reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Kochane tęsknię okrutnie! Powrót do szkoły na razie jak dla mnie oznacza masę pepierów, które muszę naprodukować. Jestem niewyspana i końca tej biurokracji nie widzę.
Pozdrawiam Was wszystkie. Jak tylko się odrobię, to wracam do Was.
Ucałujcie swoje szkraby.

reklama
Rojku, wracaj szybko! Mam nadzieję, że zostawiłaś też ślad w Sexy, bo jestem ciekawa ;)

Asko, a ta kaszka na dobranoc to do picia czy do jedzenia?

Agapa- daj znać jak tam badania!
Rojku- doskonale rozumiem, Tz też zakopany w nauczycielskich papierkach, do tego rady pedagogiczne , bo dyrektor nie ma co robić w domu...:no:

Byłam wczoraj w odwiedzinach u ciężarnej , ahh wspomnienia wróciły:-) wszystko ma takie malutkie dla niej- ubranka, pampersy....już nie pamiętam jak takie Bartkowi ubierałam...

Cześc dziewczyny,

od kilku dni zabieram się za napisanie do Was, ale poprostu po wakacjach kompletnie nie mam na nic czasu :(
Nad morzem było cudownie!! Pogoda dopisala, Lena była zachwycona plażą i morzem, my odpoczeliśmy, szkoda było do domu wracać! A teraz staram się odrobic i jakos idzie mi to bardzo pod górkę, w pracy kupa pracy, w domu też caly czas cos robię, a w piatek znów wyjeżdzam na przynajmniej tydzień do mamy...

Lence idzie 2 dolny ząbek, wczoraj byliśmy u lekarza i mamy jej jak najmniej pomagać we wszystkim, żeby sie w końcu sama nauczyła siadać (ona prędzej sama potrafi wstać niż siaść) no i jak najszybciej oduczyc jej jedzenia w nocy. Czy Wasze maluchy budza się w nocy na jedzenie?

miłego dnia!

Anetaw moja Karola teraz jak jej idą górę "2" to budzi się 2 razy w nocy i nie ma mowy żeby obyło się bez butli mleka! Przy Kamilu tez tak bywało długo nawet do roku pił w nocy, nie oduczałam... nie szło. Ale jak miał 22 imes. sam totalnie odrzucił mleko. Mi się wydaje ze skoro je w nocy to czuje taką potrzebę i tyle.. wbrew pozorom u nas kompletnie nie widac tego po wadze małej, a mam wrażenie że je 2 razy tyle co młody;p.
Mła kaszka na dobranoc z Bobovity- my używamy tylko brzoskwiniowej jest bardzo fajna, moze byc i do picia i na gęsto jak dasz 6 miarek na 180 ml wody to jest rzadka tylko widac drobinki kaszki, ale mozesz zrobic gęstą. Ja z lenistwa nie robię małej takich kaszek ktorymi jest karmiona tylko w butli;p Jest bardzo fajna lepsza niż wszystkie mleczne moim zdaniem, i daję ją na przemian z mm+kaszka ryżowa jabłkowa. Muszę dodawać ciut kaszki bo mała często zasypia z butlą i jestem pewniejsza jesli cos nie jest totalnie rzadkie. No i oszczednosc spora na mleku a dziecku smakuje więc wilk syty i owca cała:)

Dzien dobry
Rojku współczuje papierologii i czekam na Twój powrót.
Aneta Aleksy wciąż w nocy je, 2-3 razy i niestety nie potrafię go oduczyć. A jak był młodszy przesypiał całe noce bez jedzenia.

Ja wciąż chora, czuje się jak wrak człowieka :-(
Jutro szczepienie a Mlody chyba cos zaczyns smarkać :-:)-(

Aneta moja Zulka tez wstaje w nocy na cycusia ale mi to nie przeszkadza-jeszcze:rofl2: W ciagu dnia tego mleka piej mało bo jestem w pracy więc nadrabia w nocy. Budzi ok 2 a potem ok 5 zanim ja wstanę do pracy. Ale na śpiąco daję je jeszcze possać cycusia o 6.30 przed moim wyjściem.
Kaszkę uzywam albo z Bobovity - jest rzadsza, albo z Nestle-jakoś szybciej się miesza i gęstnieje. Zulka je kaszkę na gęsto łyżeczką ok 19 na kolację.
Dzisiaj Zulina obudziła się ok 6 i nie mogłam jej położyć spać znowu. Dobrze że niania przychodzi ok 6.20 to szybko uwijałam sie do pracy, a Kama sama się zdążyła wyszykować.

Dzień dobry :-)

U nas w nocy 2 pobudki ale szybko mały zasypiał, ale to chyba przez to że usnął o 18-tej.
W domu zimno za oknem tylko 8 stopni zimne dni się zaczynają wczoraj młody był zszokowany że ma skrępowane ruchy kurteczką i zaczęła się nerwówka przy zakładaniu i wiązaniu czapeczki Maciuś tego nie znosi.

Asieńka dużo dużo zdrówka dla Michasia !!!

agapa
jak tam u lekarza, daj znać co powiedział.

inka zdrówka dla Ciebie i żeby Aleksego ominęło choróbsko.

witajcie,

U nas nocka nawet ładna,zaraz dam młodemu jesc i musze isc na targ po jakis obiad:eek:a pogoda kompletnie nie dopisuje...mialam jechac autem ale to tylko 1km... malego nie zostawie samego M spi po nocce,zaloze folie na wózek i ruszamy:sorry:M sobie zazyczyl schabowego z pieczonymi ziemniakami i mizerja,ja skorzystam takze ale bez schabowego:-D

Asienka- zdróweczka dla Michasia!!!!!!
Agapa- bidulko daj znac jak po wizycie,!!!
Inka- zdróweczka dla was,no niestety jesien sie zbilza i chorby wraz z nia:confused2:

Cały czas bym mogla spac ,a teraz młody mi na to nie pozwala...hehehe...zaczynam sie przyzwyczajac do tego ze bedzie miał siostrzyczke lub braciszka:-)

Mam pytanie do dziewczyn które sa wieloródkami...Czy drugi,trzeci itd poród był łatwiejszy?Chodzi mi o ból:sorry:

reklama
Czesc Dziewczyny, wybaczcie że ostatnio rzadko piszę, ale Adaś śpi w dzień coraz mniej, a ja też czasem z nim się kładę, bo całe dnie sama z nim spędzam i czasem nie wiem jak się nazywam.
AnetaW- Adaś w nocy je raz około 24-1:00 w nocy, kiedyś jadł 180 ml teraz daję mu 150 albo czasami 120 ml, bo chcę go powoli oduczyć tego jedzenia. Pózniej je dopiero kolo 8-9 rano (kaszkę na gęsto).
Mła- ja używam kaszek bobovity- Adaś niestety nie chce mleka, je tylko 2 razy więc rano i po południu dostaje kaszke na gęsto. Najczęściej kupuję ryżowe (banan, brzoskwinia, malina) i robię je na naszym MM, choć czasem daje mu mleczno-ryżową (wieloowocową) bo bardzo mu smakuje.
Ewka- dzięki za podpowiedź z kaszką Nestle- bobovita jest smaczna, ale wkurza mnie że sypię, sypię i ciągle jest rzadka. Nestle nigdy nie miałam ale jak mi się skończą bobo to kupię.
Asienka- tak mi szkoda Michasia, całuski przesyłam i dużo zdrówka..
Dorotar- mój M. pracuje w ekskluzywnym hotelu i jakoś nie wyobrażam tam sobie fryzjera.
Kota- jakos nie mogę sie przyzwyczaić do twojego nowego avatara.. ;)

Ja wróciłam ze spaceru, młody spi, a ja idę coś zjeść i w wolnej chwili szukam kiecki i fotografa..

Do góry