reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

reklama
Moja też taka była 3 dni po spodziewanej @ więc wydaje mi się że możesz się już cieszyć!
Ehh a u mnie dziś masakra nic się nie chce, a tyle mam do zrobienia ;( ponadto wahania nastrojów mam, płaczę nie wiadomo o co i w ogóle masakra... to dla mnie najgorzej znoszony objaw ciąży.

a_gala, dziękuję :) cieszę się strasznie:) a powiedzcie jakie miałyście "dolegliwości" po zobaczeniu II ? i kiedy najlepiej umówić się na wizytę u gina?
Kurczę z wyliczeń wynika że termin porodu byłby na 25 grudnia :) ach święta :) przed Wielkanocą się dowiedzieć, powiedzieć rodzicom w Wielkanoc, a urodzić w Boże Narodzenie :) niezły scenariusz

Ostatnia edycja:
dagne ja jeszcze nie mam jakichś mocnych dolegliwości, jedynie to mega senność, która zaczęła się już na około dwa tyg. przed zrobieniem testu no i powiększone, tkliwe piersi. dzień po zrobieniu testu odrzuciło mnie od kawy, a od paru dni też bardzo dużo piję, co chwilę muszę się czegoś napić, bo tak mnie suszy ;) jeśli nie masz żadnych bóli i dolegliwości, to do gina najlepiej iść około 6, 7-mego tygodnia....

a_gala, dziękuję :) cieszę się strasznie:) a powiedzcie jakie miałyście "dolegliwości" po zobaczeniu II ? i kiedy najlepiej umówić się na wizytę u gina?
Kurczę z wyliczeń wynika że termin porodu byłby na 25 grudnia :) ach święta :) przed Wielkanocą się dowiedzieć, powiedzieć rodzicom w Wielkanoc, a urodzić w Boże Narodzenie :) niezły scenariusz

Jak zobaczyłam II to jedyną dolegliwością były cieknące z radości łzy:-D:-D:-D Poza tym do dziś nic jak narazie mnie nie bierze, ale wszystko przede mną. Do gina najlepiej idź tak jak pisze a_gala w 6 tygodniu, wcześniej nie ma co, bo się tylko zdenerwujesz

Dzięki za informacje :) a tak z ciekawości, to jak przebiega 1 wizyta "ciążowa"? ja z reguły jestem nieśmiała, nie wiem jak powiedzieć, co powiedzieć, zwłaszcza, że zmieniłam gina i to będzie moja pierwsza wizyta u tego:)

Dzięki za informacje :) a tak z ciekawości, to jak przebiega 1 wizyta "ciążowa"? ja z reguły jestem nieśmiała, nie wiem jak powiedzieć, co powiedzieć, zwłaszcza, że zmieniłam gina i to będzie moja pierwsza wizyta u tego:)

Lekarz spyta cię o datę ostatniej @ i pewnie spyta co cię do niego sprowadza, to mu pow. że chyba jesteś w ciąży bo test wyszedł pozytywnie, a dalej już wszystko samo pójdzie. Nie martw się będzie dobrze, a ja będę trzymać &:-) A kiedy masz wizytę?
Kopiuję żeby było na wierzchu
Serg- 1
Majeczka - 4

Na pierwszej wizycie lekarz najpierw Cie zbada, pozniej zrobi pewnie USG dopochwowe, następnie wypyta o Twoje dolegliwości i odczucia, może zmierzyć Ci ciśnienie, zapytać o masę ciała. Zapyta również jakie choroby przechodziłaś, zleci mnóstwo wyników do porobienia i udzieli ogólnych wskazówek jak się odżywiać i zachowywać podczas ciąży...no chyba to wszystko...i jeszcze jedno, nie bój się pytać, a jak jaesteś zapominalska, to spisz sobie pytania na kartce i zabierz ze sobą do gabinetu :-)

reklama
Dzięki :) właśnie w pon pojadę na bete i od razu się umówić na 29 kwietnia chyba, bo słyszałam że u niego dużo w przód się umawia, bo przyjmuje i na nfz i prywatnie

Do góry