reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Ja też kupuję kapsułki i wyciskam do paszczy;)
Mikołaj dzisiaj testuje moją cierpliwość!! Ciekawe kto wygra:p Ciekawe po kim ma charakterek!
Podziwiam mamusie które mają więcej pociech. Ja już przy nim czasem wychodzę z siebie i staję obok;)

reklama
Ja kupuję witaminy tylko w kapsułkach i lądują one od razu w buziaku Niny. Teraz mamy Vitbaby ale to nie jest reguła, że muszą być te-mieliśmy też inne. Płacimy za nie od 10 zł do 20 kilku zł. Czasami w aptece mają jakąś promocję i wtedy z niej korzystam.
U nas Niekapek też jest ten po 4 miesiącu życia, ma płaski dziubek i podobno łatwo go przyswoić ale cholera jakoś nam nie idzie i zacznę od razu do kubka ją chyba przyzwyczajać.
Pyszczek Co do smoczka uspokajacza, to w szpitalu moja Nina też to załapała, jak leżałam z Nią gdy miała 2 tygodnie(żółtaczka). Z żalu zaczęła ssać smoka, bo od piersi ją odstawili ;((
Logopeda mówiła mi, że najlepiej odstawić smoczka wyrzucając go do śmieci. Wtedy rodzice wiedzą, że muszą sobie radzić i dziecko tak samo. Mówiła, że 1 weekend i dziecko się oduczy ale jak przeżyć te kilka dni? Hehe ;))

Netka czemu przy zółtaczce odstawiali mała od piersi?? Przeciesz to podstawa. U nas jak wychodzilismy ze szpitala bilurbina byla dosc wysoka ale nie przekraczlaa normy i mi lekarka powiedziala przy wypisie "karmic, karmic i jeszczeraz karmic" to szybko rzultaczka przejdzie, jak bedziemalo karmien to wrocici na naswietlanie wiec dla mnie to jakas masakra.

A cd smoczka to u nas problem z Marika i smoczkiem bo ona bez smoka ni rusz;/ probowalam odstawic, jednego wyrzuciam, drugiego nacielam ale ona wiedziala ze mamy skokow wiecej i popsutego wyrzucila a chciala dobrego i placz. I przez ten czas co ni dawalam byla bardzo nerwowa, ciagle plakala i nie dalam rady. mam nadzieje ze sama zrezygnuje ze smoka. Fabian smoka ma, ale nie jakos nalogowo. Daje sobie rade i bez niego :)

violett- zdrówka dla Mariczki bidulki !:-(

Ja też kapsułkę wyciskam prosto do paszczy....wiem, że nie mogłoby nic sie zostać kropelek dlatego pomyślałam o pewniku czyli herbatce granulowanej ale w sumie nie ma co kombinować bo kapsułki te nasze kosztują ok 20zł a starczają na miesiąc.

Moje obie bezsmoczkowe. Karmię przez nakładkę, to troche jak smok i np przy Oli zrezygnowałam z niej po paru miesiącach bo już normalnie mogła chwycić a Kasia teraz bez kapturka w ogóle nie chce. Plus tego taki że nie będzie tak bolało gdy pojawią sie ząbki, amortyzacja :-)

Violett Nina trafiła z żółtaczką do szpitala jak miała 2 tygodnie miała jakoś 14,08 bilirubiny. Odstawili Małą od piersi na 48h w szpitalu, miała naświetlania i kroplówki. Przyjmowała witaminę E. Byłam przerażona, bo nie wiedziałam jak ona bez cyca zaśnie, nie wiedziałam czy zje z butli ale moje dziecko okazało się sprytniejsze i z butli pociągała jak "stara" a ze smokiem zaskoczyła mnie najbardziej, bo w domu nie było o nim mowy a w szpitalu z żalu i płaczu załapała bardzo szybko...

Witam :-)
Czytam od rana ale mi się nie chciało pisać :-) No ale teraz przed spacerkiem zmotywowałam się napisać hehe moje dziecko ma pierwszego siniaka na kolanie nie wiem jak to uczynił no ale są efekty raczkowania :-D Teraz włazi wszędzie dojdzie do sofy i staje na równe nogi potem robi klap na tyłek i idzie w inne miejsce wstać :-) Teraz to już sobie nie posiedzę tak jak siedziałam a Maciulek się bawił na podłodze ale nie narzekam tylko się cieszę że mój zdolniacha idzie z umiejętnościami do przodu.

SERGI NAJLEPSZEGO DLA GWIAZDECZKI GABRYSI :-)

Zaraz jak Maciulek wstanie ubieramy się smarujemy balsamem z filtrem i spadamy na spacerek korzystać ze słoneczka póki jest :-)

Net-ka wlasnie bardzo mnie dziwi to ze odstawili mała od piersi bo mleko mamy najlepsze dla pokonania zółtaczki, a tutaj takie cos.

żabcia oj jeszcze troche a naprawde bedziesz chciala wrocic do tych chwil kiedy Maciulek był niemobilny:)

reklama
Inka85 pisalaś ostatnio że czytasz ksiązki związane z fotografią, możesz coś polecić? Jestem w podobnej sytuacji, mam sprzęt a nie wiem jak ;-)

Do góry