reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Witam wszystkie przyszłe grudniowe mamusie :-)
Jestem w 17,5 tygodniu ciąży, planowany termin porodu 04.12.2011 :-)
Od początku wiedziałam, że jestem w ciąży, badanie beta – HCG było formalnością. Po prostu niektóre kobiety to czują :tak: W pierwszym trymestrze nie miałam uciążliwych objawów ciąży (żadnych mdłości), poza potrzebą dużej ilości snu . Obecnie podobnie jak reszta Grudniuweczek odczuwam kłucie po obydwu stronach brzuszka i czasem na brzuszku. Niestety pojawiły się u mnie poranne mdłości (myślałam, że w drugim trymestrze to rzadkość).
Wydaje mi się, że odczuwam już czasami ruchy, jakby taki bąbelek pękł w brzuszku, ale nie mam jeszcze co do tego pewności…
Jeśli chodzi o pracę to obecnie jeszcze pracuje, chociaż bardzo bym chciała iść już na zwolnienie. W ogóle nie mogę odnaleźć się w moich zawodowych obowiązkach, męczę się koszmarnie. Mam nadzieję, że jeszcze wytrzymam ok. 3 tygodni.
Co do Bąbelka, nie znam jeszcze płci, wizytę mam w dniu dzisiejszym, bardzo chciałabym się dowiedzieć. Chociaż przypuszczam, że znając wyrachowanie i konkretność mojej Pani doktor nie będzie chciała rzucać słów na wiatr jeśli nie będzie czegoś 100% pewna. Poza tym ma stosunkowo stary i mało wyraźny sprzęt :baffled:
Bardzo chciałabym mieć córeczkę, ale wiadomo jeśli chodzi o pierwsze dziecko to tak naprawdę nie ma znaczenia. Mąż marzy o synku… Mamy już imiona w przypadku dziewczynki będzie Basia, chłopiec Krzyś :-)
Co do płci to wszystko dokładnie zaplanowałam i wyliczyłam jeśli chodzi o dzień poczęcia. Dzień poczęcia przypadł akurat na 2 – 3 dni przed owulacją, a więc wszystkie kalendarzyki, teorie naukowe itp. wskazują, ze jest duże prawdopodobieństwo dziewczynki, ciekawe czy się sprawdzi :-)
Witam wszystkich jeszcze raz bardzo serdecznie :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam Nową Ciężarówkę z grudnia:-)
Kota gratuluje synusia!
Kupiłam sobie te koszulki z allegro - już nie wiem, która z Was wrzucała ten link z allegro i przyszła mi tylko jedna koszulka z dwóch zamówionych. Jest przecudna, ale jak ktoś jest wyższy - ja mam 160cm - to może być przykrótka. Napisałam do kobiety ,że dostałam tylko jedną to mi odpisała że mam sprawdzić czy paczka była nienaruszona, bo zdarzało sie że na poczcie wyciągali zawartość. Ona w pracy sprawdzi wagę wysyłanej paczki. Odpisałam kobiecie że nic mnie nie interesuje i chce drugą koszulkę-cholera:-p
Mam lenia i najchętniej położyłabym się spać to wynik zjedzonego wieczorem arbuza i nocnego biegania do kibelka-uff.

DoMISIA witaj:-)czekamy więc na relacje z dzisiejszej wizyty:tak:No i trzymam kciuki za dziewczynkę-śliczne imiona wybraliscie:tak: Mi obojętne jest co do płci. Cześciej myśle o kolejnym chłopczyku. Mam juz jednego w którym jestem zakochana i za którym szaleje:-D
ewka - no to pieknie Cię urzadzili...Domagaj się drugiej koszuli-szczególnie jak taka jest fajniutka:tak:

Ostatnio żyje w jakimś napieciu,nie dogaduje się z moją mamą,ciągle czepiam sie męża... Niezła jędza zrobiła sie ze mnie.
Poza tym codziennie pęka mi głowa:wściekła/y:A moje cisnienie na ostatniej wizycie to 150/50:szok:
Nie moge się już doczekać na nastepne usg 30 lipca albo 6 sierpnia-jeszcze tyleeee czasu:-D
Nie wiem jak u Was,ale u mnie dziś ponuro...
Miłego dzionka Mamusie

hej dziewczyny!:-)
aga, nastazja powodzenia dzis na wizytach!
domisia, witaj i rowniez powodzenia na wizycie!
Ewka, pewnie z pewnym ociaganiem, ale wysla ci druga.... a kto winien, to juz raczej sie sie nie dojdzie....
Majeczko, niezle to cisnienie....dbaj o siebie kochana!
U mnie wizyta jutro, ale chyba bez usg; zreszta pozyjemy, zobaczymy....
A z nowosci - nadal pada....;-)
Wczoraj pobolewal mnie brzuch caly dzien, ale jakos tak dziwnie bo nie na dole tylko miedzy biustem a pilka...a dokladniej tam gdzie zaczyna sie pilka...:crazy:
Nastroj pod psem... nie lubie deszczu.... mam nadzieje, ze u was lepsza pogoda!
Milego dnia!

Ostatnia edycja:
Witam Nową Ciężarówkę z grudnia:-)
Kota gratuluje synusia!
Kupiłam sobie te koszulki z allegro - już nie wiem, która z Was wrzucała ten link z allegro i przyszła mi tylko jedna koszulka z dwóch zamówionych. Jest przecudna, ale jak ktoś jest wyższy - ja mam 160cm - to może być przykrótka. Napisałam do kobiety ,że dostałam tylko jedną to mi odpisała że mam sprawdzić czy paczka była nienaruszona, bo zdarzało sie że na poczcie wyciągali zawartość. Ona w pracy sprawdzi wagę wysyłanej paczki. Odpisałam kobiecie że nic mnie nie interesuje i chce drugą koszulkę-cholera:-p
Mam lenia i najchętniej położyłabym się spać to wynik zjedzonego wieczorem arbuza i nocnego biegania do kibelka-uff.

Kurde a moge prosic o linka do tych aukcji? szukam czegos dla siebie i nic;/

nikuss; śliczny bobas, gratuluję :-)

ewka007, ja też zamówiłam te koszulki, trzy sztuki, trzy różne wzory i przyszły mi owszem 3, ale dwie były z tym samym napisem, jedna czarna, druga biała hehe, no ale już odpuściłam już, nie chciało mi się już odsyłać i czekać na wymianę. W każdym razie koszulki są z grubej, porządnej bawełny i nadruki też są ok, ale faktycznie lepiej zamówić o rozmiar większe niż normalnie, trzeba wziąć poprawkę na rosnący brzuszek, ja mam 1,64cm wzrostu i są ok jeśli chodzi o długość, ale jak brzuch podrośnie, to pewnie się zrobią za krótkie.

u mnie też dziś migrenowy dzień :dry: jeszcze trochę i zaczną być dla mnie dziwne dni bez bólu głowy ehh...

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, wpisujcie relacje i wrzucajcie fotki! :-)

MIŁEGO DNIA!!!

Całusy dla Grudnioweczek! :-)

klariss1
szanse test ma właściwie 50% na 50% ;-) Zrobiłam go w sumie dla zabawy :tak: Tak samo, jak dla zabawy kombinowałam już z różnymi innymi "przepowiedniami" z internetu. Wszędzie wychodzi nam Chłopak :tak: :laugh2: Ale możliwe, że to Córeczka tak nam figle płata w brzuszku - wtedy już wiem na pewno, że charakter będzie miała po mamie ;-) Ja też taki urwis byłam, że bajka ;-) Wszystko robiłam na opak i mała chłopaczara ze mnie była :tak:

kota-behemota zdjęcia cudne :rofl2: Nasz maluszek pewnie też będzie miał odstające uszy - po tatusiu ;-) hihi... Pamiętam, że mieliście mały problem z wyborem imienia dla chłopczyka... My mamy ten sam :sorry2: No ale jeszcze poczekamy do usg połówkowego - równy miesiąc od dziś :szok::dry: ;-)

rudacool witamy w gronie Grudniówek :tak: :laugh2:

Nastazja trzymam kciuki za wizytę! Daj znać, co słychać u Bąbelka! :-)

agness1 za Twoją wizytę też kciukuję :tak: A co do wyjazdu nad morze - nie zmieściłabym się czasem do walizki? Zabierzesz mnie ze sobą? ;-) Ja tak kocham morze... :zawstydzona/y: Przydał by mi się taki wyjazd... :zawstydzona/y: Byle pogoda udana była!

aga7602
ja też należę do tych szczęśliwych, które nie tyją, a brzuch rośnie ;-) Póki co, oczywiście... ;-) Trzymam kciuki za wizytę! Pisz szybciutko, co słychać, jak wrócisz! :-)

nikuss witaj spowrotem :-) A Dzidziuś cudny!! :-)

agapa mi też kręgosłup daje znać o sobie już... Jak pospaceruję dłużej niż 15 minut, to momentalnie krzyż boli i nie chce przestać, nawet, kiedy się położę :-( :no: Czasami dochodzi do tego ból na odcinku pomiędzy łopatkami, tak na wysokości zapięcia od stanika... :sorry2: Nigdy wcześniej w tym miejscu nie bolało... Nie wiem, od piersi rosnących? :dry:

DoMisia1985 witaj na forum :-) :laugh2: Udzielaj się częściej u nas :tak: A co do płci, to u nas nie było planowania, ale z odczuć i kalendarzyka wynika, że chłopak będzie jak nic ;-) Trafiliśmy z przytulankami w samą owulację :szok: I to... co do minuty :zawstydzona/y:

ewka007 już niedługo nocne bieganie do wc się skonczy na chwilę ;-) Teraz mam tak sporadycznie, a potrafiłam się budzić po kilka razy. Wstawiaj zdjęcie w koszuli z allegro :-)

majeczka02 znam ten ból - usg za miesiąc :dry: a co do dogadywania się... z Małżem jeszcze jakoś leci, ale z mamą... Lepiej nie komentować... :sorry:

papayka może poproś jutro, to zrobią Ci te usg? :-) A brzuszek też mnie czasami boli w tym miejscu, co Ciebie... Nie wiem, co to jest i dlaczego boli, ale często też odzywają się jelita i wtedy to już bardzo, bardzo boli... :-(

Cześć kochane:-)
My już po spacerku, ja nastawiłam sobie na kawkę, która chętna?:-) Mnie też coś bolą plecy, szczególnie dolny odcinek..właściwie to od wczoraj wieczora mnie tak trzyma..:-(
Nikuss, śliczny bąbelek!:-)
DoMisia, witaj wśród szczęśliwych grudnióweczek!!
Ewka, ciekawe, co się stało z ta koszulka..ale pewnie zrobiłabym jak Ty, napisałabym do tej pani, co myślę..no i tak, jak piszą dziewczyny, czekamy na zdjęcie w koszulce (to się Ciebie też tyczy Kota:-D;-))..
Majeczka, wow, niezłe masz ciśnienie!!:szok:
Sergi biedna, Ty się jeszcze naczekasz na to USG...

reklama
Do góry