reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Dorotar a moj Alanek bedac w szpitalu, czyli mając 6 mies wazyl 11 kg, potem jak zaczął raczkowac to mu waga spadla do 10,5 a na ostatniej wizycie mial znowu 11, wiec w sumie od 4 miesięcy utrzymuje mu sie waga :)

Maxwell no to prawie juz tuz tuz :-)

Agala zdrówka dla was :)

reklama
Anusia, Ty się kochana nie stresuj, ani nie denerwuj!!!Dziecko to nie papuga ani nie małpeczka, żeby naśladować czy "się pokazywać". Jak będzie miał ochotę, to sam to pokaże wszystko..a ludzi olej, niech sobie myślą, co chcą:tak:
Agala, zdrówka..

maxwell, ewka, kasia, ankubator(w sprawie spotkania- wiem ze nieodpowiedni watek- ale odpowiadam głównie na pytanie maxwell) sala zabaw nada się nada jesli pasują wam tychy, co więcej teraz na cityteam jest taki karnet za 15 zł cały dzien zabaw na jedno dziecko lub za 30 zł 3 pojedyncze całodzienne wejscia lub jedno całodzienne dla 3 dzieci. Kumpela ostatnio siedziała z córką... 7h... smiałyśmy się z niej wczoraj ze chyba tam zakwitła. Ale hop siup na niej zarobił bo ona ciągle cos wcina. jest tam bardzo pyszna kawka czekolada, desery lodowe, słodycze i napoje chyba nawet frytki itp wiec naprawdę mozna fajnie spędzic czas, tylko trzeba by było pomyslec o odpowiedniej porze żeby za duzo dzieci nie było. aaaa karnety są do 4 grudnia wazne wiec jesli bysmy się zgadały szybko mozna by kupic z 2 sztuki czy jakos tak i wykorzystac, bo normalnie to w tyg. godz. 9 zł kosztuje a w weekend drozej.

tu masz linka
http://www.citeam.pl/oferty/tychy/caly-dzien-w-sali-zabaw
ja osobiscie kamilkowi bede brała taki a 30 zł bo tak mu się podobało że chetnie go zabiore za taką kasę w 3 dni na ileeeee chce o ile mama mi zostanie z małą. Bo wyobraz sobie wczoraj za Karolcię moja bratowa płaciła pół stawki, i nie interesuje ich czy dziecko nadaje się juz do zabaw czy nie. Bo wiek jest od 6 mies. wiec teoretycznie moze sie bawic.

Ostatnia edycja:
Anusia - tak jak maxwell pisze nie stresuj się. Moja mała umie i kosi kosi i pa pa i pokazać lampę, zegar, ale robi to tylko wtedy kiedy ma ochotę..;-) a ostatnio to pa pa prawie w ogóle nie robi, raz na parę dni jej się zdarzy
Sosnowiczanka- ale z Alanka ciężarek ;-) Elenka ledwie, ledwie do 9kg ostatnio dobija...;-)

Anusia, nie stresuj sie kochana i wszystkim, ktorzy probuja Ci wmowic, ze cos jest nie tak powiedz, ze Bartus ma jeszcze czas, czy znaja doroslego, ktory nie potrafi robic papa? pobujac sie w rytm muzyki? chyba kazdy to potrafi, wiec co za roznica, czy zacznie to robic majac 8, 10, czy 15 miesiecy? trzymaj sie dzielnie i nie porownuj synka do innych dzieci, kochaj go i wspieraj, ciesz sie kazdym jego malym sukcesem, ale nic na sile :*

Asko, super sprawa widzę!!!I tanio;-) Ja musze to dokładnie obgadać z moim, ale myślę, że będziemy na tak jeśli chodzi o Tychy!!!Z tym, że dopiero w listopadzie (z wiadomych przyczyn..)
Sosnowiczanka, nie dziwię Ci się, bo Marta waży niecałe 10kg, a ja mam dość przy jej noszeniu:-p:-)

MAXEEL na to wychodzi, he he. W dzień jakoś funkcjonuje ale noce pełne bólu z połączeniem z budzeniem się Kacperka to jakaś masakra.
Co do 5 i 6 latków to ok rozumie bo teraz to już te 5 latki to takie prawie obowiązkowe ale tak jak u nas ech dziwne.

A_GALA to ile planujesz gości na urodzinki??

ANUSIA olej tych z rodziny, że się dziwią, każde dziecko rozwija się w innym tempie a jakby mi ktoś wytykał to bym ustawiła go do pionu, oczywiście słownie.
Jeśli ma Cię to pocieszyć to mój Kacperek też nie robi ani kosi kosi ani papa ani nic innego jedyne co umie i zrobi to bawimy się w tu kokonia dziobała i on robi fryyy i rączki do góry.

SOSNOWICZANKA no właśnie z tą wagą bo przecież dzieci najwięcej tyją w pierwszym półroczu teraz to już nie.
Co do pracy to u nas lipa na razie i zaczyna mnie to denerwować. Nie wiem czemu tak jest no już ręce opadają. Powinny się baby przed wszystkimi świętami ogarniać przecież.

A ja czekam na rozsypanie się mojej szefowej, na dzisiaj ma termin porodu a jeszcze się toczy, śmieję się z niej, że chodzi jak kaczka.

reklama
dorotar - my i najbliższa rodzinka to już jest 12 osób +3 dzieci....nawet boję się liczyć reszty...;-) dorosłych to gdzieś z 10 jeszcze się uzbiera i z 6 dzieci? hmmm sama nie wiem, ale pewnie coś koło tego

Do góry