reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

agnesss1 znalazłam tylko tyle:

"
31.05.2011
Dwa dni temu Julia trafiła do szpitala z powodu zatoru i jego konsekwencji - udaru mózgu. Na szczęście nie zagraża on jej życiu, dziewczynka ma jedynie lekki niedowład jednej strony ciała. Poznańscy lekarze nie stwierdzili uszkodzeń mózgu. Jednak by powrócić do dawnej sprawności, Julię czeka długotrwała rehabilitacja. Zatory są jednym z możliwych, choć bardzo rzadkich, powikłań po trudnych operacjach na otwartym sercu."

też jestem ciekawa co u nich :sorry:

reklama
niunia, nawet nie wiedziałam, że na standardowej wizycie gin pokaże nam malucha w 3d, a on ot tak sobie stwierdził, że zerkniemy, jak maluch wygląda w 3d, miła niespodzianka, ale bez cd, dostaliśmy tylko foty ze zwykłego usg i z 3d.
u niego rarytasem jest 4d, na które trzeba się dodatkowo umawiać, no ale to jeszcze chyba za wcześnie.

zgadza się ja na 4d bym poszła ale w 8 miesiącu..podglądnąć maluszka
jednym słowem kota zazdroszczę tobie fajnego gina masz ...mój co prawda ma dobre opinie jako najlepszy w Zgorzelcu ale ja jakoś przekonania do niego nie mam :zawstydzona/y:
zobaczę co powie teraz na wizycie i oby wizyty mi nie przełożył na wcześniejszą godzinę bo mój M nie będzie mógł podglądnąć maluszka a ja tak na to liczę:-)no nic zobaczymy jutro ale zanim będę miała wizytę muszę iść z młodą na zakończenie roku ...a że mój M musi rano iść na komęde bo wczoraj miał kolizje to idę z siostrą ...
właśnie wczoraj wracał mój M z pracy do domu i kolega wyjeżdżał z domu jak przydzwonił w mojego to skasował mu pół autka i to od strony kierowcy .. na całe szczęście nic się nie stało ...na chwile obecną nie posiadam auta bo już nie jest zdatne do jazdy ....ale na całe szczęście nic a nic się nie stało mojemu M poza szkłem w ustach z szyby bo też się posypała a ja w strachu szłam jak babcia zadzwoniła że mąż miał wypadek i właśnie policja przyjechała ...no jeszcze tak się nie bałam ...wariat bo wariat denerwuje mnie ale jest mój i boje sie o niego :zawstydzona/y:

ja już po:), z dzidzią wszystko w porządku, serduszko bije 160 uderzeń na minutę:), ma dwie nozki dwie łapki:) paluszki, żołądek i kośc nosową. Przezierność 1,90 mm czyli też w normie, jeszcze tylko wyniki testu pappa za 2 tyg.
Mam nagranie na dvd i fajne zdjecia niestety teraz nie mam jak załadowac do kompa, jutro dodam foteczke mojego szkraba. No i na płeć tez ciutkę za wczesnie, wiec dalej mam "kruszynkę" dzidzia ma 5,58 cm:) fajnie fikała i otwierała buzkę:). Gin się smiał czy czasem ma szukac drugiego bobasa czy sobie odpuscic:). Oj ale bym była zdziwiona.

A tak swoją drogą dziewczyny czy my mamy wsrod grodnioweczek jakas podwojnie zapakowaną mamusię??? bo nie kojarzę!

Kota to fajnie ze masz te fotki 3d, jak bylam u gina (innego niz chodze- bo w tej klince wszyscy maja akredytacje a moja ginka juz nie robi tych badan) to on powiedzial ze nie jest zwolennikiem na tym etapie ciazy usg 3 d, ale poleca miedzy 18-20 tyg. bo wtedy to jest super widok, a teraz dla nich wazne podczas prenatalnych jest widok w normalnym obrazie bo z niego pobieraja wszystkie miary, ale mam troche niedosyt ze choc na chwilke nei wlaczyl, mi pokazac jak to wyglada:).
PO badaniach pojechałam na zumbę się wyskakać a teraz już w drogę do nowego sącza, moja dzidzia czeka na mnie z babcią:). papa buziaczki i miłej nocki kochane

asko cieszę się,że wszystko w porządeczku.

niunia w 8 miesiącu czyli kiedy? Bo powiem Ci,że to chyba już za późno,dziecko będzie tak duże,że chyba tylko kawałki ciałka po kolei byś widziała.
Najlepiej to tak około 20tc,ja byłam około 28tygodnia z Mattem :tak:

Czesc dziewczynki!!!!!!

A wiec tyle tego do czytania ze pozniej ze spokojem poczytam!!!!
gratulacje z pozytywnych wynikow na badaniach u ginkow!!!!oby tak dale!!!:)
A ja u Tesciow juz jestem bo mi sie nudzilo w domku samej, a pozatym jakos sie troche dziwnie czuje troche mnie boli głowa i mi jest niedobrze:(no i dlatego przyjechalam zeby Tesciowie mnie troche odciazyli...

Biedna Juleczka Malutenka az mi łezka splynela po policzku,wierze ze bedzie dobrze trzymajcie sie !!!!!!!!!!

Bede wpadac na bb w miare mozliwosci:):)
milego wieczorkuu!

mari88
powodzianka na wizycie i koniecznie daj znać po wizycie wszystkie będziemy ciekawe co i jak z twoim maluszkiem :)
nereida
ja tez mam jutro wizytę tak jak i maxwell80:tak:
ale ja mam późno bo na 18:30

no to po wczorajszej wizycie :) dzidziusia co prawda nie widziałam, bo nie robił w ogóle USG, tylko badanie na fotelu, ale za to pokazywał mi jak bije serduszko przez detektor :)) też fajne. Powiedział, że wszystko gra: "tętno malucha odpowiednie, śluzówka czysta, ujście zamknięte, wielkość i położenie macicy odpowiednie" i to by było na tyle, co się dowiedziałam.
Zdziwiłam się, że USG nie robił, ale to może dobrze bo za każdym razem napromieniowywać malca niepotrzebnie też szkoda. Na pewno na następnej wizycie 12 lipca będzie USG bo to już będzie 19 tydzień :) więc pewnie wtedy i tatusia zaprosi no i może płeć poznamy

Hej!
Asko i Mari gratki!:-)
Co do kosztow wizyt, ja w PL placilam (jeszcze 3 miesiace temu) 90 zl za wizyte z usg. To bylo tanio, bo w zaleznosci od stopnia doktora placisz wiecej, np. u profesora minimum 150 zl za wizyte.
A tutaj.... szkoda slow.... Zrobilam te badania, kt sobie zazyczyli. Nawet badanie na grupe krwi musze powtarzac, bo mimo, ze mam wynik z maja tego roku, to nie bylo to badanie robione u nich i nie liczy sie.....:wściekła/y:i jesli chce byc pod ich opieka musze sie zgodzic na ich warunki..... a nie mam innego wyboru:-(
Niunia, kazdy by sie zdenerwowal... dobrze, ze wyszli calo i zdrowo:tak:
Milego dnia!

reklama
Hej dziewczyny , ja za wizytę płacę 95 zł, badania oczywiście za kasę więc za ostatnie zapłaciłam ok.170 zł a to jeszcze nie wszystko bo nie zrobiłam toxo i cytomegalii, ale myślę ,że sobie je odpuszczę bo nie pracuję a to kolejne 200 by było::( na wizytę wczoraj oczywiście nie poszłam bo nie miałam kasy , a głupio tak żeby mżu co chwila zaliczki brał, bo a to leki, a to badania. W sumie ogólne badania mi wyszły dobrze więc stwierdziłam ,że w lipcu pójdę to płeć malucha zobaczę :)Pozdrawiam was wszystkie.

Do góry