reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

witajcie Dziewczyny i Maluszki te w brzuszku i już poza :) !!!!

skromnie się spytam, czy przyjmiecie mnie, nas do swojego grona??:)
termin mam na 3 grudnia

Witamy, witamy :tak: Ja mam termin na 4 grudnia więc idziemy "łeb w łeb"

Dzwonili do mnie z jednej z agencji - jutro idę do pracy, jak człowiek na rano do 14:00, a nie na 12 godzin... :-p Trzymajcie kciuki, żeby to była jakaś normalna praca w ludzkich warunkach... ;-)

No to super! Cieszę się bardzo! Powodzenia w pracy i dawaj znać jak było :)

Cześć Dziewczynki!
Po badaniu. Przed badaniem wypiłam kubek zimnej wody to Maluch zaczął trochę fikać w drugiej części badania:-)
Obecnie ma 5,81 cm NT 1.1 czyli w normie, nosek fajniutki chyba po MNie :-p
No i lekarz widząc nasz niedosyt wiedzy włączył 4D i jak dla niego to tam jest siusiak - nie ukrywam dla Mnie też bo kikut porządny :-D Ale na koniec stwierdził "zawsze może to być wielka łechtaczka" :-)
Szczerze to dziś mi się śniło że me dziecię to panieneczka więc trochę się nastawiłam że może wbrew przeczuciom będzie panieneczka.
Ale najważniejsze że zdrowe.
Tylko teraz trochę mi smutno bo M jakiś taki dziwny dzień dziś ma i mało emocji okazuje.Nie dał odczuć jakich kolwiech pozytywnych emocji w gabinecie i po wyjściu z niego. A jak wracaliśmy z auta i sobie gadałyśmy z mamą że drugie będzie na pewno dziewczyna to tylko coś rzucił że drugiego nie będzie. No taką mi przykrość zrobił... poczułam się jakoby tego dziecka żałował.... :-( Ech...także ciesze się dziś w samotności.

Chłopa to nigdy nie odgadniesz :p Mój ostatnio wyczytał, że baba w ciąży odsuwa trochę swojego partnera, a po urodzeniu jeszcze bardziej :) Oswaja się z tą myślą hehe Dzięki Boguna razie oboje jesteśmy tak samo zafascynowaniu tym maleństwem i oboje równie się cieszymy.

Po wczorajszej wizycie takie miałam odczucia średnie, bo się już brzdąc nie mieści na ekranie i widziałam tak tylko pojedynczo jego części, nawet profilku nie ujrzałam. Płeć na razie nie znana. Szperał, szperał między nogami i stwierdził, że położenie jest miednicowe i ciężko odczytać już płeć.
Pomimo moich i męża wątpliwości co do USG 3D i przeczytaniu co takie badanie obejmuje jednak się na nie zdecydowałam. Zapisałam się do Krakowa na 8 lipca do jakiegoś doktorka, który pracuje na Szpitalu Uniwersytecki w Krakowie i niby tego USg uczy. Wywyniosowałam z tego, ze trochę się musi na tym znać :D A potem na 18 lipca na kolejną wizytę :) Ta moja ciekawość mnie zrujnuje finansowo, ale tak sobie myślę, że lepiej niech sprawdzą i powiedzą, że wszystko w porządku.

Od dziś siedzę na L4 więc spada na mnie załatwianie różnych spraw związanych z budową domku.

Wiecie co, po smarowaniu oliwką wyszła mi jakaś wysypka chyba... :| takie ropne są nawet niektóre te krosteczki. Może za tłusta ta oliwka na tak ciepłą pogodę? Muszę wypróbować sposób którejś z Was, żeby nakładać oliwkę na mokrą skórę po prysznicu, może tak będzie to znosić lepiej moja skóra?

No i czy jesteście naprawdę takie pełne energii w tym II trymestrze? Bo u mnie to tak na dwa razy jest z tą energią :dry:

Yyyy a co to energia? Ja już dawno zapomniałam, że może we mnie cos takiego być :D Na szczęście optymizm nie zanikł razem z energią :D

reklama
Jejciu dziewczyny ja tez nie wiem co to energia:-) Rano to jeszcze jakoś się trzymam ale z upływem dnia klpcieje strasznie wiec jak mężol wraca z pracy to juz mi się nic nie chce:rofl2:-biedactwo, ale wie że musi przetrwać.
Ja czekam byle do urlopu i mam nadzieje że złapie wiatr nad morzem i zaszaleje:laugh2:
Ja mam w piątek USG i czekam już baaardzo, bo nie wiem co tam się dzieje w moim brzuszku. Kłuje mnie po bokach jeszcze czasem.

klariss1- musze Ci powiedzieć ze twoj gin bzdury Ci wciska-badanie usg razem z ocena kości nosowej i badaniem przyzierności karkowej powoli staje sie standardem i robi sie go niezależnie od wieku kobiety.
Niestety anineczka ma racje bo robi sie to badanie od 11 tyg 0 dni do 13tyg 6 dnia-potem dzidzia jest juz za duza i badanie jest niemiarodajne.
Co do oceny BDP-ja też mialam no i oprocz tego wspomnianą przyzierność karkowa oceną czy jest kość nosowa, ocena serduszka i innych narządów, badanie przepływow krwi.

Zmień gina albo na połowkowe usg czyli miedzy 18 a 22 tyg idz prywatnie niech porządnie ktoś zrobi Ci usg.

A masz w opisie cos o kości nosowej?

Nie martw sie Kochana twoj gin jest troche niepowazny ale z dzidzia na pewno jest super. Gratuluje

własnie taką podjęłam decyzję, że na połówkowe pójdę do dobrego lekarza, mam juz namiary, więc mysle, ze ta wizyta będzie udana i będę odpowiednio przez niego doinformowana ;) Bo póki co to mam niedosyt...obecny lekarz mnie traktuje jak totalnego laika, wiem, że wiedzy medycznej nie posiadam, ale mam już jedna ciąze za sobą i wiem o czym powinnam byc przez niego poinformowana, co powiniem zbadć itd.. także troche nerwów mi ten gin przysparza ;(

A proszę jeszcze o info jakim skrótem na zdjęciu z usg jest oznaczany pomiar kości nosowej?? Bo coś mi sie wydaje, że tego pomiaru też nie zrobił...

Klaris powinno byc NB

Ja dostałam wezwanie do szpitala na wizytę,Serg jakbyś mogła mnie wpisac na 27 czerwca.
Trochę jestem zawiedziona,że tak szybko :sorry: może to dziwne,ale już byłam w czwartek i widziałam dzidziusia ,ale prywatnie,a boję się,czy to nie jedno jedyne usg w szpitalu państwowo,a chciałabym się dowiedzieć o płci i chyba znowu prywatnie mnie to czeka.

Nie mówcie nic o leniu :rofl2::rofl2:

Witam dziewczyny

Rojku ja mam termin na 5 grudnia, z tą energia też u mnie jest dziwnie-raz jest w miare normalnie, a raz cały czas bym spała
Kota- ja między wizytami mam odstęp az 7 tygodni:szok: i na pewno w przyszłym tygodniu lece prywatnie gdzieś podejrzec kluseczke.
Klariss1- kość nosowa ma oznaczenie NB.

Za wszystkie dziewczyny które maja niebawem usg trzymam kciuki i czekam na relacje

Ja dzisiaj na 14 lece na balejaż-mam nadzieje ze wytrzymam ten zapach

Miłego dnia

Kota, co do piersi - ja to mam tak, że co jakiś czas tak mnie swędzą brodawki i sutki, że masakra..ale w pierwszej ciąży też tak miałam..

o to też mam identycznie :tak: i najgorsze, że tego swędzenia się nie da opanować, nawet w pracy mi się bezwiednie zdarzy podrapać, a kolega siedzący naprzeciwko ma ubaw i pyta czasem, czy mi nie pomóc w tym drapaniu :-D

no i powodzenia jutro! :-)

Dzięki Kobitki za wsparcie... Póki co od wczoraj mamy ciche chwile...do tego wkurzona jestem bo rano M był w naszym przyszłym mieszkaniu a tam w skrzynce podwyżka czynszu za wodę i ścieki z 18 na 50 zł wynika z tego że za dwie osoby czynsz nam wzrośnie o ok 100 zł.!!! :wściekła/y: Do tego ściana drzwiami ma mniej cm niż myśleliśmy i taka fajna witrynka co mi się podobała tam nie wejdzie!!! Wrrr jeszcze nie zamieszkałam tam na dobre a już Mnie denerwuje ta chata!!! :-)

witam mamy
nereida nie denerwuj się coś na pewno wymyślisz by było dobrze :)
ciesze się ,że na usg wszystko było ok z "synkiem" :p
tak jak pisały koleżanki zmień lekarza jak ten jest nie kompetentny ,bo szkoda twoich nerwów :tak:
sergeevna-kochana powodzonka w nowej pracy :)
a ja od rana biegam ...
byłam w szpitalu po wyniki na szczęście wyszły dobre .
Głowa już nie boli wypiłam kawkę zaraz po młoda do szkoły no i pozostaje mi czekać do jutra :-)
rano na zakończenie roku z Wiką a wieczorkiem do gina na USG :)

Cześć mamuśki,

ja też wczoraj miałam wizytę. Podobnie jak Rojku dzidzia w całości już nie była widoczna, ale za to mam piękną fotkę nóżek :)) Maleństwo ma 9,4 cm. No i jest bardzo żywa, bo ponownie usłyszałam, że raczej dziewczynka, ale cień nadzieji na chopca jeszcze można mieć :))) Także M jeszcze dalej będzie żył nadzieją :))) hihihi. Wczoraj mała miała pępowinę między nogami więc nie było wyraźnie widać. Aż się boję o moje żebra jak mała podrośnie.
Mój M też miał jakieś odchyły po pierwszym USG, na którym był. A wczoraj sam chciał ze mną jechać i chciał wejść popatrzeć na maluszka. Udało nam się też posłuchać serduszka.
Poza tym M zaraził mnie jakimś przeziębieniem. Jestem słaba i boli mnie gardło, no ale muszę się jakoś przemęczyć.
Wczoraj pierwszy raz zastanawiałam się jak moje maleństwo będzie wyglądało po porodzie (czysta ciekawość :)))), no i w nocy sen oczywiście: śniło mi się, że małą zostawiłam u mamy i obudziłam się z silnym przekonaniem, że muszę szybko jechać do rodziców, ale po 2 minutach zaczęłam się zastanawiać po co?

reklama
Do góry