reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Kota gratulacje!!! :laugh2: Będzie synuś! :-) To się Mąż ucieszy!!! :laugh2:

Kota, ale masz fajnie że już znasz płeć...różnimy się tylko jednym dniem ciąży, więc może i ja się dowiem, ale wizyta 12 lipca więc muszę poczekać, bo ostatnio usg mi nie robił.
Widzę, że grono przyszłych mam, co to nie wiedzą czy synka czy córeczkę pod serduchem noszą się zawęża... ;)

reklama
Buziaki! :-)

:szok:;-) Obudził mnie deszcz za oknem, o piątej rano! :szok:

Wczoraj przyszedł do mnie test na płeć dzidziusia ;-) Kupiłam go w sumie dla zabawy - wiadomo, że usg jest bardziej miarodajne, a pewność ma się dopiero po porodzie :tak: Ale co mi szkodzi ;-) Wykonuje się go tak samo, jak test ciążowy, rano przy pierwszej wizycie w toalecie. Paseczek w zależności od kombinacji hormonów w moczu zabarwia się na pomarańczowo lub zielono - każdy kolor to inna płeć ;-)

Test pokazał nam chłopczyka :-) :laugh2: Hihi... Okaże się już za... miesiąc, na usg ;-)

sergee ja tez czytałam o tych testach..fajnie, że sobie zrobiłaś..ciekawe czy się potwierdzi :) jeśli tak to chyba zacznę wierzyc w działanie takich ustrojstw ;)

Cześć mamusie..witam także nowe grudnióweczki:-)
U nas już też po długim weekendzie..wczoraj jeszcze spędziłyśmy dzień u moich rodziców i już koniec laby..
Byliśmy teraz na cztery dni w Grywałdzie -w Pieninach, ze znajomymi..Marysia się wyszalała, miała do tego dwie "opiekunki", moja przyjaciółka ma dwie córy:8 i 12-letnie..Ja odpoczęłam, poklachałam za wszystkie czasy, a Sebie udało się z mężem mojej przyjaciółki zdobyć Trzy Korony..(ja za bardzo nie lubię po górach łazić)..;-)
Sergi, nawet nie wiedziałam, że są takie testy, co określają płeć:szok:..nieźle, ciekawe, czy się pokryje z tym, co Ci wyjdzie na USG..
Ewka, pyszny obiadek masz zaplanowany..może też zrobię pierogi..mniam..

o jak ja Wam zazdroszcze tego wypoczynku !!! super !!! No i dobrze, że udało się Ci wypocząć!
my niestety w tym roku lipa z jakimkolwiek wyjazdem, zostaje nam spędzić lato u moich rodziców na wsi , ale to też "coś" :)

Witam

Dzidzia po wczorajszej wizycie ma ponad 8cm i miewa się dobrze.:-):-)
Miałam wywiad z położną,pobieranie krwi,spotkanie z lekarzem i usg.
Zdjęcia może wkleję jak znajdę kabel do scanera

super że wizyta udana..dzidzia rzeczywiście juz duża :)..czekamy na fotkę ;)

jestem po wizycie i z maluchem jest wszystko ok, ma 10,5cm i ledwo się już mieści w całości na usg. wiercił się troszkę, ładnie widać mu było kręgosłup, żołądek i kilka innych narządów :-) w każdym razie gin powiedział, że na 100% będzie chłopak!

ale nie jest też tak kolorowo, bo mi troszkę twardnieje macica i dostałam zwolnienie na kilka dni, mam odpocząć i przede wszystkim zwolnić tempo. wolniej chodzić, wolniej wstawać z krzesła, wolniej robić wszystko. Przez kilka dni 2x luteina dopochwowo (znów buuuu) i 3x dziennie mam łykać magnez, niezależnie od Femibionu.

w każdym razie cieszę się, że poszłam do lekarza, bo jednak nie wszystko było ok, teraz jestem spokojniejsza.
mam też zdjęcia dzidziusia, ale jeszcze jestem w pracy i nie mam ich jak załadować :-) wrzucę z domu.

aha, uwielbiam mojego gina, powiedział, że mam nosić na wizyty pendrive to mi będzie nagrywał fajne kolorowe zdjęcia z 3D :-D

no to gratuluje chłopczyka ! fajnie znać płeć..ja sie nie umiem doczekać !

a u nas dzisiaj dzięn u dziadków na wsi..dziecko mi nie chciało spać i biegałam dzisiaj za nim cały dzień, bo zaczął już rzeczywiście sam chodzić i teraz urządzam za nim pościgi :) w każdym razie intensywnie dzisiaj wypoczywaliśmy :)

a teraz znów mnie boli głowa..juz mam tego dosć..sama nie wiem czym to leczyć, bo ani tabletek nie chce za dużo zażywać, ani kawy zbyt wiele pic..mam wrażenie jakby ten ból sie nasilał gdy ciśnienie spada...także chyba sobie zaraz zrobie jakąś lekką kawusię..może mi przejdzie i humor sie poprawi :)

miłego wieczoru!

klariss1 , ja też się męczę z bólami głowy, no cóż, taki urok naszch ciąż widocznie, mleczna kawka może pomóc, może taka z lodami mrożona??? kurcze, aż sama bym się chętniej takiej napiła :-)

wrzucam fotki mojego syneczka :-D tak się cieszę, że znam już płeć!!!
niestety zdjęcia siusiaka nie dostałam, podglądaliśmy kluskę całkiem od dołu i ewidentnie były tam jajka, no ale dostałam za to fotki od tyłu, gdzie jest ładnie widoczny kręgosłup i od przodu, widać 2 komor serduszka i żołądek.
aaa i widzę, że maluch ma mój kształt głowy i eee moje lekko odstające uszy :-D

IMG7469_hwnxqah.JPG

IMG7470_hwnnpxp.JPG

witam ja też należę do tych szczęśliwych mam którym w grudniu pojawi się najważniejszy wyczekany skarb.Nareszcie w mym brzuszku rośnie nasz bąbelek :)

Witaj Rudacool wśród nas:-).
Kota, powiem Ci, że bardzo miło wspominam poród w Rybniku..miłe położne, potem na noworodkach też super - na 100% będę znów rodziła w Rybniku, chyba, że ..nie dojadę na czas..po drodze szpital w Zabrzu, Gliwicach i Knurowie:-D..A zdjęcia bajeczne:tak:, super wyraźne foteczki..
Klariss i Kota, współczuję Wam tego bólu głowy..tym bardziej, że pewnie mało co pomaga z tych "lajtowych" pomocy..

A u mnie były dziewczyny z pracy - zrobiły mi niespodziankę:-)..fajnie, poklachałyśmy, mała zaś poszalała i właśnie pojechały..

Kota, gratuluje chłopczyka :) Teraz duzo odpoczywaj.. :)
Ja już sie stresuję jutrzejszą wizytą.. Mam nadzieje, że usłyszę tak dobre wieści jak ty. W każdym razie trzymajcie kciuki, bo dobrze Wam to wychodzi :)

rudacool, witaj na forum i czuj się, jak u siebie!
na kiedy masz termin?

maxwell, może jakimś cudem spotkamy się na porodówce w Rybniku, ale by było fajnie :-D

Nastazja, na pewno wszystko będzie dobrze, kciuki trzymamy, no bo faktycznie, coś w tym jest, że zaciśnięte kciuki Grudniówek mogą zdziałać cuda :-) :tak:

reklama
kota gratuluje synka !
rudacool witaj
Ja jestem troche do tyłu bo za duzo zajęć. Jutro mam wizyte u gina a w sobote wyjezdzamy na ponad 2 tyg nad morze... juz sie doczekac nie moge :) powdycham troche jodu dla córeczki.
A tak pozatym to męczy mnie strasznie ból głowy od paru dni i niestety pojawiła sie juz nieszczęsna zgaga...bleeeee

Do góry