reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Heja:)

Asko- chodze do Medicovera ale zmienilam lekarza,czytalam opinie i ta babka co do niej chodze jest kompetetna osoba,ale...jak chodzilam do tego faceta to odrazu zapytal czy chce L4 a u niej juz bylam 3 raz i cisza:baffled:widac ze z kobietki twarda sztuka:tak:nie bede miala wyboru i musze sie jej spytac 1 pazdiernika:/

Inka-tak pracuje w AGD ale jak bylam z Alanem w ciazy to bylam u ginekologa przez NFZ i powiedzial mi ze ciaza to nie choroba a L4 dostane dopiero po 7 miesiacu-palant.A wiedzial jaka mam prace 12h komputer ,itd zrezygnowalam po pierwszej wizycie....

Co do karty Rossmana my takze ja mamy i z niej korzystamy,ogólnie w rossmanie sa fajne promocje dla maluszków:tak:

reklama
Cześć Kochane

Wszystkiego naj naj zdrówka i buziaczki dla Q-Koty, Alanka-Phelanii, Kacperka-Klariss i Fabianka-Violett.

Phelania-
ja też chodzilam do Medicovera do Atrium do gina jak byłam w ciąży-facet konkret od razu dał mi zwolnienie jak dowiedzial sie jaka była moja historia przed urodeniem Oli i jaką mam stresującą pracę i powiedział że zrobimy wszystko aby tą ciąże donosić. Jak chcesz żebym dała Ci jego nazwisko to pisz na PW. Trzeba do niego sie umawiać szybko bo jest oblegany.

Najlepszego dla kochanych maluchów: Lenki, Kubusia, Fabianka i Alanka !

Milva-
czytałam że masz problem z portkami dla Bartusia a próbowałaś już joggersów z Next ? To moje ulubione spodnie do dziś dla Olki, bo one są wygodne, na szerokiej gumie w pasie i milutkie w dotyku.
Mła- gratulujemy kolejnych ząbków. U Kasi nadal zero
Phelania- to dobre wieści !
lysa- Ty to sie masz, ech !
papayko- ciepłe mleko z miodem polecam jeśli możesz no i zdrówka !

Ja ostatnio też zaszalałam tak jak Mła i dałam Kasi pare kawałków pieczeni własnej roboty tzn teściowej roboty, smakowało tylko rano była kupa śmierdząca jakoś tak inaczej... wymiotami :baffled: ale brzusio raczej nie bolał.

Ja cały czas lece na słoiczkach z Rossmana, bo faktycznie mają dobre ceny do tego te promocje i zniżki na kartę. Ostatnio była promocja że przy zakupie dwóch słoiczków owocowych ten drugi 50% taniej a teraz jest tak jak Asko pisała że kupując cztery ten czwarty jest za darmo czyli cenowo tak samo wychodzi jak z wcześniejszej promocji :) Z karty mam zniżkę nadal 3 % ale niedługo wejdę w drugi kwartał i będzie 4 % :-)

Mała zakatarzona i sypia ze mną ostatnio. Szkoda mi M bo wstaje o 5ej a tu nocny koncert dziś był:sorry2: no i musze kupić nową fridę bo Olka gdzieś posiała. Teraz schowam już porządnie.

U nas nocka znowu kiepska jak przez dore ostatnie 3 tygodnie, nie wiem co z tym moim synem się dzieje, już tak pięknie sypiał, budził się góra 3 razy, pojadł cyca i spał pięknie dalej a teraz nawet nie liczę już tych nocnych pobudek, stęka, jęczy, już siły nie mam, ledwo na oczy patrzę a w ciągu dnia muszę funkcjonować, tym bardziej, że pracuję.
Dziś pobudka o 6.30. Odwożąc Mele do przedszkola, mama z małym dziś też z nami pojechała bo do banku musiała skoczyć, odwizłam ich potem do domku, zjadłam śniadanko i do pracy.
Wczoraj miałam robić wielkie sprzątanie w salonie ale nie chciało mi się, zrobiłam to dziś po otwarciu salonu, 2 godziny intensywnego sprzątania, salon lśni, czekam na klientów.

A oczywiście dzięki wrodzonym pamiętaniu o wszystkim u mojej mamy w końcu zaczełam działać w sprawie rodzinnego. Wchodzimy dziś do gminy (mamy tam też bank), i wychodzi moja kuzynka z papierami a moja mama załapała, że to wrzesień i że mam o rodzinne składać (także która pobiera i zapomniała-mamy czas do końca września), poszłam do pokoju GOPSu po wnioski do wypełnienia, a tam zmiany, zmiany, z roku na rok coraz więcej papierków do wypełnienia-BIUROKRACJA. Jutro ruszam na podbój US i ZUSu (tak tak ZUSu od tego roku porzebują do rodzinnego też zaświadczenia o składkach chorobowych) i to tyle latania dla 68zł, ach przepraszam dla mnie to aż 136zł, bo dwójka dzieci. A UWAGA UWAGA państwo zlitowało się nad ludźmi i od listopada podwyższają zasiłek rodzinny aż o 9zł, będziemy dostawać całe 77zł na jedno dziecko-normalnie majątek już nie wiem na co to przeznaczę, tyle kasy :-D:-D:-D

NETKA co do firmy to myślę, że moje marzenie kiedyś się spełni i otworzę w łasny interes, muszę ogarnąć temat i znaleźć godne miejsce w którym będę miała pewność, że będę miała klientów, bo przecież salonów fryzjerskich wszędzie jest jak psów i nie chcę otwierać salonu a potem wegetować, i zastanawiać się czy mi na opłaty starcza, ja chcę się spełniać w tym co robię, lubię i mieć z tego również pożytek.

LYSA kurczę współczuję Ci tych Twoich problemów, tulę.

MŁA gratuluję kolejnego ząbka.
Jak ja bym chciała by Kacper mi tak pospał na brzuszku u mnie, raptem z tydzień tylko trochę tak spał u mnie a jak sobie przypomnę ile Mela spała tak, uwielbiałam takie chwile.

PHELANIA dbaj o siebie. Oj no nie da się nie brać dzieciaczka na ręce, ja będąc w ciąży z Kacperkiem też miałam się oszczędzać w dźwiganiu i mimo, że Mela miała już 2 lata, potrafiła sama chodzić to weź tu człowieku nie weź dziecka swojego na ręce jak chce.

IZI zdrówka, słodkie Bąble masz.

Wszystkiego dobrego dla Kubusia, Kacperka, Alanka i Fabianka.

INKA zdrowiej.

FREYIA nie martw się u nas też tylko dwa ostre zębole, dalszych ani widu ani słychu.

EWKA zdrowia dla Kamy.

Dziewczyny podobno cytrusy można podawać dzieciom po roku, mnie tam jak na razie nie kusi by podać młodemu.

PAPAYKA oby gluty małemu szybko przeszły i zdrówka dla Ciebie.

KUPINOSIA zdrówka dla małej,HEH moja Mela też lubi się bawić fridą.

Co do rossmana i karty ja takowej nie posiadam, ogólnie rzadko tam zagladam tym bardziej po rzeczy dla dzieci. Pampersy, chusteczki kupuję w Biedronce, jedzonko mały ma robione w domku, jak już wpadam to po farbę do włosów i odżywkę.

Dorator to fakt, Państwo troszkę kuleje z pomocą dla rodzin, dodatki na dzieci w postaci rodzinnego to śmiech na sali. Człowiek nie wie co z tą kasą zrobić, bo ani na pieluchy ani na mleko to miesięcznie nie starczy. Im dziecko starsze tym więcej potrzebuje. Niestety tego systemu nie da się zmienić tak łatwo. Mi rodzinne nie przysługuje. Mój mąż za dużo zarabia...i już się na to nie łapiemy...

Dorotar my tez dzis rano caly zaklad posprzętałysmy. Nawet umyte okna i firanki uprane, czego wogole nie planowalam, no ale na szczescie z tam na jakis czas spokoj :)
Kochana nocki u ciebie takie jak u mnie widze... No choc dzis wyjątkowo Alan ladnie spal:) Oby mu to juz zostalo:)

Mła gratuluję kolejnego ząbeczka:) Zawsze to juz o jednego mniej placzu bedzie :D

Phelania ja na twoim miejscu prosto z mostu bym powiedziala ze potrzebuję L4 i tyle. A jak nie to szybka zmiana lekarza. I dbaj o siebie, choc przypuszczam ze bedzie ciezko z malym dzieckiem.

Siedzę sobie w pracy, rany jaka bloga cisza, spokój:)))

Aaaa i zapomnialam sie wam "pochwalic" Alan bawil sie dzis moim telefonem, jak zwykle zresztą i postanowil sobie rzucic nim z calej sily o naszą szklaną ławę, i mam wyswietlacz pięknie pęknięty na calej swojej dlugosci:wściekła/y::baffled:

Ostatnia edycja:
KOTA tak słyszałam, że po roku, Meli też jakoś tak zaczełam dawać.

SOSNOWICZANKA no u nas są jeszcze okna do umycia, ale w salonie tyle okien, ze brak chęci na to- dwie ściany salonu są w dużych oknach. DSC00976.jpgDSC00975.jpg takich ooo, więc myć się nie chce.
U mnie też cisza i spokój aż mnie to drażni. Pokażesz swój salon?? Wrzucisz fotki??

hej dziewczyny nie dam rady was nadrobic
Ja juz lepiej mam angine, ktora juz mi przechodzi:) z A juz lepiej bo jak wrocil w sobote i zobaczyl mnie w 2 swetrach , bluzie , welnianych skarpetach pod koldra to zrozumial chyba ze nie udaje i zabral do lekarza i zajmowal sie mala(narescie:D) takze chlopak otzrezwial i mam nadzieje ze tak zostanie:) Ostatnio moja miska budzi mi sie tylko 2 razy w nocy:)(wczesniej ok7) i spi do 8,40 dzien w dzien sie o tej porze budzi jak w zegarku:)
Phelania doczytalam super ze z dzidzia wszystko dobrze:) czekam na wiesci o plci:)
Kota, Violet, Klariss, Phelania wszystkiego najwspanialszego dla waszych malych urwiskow:**

reklama
Kota- a to nie jest tak z tymi owocami jak kiedyś tu wspomniane truskawki? że do słoiczków one jakoś sa przetwarzane ? Już nie pamiętam kto to tu kiedyś pisał....ale jakoś mi utkwiło w pamięci;-)

Bartek dał dziś popalić, nie spał przed południem, dopiero teraz...mam nadzieję, że jak pojedziemy to nie będzie marudny:baffled:

Do góry