reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Mła no właśnie, czarne ciuchy a u mnie paleta barw. Jak u bukieciary ;P JA szaleję za Emu i mam różne kolory, Nince dziś kupiłam różowe własnie. Nowe, babka na giełdzie miała z UK ;p NO NIE EMU ale podchodzą haha
Aga jestem prze szczęśliwa, że tak Oli ładnie idzie i że trafiliście na fajnego specjalistę. To podstawa! Ja już raz przyciemniłam włosy. Od grudnia do kwietnia miałam. Powiem Ci, że nawet fajnie wyglądałam i jak znów na blond zrobiłam, to niektórzy uważali, że lepiej mi w ciemnych...LOL... no ale włosy odżyły...jak był ciemniejszy kolor.
Milva ja dobrze się tuszuję z tymi odrostami. Jak umyję i w miarę je ułożę, wyprostuję, to wyglądam dopuszczalnie ale w grudniu to już będzie masakra.
Kupinosia te czarne buty mi się podobają, takie cichobiegi. Bardzo praktyczne, widzę już, że takie też by mi się przydały...:[
A gala nie kuś ;P
My przewijarka nie używaliśmy wcale ;P Nawet takowego nie kupiłam...Wydał mi się zbędny... no i w rezultacie tak też było. Przewijałam na kanapie, na łóżku. Było wygodnie.
Co więcej u nas zimno jak ja pierdykam... z rana zmarzłam. Szok!!Nigdzie dziś nie wychodzę! Nie ma opcji!

reklama
U nas przewijak poszedł w odstawkę już dawno i sprzedalam go na allegro. Powiem wam, że przy drugim dziecku uznałabym go zupełnie za zbędną rzecz.

Powiem wam, co do butów, że przymierzałam Emilce Emu i wydawały mi się na stopie tak fatalne i pokraczne, że miałam wrażenie, że te nózki są biedne i krzywe, co z tego, że but ładny, nie kupiłabym go za nic dziecku.

hej dziewczyny,

nie pisze bo ciągle sama jestem z małym i jak tylko wyciągam laptopa to zaraz leci dusi mi po klawiaturze i próbuje wygiąć ekran w drugą strone, szkoda nerwów.

co do alergologa to trafiłam na totalnego buraka, starszy facet inteligentny ale strasznie ciężki w obejściu. Krzyczał na mnie, że na jakiej podstawie lekarz stwierdził że mały ma skaze, że to są jakieś bzdury że lekarze w dzisiejszych czasch stwierdzają coś takiego bez żadnych badań, że propaguje się karmienie piersią a przy pierwszej lepszej okazji pediatrzy stwierdzają skaze bezpodstawnie. Nie powiedział mi nic czego nie wiedziałam , mam zrobić test prowokacji. za miesiąc do kontroli chętnie bym poszła gdzie indziej ale jest problem z terminami i skierowaniem bo mi moja lekarka powiedziała że mogą dać skierowanie do tego samego specjalisty za pół roku:szok: pójdę jeszcze do drugiej która jest u nas bo ona jest bardziej do pogadania.

no ale zrobię ten test, Mła pamiętam, że Ty Miśce robiłaś może mi podpowiesz jakie proporcje itd.? będę wdzięczna,
no i jeszcze mam pytanie do Was mamuśki jakie mleko modyfikowane dajecie dzieciaczkom? zastanawiam się między bebiko a bebilonem...
aha no i które to już 3 ?

jeśli chodzi o przewijak to my nadal używamy, jak dam coś Michasiowi do łapek to leży spokojnie, jakiś kartonik po tabletkach lub chusteczki.

aga gratulacje dla Oli, jest bardzo dzielna. Wierzę, że sytuacja była dla Ciebie przykra ale pociesz się faktem, że mój syn spędza ze mną większość czasu a jeszcze nie był łaskaw powiedzieć do mnie mama:D

co do urodzin to nam wypadają w piątek, zamówiłam mszę i idziemy wszyscy do kościoła a impreza w sobotę:D

Hej! Ale mi moje córcie dzisiaj nockę zafundowały:wściekła/y:,położyłam się o 23:40,a 5 min. po północy Halusia się przebudziła i ryk i to kurde,żeby pokwękała,przytuliła się i dalej spała,ale po co?! Ona zaraz wstaje i się drze i tak się nosiłyśmy,przytulałyśmy, układałyśmy do snu,aż nam zeszło do 3:30 i w końcu usnęłyśmy razem na fotelu. Po godzinie "spania" Ania się zerwała z płaczem no to,żeby ją utulić i ułożyć z powrotem do spania musiałam wstać z Halinką-która oczywiście się obudziła....suma sumarum obydwie usnęły o 5 i spały do 6:45-mleczko i spanko do 8. COŚ PIĘKNEGO!!!

U nas poranek też był mglisty i zimny,ale teraz jest super słonecznie i dziewczyny śpią już od godz. w wózku na podwórku.

Mła te rajtuzyki lidlowskie to prawie musiałam podczas zakupów wyrywać innym chętnym klientką bo takie miały branie. Nie wiem jak jest w waszych miejscowościach,ale ja jak chcę coś dziewczynką kupić z oferowanych-reklamowanych ciuszków w Lidlu to muszę być zawsze w sklepie z samego rana,a najpóźniej do południa bo potem to już nie ma po co jechać.

Odnośnie butów typu EMU to kupiłam takie w ubiegłym roku jak byłam w ciąży bo żadne inne nie chciały mi wejść na stopy i to zakupiony był rozm.....41 (normalnie nosiłam 39),a i tak sama nie dawałam rady ich założyć i M. mnie ubierał tzn.kilka razy mnie ubrał bo pamiętam,że buty kupiłam w sobotę,a zaraz w następnym tyg.w środę byłam na porodówce:-). FAJNIE SIĘ WSPOMINA!
Najlepsze jest to,że po tych opuchliznach ciążowych mam nadal większą stopę i teraz noszę 40.
xxasienkaxx2
my od początku byliśmy na BEBILONIE najpierw dla wcześniaków potem 1,2 i któregoś razu zapytałam naszej pediatry czy możemy to mleko zastąpić jakimś innym w sensie równie odpowiednim,ale tańszym i ona powiedział,że Bebiko jest ponoć tańszą wersją Bebilonu zachowując prawie identyczny skład.

Ostatnia edycja:
dzięki milva:* muszę sprawdzić bo chyba też mam jakieś próbki w domu

salsik my jesteśmy od 4 miesiąca na bebilonie pepti dzięki za info o tym bebiko, nawet nie wiedziałam że tak jest.

salsik- mnie takie nocki zabijają, współczuje !
a_gala- wyzdrowiejcie przez weekend !
Netka, Milva- dwa tygodnie temu w CCC były ale to musi być stara kolekcja bo na stronie CCC nie moge ich znaleźć, w ogóle nie moge w necie ich namierzyć. Są bardzo wygodne i ciepłe.

U nas Lidl jest jeden i obecnie nieczynny do 15go z powodu remontu. Gdy pojawia sie coś ciekawego na promocji trzeba być z rana i to w pierwszym dniu. Zawiodłam sie kiedyś na rajstopach Lupilu czy jakoś tak za 7zł. Były fajne do pierwszego prania. Z zimowych butów dla Oli byłam zadowolona a w tym roku przegapiłam. Koleżanki i kuzynka też chwaliły te Lidlowe kozaki.

reklama
Asieńka-my też po skazie jesteśmy do 6 miesiąca byliśmy na bebilonie pepti najpierw 1 potem 2,potem za rada lekarza zaczelismy od mleka z koncowka HA-ja wybrałam Nestle Nan Pro Ha- najpierw przez jakies czas jeden posiłek mleczny tego nowego mleka dziennie najlepiej rano a reszta nadal bebilon pepti i tak z 10 dni, obserwowac czy nie pojawia sie krostki, u nas nie było-potem 2 posiłki tego mleka Ha a reszta bebilon pepti i w koncu samo mleko Nan-przez jakis czas bylismy na tym Nan Pro HA a teraz już przeszliśmy na Bebiko-żadnego uczulenia nie ma

Do góry