reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Witam

Dzidzia po wczorajszej wizycie ma ponad 8cm i miewa się dobrze.:-):-)
Miałam wywiad z położną,pobieranie krwi,spotkanie z lekarzem i usg.
Zdjęcia może wkleję jak znajdę kabel do scanera :sorry:

Serg ja też się napaliłam na ten test,ale niestety wyczytałam,ze nie jest miarodajny,a nie daj Boże wskaże mi dziewuszkę,a wyjdzie chłopak to się mocno zawiodę.Wolę nie próbowac :-D
Co prawda następne usg w szpitalu mam dopiero w 26tc,ale pójdę sobie na 4d około 20 tygodnia i mam nadzieję,się dowiedziec o płci.

agapa witaj,wszystko co dobre szybko się kończy :sorry2:

maxwell ciesze się ,że odpoczęłaś :-)
U mnie jest 16-sto letnia kuzynka i chyba po piętach ją całowac muszę,bo wczoraj tak mnie łeb bolał,że konieczna była drzemka na kanapie,a ona wzięła chłopców na plac zabaw,później im kolację zrobiła.Zresztą oni tak ją kochają,że nawet na krok jej nie odstępują :sorry2:

reklama
Sergi, super z tym testem płci :-) zobaczymy czy się sprawdzi.

Ja też mam takie kłucia i pobolewania brzucha a przy kichaniu to lepiej nie mowić bo jak sie nie skule na czas to mi brzuch rozrywa(to naprawde jest dobry sposób z tym skuleniem sie). Jak mnie tylko pobolewa w pachwinach to sie nie przejmuje bo to macica rosnie i więzadła ciagna, ale czasem pobolewa mnie podbrzusze to wtedy od razu do łozeczka na troche i przechodzi,

ja mam identycznie, w sumie od piątku najchętniej bym tylko leżała i się nie ruszała... trochę mnie to niepokoi :-(

dziewczyny, ja się właśnie zbieram z pracy i o 13.15 mam wizytę u gina. mam nadzieję, że z maluszkiem jest wszystko dobrze. trzymajcie prosze kciuki, bo ja się okropnie stresuje...
jak wrócę to zdam relację, mam nadzieję, że wieści będą pozytywne.

trzymajcie się ciepło!

witam grudnióweczki
serg oby test się nie mylił (a swoją drogą straszny wysyp chłopców jest ) gratki :)
kota trzymam kciuki tak mocno,mocno :)
maxi fajniutko ,że wypoczęłaś:)
izi85 oj jak miło ,życzę wam dużo szczęścia byście byli razem na dobre i złe ..oby kruszka urodziła się duża i zdrowa :)
by każdy dzień przynosił radość i szczęście :-)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny!:-)
u mnie nadal pada.....:-(
Izi, milego swietowania rocznicy!;-)
Inka, mnie tez ostatnio pobolewa glowa, ale to na szczescie nie migrena... bardzo ci wspolczuje....
Sergeevna, a wiadomo jakie jest prawdopodobienstwo, ze ten test sie sprawdzi??? ciekawe czy ci sie zgodzi z usg...;-)
Maxwell i agapa witajcie po urlopie...;-) Ja odliczam dni do wyjazdu do PL... jeszcze 3 tyg i troche....
Aga, nie przemeczaj sie! Nic sie nie stanie jak nie bedzie idealnie czysto, a twoje zdrowie jest duzo wazniejsze! A te malinki... ach.... slinka mi leci...:-D
Anineczka, calkiem spory bobas!:tak: Gratulacje!
Kota, trzymamy kciuki! Zreszta nie ma co sie denerwowac, na pewno wszystko bedzie dobrze!:tak:
Mam dzis strasznego lenia i chyba obiadu nie bedzie..... pozywie sie jakimis resztkami z lodowki....;-)
Milego dnia!

Dzwoniłam do lekarza po wyniki i cukier w porządku,hemoglobina 12,5 tak więc wysoka jak na mnie,tarczyca ok,toxo ujemne czyli nigdy nie chorowałam,miałam nadzieję,że przeszłam tą chorobę kiedyś,ale jak widac trzeba będzie uważac na surowe mięso i grzebanie w ziemi.O kota się nie boję,bo właśnie wyczytałam ,że nie tak łatwo się zarazic od kota,ba! 80% kobiet w ciąży chorych na toxo nie miało w domu kota :eek:

papayka fajnie Ci,że jedziesz do Pl,my niestety w tym roku musimy sobie odpuścic :-(

Kota kciuki trzymam,tylko nie wiem jak zrobię gulasz z zaciśniętymi łapkami :-D

Kota powodzenia na wizycie:-)
Anineczka, super, że wyniki są w porządku..ja musiałam zrobić posiew moczu:-(, teraz czekam na wyniki - mają być do tygodnia..no i Twoja dzidzia ładnie rośnie - super:-)
Papayka, a u nas znów upały, choć wieje..chciałabym troszkę deszczu - podeślij, hihi..

A ja właśnie nakarmiłam Marysię zupką i położyłam spać..chwila dla mnie do wytchnienia..byłyśmy dzisiaj w M1 - w Smyku i w 5 10 15 fajne wyprzedaże..nakupiłam Marysi ciuszków za ponad dwie stówki:-), ale dla dzidzi jeszcze się wstrzymam aż do wizyty z badaniem 3D;-)

ciężko tu dziewczyny za wami nadążyć co odejdę od laptopa to znowu godzina czytania:)
no ale już uf....agapa to ja ci zazdroszczę też tak chciałam ale nie "wychodziło" za bardzo:) ale ciesze się z tego co mam:) i będę miała:) mój M mówi żeby iść za ciosem i 4 szybciutko ale mi to już odwagi brakuje ze względu na wiek.... dziesiaj ide na wizytkę do gin to napiszę po co i jak:) aga7602 musisz dużo leżakować:) jak mnie coś pobolewa to kładę się na parę minutek nawet a i to pomaga:)

dziewczyny, dziękuję Wam z całego serca za trzymanie kciuków :-)
anineczka, mam nadzieję, że gulasz wyszedł i jest pyszny!!!

jestem po wizycie i z maluchem jest wszystko ok, ma 10,5cm i ledwo się już mieści w całości na usg. wiercił się troszkę, ładnie widać mu było kręgosłup, żołądek i kilka innych narządów :-) w każdym razie gin powiedział, że na 100% będzie chłopak!

ale nie jest też tak kolorowo, bo mi troszkę twardnieje macica i dostałam zwolnienie na kilka dni, mam odpocząć i przede wszystkim zwolnić tempo. wolniej chodzić, wolniej wstawać z krzesła, wolniej robić wszystko. Przez kilka dni 2x luteina dopochwowo (znów buuuu) i 3x dziennie mam łykać magnez, niezależnie od Femibionu.

w każdym razie cieszę się, że poszłam do lekarza, bo jednak nie wszystko było ok, teraz jestem spokojniejsza.
mam też zdjęcia dzidziusia, ale jeszcze jestem w pracy i nie mam ich jak załadować :-) wrzucę z domu.

aha, uwielbiam mojego gina, powiedział, że mam nosić na wizyty pendrive to mi będzie nagrywał fajne kolorowe zdjęcia z 3D :-D

reklama
Do góry