reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Witam wszystkie przyszłe grudniowe mamusie :-)
Jestem w 17,5 tygodniu ciąży, planowany termin porodu 04.12.2011 :-)
Od początku wiedziałam, że jestem w ciąży, badanie beta – HCG było formalnością. Po prostu niektóre kobiety to czują :tak: W pierwszym trymestrze nie miałam uciążliwych objawów ciąży (żadnych mdłości), poza potrzebą dużej ilości snu . Obecnie podobnie jak reszta Grudniuweczek odczuwam kłucie po obydwu stronach brzuszka i czasem na brzuszku. Niestety pojawiły się u mnie poranne mdłości (myślałam, że w drugim trymestrze to rzadkość).
Wydaje mi się, że odczuwam już czasami ruchy, jakby taki bąbelek pękł w brzuszku, ale nie mam jeszcze co do tego pewności…
Jeśli chodzi o pracę to obecnie jeszcze pracuje, chociaż bardzo bym chciała iść już na zwolnienie. W ogóle nie mogę odnaleźć się w moich zawodowych obowiązkach, męczę się koszmarnie. Mam nadzieję, że jeszcze wytrzymam ok. 3 tygodni.
Co do Bąbelka, nie znam jeszcze płci, wizytę mam w dniu dzisiejszym, bardzo chciałabym się dowiedzieć. Chociaż przypuszczam, że znając wyrachowanie i konkretność mojej Pani doktor nie będzie chciała rzucać słów na wiatr jeśli nie będzie czegoś 100% pewna. Poza tym ma stosunkowo stary i mało wyraźny sprzęt :baffled:
Bardzo chciałabym mieć córeczkę, ale wiadomo jeśli chodzi o pierwsze dziecko to tak naprawdę nie ma znaczenia. Mąż marzy o synku… Mamy już imiona w przypadku dziewczynki będzie Basia, chłopiec Krzyś :-)
Co do płci to wszystko dokładnie zaplanowałam i wyliczyłam jeśli chodzi o dzień poczęcia. Dzień poczęcia przypadł akurat na 2 – 3 dni przed owulacją, a więc wszystkie kalendarzyki, teorie naukowe itp. wskazują, ze jest duże prawdopodobieństwo dziewczynki, ciekawe czy się sprawdzi :-)
Witam wszystkich jeszcze raz bardzo serdecznie :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam Nową Ciężarówkę z grudnia:-)
Kota gratuluje synusia!
Kupiłam sobie te koszulki z allegro - już nie wiem, która z Was wrzucała ten link z allegro i przyszła mi tylko jedna koszulka z dwóch zamówionych. Jest przecudna, ale jak ktoś jest wyższy - ja mam 160cm - to może być przykrótka. Napisałam do kobiety ,że dostałam tylko jedną to mi odpisała że mam sprawdzić czy paczka była nienaruszona, bo zdarzało sie że na poczcie wyciągali zawartość. Ona w pracy sprawdzi wagę wysyłanej paczki. Odpisałam kobiecie że nic mnie nie interesuje i chce drugą koszulkę-cholera:-p
Mam lenia i najchętniej położyłabym się spać to wynik zjedzonego wieczorem arbuza i nocnego biegania do kibelka-uff.

DoMISIA witaj:-)czekamy więc na relacje z dzisiejszej wizyty:tak:No i trzymam kciuki za dziewczynkę-śliczne imiona wybraliscie:tak: Mi obojętne jest co do płci. Cześciej myśle o kolejnym chłopczyku. Mam juz jednego w którym jestem zakochana i za którym szaleje:-D
ewka - no to pieknie Cię urzadzili...Domagaj się drugiej koszuli-szczególnie jak taka jest fajniutka:tak:

Ostatnio żyje w jakimś napieciu,nie dogaduje się z moją mamą,ciągle czepiam sie męża... Niezła jędza zrobiła sie ze mnie.
Poza tym codziennie pęka mi głowa:wściekła/y:A moje cisnienie na ostatniej wizycie to 150/50:szok:
Nie moge się już doczekać na nastepne usg 30 lipca albo 6 sierpnia-jeszcze tyleeee czasu:-D
Nie wiem jak u Was,ale u mnie dziś ponuro...
Miłego dzionka Mamusie

hej dziewczyny!:-)
aga, nastazja powodzenia dzis na wizytach!
domisia, witaj i rowniez powodzenia na wizycie!
Ewka, pewnie z pewnym ociaganiem, ale wysla ci druga.... a kto winien, to juz raczej sie sie nie dojdzie....
Majeczko, niezle to cisnienie....dbaj o siebie kochana!
U mnie wizyta jutro, ale chyba bez usg; zreszta pozyjemy, zobaczymy....
A z nowosci - nadal pada....;-)
Wczoraj pobolewal mnie brzuch caly dzien, ale jakos tak dziwnie bo nie na dole tylko miedzy biustem a pilka...a dokladniej tam gdzie zaczyna sie pilka...:crazy:
Nastroj pod psem... nie lubie deszczu.... mam nadzieje, ze u was lepsza pogoda!
Milego dnia!

Ostatnia edycja:
Witam Nową Ciężarówkę z grudnia:-)
Kota gratuluje synusia!
Kupiłam sobie te koszulki z allegro - już nie wiem, która z Was wrzucała ten link z allegro i przyszła mi tylko jedna koszulka z dwóch zamówionych. Jest przecudna, ale jak ktoś jest wyższy - ja mam 160cm - to może być przykrótka. Napisałam do kobiety ,że dostałam tylko jedną to mi odpisała że mam sprawdzić czy paczka była nienaruszona, bo zdarzało sie że na poczcie wyciągali zawartość. Ona w pracy sprawdzi wagę wysyłanej paczki. Odpisałam kobiecie że nic mnie nie interesuje i chce drugą koszulkę-cholera:-p
Mam lenia i najchętniej położyłabym się spać to wynik zjedzonego wieczorem arbuza i nocnego biegania do kibelka-uff.

Kurde a moge prosic o linka do tych aukcji? szukam czegos dla siebie i nic;/

nikuss; śliczny bobas, gratuluję :-)

ewka007, ja też zamówiłam te koszulki, trzy sztuki, trzy różne wzory i przyszły mi owszem 3, ale dwie były z tym samym napisem, jedna czarna, druga biała hehe, no ale już odpuściłam już, nie chciało mi się już odsyłać i czekać na wymianę. W każdym razie koszulki są z grubej, porządnej bawełny i nadruki też są ok, ale faktycznie lepiej zamówić o rozmiar większe niż normalnie, trzeba wziąć poprawkę na rosnący brzuszek, ja mam 1,64cm wzrostu i są ok jeśli chodzi o długość, ale jak brzuch podrośnie, to pewnie się zrobią za krótkie.

u mnie też dziś migrenowy dzień :dry: jeszcze trochę i zaczną być dla mnie dziwne dni bez bólu głowy ehh...

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, wpisujcie relacje i wrzucajcie fotki! :-)

MIŁEGO DNIA!!!

Całusy dla Grudnioweczek! :-)

klariss1
szanse test ma właściwie 50% na 50% ;-) Zrobiłam go w sumie dla zabawy :tak: Tak samo, jak dla zabawy kombinowałam już z różnymi innymi "przepowiedniami" z internetu. Wszędzie wychodzi nam Chłopak :tak: :laugh2: Ale możliwe, że to Córeczka tak nam figle płata w brzuszku - wtedy już wiem na pewno, że charakter będzie miała po mamie ;-) Ja też taki urwis byłam, że bajka ;-) Wszystko robiłam na opak i mała chłopaczara ze mnie była :tak:

kota-behemota zdjęcia cudne :rofl2: Nasz maluszek pewnie też będzie miał odstające uszy - po tatusiu ;-) hihi... Pamiętam, że mieliście mały problem z wyborem imienia dla chłopczyka... My mamy ten sam :sorry2: No ale jeszcze poczekamy do usg połówkowego - równy miesiąc od dziś :szok::dry: ;-)

rudacool witamy w gronie Grudniówek :tak: :laugh2:

Nastazja trzymam kciuki za wizytę! Daj znać, co słychać u Bąbelka! :-)

agness1 za Twoją wizytę też kciukuję :tak: A co do wyjazdu nad morze - nie zmieściłabym się czasem do walizki? Zabierzesz mnie ze sobą? ;-) Ja tak kocham morze... :zawstydzona/y: Przydał by mi się taki wyjazd... :zawstydzona/y: Byle pogoda udana była!

aga7602
ja też należę do tych szczęśliwych, które nie tyją, a brzuch rośnie ;-) Póki co, oczywiście... ;-) Trzymam kciuki za wizytę! Pisz szybciutko, co słychać, jak wrócisz! :-)

nikuss witaj spowrotem :-) A Dzidziuś cudny!! :-)

agapa mi też kręgosłup daje znać o sobie już... Jak pospaceruję dłużej niż 15 minut, to momentalnie krzyż boli i nie chce przestać, nawet, kiedy się położę :-( :no: Czasami dochodzi do tego ból na odcinku pomiędzy łopatkami, tak na wysokości zapięcia od stanika... :sorry2: Nigdy wcześniej w tym miejscu nie bolało... Nie wiem, od piersi rosnących? :dry:

DoMisia1985 witaj na forum :-) :laugh2: Udzielaj się częściej u nas :tak: A co do płci, to u nas nie było planowania, ale z odczuć i kalendarzyka wynika, że chłopak będzie jak nic ;-) Trafiliśmy z przytulankami w samą owulację :szok: I to... co do minuty :zawstydzona/y:

ewka007 już niedługo nocne bieganie do wc się skonczy na chwilę ;-) Teraz mam tak sporadycznie, a potrafiłam się budzić po kilka razy. Wstawiaj zdjęcie w koszuli z allegro :-)

majeczka02 znam ten ból - usg za miesiąc :dry: a co do dogadywania się... z Małżem jeszcze jakoś leci, ale z mamą... Lepiej nie komentować... :sorry:

papayka może poproś jutro, to zrobią Ci te usg? :-) A brzuszek też mnie czasami boli w tym miejscu, co Ciebie... Nie wiem, co to jest i dlaczego boli, ale często też odzywają się jelita i wtedy to już bardzo, bardzo boli... :-(

Cześć kochane:-)
My już po spacerku, ja nastawiłam sobie na kawkę, która chętna?:-) Mnie też coś bolą plecy, szczególnie dolny odcinek..właściwie to od wczoraj wieczora mnie tak trzyma..:-(
Nikuss, śliczny bąbelek!:-)
DoMisia, witaj wśród szczęśliwych grudnióweczek!!
Ewka, ciekawe, co się stało z ta koszulka..ale pewnie zrobiłabym jak Ty, napisałabym do tej pani, co myślę..no i tak, jak piszą dziewczyny, czekamy na zdjęcie w koszulce (to się Ciebie też tyczy Kota:-D;-))..
Majeczka, wow, niezłe masz ciśnienie!!:szok:
Sergi biedna, Ty się jeszcze naczekasz na to USG...

reklama
Do góry