reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Kasiaczek, witaj wśrd grudniowych mam :)
izu- kolejna szczęściara :p
Narazie to chyba więcej u nas chłopaków ? Oj ja już taka jestem ciekawa, mam nadzieje , że lekarz zrobi mi usg za tydzień i też będę wiedziała.
agness - u mnie też gdyby była dziewczynka to nie miałabym nic do gadania z moim M. Dla chłopczyka wybraliśmy razem. W sumie to była moja propozycja ale M. się zgodził. Siedzę sobie teraz na tarasie i czuje się cudownie. Dolegliwości póki co przeszły, osłabienie też i taki piękny ciepły wiatr wieje.. Na kolację zjedliśmy nektarynke.. pycha była.

reklama
Hej dziewczynki:-)
Kurcze, naprodukowałam odpowiedzi i mi się skasowało..buuuuu...
No nic, jeszcze raz..
Kasiaczek, witaj wśród szczęśliwych grudnióweczek.
Sergi, ale masz przejścia w tych robotach..dziewczyny maja rację, niezły bestseller mógłby powstać..
Majeczka, dobrze, że już Wasz synuś lepiej się czuje..
Niunia, Izu, Asko, Mari88, Kasia_jag - super, że wszystko ok z Waszymi dzidziami i gratuluję poznanych płci:-).

Ja już też po..niestety, nie mam fotki, bo coś dzisiaj jakieś niewyraźne były ujęcia, a do tego będę miała drugą dzidzię "z gumy", bo dzisiaj była zgięta w pałąk..no właśnie..była..:-) Moja lekarka stwierdziła, że prawie na 100% będzie dziewczynka..
Kolejną wizytę mam 20 lipca, a dostałam tez skierowanie na badanie 3D, ale musze zadzwonić i się umówić..
Jutro jedziemy na 4 dni do Grywałdu w góry, tak, że mnie nie będzie te parę dni..;-)

Dzień Dobry czy mozna dołączyc?

Termin 24 grudnia
ale bedzie Cesarka 15 lub 16 grudzien jesli wczesniej cos sie nie zacznie

mam 32 lata i jestem mama dwóch córeczek

agness1 pierwsza ciąza pozamaciczna - operacja II ciąza poród naturalny 22h zakończony cięciem Milenka styczen 2009
po 4,5 mies sie okazało, że jestem w ciazy, wiec z mety CC bo poród indukowany nie wchodził w grę
luty 2010 no i 18 kwietnia sie okazało, ze znów będziemy rodzicami

agness1 pierwsza ciąza pozamaciczna - operacja II ciąza poród naturalny 22h zakończony cięciem Milenka styczen 2009
po 4,5 mies sie okazało, że jestem w ciazy, wiec z mety CC bo poród indukowany nie wchodził w grę
luty 2010 no i 18 kwietnia sie okazało, ze znów będziemy rodzicami

Ojej a to mialas przezycia :-(
A pytałam dlatego bo myslalam ze u ciebie tez tak jest...niektórzy lekarze twierdza ze jak juz byla cesarka to nstp porod tez przez ciecie. I jestem ciekawa jak to bedzie u mnie bo 1 mialam cesarke.

agness1 bardzo róznie z tym bywa,
u mnie sprawa o tyle kiepska ze mam przesuniety 4i 5 krag i byc moze wlasnie dlatego przez dwie godziny partych nie mogłam urodzic główka sie cofała, nie zapowiadało sie na poród II wiec musiał by byc indukowany a tu grozi peknieciem macicy wiec lekarz nie chcial ryzykowac i teraz z mety przypisano mi cięcie i ja nie oponuje - szczerze wolę
rodziłam 2 dziewczynki w szpitalu na Łubinowej prywatnym i teraz tez tam chodze i bedę rodzic kolejne dziecko mam nadzieje

agness1 bardzo róznie z tym bywa,
u mnie sprawa o tyle kiepska ze mam przesuniety 4i 5 krag i byc moze wlasnie dlatego przez dwie godziny partych nie mogłam urodzic główka sie cofała, nie zapowiadało sie na poród II wiec musiał by byc indukowany a tu grozi peknieciem macicy wiec lekarz nie chcial ryzykowac i teraz z mety przypisano mi cięcie i ja nie oponuje - szczerze wolę
rodziłam 2 dziewczynki w szpitalu na Łubinowej prywatnym i teraz tez tam chodze i bedę rodzic kolejne dziecko mam nadzieje

W sumie wysłałam ci wiadomosc pw ale chyba nie dotarła bo jeszcze nie bardzo wiem jak to wszystko działa :-) czy masz na mysli szpital w katowicach? duzo o nim dobrego słyszałam ale negatywem jest to ze jak cos sie dzieje nie tak z dzieckiem to nie potrafia pomoc. Zastanawiam sie powaznie nad tym szpitalem bo tam to wszystko tak ludzko wyglada.

Witam Mamuski!!!!!

Asia79 wiataj!! Ja tez mam Synka z lutego 2010:):)Gratuluje:)

Kasiaczek witaj!!Gratuluje!!

Majeczka cale szczescie ze juz lepiej z Syneczkiem!!!!

Sergi wspolczuje Ci z ta praca,ale mam nadzieje ze wszystko sie ulozy!!!!

MAmusie gratuluje poznanych plci!!!

a ja nadal u tesciow iiiii Patryczek dostal katarek i kaszelek:-( i nie moze spac przez ten katarek;/;/;/ehhhhh pewnie noc bedzie cieżka:(
u nas teraz burze i pada...strasznie duszno;/ale moze po deszczu przejdzie...
milegooooo!!

reklama
agness1 moja kumpela rodzila wlasnei w k-cach jeszcze specjalnie chodziła prywatnie do jednego z lekarzy ktory tam pracuje, bo oni niby maja takie wymogi ze przynajmniej kilka ostatnich wizyt musi byc u ich lekarza inaczej nie przyjumą, no i niestety było by pięknie same pozytywne opinie były, poki nie pojawił się problem, ciaza byla troche przenoszona, szpital nie pomogl wrecz zaszkodzil.. to o czym mowilas poki jest ok szpital super, w momencie problemu kapa. Przez ich zaniedbanie mały nabawił się gronkowca, do tego po jakims czasie przewieziono go do szpitala dziecięcego bo dostawał drgawek kilka tyg. spedzili w szpt. nie bylo wcale ciekawie, potem rehabilitacje, na szczescie mały jest zdrowym swietnym chlopcem.

dalej nei zrobilam zdjec z fotek usgL:) moze w filmu uda mi sie ze zdjęciowac:) tą moją mordeczkę mała:).

Do góry