediatra nam poleciła. Także mamy to już dawno za sobą. Od początku szczepiliśmy Zoche 6w1. Teraz myślimy czy szczepić na ospę:-( Mamy już wyznaczony termin- 6 tyg. po ostatnim czwartkowym szczepieniu. Pewnie pójdziemy. Ospa jest już odpłatna.
Byłyśmy właśnie na saneczkach pierwszy raz:-) Oczywiście pełno było śmiechu, bo Zocha uwielbia jak Luna(nasza sunia) skacze i zakopuje się w śniegu. Myślę teraz co później zrobic na podwieczorek dla córy. hmmm... Może kisiel? Już tak dawno nie jadła.

Ostatnia edycja:
Dzwoniłam do przychodni i powiedzieli, że oni nas powiadomią o szczepieniu. No to czekam.
Inka - gratulacje. Teraz czas na ciebie :tak:

Maleństwo siedział grzeczniutko i obserwował wszystko dookoła:-)

Ewelak fajnie że dołączyłaś:tak: Jesteś chyba troszkę tajemnicza, bo tak nam na raty piszesz gdzie grasz itp :-D Napisz nam dokładnie w którym teatrze, w jakich sztukach gracie itp. Jak będzie ci sie szykować jakiś epizod w telewizji to czekamy na info. A twój mąż to ktoś trochę znany???
Może nam z czasem załatwisz grudniówkową statystę w jakimś filmie. Ale by jaja były-grudniówki w telewizji:-D:-D:-D

ooo tak...ja mogłabym grac w serialu "cudowne" macierzyństwo, czyli jak nie udusić własnego dziecka":-p:-D ...jakby złożyć historie grudniówek, to powstałby niezły horror:-)

Posegregowałam dziś swoją szafę z ciuchami, połowę wyrzuciłam - normalnie rzeczy, których ze 2 lata na sobie nią miałam tylko zalegały , ale teraz , to na prawdę nie mam się w co ubrać:-p Netka- dawaj swoje ciuchy na sprzedaż!!

reklama
Hehe Milva chciałabym zobaczyć ten serial z Twoim udziałem :-D

A ja nadal płaszczę tyłek na sofie z synem heh. Porobiłam parę fotek bramek, butów i stroju kąpielowego i wystawiłam na sprzedaż na lokalny serwis.
Mam takiego lenia i ciągle mi się chce jeść że jak tak dalej pójdzie to się w drzwiach nie zmieszczę :wściekła/y:

Mój syn dzisiaj powiedział 2 nowe słowa najpierw KAPKA (czyt. KANAPKA) i TELEFONEK (TELEFON zawsze mówił halo)

Ostatnia edycja:
Do góry