reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

reklama
Aneta a czemu masz oduczyc malą jedzenia w nocy? Alan tez budzi sie na jedzonko, raz a czasami nawet dwa w ciagu jednej nocy.

Inka zdrówka, i oby mlody nie zlapal od ciebie, szczegolnie przed szczepieniem!

Pyszczek to twój Krzysiu to dopiero drogi w utrzymaniu :baffled:

Asienka duzo zdrówka dla Michasia, mam nadzieję ze dzis jest juz lepiej:)

Za nami straszna nocka, Alan obudzil sie ok 1 i do 4 poplakiwal, nie chcial spac, nie pomagalo nic, ani cycek, ani noszenie... Dopiero pozniej sunął chyba ze zmączenia... Oj kiedy to wszystko sie juz zakonczy...?

A i mam pytanko: czy ktorys grudniaczek ma juz zęby czwórki czy trójki????

Zdrówka dla wszystkich chorych dużych i małych ! Moja mała cały czas zakatarzona

Phelania- jejku, dopiero co ja zadawałam to samo pytanie ! U mnie oba były całkiem lekkie przy czym drugi zdecydowanie lżejszy. "Moja styczniówka" wystarała sie i też ma termin na kwiecień 30go :)
Aneta- moja nie jada w nocy, bardzo sporadycznie

Za pare tygodni okaże sie czy my wczoraj nie wpadliśmy :zawstydzona/y: Tak sobie liczę maj piękny miesiąc ale jeśli już to jednak bym wolała większy odstęp między dziećmi.
Kaszkę przez wygodę podaję tylko z butelki

Lena je 5 razy w ciągu dnia mniej więcej takie ilości jakie powinna, więc lakarka uważa, że ta jedna butla w nocy to już za dużo, że przez to może zjadać mniej w dzień plus, że dziala to źle na zęby... Lenie zdarzają się noce przespane całe więc chyba dam sobie jeszcze spokój z tym oduczaniem jej...

AanetaW Emila budzi się w nocy 1-2 razy na cycka. Na razie jej nie odzwyczajam.

Sosnowiczanka Eminia ma na razie co prawda tylko 2 dolne jedynki ale za to wyraźnie idzie jej... górna 4! Widać już zęba pełną parą i dokucza jej jak diabeł.

Dziewczyny mam pytanie.
Od kiedy zaczynacie ubierać dzieciaczkom pod spodnie rajstopki przy jakiej temperaturze na dworze ?? Qrcze nie wiem jak mam małego ubierać żeby mu nie było za gorąco ani za zimno temp wzrosła do 12 stopni.

Maciuś śpi ja zjadłam śniadanie (zupka chińska) i zamierzam się zebrać że jak Maciuś wstanie to zje ubiorę go i do Lidla skoczymy po bułeczki :-)

A my mamy jak na razie dwie dolne jedynki i sine dziąsło przy górnej 1 i 2 no i kciuk trący górne dziąsło non stop w buzi, czy Wasze dzieci też nie chcą gryzaków ??

Żabcia moja mała tez nie jest fanką gryzaków...gryzie co popadnie ale nie to co trzeba :-D A co do ubierania to zazwyczaj testuje na sobie wychodząc na balkon, sprawdzając odczuwalną temperaturę. Zawsze też mam w wózku kocyk w razie jakby zrobiło się chlodniej.
Miłego spaceru u nas pada, więc na wyjście z domu raczej marne szanse :-(

żabcia kiedyś Izi podała fajny sposob a ubieranie dziecka- jedna warstwa więcej niż nam, uważam że sposob ok, ale jednak jesli chodzi o rajtki i spodnie, ja bym jeszcze poczekała, powietrze mimo wszystko jest jeszcze ciepłe więc temp, trochę może mylić. Możesz ubrać jakieś cieplejsze spodnie albo dłużesz skarpety, ja zawsze mam tez przy sobie kocyk i w razie gdy stwierdzam że jednak mała już ciut za słabo ubrana lub pogoda się zmienia to się przykrywamy, myślę że to lepszy sposob na tą porę niż rajty i spodnie no chyba ze mały ci cały czas siedzi np. na łące itp

co do ząbków to "3" teoretycznie idą po "4" chociaz wiadomo mogą się zdarzyć odstępstwa, i często gęsto wychodzą one w sporej odległości od pozostałych 1,2,4.
Mysle ze chyba nasze grudniaczki nie mają jeszcze 3 ale oczywiscie moze ktoś wyszedł przed szereg;p

My mamy dolne "1" i prawą górną"2" widzę tez wyraźnie że będzie się wyżynać druga górna "2"
Anetaw wiesz co faktycznie karmienie nocne nie wpływa najlepiej na ząbki jednak w tym wieku głupotą jest oduczanie na siłe, dziwi mnie ta lekarka, czy Twoja córka ma problem z wagą??? Bo wydaje mi się że nie w związku z czym widocznie potrzebuje mleczka. Moja czasem w ciągu doby zje 3 porcje butli a czasem nawet 5 i jakos mnie to nie martwi zbytnio. Obserwuj małą i jej potrzeby to najlepsza metoda żeby nie zwariować:)

reklama
Asko - problemów z wagą nie ma, waży 8,8kg i przybiera prawidłowo, więc oprócz tych zębów innych problemów nie widzę...myślę, że przyjdzie czas, że oduczy się sama :tak:
Ah pytałam jeszcze lekarki o buty dla początkujących no więc powiedziała, że mają być miękkie i do kostki. Polecała te ze Zdrowej Stópki. Oni mają serię pierwsze kroczki.

Do góry