reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Alez się dzis miło forum czyta :-)
Zrobiło się modowo-w koncu kobieco a nie tylko o dzieciach, ząbkach i innych typowo dziecięcych sprawach :-)
Prawdziwe z nas kobiety- najpierw każda dziecko na zimę ubrala a teraz o siebie dbamy :-) idealne mamy :-)
Wiec teraz czas na Wizyty u kosmetyczek, fryzjerek...

Anusia u nas tez zero pokazywania! Żadne pa pa, kosi kosi nie wchodzi w grę! Tańczenie tez jest beee :-) jedynie chodzenie, raczkowanie i próby gadania :-)
Martwilam się tym ale wiem ze mamy czas na naukę :-) przecież nie będę 9,5moesieczngo dziecka uczyła liczyć albo kolorów ;-);-)
Dorotar zdrowia dla Kacperka.

No i zapomnialam co komu..

reklama
Asko my sa chetni:tak:
Maxwell u nas przeprowadzka 20-tego ,remontu nie musimy robic tylko malej pokoik przemaluje bo jest tam taki czekoladowy kolor na jednej scianie a mnie sie to nie podoba no i w listopadzie moj z chrzesnym Agatki bedzie zmienial lazienke czyli inne kafle dadza oczywiscie wanne bo tam jest prysznic a ja nie chce i to wszystko
Sosnowiczanka moja wazy 11,300 wiec ja tez nie mam wesolo z noszeniem juz sie wycwanilam i woze ja w wozku po mieszkaniu bo inaczej bym nie dala rady
Anusia nie martw sie moja tez nie chce robic tany tany ani pa pa kosi nauczyli ja w zlobku bo jak zrobi cos do nocniczka to nagradzaja brawami

Maxwell przeprowadzamy sie na osiedle bedzie blizej do zlobka bo 5 minut piechotka a nie tak jak teraz samochodem 10 min i tez w piekarach ;-)bedziemy mieszkac naprzeciw mojej tesciowej:-D
a Agatka juz jest zdrowa ma tylko katar taki wodnisty ale pediatra nam powiedziala ze jeszcze przynajmiej 3 tyg bedzie go miala ale na jakie podstawie to stwierdzila to nie wiem
Sosnowiczanka no moja to nie chce w lozeczku byc a kojca nie mamy wiec nawet nie wiem czy by chciala w nim siedziec moj jej robi taki bunkier na lozku i daje jej czerwone plastikowe pudelko z jaj grzechotkami i takimi malyni misiami i mamy spokuj na przynajmiej 2 godz bo zanim wycaluje wszystkie te jej skarby z pudelka to troche mija a potem dajemy ja do krzeselka i na podloge i tak konczy nam sie dzien

Ostatnia edycja:
Kota mam pytanie do Ciebie (chyba ze ktoś inny tez mi pomoże to będę wdzięczna): chce kupić sobie na zimę buty Emu ale nie wiem jaki rozmiar. U mnie w mieście nigdzie takich nie ma więc pozostaje Allegro ake nie chce zamówić złego. Buty się pewnie trochę rozchodzą i nie chce by mi człapały.
Zazwyczaj noszę 36- także buty kupowane w Deichmanie, CCC ale z Venezii to czasem tez 37 (jednak rzadko). Czy brać je takie na styk? Sugerować się dl wkładki czy może po prostu dlugosvia stopy??

Mła , Inka u nastez tata najważniejszy co tam ze ja robie wszystko i tak slysze tylko w kolotata i tata a mama tylko wtedy kiedy wielki placz
Salsik szkoda zemusisz walczyc o cos co ci się należyLmy robimy urodziny w inny dzien bo nam tez wypadaja w piątekJ
Phelania kochanawspolczuje przezyc trzymam kciuki za zwolnienie
Asko gratulacjadfla Karolci
Nikus trzymam kciukasy żeby udalo się z praca:p
Anusia u moich teściówtaka sama wigilia haha pamiętam jak poszlamn pierwszy raz do nich na wigilieladnie ubrani itp. A tam co rodzina A wogole nie przebrana szybko oplatekjedzenie i wszystko przy wlaczonym TV a pozniej jak z A przyjechałam do nas nawigilie to był zachwyconyJ
sto lat dla dzisiejszych solenizantow:**
no i nadrobilam:p u nas nocka ciezka mala marudzila i plakala przez sen:( ale fajne pokazujecie te buciki jej szkoda ze ja nie umiem na szpilkach chodzic heh:zawstydzona/y: ja musze kupic sobie jakas kiecke na chrzciny ktore mam 28 listopada i robia je na 70 osob:szok:

Ostatnia edycja:
Hej laseczki,

Ja to nie mam szczescia co do ginusiów:wściekła/y:Jutro mi sie konczy L4 bylam u tej babeczki zaplacilam 120zł za wizyte zbadała mnie zrobila USG dopochowe ze wzgledu iz mnie bolalo podbrzusze sprawdzala szyjke macicy,naprawde z wizyty bylam bardzo zadowolona ale...powiedziala mi ze L4 wystawi ale dopiero we wtorek bo bedzie w Medicover:baffled:Wiem ze L4 mozna doniesc w ciagu 7 dni ale jezeli prace mam zaczac w sobote to watpie czy ona mi wypisze L4 od soboty:nerd:z tego co mowila to wypisze od poniedzialku:sorry2:I co ja mam teraz zrobi moze Mła?:-) juz nie chce tego pisac w oddzielnym watku bo mlody mi na to nie pozwala...Ogólnie maluszek znow mi pomachał do monitora a ja uhahana:-D

Tak sobie myslalam z M jak urodzi sie druga pociecha to myslimy czy nie oddac Alusia na 4-5h do klubiku Malucha ja bym miala troszke wytchnienia a młody by sie z dzieciakami pobawił,zastanwiamy sie nad tym bardzo powaznie...

reklama
A u nas od rana koszmar. Gorączka Lence minęła, za to dostała biegunki po leku na wirusa...m. dzwonił do lekarki, kazała odstawić ten lek i dietę małej zrobić tzn ma jeśc gotowany rosołek z marcheweczka i ziemniaczkiem...Mała cały czas płacze i chce byc noszona na rączkach...a m. w pracy, więc cały dzień z Lenka sobie radziłysmy...

Maxwell, o kurczę, to co sie działo w nocy? az tak strasznie było?
Kota super butki,
choć jak dla mnie dość odważne..a gdzie je można kupić?może potrzeba mi jakiejśc odmiany, bo ja w zasadzie bardziej stonowane ubrania noszę...
Milva, super że krostki zniknely
Sosnowiczanka, no to świetnie że noc spokojniejsza i niech
kolejna tez taka będzie, ciekawe czy znajdziesz nowego ząbka...
Kota, z zary butki tez się czasem rozpadają, butki i nie tylko...albo sa inne problemy ja miałam tam problem z kurtka zamszową, której nie mogłam nijak wyczyścić bo miała dziwną instrukcje prania i żadna pralnia nie chciała się podjąć..., ale to juz szczegół, pwiedzmy że mają fajne rzeczy w przystępnej cenie...
Dorotar
, ja za to mam problem z zasypianiem...W dzien czasem mi się strasznie spać chce i kawa sie wspomagam (przed ciąża nie pijałam kawy regularnie), a kiedy wszstko juz ogarnięte, wszyscy śpia, ja nie mogę zasnąć.../Corusie sa tatusiów i to dobrze,ja podsycam tą ich wielką wzajemną miłość, tylko dzieki temu moge uszczknac trochę czasu dla siebie./Co do problemu z butami, to ja jak juz kiedys znalazłam idealne kozaki na moja łydkę to mi obcas odpadł...wziełam co prawda z wyprzedazy, bo byłam zdesperowana poszukiwaniami, but był b. ładny, zgrabny, ale widac miał ukryta wadę./Gratulacje że cię wybrali do rady rodziców./Współczuję że sparawa z bólem zeba nadal aktualna./Oby Kacperek szybko wyzdrowiał (jeszcze nie czytałam relacji z wizyty, ale zaraz przeczytam)/Dorotar, gdybys gdzies bliżej mieszkała to bym się obcieła u ciebie, bo normalanie to mi sie nie chce iśc do fryzjera a juz powinnam dawno...
Anusia
, ty sie nie przejmuj, moja ciotka mówiła małej żeby ta pokazywała gdzie ma oczko w wieku 6mcy.. i się dziwiła że mała nie pokazuje...
Agala
oby kaszel ci minął, tez mam podobny problem i dopiero trzecia dawka antybiotyku jako tako pomaga...

nie wiem co sie z czcionka stało...???

.

Ostatnia edycja:
Do góry