R
rojku
Gość
witajcie Dziewczyny i Maluszki te w brzuszku i już poza !!!!
skromnie się spytam, czy przyjmiecie mnie, nas do swojego grona??
termin mam na 3 grudnia
Witamy, witamy Ja mam termin na 4 grudnia więc idziemy "łeb w łeb"
Dzwonili do mnie z jednej z agencji - jutro idę do pracy, jak człowiek na rano do 14:00, a nie na 12 godzin... Trzymajcie kciuki, żeby to była jakaś normalna praca w ludzkich warunkach... ;-)
No to super! Cieszę się bardzo! Powodzenia w pracy i dawaj znać jak było
Cześć Dziewczynki!
Po badaniu. Przed badaniem wypiłam kubek zimnej wody to Maluch zaczął trochę fikać w drugiej części badania:-)
Obecnie ma 5,81 cm NT 1.1 czyli w normie, nosek fajniutki chyba po MNie
No i lekarz widząc nasz niedosyt wiedzy włączył 4D i jak dla niego to tam jest siusiak - nie ukrywam dla Mnie też bo kikut porządny Ale na koniec stwierdził "zawsze może to być wielka łechtaczka" :-)
Szczerze to dziś mi się śniło że me dziecię to panieneczka więc trochę się nastawiłam że może wbrew przeczuciom będzie panieneczka.
Ale najważniejsze że zdrowe.
Tylko teraz trochę mi smutno bo M jakiś taki dziwny dzień dziś ma i mało emocji okazuje.Nie dał odczuć jakich kolwiech pozytywnych emocji w gabinecie i po wyjściu z niego. A jak wracaliśmy z auta i sobie gadałyśmy z mamą że drugie będzie na pewno dziewczyna to tylko coś rzucił że drugiego nie będzie. No taką mi przykrość zrobił... poczułam się jakoby tego dziecka żałował.... :-( Ech...także ciesze się dziś w samotności.
Chłopa to nigdy nie odgadniesz Mój ostatnio wyczytał, że baba w ciąży odsuwa trochę swojego partnera, a po urodzeniu jeszcze bardziej Oswaja się z tą myślą hehe Dzięki Boguna razie oboje jesteśmy tak samo zafascynowaniu tym maleństwem i oboje równie się cieszymy.
Po wczorajszej wizycie takie miałam odczucia średnie, bo się już brzdąc nie mieści na ekranie i widziałam tak tylko pojedynczo jego części, nawet profilku nie ujrzałam. Płeć na razie nie znana. Szperał, szperał między nogami i stwierdził, że położenie jest miednicowe i ciężko odczytać już płeć.
Pomimo moich i męża wątpliwości co do USG 3D i przeczytaniu co takie badanie obejmuje jednak się na nie zdecydowałam. Zapisałam się do Krakowa na 8 lipca do jakiegoś doktorka, który pracuje na Szpitalu Uniwersytecki w Krakowie i niby tego USg uczy. Wywyniosowałam z tego, ze trochę się musi na tym znać A potem na 18 lipca na kolejną wizytę Ta moja ciekawość mnie zrujnuje finansowo, ale tak sobie myślę, że lepiej niech sprawdzą i powiedzą, że wszystko w porządku.
Od dziś siedzę na L4 więc spada na mnie załatwianie różnych spraw związanych z budową domku.
Wiecie co, po smarowaniu oliwką wyszła mi jakaś wysypka chyba... :| takie ropne są nawet niektóre te krosteczki. Może za tłusta ta oliwka na tak ciepłą pogodę? Muszę wypróbować sposób którejś z Was, żeby nakładać oliwkę na mokrą skórę po prysznicu, może tak będzie to znosić lepiej moja skóra?
No i czy jesteście naprawdę takie pełne energii w tym II trymestrze? Bo u mnie to tak na dwa razy jest z tą energią
Yyyy a co to energia? Ja już dawno zapomniałam, że może we mnie cos takiego być Na szczęście optymizm nie zanikł razem z energią