reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

aaaaa moja córcia chodzi! właściwie to od 10.10 już po kilka kroczków robiła, ale od kilku dni łazi w te i z powrotem potrafi przejsc pokoj pobawi się wezmie cos i idzie dalej:) chociaz raczki tez się przydają dalej na dłuższe dystanse i szybkie ucieczki :)
iiiii przebił się w czwartek nasz czwarty ząbek mamy dwie dolne jedynki i dwie gorne dwojki no comment!

Phelania
ojej pięknie! wiesz właśnie te pierwsze delikatnie gilanie i muskanie w obu ciążach wspominam z największym wzruszeniem, bo to już taki nie tylko widoczny na ekranie pierwszy żywy ślad maleństwa:) Masz przeczucie co do płci???
Mła powodzenia jutro aa i formy na 200%;p czytałam na zamkniętym o polepszeniu sytuacji językowej-nie miałam czasu tam sie rozpisywac, ale bardzo się cieszę że sytuacja się polepszyła:) i idzie w dobrą stronę wszystko
Net-ka ojjj tez bym poszła potanczyc, choc jakas zaaloną fanką nie jestem dyskotek itp, ja tez bylam na imprezce wczoraj ale domówce, fajnie było.. ale cieszę się że wrocilismy po 1 bo mała o 5.30 zrobiła swoje balety...

agapa gratuluję!!! ja wlasnie na fb pisałam dziś wieczorem .... że Karolka też chodzi, właściwie to już od 10 października(miała wowczas 9mies. 10 dni) ale od ok,3 dni chodzi cały czas i potrafi przedreptac cały pokoj:) po czym sobie kucnie wezmie zabawke i wstaje bez podtrzymania i idzie dalej:) piękny widok tym bardziej podzielam Twoją radość:)
aaaaa sorki ze nie na pw ale zapomniałam... co do czapki musisz sama wyczuc ile oczek bo ja do tej pory czasem coś pruje bo akurat grubsze nici się zdarzą i jest problem bo zacznie falowac itp itd.

Ostatnia edycja:
reklama
Agapko-Gratuluje buziaki dla Mikusia!!!
Asko-czuje ze bedzie dziewczynka:) ze wzgledu ze ta ciaza jest kompletnie inna...i brzydko sie czuje:-Dprzy Alanie kwitłam hehehehe nie wiem ale przeczucia sa na dziewczynkę;p Gratuluje Karolinko:****w tym samym dniu zaczelo chodzic czworo grudniaczek/ów hihi

Ostatnia edycja:
Agapa super! Gratki dla młodego! Moja nawet nie raczkuje, a ma 10 miesięcy!
Asieńka dowcip dobry, kotka się nie spodziewałam, a dowcipy mogę pisać ale ja mam baaaaardzo ciężkie poczucie humoru haha
Phelania ja też czuję ruchy!!!!Niestety to nie ruchy dziecka, a raczej to co wspomniałaś na początku GAZY HAHAH. Tak się najadłam, że czuję się cięższa o 5kg... na koniec dnia smażony boczek...Mój Mąż mnie tuczy jak prosiaka. No a co do płci...ja się czułam masakrycznie w ciąży z Niną i tak też wyglądałam..haha
Inka dobrze, że już zgoda. No ja nie byłam na takim wyjściu baaaaaaaaaaaardzo bardzo długo... i żałuję, że w tym dniu nie pobawiłam się z moim mężem na parkiecie... BURAK!
Salsik będzie dobrze, każdy ma takie chwile, że wysiada i ma dość tej 2giej połowicy ale przyjedzie i się stęskni. Zobaczysz! Przemyśli!
Mła będzie dobrze, wypadniesz lepiej niż ktokolwiek inny na Twoim miejscu ;)JESTEM O TYM PRZEKONANA!
Violett może wyjdzie z Tą niespodzianką od siostry ;) Byłby dobry prezent!
Aśko gratki dla Karoli!!! To jest dziewczynka zaradna ;)

Towarzyszka Ninka S. już śpi. P ogląda Titanica-1 raz w życiu... gdzie on się uchował?????
JUTRO znów poniedziałek i zostaję sama z dziunią.
Dziś P wyznał mi, że tęskni za moją mamą i tatą i chwilami, kiedy mieszkaliśmy u rodziców...Zanim wzięliśmy ślub. Powiedział, że miał tam dobrze, dziś leniuchował u nich, przewalał się z pokoju do pokoju, z kanapy na kanapę... i jak to było jak całe dnie nic nie musiał hahahahahah
Padłam... ja też tęsknię... zawsze się mówi, że młodzi nie powinni mieszkać z rodzicami, że to a tamto, że się wtrącają. Moi rodzice też kiedy trzeba interweniują ale na co dzień są kurde bezstresowi i nie wpierdzielają się, jak mogą to pomogą we wszystkim. Jakoś ani ja ani P nie możemy narzekać i nie mogliśmy narzekać. No i P zawsze miał tam kanapki do pracy, ugotowany obiad i zawsze jakiś nowy ciuch od mojej mamy.
I tak teraz myślę, że wziął ze mną ślub, bo myślał, że będę jak moja mama... i się przeliczył.. hahaha

Ostatnia edycja:
Gratki dla chodzących maluszków!!!:tak:

Tofika- buziaczki dla Lenki!!:tak:

Mła- trzymam kciuki za pracę! Na pewno dasz radę!I na pewno będziesz pięknie wyglądać:tak:
Phelania - ajjj brakuje mi tych ruchów,cudowna sprawa!
Asienka - dobry żart:-D

Inka - zazdroszczę wypoczynku ,dobrze, że się pogodziliście!
Salsik - oby Twój mąż przejrzał na oczy też!

Nocka okropna, nie wiem ile razy się budziłam, Bartek kręcił się,jęczał....kiedy to się skończy:no:
Do tego mam cały czas @ - już 8 dzień , co u mnie jest niespotykane,bo od 5 wystarczy mi tylko wkładka...nie wiem czy to nie od tabletek anty...poczekam do końca tyg i zobaczę:cool:
Tydzień temu kuzynka jednak nie dotarła- ma być dziś,oby nie w porze jak mały będzie chciał spać...stresują mnie takie rzeczy teraz:zawstydzona/y:

Asko gratulacje! Karolinka jedna z młodszych, a proszę jak rwie!

Mła wyobraź sobie, że wkładam Ci do teczki kinder czekoladkę, na pewno dasz radę!

Emilki przeziębienie coraz lepiej, odkąd daję jej te kropelki na kaszel wieczorem to ładnie śpi i ją nie męczy, a katar też już coraz mniejszy. Przez weekend mieliśmy gości, chrzestną Emilii z rodzicamii i już oficjalnie zaprosiliśmy na urodziny na 26.12. Przywieźli Emilce takie pianinko z muzyczkami i z odgłosami zwierząt, tak z tym szaleje, że już mam dość :-D

dzięki laski :) sama nie wiem właśnie czy się cieszyć czy płakać.... pięknie że szybko łapie, bo jakby nie było miała ciut ponad 9 mies. jak zaczęła dreptać, teraz 9.5 a chodzi ciągle, z wpadkami ale chodzi. Ale mnie to przeraża Kamil miał 10 i to było zaaaaaa szybko a ona? no nic trzeba siię pogodzić z faktem iż te małe stworki rosną jak na drożdzach a razem z nim ich umiejętności:)

dowód nr 1:
chodzimy:) - YouTube

Cześć.
U mnie ciężka nocka dziś była ale P. mi pomógł. Miki strasznie płakał. Nie mam pojęcia co mu się stało. Znając życie to albo zęby się skradają albo przeziębienie:cool:

asko-pieknie Karolinka idzie:)

Kurczre jak to wszystko szybko leci, niedawno czułysmy pierwsze ruchy maleństw a dzisiaj to już "duże" dzieciaczki, moja ostatnio tak smiesznie "gada"- najpierw jest "da"-jak coś chce, a jak mówie że nie dam to z taką fajną intonacja pytająca w głosie powtarza "nie da"-nie moge z tego.

Zdrówka, szczęścia, pomyślności dla Igorka i Lenki !

Dziękujemy za życzenia :*

Agapa - gratulacje dla Mikiego !
Asko- BRAWO dla Karolci ! Superancko !
Phelania- wzruszyłam sie... buziaczki dla fasolki ! Pewnie lubi czekolade :)
Mła- pomyślności dziś w pracy !

Mój M w piątek był na pępkowym. Koledze z pracy w sierpniu urodziła sie córeczka, Aurelia. Jak dla nas troche przekombinował z tym imieniem no ale w kalendarzu jest takie. Wrócił po północy, ale jednak obowiązkowy jest bo wstał przed 7ą i pojechał na fuszke...tzn przyjechał po niego kolega bo tak sie umawiali. Wrócił po 3 h że jednak nie daje rady, nie ma głowy do myślenia :-D no i pozwoliłam mu sie przespać w dzień.

reklama
Gratuluję wszystkim chodzącym Grudniaczkom!!! :)

Phelania, gratuluję ruchów i niesamowicie zazdroszczę :) u nas prace trwają ;))
co do podkładó, ja mam rozświetlająco-matujący Chanel Mat Lumiere, używam do na wielkie wyjścia i jestem mega zadowolona.
Mła, trzymam kciuki! I też wsuwam Ci do torby czkoladkę Kinder ;)

Do góry