jesteśmyyyy jejq jaka ulga że już w domku, jeszcze nigdy się tak nie cieszyłam jak jechałam do teściów jak dziś. Mały dostał jeszcze leki na 2 dni,antybiotyk kremik i zel do buzki, ale juz wszystko ładnie się goi, nawet sama ordynatorka oddziału stwierdziła że on chyba wie że musi szybko zdrowiec, bo jedziemy na badania. Także jutro rano powrót na śląsk, pare spraw do załatwienia, badania, zumba w autko i wio z powrotem do dziecka, na szczescie nei musze go ciagac ze soba, bo tesciowa zobowiazala sie. Ohh jaka ulga, dziękujemy za kciuki i powodzenia na wizytach najblizszych
reklama
agapa
Fanka BB :)
Witamy nową zimóweczkę (nie wiem jakie U) Rozgość się u nas i napisz coś o sobie.witajcie Dziewczyny i Maluszki te w brzuszku i już poza !!!!
skromnie się spytam, czy przyjmiecie mnie, nas do swojego grona??
termin mam na 3 grudnia
Trzymamy kciukiWitajcie, ja dziś o 19 mam USG genetyczne Napiszę oczywiście co i jak:-) A poza miłymi sprawami to chyba choruje trochę :-/ Trzymajcie kciuki!!
Ja się znowu przypominam z tym głosowaniem. Jednocześnie uczulam, bo sama się wkopałam. Trzeba kliknąć 2x słowo GŁOSUJ. Wtedy pojawi się podziękowanie za oddany głos. Jeśli klikniemy raz głos jest nie zaliczony. Nivea bardzo proszę o wsparcie
niunia1604
Fanka BB :)
oj kochana ja mam nadzieje ,że bąbel nie zasłoni się i już będę wiedziała kogo nosze w brzuszku
tez bezosobowo mówię a to takie nijakie
dziękuje myślę ,że wyniki będą ok ...gdyby nie to bieganie do wc i teraz ból głowy to nawet bym nie odczuła ,że mieszka bąbel w brzuszku
no nie licząc wczorajszego dnia miałam ochotę na bigos z młodej kapustki nałożyłam i chyba bąbelkowi nie smakował bo co co zjadłam niestety zwymiotowałam wiec teraz od bigosu z dala tak będzie bezpieczniej hihi
tez bezosobowo mówię a to takie nijakie
dziękuje myślę ,że wyniki będą ok ...gdyby nie to bieganie do wc i teraz ból głowy to nawet bym nie odczuła ,że mieszka bąbel w brzuszku
no nie licząc wczorajszego dnia miałam ochotę na bigos z młodej kapustki nałożyłam i chyba bąbelkowi nie smakował bo co co zjadłam niestety zwymiotowałam wiec teraz od bigosu z dala tak będzie bezpieczniej hihi
Ostatnia edycja:
Hejka!:-)
Nereida powodzenia na wizycie! Trzymam kciuki!
Kasiabzymek, witaj! Skoro masz termin na poczatek grudnia, to jestes juz mniej wiecej w 16 tygodniu??
Sergeevna, powodzenia i sukcesow w szukaniu!
Asko, to wspaniale wiesci! Super! :-)
U mnie dzis nalesniki ze szpinakiem i pieczarkami, troche sie zmeczylam przy gotowaniu.... Ciekawe kiedy minie to szybkie meczenie sie....
Milego popoludnia!
Nereida powodzenia na wizycie! Trzymam kciuki!
Kasiabzymek, witaj! Skoro masz termin na poczatek grudnia, to jestes juz mniej wiecej w 16 tygodniu??
Sergeevna, powodzenia i sukcesow w szukaniu!
Asko, to wspaniale wiesci! Super! :-)
U mnie dzis nalesniki ze szpinakiem i pieczarkami, troche sie zmeczylam przy gotowaniu.... Ciekawe kiedy minie to szybkie meczenie sie....
Milego popoludnia!
witajcie Dziewczyny i Maluszki te w brzuszku i już poza !!!!
skromnie się spytam, czy przyjmiecie mnie, nas do swojego grona??
termin mam na 3 grudnia
witaj ja wg usg mam termin na 10 grudnia a wg terminu ostatniej miesiączki na 17 grudnia, więc masz trochę starsze maleństwo w brzuchu
Niunia, jak bardzo Cie głowa boli, to możesz wziąć 1 tabletkę apapu... Biedactwo :-( A facetem się staraj nie denerwować, bo jeszcze bardziej rozboli :-( Wiem, że czasem ręce nam opadają do nich no ale co poradzić?... Trzeba im jak dzieciom tłumaczyć wszystko po 100 razy...
ja bym apapu nie polecała...nie wiem ale to zawsze jednak jest tabletka :/ ja jak się już zdenerwuje to piję sobie herbatę z melisy...wiem, że to różnie z herbatkami ziołowymi w ciąży, ale chyba to mniej szkodliwe niż apap i inne tabletki. a co z herbatą miętową? czasem można sobie wypić? bo różne opinie czytałam...czasem nawet się zdarzały, że mięta jest poronna, a gdy się karmi to traci się mleko...poza tym, że wypłukuje z organizmu cenne minerały itd ;/
Ostatnio edytowane przez moderatora:
anineczka
królowa mrówek :P
mari88 nie przesadzajmy i nie popadajmy w paranoję.Jedna tabletka paracetamolu nigdy krzywdy nie zrobiła,nie mówię by brac jak cukierki,ale w podbramkowej sytuacji. ;-)
Co do herbat,znalazłam coś takiego:
wiele osób uważa że jeśli coś jest pochodzenia ziołowego to jest bezpieczne, a pamiętajmy o tym, że najsilniej działające trucizny są pochodzenia roślinnego. Herbaty takie nie powinny także stanowić głównego napoju kobiety w ciąży czyli zastępować naturalnej, niskosodowej wody mineralnej.
Do bezpiecznych podczas ciąży zalicza się napary: pokrzywy, nagietka, rumianku, dziurawca, melisy oraz mniszka lekarskiego.
Natomiast co do stosowania mięty, przywrotnika, liści maliny i poziomki zdania ekspertów są podzielone.
Co do herbat,znalazłam coś takiego:
wiele osób uważa że jeśli coś jest pochodzenia ziołowego to jest bezpieczne, a pamiętajmy o tym, że najsilniej działające trucizny są pochodzenia roślinnego. Herbaty takie nie powinny także stanowić głównego napoju kobiety w ciąży czyli zastępować naturalnej, niskosodowej wody mineralnej.
Do bezpiecznych podczas ciąży zalicza się napary: pokrzywy, nagietka, rumianku, dziurawca, melisy oraz mniszka lekarskiego.
Natomiast co do stosowania mięty, przywrotnika, liści maliny i poziomki zdania ekspertów są podzielone.
Witam Kochane
Kasiabzymek-witaj na forum, tutaj bardzo milutko jest a dziewczyny bardzo pomocne
Sergi-trzymam kciuki żebys znalazła jakąs fajne prace
Nereida-trzymam kciuki za usg
Papayka-pyszności na obiad zrobiłaś aż mi slinka cieknie, a ja ze względu na sobotnie nocne rewolucje to od dwoch dni bułeczki i rosołek:-(,ale za to zoładek juz nie boli
Niunia-mnie tez czasem boli głowa poki wytrzymuje to nic nie biore dopiero jak juz nie moge to apap
Asko-fajnie że Kamilek dochodzi do zdrowia.
Ja dzisiaj wzielam pierwszy raz rozkurczowa tabletke bo mnie pobolewał brzuch dołem-normalnie bym sie połozyła ale kurcze musialam gnać przez cala Warszawe samochodem do okulisty bo nie chcieli mi przełozyc wizyty, ale oko prawie calkowicie sie zagoiło i moge odstawić za tydzień sterydy i atybiotyki i operacja mnie chyba ominie, zobaczymy po odstawieniu.
Kupiłam dzisiaj na allegro ciśnieniomierz bo gin kazał mi mierzyc cisnienie bo ja z rodziny nadciśnieniowców jestem.
Jutro lece do fryzjera na balejaż-kurcze odrosty mam takie że wstyd.A wczesniej na szybko mocz i morfologie zrobie bo mi gin kazał i test z krwi obciązenia glukozą-mialam robić tak w 9 tygodniu ale przez mdłości mi sie nie udało wiec kupiłam sobie glukometr i sprawdzam od czasu do czasu bo tak mi lekarz kazał-niestety w rodzinie mam tez cukrzyce wiec musze dla dobra maluszka
Buziaki dziewczyny i miłego popołudnia
Kasiabzymek-witaj na forum, tutaj bardzo milutko jest a dziewczyny bardzo pomocne
Sergi-trzymam kciuki żebys znalazła jakąs fajne prace
Nereida-trzymam kciuki za usg
Papayka-pyszności na obiad zrobiłaś aż mi slinka cieknie, a ja ze względu na sobotnie nocne rewolucje to od dwoch dni bułeczki i rosołek:-(,ale za to zoładek juz nie boli
Niunia-mnie tez czasem boli głowa poki wytrzymuje to nic nie biore dopiero jak juz nie moge to apap
Asko-fajnie że Kamilek dochodzi do zdrowia.
Ja dzisiaj wzielam pierwszy raz rozkurczowa tabletke bo mnie pobolewał brzuch dołem-normalnie bym sie połozyła ale kurcze musialam gnać przez cala Warszawe samochodem do okulisty bo nie chcieli mi przełozyc wizyty, ale oko prawie calkowicie sie zagoiło i moge odstawić za tydzień sterydy i atybiotyki i operacja mnie chyba ominie, zobaczymy po odstawieniu.
Kupiłam dzisiaj na allegro ciśnieniomierz bo gin kazał mi mierzyc cisnienie bo ja z rodziny nadciśnieniowców jestem.
Jutro lece do fryzjera na balejaż-kurcze odrosty mam takie że wstyd.A wczesniej na szybko mocz i morfologie zrobie bo mi gin kazał i test z krwi obciązenia glukozą-mialam robić tak w 9 tygodniu ale przez mdłości mi sie nie udało wiec kupiłam sobie glukometr i sprawdzam od czasu do czasu bo tak mi lekarz kazał-niestety w rodzinie mam tez cukrzyce wiec musze dla dobra maluszka
Buziaki dziewczyny i miłego popołudnia
klariss1
Błażej & Kacper Team ;D
sergee Ty to juz jestes weteranka zaprawiona w boju z tym poszukiwaniem pracy ..POWODZENIA..tym razem na pewno będzie OK!
asco super, że Młody wraca do zdrowia
kasiabzymek WITAMY !
nereida udanej wizyty!
Jeśli chodzi o tabletki przeciwbólowe, to najlepiej unikac, ale czasmi trzeba zażyć, bo ból jest silny, po co sie męczyć...wskazany jest np. APAP, Paracetamol i inne leki z PARACETAMOLEM, nie wolno natomiast uzywac tabletez z IBUPROFENEM np. Ibuprom, Ibum itp. i absolutnie nie wolno POLOPIRYNY! Podobnie jest z lekami dla niemowląt do 3 miesiąca życia, w pierwszym okresie mozna uzywać np. Paracetamol w czopkach itp, a dopiero po 3 miesiącach takie leki przeciwbólowo- przeciwgorączkowe jak Ibum malinowy, Nurofen itd.
Mnie też od kilku dni strasznie dokucza ból głowy, wyjątkowo
Byłam dzisiaj na wizycie u tego mojego niewydarzonego lekarza ( pisałam o nim wczoraj) zrobił mi to wyczekane usg, pomierzył, powiedział, że wszystkie wymiary OK, dał posłuchac serduszka i wogóle, że wszystko ok!
Jedynie zastanawia mnie to , że zmierzył długośc kości udowej FL-1,63cm i szerokośc główki od ciemienia do ciemienia BPD-3,11cm, nie zrobił natomiast przezierności karkowej, bo stwierdził, że tego pomiaru dokonuje u kobiet w wieku powyżej 35 lat, czyli u tych, u których występuje zwiększone ryzyko chorób genetycznych u dziecka...???
I co Wy o tym myślicie???
Czy któraś z Was miała też robione tylko te pomiary o których piszę wyżej bez tej przezierności??
Zdjęcie tez mam, ale nie widać na nim dzidzi tak ładnie, jak na Waszych zdjęciach więc nie ma się czym chwalić,,,szkoda
asco super, że Młody wraca do zdrowia
kasiabzymek WITAMY !
nereida udanej wizyty!
Jeśli chodzi o tabletki przeciwbólowe, to najlepiej unikac, ale czasmi trzeba zażyć, bo ból jest silny, po co sie męczyć...wskazany jest np. APAP, Paracetamol i inne leki z PARACETAMOLEM, nie wolno natomiast uzywac tabletez z IBUPROFENEM np. Ibuprom, Ibum itp. i absolutnie nie wolno POLOPIRYNY! Podobnie jest z lekami dla niemowląt do 3 miesiąca życia, w pierwszym okresie mozna uzywać np. Paracetamol w czopkach itp, a dopiero po 3 miesiącach takie leki przeciwbólowo- przeciwgorączkowe jak Ibum malinowy, Nurofen itd.
Mnie też od kilku dni strasznie dokucza ból głowy, wyjątkowo
Byłam dzisiaj na wizycie u tego mojego niewydarzonego lekarza ( pisałam o nim wczoraj) zrobił mi to wyczekane usg, pomierzył, powiedział, że wszystkie wymiary OK, dał posłuchac serduszka i wogóle, że wszystko ok!
Jedynie zastanawia mnie to , że zmierzył długośc kości udowej FL-1,63cm i szerokośc główki od ciemienia do ciemienia BPD-3,11cm, nie zrobił natomiast przezierności karkowej, bo stwierdził, że tego pomiaru dokonuje u kobiet w wieku powyżej 35 lat, czyli u tych, u których występuje zwiększone ryzyko chorób genetycznych u dziecka...???
I co Wy o tym myślicie???
Czy któraś z Was miała też robione tylko te pomiary o których piszę wyżej bez tej przezierności??
Zdjęcie tez mam, ale nie widać na nim dzidzi tak ładnie, jak na Waszych zdjęciach więc nie ma się czym chwalić,,,szkoda
anineczka
królowa mrówek :P
klaris hmmmm....ja nie mam 35l i przeziernośc zrobiona..
Ale ty i tak ,a raczej Twoja ciąża jest już za duża jak na to badanie.Robi je się tylko i wyłącznie do 13t6d ciąży,tak więc już trochę za późno...
Ale ty i tak ,a raczej Twoja ciąża jest już za duża jak na to badanie.Robi je się tylko i wyłącznie do 13t6d ciąży,tak więc już trochę za późno...
reklama
klariss1- musze Ci powiedzieć ze twoj gin bzdury Ci wciska-badanie usg razem z ocena kości nosowej i badaniem przyzierności karkowej powoli staje sie standardem i robi sie go niezależnie od wieku kobiety.
Niestety anineczka ma racje bo robi sie to badanie od 11 tyg 0 dni do 13tyg 6 dnia-potem dzidzia jest juz za duza i badanie jest niemiarodajne.
Co do oceny BDP-ja też mialam no i oprocz tego wspomnianą przyzierność karkowa oceną czy jest kość nosowa, ocena serduszka i innych narządów, badanie przepływow krwi.
Zmień gina albo na połowkowe usg czyli miedzy 18 a 22 tyg idz prywatnie niech porządnie ktoś zrobi Ci usg.
A masz w opisie cos o kości nosowej?
Nie martw sie Kochana twoj gin jest troche niepowazny ale z dzidzia na pewno jest super. Gratuluje
Niestety anineczka ma racje bo robi sie to badanie od 11 tyg 0 dni do 13tyg 6 dnia-potem dzidzia jest juz za duza i badanie jest niemiarodajne.
Co do oceny BDP-ja też mialam no i oprocz tego wspomnianą przyzierność karkowa oceną czy jest kość nosowa, ocena serduszka i innych narządów, badanie przepływow krwi.
Zmień gina albo na połowkowe usg czyli miedzy 18 a 22 tyg idz prywatnie niech porządnie ktoś zrobi Ci usg.
A masz w opisie cos o kości nosowej?
Nie martw sie Kochana twoj gin jest troche niepowazny ale z dzidzia na pewno jest super. Gratuluje