reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

dziewczyny czy powiedziałyście już w pracy??? jak tak to jakie reakcje??
ja przy pierwszej ciąży miałam nie miłe sytuacje w pracy, mimo że teraz mam całkiem inną, fajną szefową to mam stracha.

reklama
Cześć dziewczęta!
Byłam na usg! Jest serduszko! Taka mała kijanka a pikawka zasuwa jak głupia :)))) Strasznie się cieszę. A no i L4 oczywiście z uwagi na wszystkie przejścia. Następna wizyta 22 kwietnia, bo dzisiaj było za wcześnie na obliczanie terminu itp, podobno dopiero 5 tydzień. Ja miałam bardzo nieregularne @, więc ciężko to u mnie wyliczyć.

Igusiad ja powiedziałam już dzisiaj w pracy, nie miałam wyboru jak L4. Ale szefowa znała moją historię, więc się ucieszyła, że wkońcu się udało. Ale co będzie miała przeze mnie teraz zachodu to jej. Trudno.

a_gala
no to masz szlaban na wszystko :) ale ja też dostałam duphaston tyle, że 3 x 1 i odpoczywanie w zaleceniach. Jakoś damy radę.

czarnykot piękna fota i maluszek już taki duży :) ja dzisiaj dostałam fotki, ale kiepska jakość.

ankarianna witaj wśród grudniowych ciężarówek :)

Pozdrowionka...

ANKARIANNA też oszczędzaj się jak najwięcej bo krwiaczek wchłania się kilka tygodni więc jak najwięcej odpoczynku! A serducho już było czy jeszcze nie?
Trzymam kciukasy za wszystkie!

coś tam było widać , jak to lekarka okresliła mryganie :)

Ostatnia edycja:
Becia - niesamowite uczucie widzieć serduszko, co nie? Gratulacje:-)
Igusiad, ja powiedziałam w zeszłym tygodniu, ale u mnie spoko w pracy (pracuję w niemieckiej firmie)..moja szefowa wiedziała,że staramy się o drugie dziecko. Tylko mi trochę "głupio", bo właściwie w czerwcu zeszłego roku wróciłam z macierzyńskiego..a tu już L4..;-)
a_gala - no to masz niezły szlaban teraz..mi "tylko" kazała uważać na siebie i za bardzo nie nosić córci, no i L4..
ankarianna - fajne określenie : "mryganie", hihi:-D

Witam dziewczyny :) Jestem z wątku: Starania po raz pierwszy :) i mam nadzieję, że po potwierdzeniu betą w przyszłym tyg a u ginekologa za 2 tyg do Was dołączę:) Staraliśmy się od 3 miesięcy i dziś ujrzałam bladą drugą krechę :) z obliczeń wynika, że jeśli to prawda to jestem w 3tyg i 6 dniu ciąży :) bo nie wytrzymałam do daty @. Jutro powtórzę sikacza i będę się w pełni cieszyć, jeśli ujrzę ponownie II :D
Widziałam wasze śliczne fasolki i wszystkim gratuluję:)

Cześć Grudnióweczki :-)
Ja dzisiaj już na (na szczęście) ostatnią nockę idę... Jeszcze 11godzin w pracy i weekend! :tak: Niestety, wrobiono mnie w nadgodziny :dry: Ale po weekendzie tylko 2 nocki i - urlop!!! :laugh2: A i w pracy się oszczędzam ;-) Nie zamierzam zasuwać jak wariat :no: Trudno, taka juz jest ta Anglia, że okres do 12 tyg i potwierdzenia przez angielskiego gina muszę przeczekać tak jak jest - inaczej mogli by mnie bezkarnie zwolnić! :szok::wściekła/y:

Czuję się bardzo dobrze, dzisiaj miałam termin @ i na szczęście - nie przyszła, nie pojawiła się, temperatura w normie (ponad 37 stopni ;-) ) i II krechy dalej na teście... :zawstydzona/y: Od jutra już odetchnę spokojnie... :tak:

A dzisiejszej nocki bolał mnie brzuszek w pracy... :-( Tak się bałam, że jednak się stanie coś złego... :-(

Ale nie smutkam - jest super!
Całuski i do jutra ! :laugh2:

Witam Was mamuśki i nieoficjalnie jeszcze dołączam do waszego grona :) w piątek mam usg i mam nadzieję że wszystko będzie dobrze - wtedy będę mogła być już najprawdziwszą grudniową mamusią :) Buziaki dla was i spokojnych kolejnych ośmiu miesięcy :)
Witaj Grudniowa Mamusiu:-) Czekamy na wieści z wizyty:tak:Później czekam na termin porodu na PW:tak:

Gratulacje dla tych mamusiek co juz widzialy serducho na usg ja jutro mam pierwsza wizyte i pewnie tez zobacze powodzenia dla wszystkich

Trzymam kciuki za jutro:-)

hejcia mamuski ja urodze swoje bejbe w grudniu na początku
obecnie 6 tydzien :)
laze obolała ale rodosc wielka
:) mam nadzieje ze minie ten okres kiedy posiadam wszystkjie objawy bo to troszke męczy he same wiecie
ciezko to przechodze
Witaj Kochaniutka! Przepraszam,ale muszę Cię upomnieć-nie wpisujemy komentarzy na wątku Lista Mam Grudniowych. Twój komentarz zostanie usunięty mam nadzieje;-)Następnym razem czytaj uważnie instrukcje.

ciao wszytkim, mam termin na 6 grudnia , wczoraj byłam na usg bąbel 6mm :) czyli ok , jestem 6tygodni i 2 dni w ciąży . usg wykazało także krwiaczka, dostałam d.... i mam prowadzic oszczędny tryb życia : za dwa tyg do kontroli.

jeszcze się nie cieszę mam tylko jak zawsze cichą nadzieje ze tym razem sie uda , a moja przeszłośc :
2004- córka
10.2009 - poronienie w 9 tyg ( zarodek obumarł)
roczne starania bezskuteczne
01.2011 - poronienie w 8 tyg( puste jajo)
28.02.2011 - ciąża obecna...

tak tak w pierwszym cylku po poronieniu, w pierwszyej nadarzającej sie okazji do zapłodnienia zaskoczyło dla mnie szok ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu :)
może to jakiś znak :))

Cieszę się,że jesteś z nami:-) Piękny maluśki Bąbelek:tak:Wpisałam Cię na listę.

Hej dziewczynki :)
Ja również chciałabym się do Was przyłączyć. Dzisiaj zrobiłam test bez większych nadziei i jakież było moje zdumienie gdy zobaczyłam dwie grube krechy :). Gratuluję wszystkim przyszłym mamom i życzę dużo zdróweczka przez całą ciąże :)

Kochana to pochwal się teścikiem:-)
Gratuluję-Dbaj o Was:tak:Jak poczujesz,że przyszedł czas - zgłoś się do listy Mamusiek:tak:

Dziewczyny dostałam dziś wiadomość od naszej Administrator z prośbą o wybranie MODERATORA naszego wątku
Chyba pora się nad tym zastanowić:tak:

reklama
Do góry