reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Hej dziewczyny!
Asko, trzymaj sie! Miejmy nadzieje, ze poprawa bedzie nastepowac szybciutko i bedziecie mogli wrocic do domu...:tak:
Izi, maluszki chyba jeszcze nie chca sie ujawniac....;-)
Firanka, mozna tylko cierpliwosci zyczyc... A co do chorobska, miejmy nadzieje, ze nie bedzie sie ujawniac....
U mnie nadal goraco, bylam rano w aptece po leki dla M. nie moze chodzic, boli go kregoslup....
Zrobilam wczoraj niby tiramisu z truskawkami (niby, bo krem z papierka), ale wyszlo calkiem calkiem.....;-)
Milego dnia!

reklama
Papayka :-) U Ciebie gorąco, a u mnie angielska pogoda: deszcz, słońce, deszcz, słońce, ulewa z wichurą, słońce, deszcz... i tak w kółko, na zmianę w ciągu jednego dnia :sorry: :dry: W zeszłym roku o tej porze mieliśmy już przepiękne lato, w tym roku to wygląda bardziej jak jesień (tyle tylko, że liście zielone) :sorry: A tiramisu bym zjadła :laugh2: My wczoraj skończyliśmy pałaszować z G. sernik na zimno i teraz bez ciasta :-( Ale coś może wymyślę dzisiaj :tak:

A co do tycia... W ciąży najpierw schudłam, ale 2 tyg temu jak stanęłam na wadze było prawie 80kg :zawstydzona/y: A jak spotykam znajomych na mieście, to z jednej strony zauważają brzuszek (chociaż dziwią się, że taki mały :sorry: ), a z drugiej wszyscy bez wyjątku stwierdzają, że schudłam :szok: I nie wiem, czy się cieszyć, czy martwić ;-)

hej...ja jutro śmigam na wizytę, mam nadzieję, że mnie tem mój gin w końcu łaskawie zbada i zrobi usg, bo jak narazie mam wrażenie, że wszystko czyta z OCZU ! usg zrobił raz na samym początku na potwierdzenie ciąży, od tego czasu ani badania dowcipnego, ani usg, troche mnie już to zaczyna wkurzać. Zobacze jak mnie jutro potraktuje, a jak znów mnie oleje, to ja jego też i zmieniam gina!

asco dużo zdrówka dla Młodego !
izi to wstydniś jeden ;)

Ja bym tez chciała chłopca, może jak się wybiore do bardziej rzetelnego ginekologa, to sie niedługo dowiem! W pierwszej ciązy dowiedziałam się dopiero przy porodzie, była niespodzianka, a teraz chciałabym wiedzieć, najlepiej już :)

Klariss to faktycznie ten Twój ginekolog jakiś taki mało "życiowy" :dry: Faktycznie, zobacz, jak ta wizyta jutro przebiegnie :tak: Może się zdarzyć, że w końcu Ci usg zrobi, ale i tak go obserwuj i zastanów się, czy to dobry lekarz, bo trzeba też mieć zaufanie do niego, a skoro on ma takie podejście do Twojej ciąży, to ja bym się zastanowiła 100 razy czy to dalej z nim ciągnąć :dry: A miałaś usg z przeziernością karku u Maleństwa?

Sergeevna, to masz jak w Bollywood - czasem slonce, czasem deszcz....:-)
Zamienilaby bym to tiramisu na sernik.... Nie mam maszynki do mielenia, a tu z kolei nie ma takiego zmielonego sera na sernik w sprzedazy...homogenizowanych tez nie.....:-(
Klariss, moze czas na zmiane... lekarza...
Kurcze swoja droga, to nie jest normalne, ze my mamy pilnowac lekarza i dopominac sie badan.... :-(
Gotuje wlasnie kalafiora... smierdzi masakrycznie;-), ale co zrobic......

Nastazja ja chyba też mam problem z ciśnieniem :sad: Ile razy wychodzę na miasto to przychodzi taki moment, że zaczyna mi być duszno, niedobrze, ręce się trzęsą, jest mi słabo... A może to cukier? :szok: :dry: Kiedy masz termin usg kolejnego? Ja tez mam przeczucie, że u mnie w brzuszku chłopczyk ;-) My już po pierwszych zakupach jesteśmy - moj G. stwierdził, że skoro I trymestr już za nami, to trzeba pecha odgonić :zawstydzona/y: I tym sposobem mamy już dla Szkraba 3 pary body z krótkim rękawkiem ;-)
Hmm, cukier ostatnio miałam dosyć niski tak na dolnej granicy. Wizytę kolejną mam 29.06 więc może się dowiem czy będzie ten upragniony synuś.

Zjadłam właśnie zupę kalafiorową i się położyłam na chwilę. Szczerze mówiąc, to nie cierpie niedziel! I już sobie planuje przyszły tydzień. Umówiona jestem do kosmetyczki i może fryzjera odwiedzę.

Klariss ja zrobiłam sernik na zimno taki z torebki... :zawstydzona/y: A co do lekarza, to masz 100% racji! :tak:

Nastazja odkąd na bezrobociu jestem, to cieszę się weekendami, bo mam G. dla siebie caaaały dzień :tak: :laugh2: Ale w tym tyg idę się dopytywać o jakąś pracę do innej agencji niż ta, w której jestem... Kurczę, musi gdzieś coś być dla ciężarnej w końcu :dry:

Witam dziewczyny

Gratulacje dla wszystkich kóte ostatnio widziały maluszka
asko-ciesze sie że Kamilek zdrowieje-trzymaj sie
klariss1-rzeczywiście mało usg miałaś, ja bym zmieniła gina- a mialaś usg z badaniem przyzierności karkowej?
Trzymam kciuki za wszystkie dziewczeta kóte niedługo zobaczą maluszka.
Sergi-ja też dopiero mam usg 20 lipca(moj gin w Medicoverze gdzie chodze uwaza że tylko 4 usg w ciąży sie powinno robić)-ale ja czasami chodze tez prywatnie do gina żeby podejrzeć maluszka-teraz też chyba za jakis tydzień sie wybiore bo od ostatniego mineło juz 3 tygodnie i sie troche denerwuje.

Dziewczyny ja dzisiaj w nocy przeżyłam horror-kurcze nie mogłam spać, zaczął mnie zoładek boleć-myslałam ze z głodu-zjadłam bułeczke i bol sie nasilił tak bardzo ze nie mogłam wstać, do toalety poszłam na czworaka prawie a tam mialam takie bóle że juz nie wiedzialam czy to żoładek czy kurcze może rodze, po wizycie w toalecie mi przeszło, słabo mi sie zrobiło zmierzyłam cisnienie i mialam niskie 95/70 a tetno 141-kurcze teraz juz wiem ze to zoładek i jelita bo rano mialam to samo- teraz jest troche lepiej dzisiaj tylko buleczki z masłem jem no i musze chyba zrezygnowac ze smazonego i surowych warzyw i owoców na jakis czas
Jestem cała roztrzesiona tak sie tym zdenerwowałam, mam nadzieje ze kluseczke nic sie nie stało

Miłej niedzieli dziewczyny

Klariss to faktycznie ten Twój ginekolog jakiś taki mało "życiowy" :dry: Faktycznie, zobacz, jak ta wizyta jutro przebiegnie :tak: Może się zdarzyć, że w końcu Ci usg zrobi, ale i tak go obserwuj i zastanów się, czy to dobry lekarz, bo trzeba też mieć zaufanie do niego, a skoro on ma takie podejście do Twojej ciąży, to ja bym się zastanowiła 100 razy czy to dalej z nim ciągnąć :dry: A miałaś usg z przeziernością karku u Maleństwa?
no własnie nie! I dlatego ta ostatnia wizyta, na której wg wszelkich prawideł powinien mi zrobić to usg z przeziernością karkową i resztą bardzo ważnych pomiarów mnie tak bardzo zastanowiła. ale uznałam, że może jutro mi zrobi i dlatego narazie nie zmieniłam tego lekarza.
Ja w poprzedniej ciązy chodziłam do innego gina, też mnie wkurzał, bo cięzko było od niego wyciągnąc jakiekolwiek informacje, ale co wizyte byłam zbadana i dosc często było usg, skierowania na badania i wszystko to co trzeba, ale cięzko było sie z nim dogadać, taki burkowaty typ. Dlatego postanowiłam zmienić, ale widać, że trafiłam jeszcze gorzej, niestety tak to jest jak sie chodzi do lekarza na NFZ, nie zawsze, ale czesto...no nic zobacze co jutro.
Jak będzie lipa, to zaraz się umówie do takiego fajnego gina, bardzo ma dobre opinie u nas w mieście, ale kasuje 150zł za wizytę...to mnie boli niestety ;( Dla nas to dużo, wiem, że rozwój maluszka najważniejszy, ale też mam w domu już jedno dziecko i przy obecnych wydatkach te 150zł co wizytę dośc ostro szarpnie rodzinnym budżetem, no ale coś za coś..niestety, za to będę spokojniejsza ;)

reklama
Witam dziewczyny

Gratulacje dla wszystkich kóte ostatnio widziały maluszka
asko-ciesze sie że Kamilek zdrowieje-trzymaj sie
klariss1-rzeczywiście mało usg miałaś, ja bym zmieniła gina- a mialaś usg z badaniem przyzierności karkowej?
Trzymam kciuki za wszystkie dziewczeta kóte niedługo zobaczą maluszka.
Sergi-ja też dopiero mam usg 20 lipca(moj gin w Medicoverze gdzie chodze uwaza że tylko 4 usg w ciąży sie powinno robić)-ale ja czasami chodze tez prywatnie do gina żeby podejrzeć maluszka-teraz też chyba za jakis tydzień sie wybiore bo od ostatniego mineło juz 3 tygodnie i sie troche denerwuje.

Dziewczyny ja dzisiaj w nocy przeżyłam horror-kurcze nie mogłam spać, zaczął mnie zoładek boleć-myslałam ze z głodu-zjadłam bułeczke i bol sie nasilił tak bardzo ze nie mogłam wstać, do toalety poszłam na czworaka prawie a tam mialam takie bóle że juz nie wiedzialam czy to żoładek czy kurcze może rodze, po wizycie w toalecie mi przeszło, słabo mi sie zrobiło zmierzyłam cisnienie i mialam niskie 95/70 a tetno 141-kurcze teraz juz wiem ze to zoładek i jelita bo rano mialam to samo- teraz jest troche lepiej dzisiaj tylko buleczki z masłem jem no i musze chyba zrezygnowac ze smazonego i surowych warzyw i owoców na jakis czas
Jestem cała roztrzesiona tak sie tym zdenerwowałam, mam nadzieje ze kluseczke nic sie nie stało

Miłej niedzieli dziewczyny

Kochana, ja tez ostatnio tak miałam :-( Dwa razy w odstępie tygodnia chyba - myślę, że to nasze jelita sobie z nas żarty robią :dry: Na szczęście samo przeszło...

no własnie nie! I dlatego ta ostatnia wizyta, na której wg wszelkich prawideł powinien mi zrobić to usg z przeziernością karkową i resztą bardzo ważnych pomiarów mnie tak bardzo zastanowiła. ale uznałam, że może jutro mi zrobi i dlatego narazie nie zmieniłam tego lekarza.
Ja w poprzedniej ciązy chodziłam do innego gina, też mnie wkurzał, bo cięzko było od niego wyciągnąc jakiekolwiek informacje, ale co wizyte byłam zbadana i dosc często było usg, skierowania na badania i wszystko to co trzeba, ale cięzko było sie z nim dogadać, taki burkowaty typ. Dlatego postanowiłam zmienić, ale widać, że trafiłam jeszcze gorzej, niestety tak to jest jak sie chodzi do lekarza na NFZ, nie zawsze, ale czesto...no nic zobacze co jutro.
Jak będzie lipa, to zaraz się umówie do takiego fajnego gina, bardzo ma dobre opinie u nas w mieście, ale kasuje 150zł za wizytę...to mnie boli niestety ;( Dla nas to dużo, wiem, że rozwój maluszka najważniejszy, ale też mam w domu już jedno dziecko i przy obecnych wydatkach te 150zł co wizytę dośc ostro szarpnie rodzinnym budżetem, no ale coś za coś..niestety, za to będę spokojniejsza ;)

Kochana, poszukaj lekarzy ze swojej miejscowości na tej stronie Ranking lekarzy - opinie o lekarzach - ZnanyLekarz.pl Być może coś Ci się rozjaśni, do którego lepiej iść a do którego nie :no: Każdy tam może dodać komentarz na temat swojego lekarza, Ty tez możesz opisać czy jesteś zadowolona czy nie i dlaczego ;-)

Do góry