reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

reklama
Freiya ;P u nas na kopytce dobrze się 3mają te buciki, póki co Ninka nie chodzi to może nosić. Są leciutkie, łatwo się wkładają i cieplutkie są także. No a dziś kupiłam Ocieplacze różowe takie jak kiedyś KOTA pokazywała. Wiadomo, że nie takie same, nie tej firmy ale wpadły mi w ręce, jak odzyskam aparat, zrobię foto... Dla mego nie chodzącego Bąbla będą akuratne. Przewijak również uważam, za zbędny mebel.
Milva widzę, że Tz ma już prezent z głowy ;) nie musi myśleć nad upominkiem. Dobrze, że się określiłaś. Lubię trafione prezenty ;) Butki z Diversa fajne, kolor by mi odpowiadał.
Asieńka ja chyba też zamówię mszę. Przypomniałaś mi w sumie o tym. Co do mleka zacznij od najtańszego-Bebiko. Ja po Pepti zaczęłam Go stosować. Jest okay. Teraz jest 2. Po roczku będzie 3. No a lekarz... wiesz kurdę, wykrzyczał się jakby to była Twoja wina...albo jakbyś nie wiedziała co i skąd się bierze...
Kota ja też się wściekam, że włosy rosną za wolno... Szczególnie, że chciałabym obciąć na króciutko a kolejnego dnia jakby coś nie wyszło miec już długie...a hoduję je już z 4-5 lat... I mam do Łopatek, trochę niżej... Co do ubrań to wiadomo, mam też klasyki, mała czarna w kilku wersjach, biele, szarości też są, dostałam też ostatnio kilka rzeczy beżowych ale ja uwielbiam kolory(choć jak się ubiorę w róż, automatycznie mam branie u gimnazjalistów):-D
Tofika oj tam oj tam narzędzie tortur!!!!ŻEBY ZARAZ...DO kurtki mi pasują!!Hahaha
Inka mam midi maxi i mini. Każdy w innym kolorze. Noszę do wszystkiego. Oczywiście wszystko to dary od losu a raczej od siory. Temu tak wymyślam ;P
Dorator hjhmmmmmmmmmmmmmmmmbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb-Ninka mi pomaga do Ciebie pisać
kiedyś dostałam różowe trampki Lacoste. Krótkie. Nówki, od siory. Byłam w Liceum, micha ucieszona... moja 2ga siostra założyła je przede mną i zostało na nich trochę jej krwi-nogę sobie obdarła... Założyłam je i poszłam do P.... Jak chciałam wyjść, okazało się, że pies rozgryzł buta, bo wyczuł krew....Myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok... Byłam załamana... P milczał jak grób, bał się, że dostanie za psa... Wściekła byłam strasznie.

Muszę Wam powiedzieć, że MAMY DOLNĄ JEDNĄ JEDYNKĄ. Wczoraj teściowa rację miała. Uff nie będzie trzeba nam już sztucznej szczęki ;))

Dorotar, myślę że powinnaś kupić ten Eludril. Nie ma opcji, że po tylu dniach boli dziąsło bez powodu.

Tofika, odpukać, ale ja do allegro mam szczęście, a ta kurteczka jest naprawdę wyjątkowo fajna i pewnie musiałabym za nową zapłacić co najmniej 100 zł. Kobieta, która ją sprzedawała, mieszka ze 40 km ode mnie, więc jakby coś było nie tak, zawsze mogłabym zapukać do drzwi :D
Poza tym jestem w szoku! Jestem w szoku, że Twój ciepłolubny M dopuścił do używania ochraniacza już we wrześniu! No to ja się nie dziwię, ze on nie widział potrzeby kupowania kombinezonu ;p :D
No a w tych "Twoich" butach kucanie chyba nie wchodzi w grę :D
Aha, ja nie wierzę w reklamowane cudowne środki it. ale kiedyś przez przypadek kupiłam odżywkę Elseve ograniczającą wypadanie włosów (czarne opakowanie z różowymi wstawkami). Byłam w szoku, bo po dwóch myciach wyraźnie zmniejszyła się liczba wypadających włosów (suszę nad wanną, więc jestem w stanie ocenić ;)). Polecam, jeśli masz słabe włosy. A jeśli nie masz.... przepraszam, widocznie źle doczytałam :D

Asienka,
Twoje butki z kolei bardzo przypominają martensy. Bardzo lubię ten styl, ale nosiłam martensy (różne kolory i wysokości cholewki) przez ponad 10 lat i mam przesyt ;)
Co do skazy, to nie mieliśmy żadnych testów. Po prostu pediatra stwierdziła po 6-stym m-cu, że trzeba spróbować odstawić pepti. Przez tydzień podawałam jedną butlę dziennie zwykłego bebilonu i obserwowałam. Nic się nie działo, więc przez kolejne dni codziennie jedna dodatkowa butla była zastępowana zwykłym mlekiem. Po 2 tyg byłyśmy już zupełnie przestawiona i nic się nie działo. Skóra jeszcze przez jakieś 2 m-ce była trochę atopowa, ale teraz prawie nie ma śladu po jakimś AZS.

Net-ka, a jakie podbicie ma Ninuszek? Nasze emu po przyłożeniu do stopy wydają się ok, ale kula ciągle nie wchodzi w but ;p :D
Ogromne gratki dla Ninki za wypuszczenie z niewoli pierwszego zębola!!! :D :*
Czy mamy jeszcze bezzębne słodkie bestie????

A moja bestia spędziła dziś ze mną kilka godzin po południu (tata w garażu ;p) i nie raz i nie dwa zaćwierkała do mnie słodko "tata" ;p ;)

Milva Mła no właśnie, może mówi tata, a chodzi o np. krzesło albo pilot...To też jest myśl.
Mła a nawet nie wiem ale chyba nie ma jakiejś tragedii, bo póki co wszystkie buty dobrze wchodzą. Wysokie podbicie odpada...a co to wogle jest? Hahah

Inka :** bardzo bym chciala prowadzic bloga, ale teraz juz raczej nie znajde na to czasu :(

Aga, kupowalam na emu-shop.pl

Dorotar
, nawet nie masz pojecia, jak chetnie bym sie do Ciebie wybrala :)

Netka, gratuluje zabka :) Mła, Kuba pomimo wysokiego (bardzo) podbicia, mieści stópki w tym ocieplaczach Emu, nawet z grubą skarpetką daje radę. wrzucam takie robocze zdjęcie robione telefonem, wybaczcie, że założyłam mu chamsko i wiejsko skarpety na spodnie, ale zimno było, a nie ubraliśmy rajtków pod spodenki i robiły się "wywietrzniki" na końcu nogawek :/
zdjęcie.jpg

reklama
Mła to przechodzenie to właśnie test prowokacji:) ten agresywny doktorek powiedział mi że jak robie np. 150 ml mleka to do 100 pepti mam dać 50 zwykłego i obserwować jak nic się nie będzie działo to zwiększać ale teraz się zastanawiam czy nie zrobić tak jak ty i jedną butlę zamieniać na zwykłe. a powiedz mi kiedy podawałaś Emi na początku tą butlę normalnego? (rano wieczorem czy może w ciągu dnia?)

boję się że mały będzie miał znowu kolki:(:(

netka powiem Ci że jeszcze u tak wrednego lekarza nie byłam a odkąd Michał się urodził to byłam już u wielu, różnych specjalizacji. Gdyby nie to że była ze mną moja mama to chyba bym zaczęła ryczeć, totalnie mnie zagiął -a mam opinie totalnej wredoty- więc sobie wyobraź;p

kota przykro mi z powodu Twojego bloga, do dziś nie mogę się pogodzić z jego stratą...

Do góry