reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

dzień dobry
Olu wszystkiego najlepszego i dużo zdrowia!

Milva oby jednak to było tylko ząbkowanie.
Freyia super sen-druga Emilia! ale chyba raczej się nie spełni??

melduję że dziś moja koleżanka urodziła. Synek Bartek- imię po tatusiu :-) 51cm, 2690g! nie chcę jej męczyć smsami i tel więc więcej nie wiem, czy oddycha sam czy może jest w inkubatorze ale wierzę że jest dobrze!!

ja po wczorajszej wizycie jestem szczęśliwa i tylko problem stanowią moje nieregularne @ ale gin powiedział, że póki co nie daje mi żadnych tabletek, jak długo się nie będzie udawać to dopiero wtedy ale wierzę że sie uda za 1 razem!!
niestety jest też sprawa dla mnie przykra- tzn nie ide na studia mgr :-( po rozmowie z M niestety musiałam zrezygnować bo on jest przeciwny bym dojeżdzała 140km z brzuchem w jedną stronę na zajęcia. zjazdy trwają 2-3dni i czasem nawet co tydzień lub co drugi... no a ze wzgl na Aleksego nie mogłabym tam zostwać na noc, tylko po każdym dniu wracać.
no ale musiałam to zrobić.. przykro mi ale wiem że warto i że przecież mogę studiować po urodzeniu dziecka, choć przy dwójce to chyba będzie nierealne! :-(

Ostatnia edycja:
reklama
majeczka, ja zaczęłam juz ograniczać oglądanie tv ze względu na małą, bo zauważyłam że tv ja za bardzo wciąga...;-)
inka, może przemyśl ta decyzję o studiach jeszcze raz. Moja kuzynka ma jedno dziecko po drugim z przerwą pół roczną i jeżdziła w ciąży ponad sto km. na uczelnię....i dała sobie radę...z dziećmi tez wszystko ok. Ale wiem że to bardzo indywidualna sprawa. Ja nie wiem czy bym potrafiła tak wszystko pogodzic jak ona.

Obudziałam się dzisiaj z masakrycznym bólem głowy...m. uspił mała i pojechał załatwiać jakies firmowe sprawy. Mam nadzieję że mała pośpi...

Ostatnia edycja:
Tofika ja bardzo chciałam ale M absolutnie się nie zgodził i wiesz już chyba dla świętego spokoju odłożę studia na później. bo każda rozmowa na ten temat kończy się tak samo...

hejka!
Wszystkiego najlepszego dla Olci!
Inka współczuję, ale wierzę że to przedyskutowaliście i jesteś utwierdzona w tej decyzji-chodzi o mgr - po prosty zawsze uważam, ze to musi być w 100% decyzja osoby, która z czegoś rezygnuje. Trzymam kciuki za II kreseczki.
U nas Zulka już prawie raczkuje, no ale prawie robi wielką różnicę:-p W ostatnim tygodniu baaardzooo poszła w rozwoju do przodu. I chyba będziemy wkrótce świetować 1 ząbka, ale na razie ciiii....jak mi pozwoli zajrzeć w buźkę to wtedy będę mogła coś wiecej powiedzieć.
Wczoraj próbowałam stukać łyżeczką i razem z Kami nasłuchiwałyśmy czy styka to Zulka najpierw chichrała się głośno, bo myślała, że to świetna zabawa, a potem zaczęła sobie gaworzyć.

Maleństwo Zuza wygląda jak królowa na tronie no i do oczu kolor fotelika pasuje idealnie ;)

Mła więc tak-zasmarkana raczej nie będę ale jestem osłabiona masakrycznie. Głowa mnie boli-święto jakieś-bo zazwyczaj nie mam takich bóli. A do łóżka zamiast męża wzięłam termofor ;) Było nam razem dobrze do rana:-Di chyba zostaniemy parą na dłużej.
Marta2212 się nie przejmuj, mój M też Panikuje jak się Babol dławi ale nie raz jemu też się już zadławiła więc luzik. Kiedyś jak Młoda uderzyła się w głowę pod moją opieką, też mi powiedział, żebym uważała... dzień później spadła z łóżka pod jego opieką(na zajebiście miękki i gruby dywan)ale jednak-więc od tamtej pory stara się nie robić mi uwag ;)
Tofika gratki dla Was za 1 kupę w nocnik!!! Wydarzenie pełną parą ;) i radość przeogromna-u nas tak było.:-D
Żabcia a tam w PL to sobie gadać i oceniać mogą... jak Maciek to jest chłop jak dąb, chodzi, tańczy, szaleje. Widać, że dziecko na sterydach jedzie hahah ;) Nie no żartuje ale co by mogli złego powiedzieć?
SOSNOWICZANKA ten Twój synek to lotny jest ;) szybko się uczy ;)
Milva oby szybko przeszło to cholerstwo :[
Freiya 2 Emilki to oryginalne zestawienie. Nie znam 2giego takiego rodzeństwa ;) Emilka 1 I Emilka 2:-D

Tofika Ninka jak widzi kogokolwiek w TV pokazywanego z bliska to się cieszy, bo myśli, że ta osoba do niej mówi ;) hahah jest wtedy maksymalne podniecenie ;)
Oli WSIEGO NAJLEPSIEJSZEGO ALEKSEMU I SARUNI SPÓŹNIONE ALE SZCZERE-100LATEK!

Muszę Wam powiedzieć, że mam złotą teściową, właśnie przywiozła mi świeży chleb i bułeczki słodkie... Dba o mnie kobiecina, żebym nie umarła tu z dzieckiem w chorobie.

No a najlepsze. Moje dziecko jakieś dziwne jest. Już pomijam fakt, że co wieczór dyskoteka jej w głowie i nie chce iść spać... jak po 22 uda nam się ją poskromić to jest dobrze... ale NAUCZYŁA SIĘ SIADAĆ.... ALE JAK?! Nie tak jak Wasze dzieci... tylko leży na płasko i się kurczę podnosi... Jakby robiła brzuszki. Wywaliliśmy wczoraj oczy.
Kładziemy się spać, Ninka leży, siada, kładzie się, siada, kładzie się, siada i tak z 30 razy... A jak usiądzie to od czasu do czasu tak podskakuje na pupie, i rękoma się podpiera, że dupka w górę się unosi... Akrobatka. My spod kołdry polewa na maksa z niej...
Dziecko mnie nie raz rozwali jeszcze....
Ewka u nas nie ma dalej zębów ;( ale w nocy była wredna Ninka więc może dziś dopatrzę się mleczaka
Inka ja też odłożyłam MGR, M jest przeciwny, chce żebym była z Niną-samolub.... Nie drażnię lwa, podrażnię go przed rozpoczęciem nowego roku akademickiego...

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny, ja dzis tak szybko, wszystko przeczytalam, postaram sie odpisam Was pozniej, jak bede miala wiecej czasu i ogolnie czuje sie wrecz zobowiazana do 2 kresek, mam nadzieje, ze sie uda, jesli nie, to trudno, moze za miesiac...

Phelania, walcz i nie daj sie pracodawcy!

inka, nie chce jątrzyć, ale zastanawiam się szczerze czy twój m. też zrezygnowałby z czegos tak waznego jak studia, dla rodziny. Podejrzewam, że skoro tego wymaga od ciebie, to tak.
ewka, kciuki za ząbka i za raczkowanie.
Netka, oj moja tesciowa tez by sie z chęcią wszystkim zaopiekowała tylko czeka na nasz sygnał:-)

Kota piątek już jutro! Czekamy wszystkie na dwie kreski :) Powiem wam że ja dojrzewam powoli do myśli o drugim dziecku. Nie planuję jeszcze starań ale wiem, że w razie wpadki nie byłoby tragedii a może i za jakiś czas postaram sie specjalnie :) Druga Emilia byłaby super ale chyba na imię zdecydowałabym się inne :-D za to z charakterku mi taka pasuje :-D

reklama
o hoho, a co tu się tak zaczyna o drugich dzieciaczkach rozmowa?? Pouciekacie nam na inne bb fora i co zrobimy:-D

Byliśmy u lekarza , no i 99% to zęby, zresztą okazało się na wizycie, że mamy dolną dwójkę prawą! Pewnie wyszła w nocy i idzie druga. Przeżyjemy, lepsze to niż przeziębienie, ale Bartek da popalić te dni coś czuję.

Do góry