reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Kupinosia, fajne te buciki wojskowe, mam podobne, bardzij glanowate :) wrzucę Ci kilka inspiracji, nie znam Twojego stylu, ale może Coś Ci przypadnie do gustu.
summer-fashion-dresses-combat-boots-L-HCKaxx.jpgmilitary-combat-boots-celebs31.jpg04a.jpgTips-on-Wearing-Combat-Boots-for-Women.jpgsummer-outfit-with-combat-boots.jpg

Netka, Mła, moja szafa jest mega uboga w kolory, króluje czerń, biel, beże, kremy, szarości, brązy no i jeansowe rurki :)

Frieya, wrzucę w domu fotkę Kubina w Emu, wygląda czadowo i mocno mu trzymają nóżkę, z tym, że my mamy te ocieplacze, a nie buty do chodzenia, więc nie ma szans na krzywienie stóp. Zobaczymy, jak będzie, kiedy zacznie chodzić, wtedy na pewno nie będzie nosił Emu.

Milva, ja też Emuski dostałam w prezencie :)

laski, jak mi się marzy wizyta u fryzjera, jakiś nowy kolor, krótka fryzurka... a jendocześnie zapuszczam włosy!!! dlaczego one tak powoli rosną :(

Ostatnia edycja:
reklama
Ostatnia edycja:
Kota świetne te stylizacje :-) no ale wszyscy wiemy, że masz dobry gust!! i wciąż ubolewam nad Twoim straconym blogiem!!
może jeszcze kiedyś zaczniesz go prowadzić ?? plizzzzz :-)
Asieńka super te buty :-) myślę, że kupie sobie w podobnym stylu !
wczoraj przeglądałam Emu i nie mogę się zdecydować na kolor i wzór- mini, midi czy maxi ?? :sorry:

u Was dzieciaczki idą z zębami jak szalone !! u nas nadal tylko 2

Asieńka-mi też sie podobaja te buciki-inne też ma fajne ten sprzedawca-hmmm moze sie skusze
Kota-czekam na fotki Kubina w emu-bo my tez chcemy małej takie kupić-chodzic jeszcze nie bedzie wiec moga być, a gdzie je kupowałaś-jeśli już pisalaś to przypomnij prosze

Freiya, trzymam kciuki za wyniki badań, oby wszystko było ok.

Mła, przewijak, a co to takiego?...nie używalismy w ogóle...i nigdy mi go nie brakowało...

Anusia, gratulacje dla Bartusia, niedługo będzie ci we wszystkim pomagał skoro tak lubi nosic różne rzeczy...;)

Netka, gratuluję ząbka...(?)

Mła, może to dziwne, ale ochraniacz na nózki już zakładalismy, we wrześniu, kiedy było trochę chłodniej i wietrznie(super się sprawdził) i teraz też wejdzie na stałe do użytku,jak tylko Lenka wyzdrowieje....

Aga , gratuluje postępów w rehabilitacji

Mła, fanie że dobrze trafiłas z tą kurteczką na allegro. Ja po zakupie skoczka obawiam się kupowac na allegro rzeczy zwłaszcza puchowych, które są potencjanym źródłem róznych...rózności....;)

Kota, sporo ciekawych butów jest na stronce którą podałaś, ale chyba jednak nie będę specjalnie ściagac butów z zagranicy. Kiedyś, za młodu;)...kupowałam bieliznę w VS i kilka sztuk majteczek utknęło na poczcie...może gdzieś tam leżą.... w Koluszkach...;)Ale wracając do tematu, te buty naprawdę super,chociaż trochę drogie jak na buty, które nie są uniwersalne, bo nie do wszystkiego pasują.Pokazywałam mojemu m. i mu sie" czubek" buta nie podobał;) - "za szpiczaste":)

Sosnowiczanka, skorzystam z tej rady dotyczącej farbowania włosów, bo ja mam z włosami spory problem, a teraz już chyba nawet wiem dlaczego;), nie mówiąc o tym ze moje odrosty wyją do fryzjera, za każdym razem gdy mijam salon...;)

Phelania, nasz lekarz już w trzecim mcu z duzym przekonaniem powiedzial, że bedzie chlopiec ..., no ale w naszej syt. o jakimkolwiek zawodzie niemogło być mowy, wiec sobie chłopina mógł ryzykowac...,dziecko każdej płci było naszym marzeniem, chociaż ja podświadomie wolałam dziewczynkę. I kiedy lekarz po jakims czaie przyznał jednak, że to dziewczynka to zarechotałam z satysfakcją na cały głos (mysląc po cichu- babki górą!;)...a lekarz z moim m. tylko na siebie spojrzeli porozumiewawczo;)Teraz gdybym miała znowu zajść pewnie marzyłby mi się chłopiec...A co do zwolnienia L4 to naprzwdę nie masz szczęścia...jestem zaskoczona, że masz takie trudności z tym.

Salsik, współczuje nocki, gratuluję uzębienia:)

U nas noc ciężka, Lenka miała dalszy ciąg problemów z brzuszkiem. Gorączka opadła do normy. Ale przez ten brzuch tak bardzo płakała, a ja nie wiedząc jak jej ulzyc nosiłam ja na rękach...nie wiem sama jak przetrwałysmy ta noc...Tak źle nie było nawet za czasów kolek..

A ja szukając butów znalazłam...narzędzie tortur...pasowałyby bardziej do wątku sado-maso:-p6465101040_1_1_3.jpg

Nadrobiłam Was i co i co przyszła klientka i mi się wszystko samo pozamykało, jakies czary.
Postaram się zrobić to raz jeszcze.

Kacperek wczoraj straszna maruda wieczorem był jak z pracy wróciłam.
W nocy chyba 5 pobudek, więc praktycznie bez zmian. Rano pobudka o 6.30, ubrałam małego w bluzę bo chłodno i do łóżeczka go wsadziłam, mamę poprosiłam o naleśniki bo od wczoraj za mną chodziły.
Mój "ząb" daje się we znaki cały czas, cały cza na prochach lecę.
Alllllle zimno, przymrozek u nas był szyby skrobałam kartą z carrfura bo wszystkie aż dwie skrobaczki są w męża aucie, a jego już nie było
Mela w przedszkolu.
Taka mgła u nas rano była jakby mleko ktoś rozlał, nic nie widać.
Z rana zakupki na szybko. Byłam w Nowo otwartej wczoraj Biedronce po remoncie 1,5 miesięcznym, normalnie ludzie jak dzicz się zachowują-masakra jakaś.
Baby z sanepidu nas nawiedziły, przypieprzały się do wszystkiego i mandat 100zł dostałyśmy, 200zł chciały dać ale spuściły dla szefowej na pampersy-heh litościwe.

PHELANIA dobrze, że z dzidzią wszystko ok, co do lekarzy to współczuję takiego szczęścia, ach.

TOFIKA ja też kiedyś kupiłam bardzo długo szukane buty i po tygodniu od zakupów pojechałam do koleżanki i jej młody piesek zgryzł mi cały czubek-wrrrr. Ale po szczerej rozmowie po wypłacie koleżanka oddała mi kasę za buty.
Co do rady rodziców to raczej nie ma co gratulować, mało mam na głowie:wściekła/y: to jeszcze to sobie wziełam ech GŁUPIA BABA ZE MNIE.
A no to zapraszam Was do siebie w odwiedziny a przy okazji zrobimy Ci porządek na głowie.

FREYIA trzymam kciuki za badanie.

MŁA te pierwsze botki z alergo mnie urzekły te drugie mi się nie otwierają. A paputki Miśki słodziachne.
Mój "ząb"/dziąsło dalej tak samo-boli nie tak mocno jak na początku ale nie jest idealnie.

ANUSIA gratki dla Bartusia.

SALSIK świetnie, że będziesz miała pomoc przy urodzinkach dziewczynek.
Współczuję nocki.
Bo czasmi po ciąży stopy potrafią stać się większe.
Gratuluję kolejnego ząbka u Halinki.

NETKKA super, żę wyrwałaś się do kosmetyczki.
A u mnie nie jest lepiej ani ze zdrowiem Kacperka ani z prać a tym bardziej z nockami. MAKABRA.

U nas przewijak to już dawno w odstawkę poszedł do piwnicy czekać na lepsze czasy.

AGA cieszę się z postępów Oli.

MILVA gratuluję ząbków. Wątek z urodzinkami, jestem ZA.

SOSNOWICZANKA mam tak samo z moim chłopem, współczuję nocki, wiem coś o tym.

MAXEEL świetnie, że dziewczynki lepiej ze zdrówkiem.
Udanej przeprowadzki życzę.

KUPINOSIA już ten rok przeboleję w tej radzie a potem to będę miała wszystko gdzieś, zresztą w przedszkolu nie ma tyle pracy co w szkole. Największe przygotowania, załatwiania na mikołajki i dzień dziecka.
Te szare butki spoko, ale te drugie wiązane wręcz mi się nie podobają, ale wiadomo każdy lubi co innego.
Co do Lidlowych kozaków na nasze starsze panny, widziałam je i może patrząc na stronę ciepła są ok ale wyględnie absolutnie mi się nie podobały.

A_GALA trzymajcie się, zdrówka.

KOTA zapraszam do siebie do salonu a potem na kawkę do domku;-)

INKA u Kacpra zębów tylko 3 i na razie przestój.

PHELANIA, TOFIKA co do płci dziecka moja 3,5 letnia chrześnica przez całą ciążę w przekonaniu lekarza była chłopcem (imię wybrane-miał być Adaś), baaaa w dniu porodu na usg była chłopcem a tu niespodzianka i wyskoczyła dziewczynka, po kilku dniach została Hania. Jaka ja byłam wtedy dumna z siebie będąc jeszcze w ciąży z Amelką (mamy różnicę wieku dziewczyn 2 tygodnie), żę ja nie chciałam całą ciążę znać płci dziecka.
W drugiej ciąży wiedziałam ale patrzyłam na to z przymrużeniem oka i na 100% uwierzyłam, że jest chłopak jak w lampie nad stołem operacyjnym przy wyjmowaniu małego z brzuszka ujrzłam jajeczka.

Ufff udało mi się i nadrobiłam raz jeszcze.

reklama
SOSNOWICZANKA za moją kurtkę wisząca na wieszaku, za lekki kurz (tak tak tu się przyznam, że w tym tygodniu zaniedbałam trochę sprzątanie prze tego mojego bolącego zęba), za wiadro i mopa który stał tam gdzie nie poiwinien (zawsze tam stoi co dziś, tyle, że im to nie pasowało) takie tam duperele.
Nawet doczepiły się do tego, że jest zimno(centralne jest w ostatniej fazie roboty i w poniedziałek ruszy).
Wiesz kiedyś jak robiłam u takiej innej dziewczyny to uczepiły się włosów na konsoli, ok ja rozumię jakby był bałagan jak nikogo nie ale ja w tym czasie wtedy miałam klientkę którą zaczełam suszyć a wiesz, że włosy ścięte w takiej chwili wszędzie latają.

Do góry