reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Witajcie kobietki!rzadko ostatnio zaglądam i nie dam rady nadrobić wszystkiego..chciałam się z Wami podzielić ważną dla mnie nowiną. mój gin. stwierdził, że w moim brzuszku zamieszkał SYNEK:)!więc będzie Tymek. mój mąż jest dumny jak paw. troszku marzyłam o córeczce...ale i tak jestem szczęśliwa. w końcu to najbardziej wyczekane dzieciątko na świecie! buziaki

reklama
Hej laski!
Anineczka - a propos tych cen, to tu gdzie mieszkam jest bardzo duzo ludzi przy kasie i dla nich to pestka.... a reszta zyje ponizej minumum. Ta klinika, do ktorej chodze to jedyne miejsce, gdzie standard jest "europejski" i nie bede ryzykowac... Zasugerowali dalsze badania - II tura w podobnej cenie, ale juz na pewno nie bede ich robic.:-D
Majeczko, szczescie, ze z synek zdrowieje, uwazaj na siebie!
Kasia, Izu gratulacje...Meskie grono rosnie w sile;-)
Milego popoludnia i powodzenia na dzisiejszych wizytach!

ja już po:), z dzidzią wszystko w porządku, serduszko bije 160 uderzeń na minutę:), ma dwie nozki dwie łapki:) paluszki, żołądek i kośc nosową. Przezierność 1,90 mm czyli też w normie, jeszcze tylko wyniki testu pappa za 2 tyg.
Mam nagranie na dvd i fajne zdjecia niestety teraz nie mam jak załadowac do kompa, jutro dodam foteczke mojego szkraba. No i na płeć tez ciutkę za wczesnie, wiec dalej mam "kruszynkę" dzidzia ma 5,58 cm:) fajnie fikała i otwierała buzkę:). Gin się smiał czy czasem ma szukac drugiego bobasa czy sobie odpuscic:). Oj ale bym była zdziwiona.

A tak swoją drogą dziewczyny czy my mamy wsrod grodnioweczek jakas podwojnie zapakowaną mamusię??? bo nie kojarzę!

Kota to fajnie ze masz te fotki 3d, jak bylam u gina (innego niz chodze- bo w tej klince wszyscy maja akredytacje a moja ginka juz nie robi tych badan) to on powiedzial ze nie jest zwolennikiem na tym etapie ciazy usg 3 d, ale poleca miedzy 18-20 tyg. bo wtedy to jest super widok, a teraz dla nich wazne podczas prenatalnych jest widok w normalnym obrazie bo z niego pobieraja wszystkie miary, ale mam troche niedosyt ze choc na chwilke nei wlaczyl, mi pokazac jak to wyglada:).
PO badaniach pojechałam na zumbę się wyskakać a teraz już w drogę do nowego sącza, moja dzidzia czeka na mnie z babcią:). papa buziaczki i miłej nocki kochane
Cieszę się razem z tobą że z kruszynką wszystko ok. A podwójnych to my chyba jeszcze nie mamy.

no to po wczorajszej wizycie :) dzidziusia co prawda nie widziałam, bo nie robił w ogóle USG, tylko badanie na fotelu, ale za to pokazywał mi jak bije serduszko przez detektor :)) też fajne. Powiedział, że wszystko gra: "tętno malucha odpowiednie, śluzówka czysta, ujście zamknięte, wielkość i położenie macicy odpowiednie" i to by było na tyle, co się dowiedziałam.
Zdziwiłam się, że USG nie robił, ale to może dobrze bo za każdym razem napromieniowywać malca niepotrzebnie też szkoda. Na pewno na następnej wizycie 12 lipca będzie USG bo to już będzie 19 tydzień :) więc pewnie wtedy i tatusia zaprosi no i może płeć poznamy
Super że wszystko ok.

asko, super, że z maluszkiem wszystko ok i że jesteś już spokojniejsza.
co do 3d to faktycznie, śmieszne to maleństwo, ale tak sobie z mężem patrzymy od czsu do czasu na tą fotkę i się zachwycamy, jak sobie fajnie nóżki ułożyło, takie kochane jest, na zwykłym usg tego nie widać.

anineczka, my na 4d też idziemy tak ok 20 tygodnia :tak:

ja dziś zaczynam długi weekend i jedziemy w Polskę z moim M., odwiedzimy teściów i naszych znajomych, mam nadzieję, że pogoda i humory nam dopiszą, bo wczoraj się trochę pożarłam z M., tak mnie wkurzył, że szkoda gadać. I oczywiście była to zwykła bzdura, bo oglądał film na Polsacie i w czasie reklam przełączał non stop na inne kanały :-D też mi powód do nerwów hahaha, no ale wczoraj byłam gotowa na mega kłótnię, na szczęście M. opanowany nie dał się sprowokować.

marzą mi się wakacje, ale bank przelał nam 1 transzę kredytową i w ciągu 2 najbliższych tygodni ruszamy z budową, więc o wakacjach nadal mogę sobie marzyć :-)

miłego dnia kochane Grudnióweczki!!!

Mój jak dorwie pilota to masakra. lata po kanałach jak głupi też mnie to wkurza ale mężczyźni to jak małe dzieci.

A mnie wczoraj dorwał straszny ból głowy, ale ja zawzięta i nie brałam żadnej tabletki. Jeszcze m. mnie tak wkurzył że tylko pogorszył sytuacje. Na szczęście zająż się Mają a ja mogłam się wcześniej położyć spać i spałam do rana bo nawet w nocy mnie do Majki nie budził. Dziś kontrolna wizyta z Pszczółką u lekarza i w końcu jest zdrowa, a potem pół dnia w szkole:szok: Maja dostawała świra ja też już się wściekałam:angry: W piątek o 4 rano wyjeżdżamy i wrócimy w poniedziałek. pewnie zajrzę poczytać co u was ale nie obiecuję.
Przypominam się z oddawaniem głosów. I jak któraś nie może albo zapomina codziennie głosować to niech poda mi dane a ja ją z tego wyręczę. http://100latnivea.pl/glosowanie/plac/971?inv=agapa

izu; gratuluję syneczka!!! strasznie się cieszę, jak kolejne mamuśki piszą, że znają już płeć swoich maleństw :-)

agapa, ja też niemal codziennie walczę z bólami głowy, ale tylko 1 raz wzięłam Apap, jak już mi się ciemno robiło przed oczami i było mi niedobrze z bólu, ogólnie staram się położyć i przespać albo chociaż przeleżeć ten ból. chyba już trochę przywykłam do tych bóli, mam tylko nadzieję, że po porodzie znikną.

sergeevna w jakim jesteś mieście w UK ?? I czy powiedzieli Ci płeć dziecka ?? Bo z tego co ja wiem to w mieście gdzie ja mieszkam nie chętnie mówią płeć dziecka z uwagi na to że pakistańce gdy wiedzą że będzie dziewczynka to usuwają ciąże z tego powodu tu tak jest że nie chcą mówić bo jest bardzo dużo pakoli . Ale ja i tak się łudzę że jutro dowiem się płeć mojego szkrabka bo przecież ani ja ani Mój nie wyglądamy na pakoli heh =)

Ja mieszkam obecnie w Coventry :tak: :-) U mnie w szpitalu na szczęście mówią o płci dziecka, jeśli widać ;-) A co do pakoli, to słyszałam tę smutną prawdę... :sad: Miejmy nadzieję, że się doprosicie bez problemów i Wam powiedzą jaka jest pleć! :laugh2:

Hej Dziewczynk.
Przepraszam,ze mnie nie ma i nie douzupełniałam listy zrobię to jak wszystko wróci na dobre do normalności. Mój synek miał podejrzenie rotawirusa,przeżylismy swoje,łzy,strach nikomu nie zyczę,bylismy juz spakowani i gotowi jechac do szpitala,ale małego stan zaczał sie dzieki Bogu poprawiać. Teraz funkcjonuje już normalnie,ale ja dalej w stresie.
Buziam

Kochana, dobrze, że Synuś już się lepiej czuje... Duuużo zdrówka dla Niego...

IZU gratuluje synka!

kasiaczek2805 witamy :-)

Jejku dziewczyny jak mi dzisiaj głowa pęka... pierwszy raz odkad jestem w ciazy.
Dzisiaj odebrałam wyniki testu pappa i są pozytywne :-) Moj maz ma do konca tego tygodnia wybrać imie dla naszej ksiezniczki... mam nadzieje ze bedzie rozsądny :-)pierwszej naszej coreczce ja wybrałam i nie mial nic do gadania a teraz on sie uparł ze to on wybierze.

a ja juz po wizyci8e niestety nie posiadam fotki ani nie wiem kto zamieszkał w brzuszku mój bobas zrobił nura i tylko z M odsłuchaliśmy bicia serduszka które biło 140 razy no nic kolejną wizytę mam 21.07 i dopiero wtedy dowiem się kogo nosze pod serduszkiem ...wyniki mam b.dobre i następnych chwilowo nie robię:)

reklama
Do góry