reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Aga, Kochana, potrafię sobie wyobrazić, jak się czułaś :( Ale miejmy nadzieję, że z czasem znów wszystko wróci do normalności.

Dotarła do mnie w końcu kurteczka z allegro. Jest taka fajna, że nawet nie sądziłam. Ciepła, ale jednocześnie mięciutka. U nas dzisiaj MINUS DWA stopnie, więc małą w nią ubrałam. Do tego czapka z H&M, którą kupiłam, żeby Misię odebrać ze szpitala, ale chyba przeliczyłam się co do wielkości główki :D
Butki nie są z Bartka, tylko Baby-cośtam z... Deichmana ;) Rozmiar 22 jest na Emi trochę duży, ale myślę, że skorzystamy w swoim czasie, choć póki co moje dziecko ma łydę (po tatusiu ;p) i na samej górze dopinają się tak średnio :/

Salsik, księżniczki w Lidlowych rajtkach i z butlami wyglądają rozczulająco :)

Ostatnia edycja:
reklama
Phelania - ale masz pecha do tych lekarzy, oby jakoś się udało z tym l4... Płeć znasz już małego bąbelka?
Freiya - kciuki za badania, koniecznie daj znać, oby to nie było nic poważnego!!
Mła- całkiem fajne te buty z allegro...
Anusia- gratki dla Bartka!! No i pokaż nam to swoje cudeńko małe;-)
Sosnowiczanka- ja to jak Netka (choć widząc jej foty stwierdzam , że ja gorzej zdecydowanie)- teraz wyglądam jak 7 nieszczęść z włosami ...ale zbieram kasę i chce sobie kolorek zmienić i trochę zciąć:-p

Chyba przydałby się jakiś wątek na temat organizacji pełnych urodzin naszych pociech;-)

Nocka średnia, sporo się Bartek kręcił. Dobrze, że jutro weekend.

aaa -Przebiły nam się dwie górne dwójki! Jednocześnie szły.

Ostatnia edycja:
Dzien dobry
Phelania trochę kiepsko z tym lekarzem :-( może niech jakiś internista Ci wystawi na te kilka dni??
Milva gratulujemy ząbków!!

U nas tylko 1 pobudka w nocy!!! Jakieś święto chyba :-):-)
Teraz czas na myszkę Miki.
U nas w nocy był przymrozek i wlasnie stoję w ogrodzie i liście lecą z drzew jakby ktoś je z worka wysypywał.

Milego dnia

Inka, ja kupiłam tutaj buty Emu Emu oficjalny dealer Emu Buty sklep internetowy i wzięłam swój standardowy rozmiar, czyli 38 (24,5cm), buty noszę już drugi sezon i nie rozeszły mi się w ogóle, są ciągle dobre. Do Emu nie ubiera się jakichś grubych skarpet, bo trzymają ciepło, mnie się nawet zimą zdarzyło w nich śmigać na bosą stopę i nie zmarzłam.

Tofika, trzymam kciuki, żeby Lence się szybko poprawiło. Biedna ona i Ty... :(
Te botki, które wkleiłam są z Asos.com, a ja ogólnie chodzę, jak czołg i szybko niszczę buty, Zarę lubię głównie za jakość, wiadomo, że każdy but się rozpadnie, ale jeśli dzieje się tak po 2 miesiącach użytkowania, to coś jest nie tak.

Anusia, gratulacje dla Bartusia :)

My przewijak schowaliśmy do piwnicy, jak Kuba miał jakieś 4,5 miesiąca.
Ostatnio nasze nocki też są śrendio fajne, młody na śpioche wędruje po łóżeczku, obija się o szczeble, wciska głowę w kąt łóżeczka i się drze, albo dla odmiany siada :/ raczej się nie rozbudza, ale ja muszę wstac i go ułożyć normalnie, wtedy się uspokaja... eh.. kiedy to minie?! najgorzej, jak się rozbudzi i wtedy z głowy do 2 godzin, bo on nie śpi, a myśl, że o 5.40 wstaję do pracy, dodatkowo mnie dobija. Do pełni szczęście dziś M. tak masakrycznie chrapał w nocy, że szok! :szok::-D

Ostatnia edycja:
Czesc kochane:) Siedze w pracy ledwo zywa ... :)
Alan pieknie spal ale tylko do godz 1 w nocy... Potem sie obudzil, plakał, marudzil, na koniec wygrzebał w naszym łózku swoją zabawką, telefonik i bawil sie nim do godz 3 :baffled::baffled::baffled: Za nic nie chcial isc spac :-( Jeszcze do tego pokłuciłam sie z M. No normlnie beznadzieja ten mój chłop czasem sie zastanawiam za co ja go kocham :wściekła/y: Aj nawet juz mi sie pisac nie chce :-(

Freiya
wspolczuje bólu, oby to nie okazalo sie nic powaznego.

Phelania
faktycznie niefajnie, a powiedzial ci lekarz czemu nie wstawil ci wczoraj tego L4 tylko we wtorek masz isc? Kurde, ja jak poszlam do gina w dniu kiedy zrobilam test i mnie zbadal, potwierdzil ciąże i sam zaproponowal czy nie chce sobie odpocząc, ze L4 mi wystawi... A pozniej co szlam na wizyte to juz nic nie mowil tylko wypisywal :)

Mła bardzo fajne buciki... Tak wszystkie sobie kupujecie buty a ja jak dziad :-(Musze sie wybrac na jakies zakupy dla siebie bo ci jestem w CH to kupuję, ale zawsze dla Alanka.
Mła ja tez jeszcze korzystam z przewijaka:zawstydzona/y: No ale na łóżku zle mi sie go przewija, bo mamy niskie łóżko :(

Aga skoro ci sie skóra buntuje to mozesz zrobic tak: farbę nakladac na folii na cale wlosy, tak jak pasemka tylko bez wybierania pasemek. Po prostu pasmo kolo pasma w tym samym kolorze. Oczywiscie tylko na odrost, zeby nie poniszczyc wlosów. Zostaje malenki odroscik wiec farba nie dochodzi do skory. Czasami tak sie robi, oczywiscie nie polecam samemu, tylko u fryzjera:)

Milva gratuluję ząbów. Niech nam tez juz sie kolejny przebije... Bo nie mam siły juz :( Póki co Alan nie daje sobie sprawdzic stanu uzębienia wiec nie wiem czy cos nowego mamy czy nie mamy.

Inka
Myszka Miki to ulubiona bajka Alanka, jak slyszy początek, to az zaczyna tanczyc !

Mój łobuziak wlasnie pojechal na spacerek z ciocią:)

Hej
No i mnie dzisiaj nie ominęło szkrobanie, buuuuu..byłam z dziewczynami na kontroli, Marta od poniedziałku wraca do żłobka..a Marysia od wtorku, bo w poniedziałek będzie bardzo zakrecony dzień i nie miałby kto młodą odebrać z przedszkola, a tak pojedzie do babci na cały dzień. No a my w poniedziałek podpisujemy już umowę u notariusza. Ciesze się bardzo, ale z drugiej strony jestem zdziebko przerażona..ech, jakoś to będzie..

Oki, zmykamy do moich rodziców, więc miłego dnia!!!

Hej mamuśki,

Co do pracy bardzo chcialabym wrócic nawet tesknie:-(tylko moja siedzibe skasowali teraz jest tylko jeden sklep w Warszawie i to 60km odemnie jeszcze nie doliczam korków:confused2:M jakos byl dał rade z młodym jakbym chodzila na druga zmiane..ale niestety jest tam tez chora sytuacja ehhhh....Są inni ludzie których kompletnie nie znam z mojej bylej pracy wszyscy zwolnili.

Kota- fajne te butki:) tylko cena mnie troche przeraza wiem ze sa na kilka sezonów no ale ta cena...moze kiedys sobie zafunduje bo Emu zawsze mi sie podobaly:)
Inka- wlasnie jestem umowiona do internsty na poniedzialek moze chociaz mi wypisze l4 od soboty , a we wtorek pojde do swojej ginekolog tak jak sie umowialam.
Tofika- ale sie nameczycie zdrówka dla was
Milva- heh co do plci to lekarz powiedzial ze nie powie mi choc wie na 60% nie chce zrobic krzywdy przyszlym rodzicom nie wiem o co mu chodzilo:eek:moze ze np powiem nam ze bedzie dziewczynka my bedziemy przeszczesliwi a okaze sie ze to chłopiec ...wiesz różnie bywa mnie tak różnicy nie robi wazne zeby zdrowe bylo choc fajnie by bylo miec parke;)
Sosnowiczanka- nie miał Rmuy ...ja tez tak mialam z e swoim lekarzem który juz nie pracuje w Medicover...ciekawe czemu....moze za duzo L4 leciało:)
Dzis idziemy do biblioteki niby temp 11 stopni zakladac malemu śpiwór do wózka z taka temp? jak robicie boje sie ze zmraznie:confused2:a mu leci z nosa...napewno go ubiore w czape zimowa i kurtke ...

Ostatnia edycja:
Buziaczki i dużo, dużo zdrówka dla Q, Fabianka i Alanka !

Anusia
- gratulacje dla Bartusia !
Freyia- o kurcze współczuje tego bólu i trzymam kciuki za dobre wyniki !
Phelania- to sie nosisz podobnie jak ja. Tak najwygodniej aczkolwiek już mi sie ten styl opatrzył i przerzucam sie na coś mniej sportowego ale też wygodnego , no i otworzyłam sie znowu na sukienki
maleństwo- ja też w szpilkach bym sie chyba zabiła
dorotar- mnie szefowa nauczyła żeby nie dać sie wkręcić w żadną trójke bo Ty sie starasz a reszta krytykuje i widziwia...
milva- gratuluje górnych ząbków !
maxwell- a szczepisz sie co roku ? u mojego M też są darmowe szczepienia i on sie zastanawia...sprawnej/ szybkiej przeprowadzki życzę
Sosnowiczanka- współczuje nocki
Mła- te Twoje butki do spodni na pewno ładnie sie prezentują ! ...u nas też ciągle tylko tata, nawet patrząc mi w oczy

Ostatnie dni i noce miałam makabryczne ale już dzisiejsza nocka nareszcie w miarę bo dziewczyny zrobiły tylko po 1 pobudce....przewijaka używam nadal nad łóżeczkiem i na pralce po kąpieli, tylko mała musi mieć rączki zajęte.

Temat butów...wracając z gór zahaczyliśmy o łódzką galerie i tam upatrzyłam sobie w Bacie śliczne, wygodne ale... jasne, beżowe na jesień niepraktyczne no i 300 zł. M mówił żeby kupić (pewnie chciał mieć temat z głowy) ale nie, ja musiałam sie z tym przespać. Ostatecznie kupiłam za tą kasę w CCC dwie pary. Ja nosze tylko płaskie ewentualnie niski obcas. Jedne takie tylko że czarne, klasyczne i polubiłam bardzo a drugie...Lasockiego ale po symbolu nie jestem wstanie ich nawet znaleźć wśród starych kolekcji. Mam mieszane uczucia co do nich ale na nodze przy legginsach nawet spoko. One sie zaliczają chyba do militarnych ? i już przebrzmiałych ha ha. W sam raz do lasu na grzyby, 179 zł - tylko że ja nie chodze na grzyby :/ albo przerobie na hokejówki i będzie jak znalazł na lodowisko ! Nie podoba mi sie czysto wojskowy styl, one są specyficzne i niewiele rzeczy mi pasuje do nich. Kota może Ty coś doradzisz ?

Załączniki

• Clara Barson 119.99 l.jpg
    Clara Barson 119.99 l.jpg
    10,7 KB · Wyświetleń: 34
  • IMG_0075.jpg
    IMG_0075.jpg
    26,7 KB · Wyświetleń: 33
  • IMG_0080.jpg
    IMG_0080.jpg
    26,1 KB · Wyświetleń: 28
reklama
Netka - a jeszcze dodam, ze na żywo wyglądają jeszcze fajniej ;-)
Mła - jaj też do tej pory korzystam z przewijaka, ale ja mam tzw. komodę kąpielową, która na stałe jest w łazience i tam przewijak jest dość spory i bardzo stabilny, pod spodem mam miejsce na wszystkie niezbędne pierdołki i pieluchy. Jednak od paru miesięcy zmienić w spokoju i bez ryków pieluchę to wielkie wyzwanie ;-)
Milva - dobry pomysł z tym nowym wątkiem urodzinowym, można by było tam wklejać różne linki i inspiracje...popieram :-) i gratulujemy nowych ząbków :-)
Kota - moje dziecko takie akrobacje wyczynia w łóżeczku w nocy, że musiałam założyć dwa ochraniacze na szczebelki, bo ciągle się gdzieś uderzała główką i dodatkowo wpychała nóżki między szczebelki, więc musieliśmy między szczebelki włożyć kawałek pleksi ;-) i teraz jest ok

Phelania - ja też mam dylematy jak ubierać teraz małą na dwór. Wczoraj, jak wychodziliśmy z domu przed 9 do lekarza, to założyłam jej normalnie zimową kurtkę, mimo, że jechałyśmy autem, na dole miała rajtuzy i leginsy i oczywiście buciki. Za to po 14 jak byłyśmy na spacerze, to ubrałam jej ciepłą, pluszową bluzę i ocieplaną kamizelkę, a na nóżki jeszcze kocyk, ale Elenka jest jeszcze troszkę chora i bałam się, żeby jej gdzieś nie przewiało...

A ja dzisiaj czuję się przeokropnie :-( głowa pęka, do tego ból w boku dalej dokucza, choć jest troszkę lepiej niż wczoraj. Młoda właśnie śpi, ale jak wstanie, to chyba się spakujemy i pojedziemy do mojej mamy, bo ja nie mam dzisiaj siły...dobrze, ze już weekend, to mąż mnie troszkę odciąży w opiece nad Elenką :-)

Ostatnia edycja:
Do góry