reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

reklama
Witajcie
Tak na szybko. W sobotę handel zakończyłam o 10.00, bo pogoda koszmarna i nie było sensu marznąć i nic nie sprzedać chociaż udało się za 60zł sprzedać:-D wczoraj stałam do 14.oo bo też było mało ludzi a umarzłam nieźle, dziś wogóle nie stoimy, bo właśnie za chwilę wyjeżdżam z Mikołajem na wizytę do logopedy w związku z jego więzidełkiem, a P. z Wiką do ortopedy z tą krótszą nogą:szok: Jedziemy do różnych szpitali na tą samą godzinę. Jak wróce to opiszę gdzie trzeba co i jak. Od jutra jednak handlujemy ostro bo inaczej to będziemy z tych zniczy zupę gotować.:baffled:
Dobra uciekam, do potem

Freiya- BRAWO dla Emilki !
Nastazja- on podobno w smaku jest obrzydliwy...
Milva- niestety po tych bluzeczkach śladu już nie ma :-(.. to 50 % o którym pisałaś niedawno sprawdza sie u Ciebie, działa ?

Dzięki,no trudno.... możesz mi powiedzieć o jakie 50% chodzi? Ja dziś nie czaję zupełnie,mały tak daje czadu,że mam ochotę go zakneblować i związać:wściekła/y:

Freiya- gratki!!!
Bartek też podobno zrobił 2 kroczki samodzielne u babci....:sorry2:

Ten ors marchwiowy taki bez smaku jest ,ale o wypicia;-)

Hej laseczki

U nas dzien sie zaczał placzem,krzykiem i skrzeczeniem i tak w kółko na przmian:/normalnie tragedia niech te zeby juz sie skoncza!!!:wściekła/y:

My juz spacerek po zakupy mamy zaliczony...zimno jak chole...żaluje ze mlodemu śpiworu nie zalozylam bo caly czas sie rozkopywał z kocyka,dzis sobie uswiadomilam ze nie mam najwazniejszego rekawiczek dla Alanka...tiaaaa pusta głowa:sorry2:

Freiya- gratuluje kroczka od tego sie zaczyna bieganie:-D
Agapa- teraz bedziesz miala najwiekszy ruch ze zniczami:) Powodzenia i duzooo kasy Zycze;p

Nie wiecie czy w aptekach dostanę ten kleik marchwiowy Hipp ORS? Czy raczej jest z tym problem?
Dostaniesz w każdej aptece-tylko...nie każde dziecko to lubi...moje żadne nie chciało...pluły tym moje dzieciaki na wszystki strony-polecam smecte jakby to nie wypaliło.
Emilka bravo za pierwsze kroczki:-)

Agapa- cmentarna gorączka dopiero sie zacznie
Phelania- moja starsza nie lubiła rękawiczek. Pokombinowałam kiedyś i założyłam jej zamiast rękawiczek takie welurkowe buciki z kompletu od dresu i sie przyjęły ;) można też jakieś grubsze skarpetki. Troche obciach ale najważniejsze żeby w paluszki było ciepło
Milva- pisałaś niedawno że rozmawiałaś z Tz i przyjął częściowo Twoje postulaty i ciekawa jestem jak to sie ma teraz w praktyce bo jak piszesz Bartek nadal nic Cie nie oszczędza, nygus jeden

aaaa;-), Tz nie powiem - stara się więcej pomóc, na razie nie narzekam w tym temacie. Ale w tygodniu od 6-16 Bartek ma tylko mnie do wkurzania i niestety znowu zęby dokuczają . Teraz przysnął,a ja nie mam sił na sprzątanie , głowa mi pęka od jego ciągłego jęczenia...nawet 5minut sie sam sobą nie zajął od rana:no: Sama jestem zła na siebie ,że tak ciągle narzekam - nie wiem już czy Bartek jest tak wymagający,czy ja taka nieporadna...:-(

Milva - ja też się tak czuję. Cały czas jestem z adasiem sama i czasem nie wiem co z nim robić? A M. często nawet przez telefon nie ma czasu ze mną porozmawiać. A jak już słyszę moją mamę która twierdzi że on tak ładnie bawi się zabawkami- że ja się z nim nie bawię, nie zajmuję. No tak tylko ona z nim siądzie na 15 minut a ja muszę go zająć przez 12 godzin. Czasem płaczę gdzieś po kątach i tym samym podziwiam dziewczyny decydujące się na więcej dzieci.
Byłam na poczcie i w aptece, po drodze dopadła nas śnieżyca, ledwo doszłam z tym wózkiem.. Kupiłam to cudo Hippa , zobaczymy czy wypije.

Nastazja Milva to nie jesteście same, bo ja też mam czasem dosyć Mikusia. NIe bawię się z nim dużo, mam z tego powodu wyrzuty sumienia. Nastazja daj znać jak działa to cudo i ile dałaś:)

reklama
Spóźnione całuski dla Emilki i Kalinki

PHELANIA i jak pomysła na Papirus?? Bo dziś znajoma chwaliła, że wczoraj robiła w domu i podobno bardzo pyszne.

NASTAZJA rozumię, że możesz być zła na M, że mało jest w domku poprzez pracę ale ciesz się kochana, że on ma tę pracę.Tulę.

ROJKU ach Dirty Dancig do tej pory jak leci w tv staram się przynajmniej kawałek obejrzeć, choć mam na płycie ale zawsze brak czasu by sobie usiąść spokojnie i obejrzeć. A piosenki uwielbiam do tej pory, jak w radiu lecą i jadę sama autem to na full muzykę daję.

SOSNOWICZANKA wrzuć-pokarz co sobie kupiłaś.
Nie moge się doczekać Twojego foto w nowych włoskach.
Gratuluję nowego zębola.

NETKA może niech Królowa Śniegu poprosi Mikołaja by na gwiazdkę dla mamusi kupił zmywarkę.
Wow co ja bym dała żeby sobie pospać do 8. Już nie pamiętam kiedy mi na to dzieci pozwoliły.
Na razie daję spokój ale jeśli taka sytuacja się powtórzy to cholera jasne nie daruję kierowcy idiocie i zrobię wojnę w PKSach.
Świetny sposób Ninka znalazła na przemieszanie.

AGA ja podróż mineła??

MILVA łączę się w bólu u mnie wczoraj pobudka 5.20. Kacperek jak zobaczył wczoraj śnieg na dworku to zrobił oczka jak 5zł.

ASKO zdrowia.

VIOLETT trzymam kciuki za siostrę.

KOTA to czekamy na kolejnego ząbka u Q.

MALEŃSTWO gratuluję zębuszka.

MŁA dziękuję za buziaczki od Emilki.

NETKA, KUPINOSIA w zeszłym roku jak leżałam pierwszy dzień po porodzie też spadł śnieg.

KUPINOSIA tak młodo zmarła Twoja mama?? Tulę.

MŁA, KUPINOSIA serce boli, pęka jak matki zostawiają tak maleńkie dzieci i muszę przejść do innego świata.

FREYIA a i tak ogromne gratulacje dla Emilki za ten jeden samodzielny duży krok.

AGAPA powodzenia u lekarzy i ze zniczami.

Ależ zima u nas się porobiła, wczoraj auta nie ruszała to dziś ledwo zamarźnięty śnieg zeskrobałam, nagrzałam auto nim Melę do niego wsadziłam jak do przedszkola jechałyśmy.
Wczoraj Kacperkowi dałam trochę budyniu bo strasznie się rwał do niego, bo Meli robiłam, a budyń był na zwykłym mleku, mam nadzieję, że mu nic nie będzie, jak na razie rano nic mu nie było i mama dzowniła to nic nie mówiła więc wszystko ok chyba.
Niedziela z dziećmi cudnie spędzona, więc dzień zaliczam do udanych.Tearaz w pracusi, rano troszkę popracowałam.

Do góry