reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Cześć dziewczyny :( Ostatnio miałam taką historię, że w nocy obudził mnie straszny ból głowy, aż płakałam. Od tygodnia głowa boli mnie cały czas, niezbyt mocno, ale non stop, robiłam badania bo internista powiedział, że może to niedobór elektrolitów. Ale badania wyszły mi super więc poszłam do neurologa. I muszę zrobić rezonans z oceną naczyń bo to może być nawet rozwarstwienie tętnicy, albo pęcherzyk powierza w tętnicy... Mam nadzieję, że to nie będzie nic złego :( Jutro po południu jadę na to badanie, ale nie wiem ile się czeka na wynik, na pewno kilka dni. Trzymajcie kciuki!

Mła przegapiłam gdzieś, okazało się co to za nalot u Miśki?

reklama
Na początek wielkie buziaki dla naszych "jedenastych"! Kubuś, Fabianek, Alanek, ciocia Mła ściska i tarmosi! :D

Inka, Kota, Net-ka, A_gala, dzięki za rady :*
Inka, jakie to te wywijane? Takie z kożuszkiem i wiązane? Powiem szczerze, że obecna moda lekko mnie szokuje ;)
Kota, super są te butki, tylko mi zależało na obcasie, bo płaskie mam. Widziałam na allegro jedne w podobnym stylu, ale zdjęcia są zrobione dość artystycznie i nie widać w pełni buta, a cena jest niska, więc mogłaby być wtopa i się nie zdecydowałam AMERICAN CLUB KOZAKI SUPER CENA !!!!! ROZ. 39 (2672035671) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Zresztą założyłam, że chcę takie, na które można naciągnąć spodnie ;)
A_gala, ja kiedyś też miałam więcej "siły" na chodzenie w szpilkach, ale teraz trochę odpuściłam. Net-ka te Twoje botki są super, ale przy takim obcasie nie dojechałabym do domu po pracy - skurcze i te sprawy :(
Ale marka Graceland bardzo mi odpowiada, mam ze 3 pary i dobrze się noszą, a cena jak najbardziej ok. Dlatego kupiłam dzisiaj...botki damskie - Buty damskie - Damskie - DEICHMANN
To żaden szał i mi samej się nie podobały (przymierzyłam w desperacji), ale o dziwo ze spodniami wyglądają fajnie. Nie rozumiem, bo ściągam i myślę sobie "co ja kupiłam :/", zakładam i myślę "eeee, spoko" :D

Venus, Freiya, nie byłam u lekarza, bo nie miałam jak. Zdrowe dzieci przyjmowane są raz w tygodniu i to rano, a ja już wolę ten nalot, niż jakby Miśka miała złapać jakiegoś wirusa od chorych dzieciaczków. Zresztą nalot jest słabszy, więc może to po maści, którą stosowałam. Ale jeśli nalot nie zniknie, wybierzemy się do lekarza.

Dorotar, no i jak Twój ząb/dziąsło?

Phelania, jeśli nie uda Ci się dostać zwolnienia (spróbowałabym powalczyć, żeby w piątek wystawiła od soboty), pozostaje Ci tylko jedno - urlop na żądanie. Zgłoś go tak, żeby nie było wątpliwości - faksem, mailem lub w inny sposób, który można udowodnić w razie w. To im nie ułatwi życia, bo będą Ci musieli wyliczyć zwykłe wynagrodzenie za ten dzień, no ale jak nie da się inaczej, to zrobiłabym właśnie tak.

Zapomniałam...
Jak już Wam się wczoraj wyżaliłam, przebierałam Miśkę na przewijaku, a ta do mnie tak słodko i cichutko "mama". Ja cała w skowronkach - wycałowałam, wyprzytulałam, na co moje dziecko na cały regulator i z dziką radością "TATA!!!" No i rób co chcesz ;)

Aha, Miśce kupiłam w Deichmanie takie "botki" ;) http://www.deichmann.com/PL/pl/shop...hello_kitty&filter_brand_c=6&filter_brand_r=6

Salsik
, my pewnie zrobimy urodzinki 26 a nie 28. I tak rodzina M przychodzi do nas w ten dzień, więc nie będę co 2 dni wszystkiego robić od nowa ;) Powiedz, myślałaś o tych urodzinowych czapeczkach, balonach itd.? ;)

Ostatnia edycja:
Freyia trzymaj się, mam nadzieję, że to nic złego.
A ja się pochwalę, że Bartuś potrafi przejśc sam przy dobrych wiatrach cały pokój. A teraz jeszcze uwielbia nosić np. Poduszkę, dziś wyciągnął spod stołu pampersy, pół paki, i poszedł z nimi jak strzała z szelmowskim uśmiechem:-D

asko ,00anusia00, gratulacje dla małych chodziarzy.

Freyia brzmi to wszystko poważnie z Twojego opisu,ale miejmy nadzieję,że to przesilenie jesienne,albo jakaś inna migrena-kciuki zaciśnięte i czekamy na same dobre wieści.

Mła botki bardzo w moim stylu ;-).Fason do spodni idealny wiem bo ja praktycznie na co dzień chodzę tylko w spodniach i buty mam co sezon bardzo podobne-klasyczne.
Odnośnie urodzinkowej imprezki to balony i jakieś czapeczki to muszę kupić,a wszelkiego rodzaju girlandy,napisy itp.ma mi pożyczyć koleżanka której córeczka roczek kończyła w czerwcu.Sama wyszła z taką inicjatywą,także chyba skorzystamy tym bardziej,że ma dobry gust-według mnie. Postawiła tylko jeden warunek-w dzień urodzin przyjedzie ze swoją córcią do moich Małych"żeby im nie było smutno,że w urodzinki nie mają żadnych gości":tak:
Najważniejsze,że moja mama przyleci do Polski wb terminie pokrywającym się z imprezką ur.i zrobi dziewczynką torty bo już miałam załamkę,że sama sobie z tym nie poradzę.

Przewijak?!...ja go już zdemontowałam 2 miesiące temu bo to mijało się z celem,nie było wiadomo kogo czy co trzymać,dziewczynki,pampersy czy krem czy może obrazki na ścianie hihihi. Moje szaleńce kochane to ganiam z pampersem po całym mieszkaniu-chwili nie uleżą spokojnie. A jeszcze dodatkowym zagrożeniem jest zdemontowany z dupinki pampers z kupą którego nie mogę na chwilkę spuścić z oka bo zaraz moja druga panna się nim zainteresuje.

Ostatnia edycja:
Maxwell na poważnie-daj adres to coś wykombinuję ;)
Kota cętkowane buciki są super, bardzo odważne ;) trzeba się umieć do takich butków ubrać... mi by chyba zabrakło weny...
Milva polecam każdy kolor takich butów jak Emu ;) do wszystkiego pasuje...w sensie kupisz zielone, to będziesz w zielonym wyglądać ekstrawagancko ;) nawet do innego koloru kurtki... Ja tak mam ;)
Sosnowiczanka ja to dopiero zaniedbana będę, bo odrost zrobię w grudniu, a ostatnio byłam w lipcu u fryzjera ale ja oszczędzam kudły. I tak stosuję na nie blond, który je doprawia...:sorry2:
Dorota co poradzisz, takie z nich chłopaki. Kawał kloca z tego P chrześniaka... jak podnosisz na ręce to aż w krzyżu strzela...Mam nadzieję, że Twój Kacperek będzie się czuł lepiej, Ty będziesz mieć więcej pracy i w końcu się dziewczyno wyśpisz!
A gala to mnie zabiłaś tymi butami!!!!Są przezajebiste!!!! Aż nerw mnie złapał i serce ukuło...że już w tem sezonie kupiłam buty, bo te są cudne!:-:)-(
Anusia no do Świąt może się coś zmieni i nie koniecznie spędzicie je z teściową... no a Bartek ma czas na wszystko. Mimo, że Ninka potrafi to czy owo to nie jest tak, że za każdym razem pokarze. Absolutnie. Ninka to nie jest Małpa w ZOO by na zawołanie pokazywać. Bartek to samo-i tak też mówi tym co go chcą na silę uczyć!Ja tak mówię jak ktoś przesadza.No i moje dziecko nawet nie raczkuje a TWOJE zapiernicza po mieszkaniu z pampersami ;P
Inka a jak powinno być więcej tematów modowych na naszym forum. Jestem za! Trzeba się rozwijać, a nie tylko dzieci ;Pco do Butów Emu, ja mam odpowiedniki z USA Ugg i siora kupuje mi rozmiar 7 czyli odpowiednik mego 37. Nic mi się nie rozczłapały.
Maleństwo chrzciny niczym wesele o ja pikole...
Phelania nie masz szczęścia do lekarzy... jakaś porażka.
Tofika dobrze, że sobie z Leną poradziłyście ;) Kurde, ciężko tak z chorym dzieckiem cały dzień...Miałam tak już... i nie polecam ;)
Freiya 3mam kciuki, żeby było dobrze... kiedyś tak P głowa bolała, że ryczał i pojechaliśmy na pogotowie..dostał zastrzyk w tyłek..przeszło.
Mła buciki fajne i tez klasyka ;) do tańca i różańca!Hahah Miśka Cię podeszła... Najpierw słodko mama a potem znów tata...Ty a może ona się myli?Może myśli, że Ty tata a nie mama..?to też jakieś wytłumaczenie. Butki Emilkowe bombowe ;)

Zapomniałam dodać, że teściowa opiekując się Ninką wykryła ząbka. Nie wiem czy to prawda więc jutro to sprawdzę... no i byłam na oczyszczaniu twarzy. Zaczynam być podobna do siebie-czyli ładna zaczynam być ;)

Freiya, trzymam mocno kciuki!!!!!!

Salsik, nie mogę się doczekać fotek z roczku!!!! Chyba czasowo założymy jakiś wątek, przynajmniej na zamkniętym :)
Wiem, wiem, wszyscy polikwidowali przewijaki :) Ale ja mam trochę zmodyfikowany, M dokręcił do niego nóżki, dzięki temu jest mi wygodnie, bo mała jest wysoko, a jednocześnie mam ją pod kontrolą. Do tego przykleiłam na ścianie wypukłe naklejki, jedną z dużym lusterkiem i jak Miśka leży, to je drapie i skubie. A jak jej się znudzi, to dostaje do odtykania butelkę po sterimarze. A jak i to się nie podoba, to tekturowe pudełko z blaszkami witamin - wiesz, typowe zabawki dziecka :D

Net-ka, też mi kiedyś przyszło do głowy, że jej się myli, ale chyba jednak nie ;)
A co do butów Emu, to Emilka ma różowe. Za małe. Dobre były pewnie koło czerwca ;p

Net-ka, a do centkowanych butów nie trzeba weny, tylko czarne ciuchy :D

Tofika, odpaliłaś już ochraniacz na nogi (do wózka)? Ja sobie wczoraj o nim przypomniałam i dzisiaj rano założyłam, bo było 4 stopnie. Jest super. W niczym nie ogranicza Miśki, więc się nawet nie buntowała, a teściowa przestanie mnie straszyć, że Emilcia ma zimne nogi po spacerze ;)
Oby Lence szybko przeszło! :*

Ostatnia edycja:
Witam wieczornie

Mam chwilke wytchnienia wiec pisze, bo dzisiaj nieco latania miałam

Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantów-Kubusia-Koty, Alanka-Phelanii, Fabianka-Violett i kacperka-Klariiss-sto lat

My dzisiaj na rehabilitacji- pochwaleni za postepy motoryczne małej-osiagniecia jak pani powiedziala super-mała juz kombinuje z puszczaniem sie i staniem bez trzymania, raczkuje jak pershing-a pamietam jak miesiac temu zaczynała dopiero siadać-pogadalysmy sobie też o rozwoju psychicznym i emocjonalnym małej i o sensoryce-wiec duzo sie dowiedzialam co z czego sie bierze-kobitka jest super sama ma bliźniaki-ah az szkoda ze nie trafiłam do niej wczesniej,podpowiedziała co małej teraz kupić do zabawy, i jak się z nią bawic jednocześnie ja ucząc-bo mała jest z jednym hen do przodu a z innym do tyłu

Anusia-ty sie nie przejmuj gadaniem rodziny-moja robi kosi,kosi,brawo i jak duża ale rzadko na komende, zwykle jak jej sie chce-byl okres że robila non stop brawo teraz rzadziej a o papa moge zapomniec, nie pozwalaj rodzinie żeby go zmuszali-zrobi jak bedzie na to gotowy

Mła-u nas dzisiaj podobny zonk nawet wiekszy-Pani dzisiaj sprawdzałą różne reakcje malej np. na wolanie po imieniu na szukanie taty i tu radosc malej i krzyki tata a jak się spytała a gdzie mama-to nic nie było:szok:,dziecko na mnie nie spojrzało wpatrzone w ojca, normalnie w domu jest inaczej a tutaj zonk-troche mi było przykro, co ja gadam bardzo mi było przykro

Netka-ja też czekam z tymi odrostami na mej glowie bo nie chce meczyc włosów-ale ja z bolem serca musze zaprzestac farbowania sie na blond-moja skóra głowy ogłosiła bunt-za miesiac pojde i zrobie sobie ciemniejszy kolor z jakimiś refleksami jasnymi a nie całe na blond

Freiya
-trzymam kciuki oby to nic poważnego nie było, ja kiedyś mialam toografie robiona też ze wzgledu na bóle głowy i nic nie wykazało-a bóle do dziś miewam czsami takie silne

Eh-ja mam buty na zime kupilam sobie kozaki na płaskim chociaz nedzne 160 mam ale moj kregoslup szwankuje wiec nie latam juz na wysokich-chociaz w pracy zawsze mialam szpilki czy botki na conajm,niej 10cm obcasie-ale marza mi sie kozaki na wyższym tylko łacze sie w bólu z Dorotar-mam gruba łydke i nie wszystkie mi pasuja- a obecna moda na sznurowane i wywijane to nie dla mnie:no:

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie:)

Tak ogółem:)

Co do butków to myslałam na CCC lub deichmanem i zobacze co mi sie uda kupic;)

Przewijaka juz nie mamy od 5mc życia Nadinki;)

A my urodzinki Nadii zrobimy z PAtrykowymi;) ona 8 styczen a on 9 luty więc jakos połączymy zeby zrobic jedna imprezke i tez mysle o talerzykach kubeczkach i innych pierdołkach dla dzieci:)

Do góry