reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Dzień dobry :-)

Troszeczkę spóźnione ogromne buziolki dla Emilci :-)

Freyia gratulację dla Emilki :-)

Mła dynia cudowna ... ja jutro planuję zakup i wycinanie :-)

agapa życzę żeby zaczęły się duże utargi

Milva gratki dla Bartusia :-)

Dzisiejsza nocka standardowa czyli Maciuś znowu po przebudzeniu nie chciał już spać w swoim łóżeczku i spał z nami.
Dzisiejszy poranek minął troszkę w stresie bo zginęły nam papiery z przeglądu samochodu a były pilnie potrzebne i niestety się nie znalazły i M musiał jechać do mechanika żeby wystawił nowy papierek dobrze że wszystko miał w komputerze tylko wydrukował i skasował 10F.
Poza tym dzisiaj stuknął nam roczek jak jesteśmy małżeństwem, ale ten czas zleciał nawet nie wiem kiedy.
Mały całe dnie łazi w tą i spowrotem rzadko schodzi na czworaka, wczoraj na zakupach sam chodził po sklepie bo wyrywał rękę w ogóle moje dziecko strasznie samodzielne się robi nie długo matka mu się w cale nie przyda hehe :-D.
Uciekam bo syn mnie atakuję żebym poszła z nim do zabawek troszkę :-)

reklama
Od kilka dni moja paszcza jest siedzibą okropnego bólu. Boli mnie cała prawa strona, zęby. Oczywiście na początku myślałam, że przejdzie. Dziś doszło do mnie, że nie wytrzymam dłużej. Myślę sobie-próchnicę mam, nie wiem albo coś gorszego-jeśli istnieje. Poszłam do dentysty. Załamana, znerwicowana. Strasznie dbam o zęby i możliwość posiadania dziury, próchnicy jest dla mnie nie do zniesienia. O nic tak jak o zęby nie dbam. Straszny nacisk w rodzinie na to jest. Myślałam już jak się wytłumaczę z tej próchnicy a dentystka, że mi rośnie 8...............i zostało 1/3 do jej wyjścia. Nie opłaca się usuwać, co ładna, ładnie się wpasowuje. Obejrzała resztę zębów, pochwaliła. Nie czuję mordy.... Dobrze, że Ninka dzieli się ze mną żelem od zębów, inaczej kiepsko to widzę. Muszę to tylko płukać, bo mam podrażnione przez 8 dziąsła... Na lekach jadę. Umieram!

Kolejną zajebistą informacją jest to, że jutro jedziemy do DSK w Białymstoku, ja z tą twarzą, zębem. MASAKRA.

Ostatnią wiadomością przebiła mnie siostra. Odwołali wszystkie loty LOTU do soboty...a w czwartek mieli wylatywać do PL...ona z mężem. Czekam na nich jak szczerbaty na suchary, by wreszcie coś w moim życiu zaczęło się dziać, nawet jeśli ma to być i wizyta rodziny...i co... huragan psuje mi plany. Wszystko jak krew z nosa...

Tylko o sobie, bo piłuje mnie z bólu. Umieram. Jak dochodziłam do siebie po CC tak nie bolało... jak to! Rodzę zęba...i już nie mogę :-:)-:)wściekła/y:

ŻABCIA pisałam już na fb ale raz jeszcze wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu. Jakie plany??

NETKA ło matko wiem co to ból zęba, przeciez przechodziłam przez to ostatnio,współczuję.
Mojemu K 8 rosną w poprzek dziąsła i ostatnio aż spuchł i musia mieć jedną 8 wyrywaną chirurgicznie na co poszło jednego dnia 550zł:szok:, ech i druga rośnie tak samo i też trzeba będzie ją usunąć, czekamy na lepsze czasy czyt. na kolejny ból drugiej strony bo wywalić kolejne ponad 500zł nie ma jak na razie a jak przyjdzie czarna godzina to może się znajdzie-heheh

Ostatnia edycja:
Milva - ja też się tak czuję. Cały czas jestem z adasiem sama i czasem nie wiem co z nim robić? A M. często nawet przez telefon nie ma czasu ze mną porozmawiać. A jak już słyszę moją mamę która twierdzi że on tak ładnie bawi się zabawkami- że ja się z nim nie bawię, nie zajmuję. No tak tylko ona z nim siądzie na 15 minut a ja muszę go zająć przez 12 godzin. Czasem płaczę gdzieś po kątach i tym samym podziwiam dziewczyny decydujące się na więcej dzieci.
Byłam na poczcie i w aptece, po drodze dopadła nas śnieżyca, ledwo doszłam z tym wózkiem.. Kupiłam to cudo Hippa , zobaczymy czy wypije.

Kochana, moja to jeszcze powie,że ona zdąży przy dziecku nawet posprzątać,ugotować , poprać i wszystko w godzinkę...a ja przez 10 nie mogę:-(
Ja lubię bawić się z Bartkiem, ale taki dni jak dziś, gdy NIC mu nie pasuje sprawiają, że mam ochotę wybiec z domu i nie wracać . Nie wiem ile razy dziś płakałam z nerwów...ale co zrobić - dobrze, że choć tu mogę to z siebie wyrzucić.

Wkurzyłam się,przyszedł rachunek za prąd i tak jak ten jest ok,to następny naliczyli jak zwykle dwa razy taki...i to prosto na święta ...nie wiem skąd kasę już brać...a jeszcze ten roczek do wyprawienia ehh

Żabcia- najlepszego!:tak:
Netka- trzymam kciuki za Białystok mocno!!!! Współczuję zęba...biedulko...

Dziewczyny wiem że gorący czas dopiero się zacznie. Ja handluję w tym okresie już ponad 20 lat. Zaczęłam jeszcze w szkole podstawowej i tak co roku:-) Co roku jest coraz więcej handlujących zniczami bo to dobry towar (jak nie sprzedaż to przezimuje do następnego roku-chyba że myszy się ucieszą).

Żabcia- o kurka wodna to Maciuś juz po sklepie zasuwa:szok:u nas to tylko na bosaka po domu buty nie wchodza w gre jest awantura i tylko na czworaka ,dopiero jak mu zdejme wstaje na nogi:cool2: Najlepszego z okazji rocznicy:***
Net-ka- ja sie martwie o swoja Mame która mieszka w Nowym Yorku od tyg juz nie dzwoni a slyszlam ze jest nie za ciekawie.:-(
Dorotar-smaczne,jeszcze na to ser zółty polozylam:-):-):-)

Phelania ano zasuwa już wyrywa rękę odkąd poczuł się pewnie. Ostatnio robiłam próbę i ubrałam mu butki zimowe za kostkę i myślałam że nie da rady a ten skubaniec pokracznym krokiem poszedł sobie.

Moje dziecko napędziło mi takiego stracha przed chwilą że głowa mała, zachciało mu się bardzo szybko iść aż zarył w ławę w brzeg uchem i szyją i ma ślad jakby mu kto biczem walnął w szyję.

Phelania w NY mam najstarszą siostrę, dziś rozmawiałam z nią na Skype. Mają wyłączyć prąd w NY i zamknęli wszystkie mosty. Ludzie, którzy mieszkają blisko wybrzeża zostali ewakuowani. Jeśli nie chcieli opuścić mieszkania to płacili 500$ grzywny. Jest zakaz wychodzenia na zewnątrz, w sklepach pustki ;) Siostra mówi, że Amerykanie szaleją, wykupili nawet wodę ;)Dzieci dziś i jutro nie idą do szkoły. Czekają co dalej. Nie jeżdżą Subwaye i Autobusy. Podniósł się poziom wody, są ogromne fale i straszny wiatr. Czekali na deszcz. Mam nadzieję, że będzie okay wszystko. 2 siostra mieszka w Filadelfii i to właśnie ona ma lecieć do PL i póki co loty są odwołane, w czwartek dowiedzą się co dalej. Mieli lecieć z JFK. Oby nic nikomu się nie stało ale idzie to z Bahama a tam zginęło 26 osób.

reklama
Hehehe, Net-ka, pewnie tatuś chrapał. Też bym płakała :D

Freiya, pięknie! Gratulujemy i zazdrościmy! :) Moja Miśka ponoć zrobiła trzy kroki na łóżku, ale nie widziałam, więc się nie liczy :D

Tofika, hop hooooop! Gdzie Cię wywiało???? :)

Phelania, w Tesco są fajne rękawiczki i niedrogie. A jak tam Twój brzuszek, rośnie? Wyciągasz powoli ciążowe ciuszki? :)

Net-ka, nie umieraj nam! Hahaha
Tulę, bo wiem, jak to jest, jak boli ząb, ale z tą próchnicą jako najgorszym z najgorszych to mnie rozwaliłaś :D

Dorotar, mój chirurg skasował za wyrwanie trudnej ósemki (właściwie 9) 100 albo 120 zł (nie pamiętam). A to świetny specjalista. Nie wyobrażam sobie, co robili Twojemu M za 550 zł. Chyba masaż był w pakiecie, maseczka i szampan ;)

Milva, Nastazja, Venus, każdy ma prawo do słabości, nawet wobec naszych maluchów. Ten kto mówi, że to sama przyjemność nigdy nie spędził sam na sam 2 dni z ząbkującym dzieckiem. Albo spędził i już zapomniał ;)

Żabcia, wszystko zgodnie z przewidywaniami. Maciuś śmiga jako pierwszy :) Kto następny popędzi bez rączki mamuni - Emilka (F.), Karolcia (A.), Mikołajek (A.), anybody? :)

Do góry