reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

reklama
ja też chodzę prywatnie, też co 3 tygodnie i też płacę 150 zł... sporo moim zdaniem, no ale co zrobić...niby to dobry lekarz i jest ordynatorem...chociaż znając życie przy porodzie i tak go nie będzie więc tak czy siak znając oddział położniczy u mnie w mieście to będzie traktowanie rodzących jak śmieci ;/

a dzisiaj mam wizytę i to za 2 godziny... ogólnie to średnio lubię chodzić do gina...no jedynie fakt, że zobaczę dzidziusia jakoś mnie zachęca, a tak to i się trochę stresuję i w ogóle...nawet głupią wagą i mierzeniem ciśnienia się stresuję ;/

Ja idę jutro na pierwszą prywatną wizytę do poleconej lekarki. Wizyta 90 zł reszta cennika będzie mi znana jutro.
To w takim razie ja dziś albo jutro po konsultacji z ginem taki kawowy zabieg sobie wykonam. Kota - pocieszyłaś Mnie jak chociaż część mi go zniknie jak przestane brac luteinę to będę happy.

agapa
Ja u mojego gin zawsze płaciłam 150 zł ale odkad weszła kasa płace 170. Wiem ze to bardzo duzo i mocno nadwyręża nasz budżet ale z drugiej strony wiem ze jestem w najlepszych rekach w mojej okolicy. Cos za cos. Wizyty mam mniej wiecej co 3 tygodnie.
Za to jak bylam u panstwowego lekarza to tak jak niunia 1604 byłam traktowana przedmiotowo i zadnej informacji nie umialam uzyskac nawet podstawowej ile mierzy moje dziecko :wściekła/y:
Co do farbowania w I trymestrze to ja robiłam balejaż bo po niekad bylam do tego zmuszona bo mialam ślub koleżanki a ze przed ciaza juz zaniedałam włosy z powodu braku czasu to je zafarbowałam. Mialam pewne obawy ale wiekszosc opini jest za tym ze to juz nie jest szkodliwe i mozna bez obaw farbować w ciazy, nawet ostatnio był na ten temat artykuł w nesweeku i tam rowniez pisalo ze mozna.

Pozdrowionka :-)

P.S. nie wiecie co sie dzieje u agniesi i jej córeczki Juli z wada serduszka?? na jej blogu nie ma zbyt dobrych wiesci ale nic konkretnego nie pisze.

Agapa, ja pierdykam, ale masz drogiego lekarza!!! Moja bierze 80zł (dwa lata temu płaciłam u niej 70zł), a usg mam za darmo..

jejku drogo!!!!!!!!!!!
ja płace 100 zł
za prenatalne 150 ale za wizytę nic czyli w sumie dopłacam tylko 50 zł

No właśnie dlatego nie chodzę tak często. Tym bardziej że u mnie tylko mąż pracuje a ja nie mam nic:-(
Jak chodziłam państwowo to tak jak piszecie nie wiedziałam o dziecku nic, a jak spytałam to lekarz mi tak odpowiedział jakby to wszystko sama z usg wyczytała i się go głupio pytam.

Podajcie link na bloga agniesi

agapa, ja płacę 100zł, w cenie usg i 3d, genetyczne też miałam w cenie wizyty.
za 4d na pewno będzie więcej, ale jeszcze się nie orientowałam, choć myślę, że zdecydujemy się i tak, pamiątka będzie super no i rodzinie w domu będziemy mogli pokazać szkrabka.

reklama
Do góry