reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Violett biedna jesteś z tymi chorobami. Ciągle coś. Ale nie martw się – w końcu będzie musiało być lepiej!
Z tą witaminą D3 to wydaje mi się że na tą zwykłą nie ma recepty - ona ma stężenie 400 a Devikap który ja też używam ma 500 i jest na receptę. Nie wiem od czego zależy czy dziecko dostaje Bobika czy Devikap - my dostaliśmy bo Krzyś miał złe wyniki wątroby.
Piszecie o niekapkach.... Krzyś ma i nie ma szan żeby pił z tego, z reszta on wogóle nie pije - tylko mleko, żadna woda, herbatki, soczki - nic! nawet jak sie uda mu włożyć do dzióbka niekapka to się krztusi a to jest specjalny niekapek od 4 mż taki co to uczy i nie leci z niego prawie wogóle.
My jemy 5 razy dziennie:
6:00 MM
10:00 kaszka bezglutenowa na wodzie + deserek
14:00 obiadek z kaszką manna i żółtkiem co drugi dzień
17:00 MM
20:00 MM + kleik ryżowy

Jak Krzyś był mały wogóle nie chciał smoczka, ale jak wylądowaliśmy w szpitalu a tam go głodzili to się nauczył i teraz np jak go odkładam do łóżka nawet w ciągu dnia to tyk i tylko smoczek dziala. Jak mam go tego oduczyć?

agapa doczytałam teraz że byłaś u ortopedy. Masz absolutna racje, nam rehabilitantka powiedziala zeby sadzac Krzysia zeby wzmacnial miesnie a neurolog zeby go nie sadzac bo nie ma miesni, to jak ma je zdobyc nie cwiczac ich?

Ostatnia edycja:
reklama
SOSNOWICZANKA my na początku płaciliśmy jakoś 26zł za 30kapsułek-niby tańszych nie mieli, nie pamiętam firmy a teraz w innej aptece już dwa razy poprosiłam o jakąś tańszą i płacę 11zł też za 30kapsułek.
Znalazłam te kropelki co Mela brała VIGANTOL się nazywają, czytam że znowu na rynek wróciły
Z aptek wycofano krople dla dzieci Vigantol - Wieści - MM Moje Miasto.

100 LAT dLA Gabrysi !
violett- gratki dla siostry !
inka- współczuje Ci nocek kochana
sosnowiczanka- współczuje nocki
dorotar- młoda jeździ w tym 9-18, u dziadka w aucie jest 15-36 kg a Kasia ma 0-13 kg więc mamy czas na zmiany
lysa- co u Ciebie ? badałaś tego kaszaka, masz już wynik ?
żabciu- gratuluje raczkowania !

Witamina D3 w kroplach i bez recepty jest tania, pare zł kosztuje. Własnie nie wiem czy sie na nią nie przerzucić i wkraplać do picia ?

Dziewczyny wow ! Wypracowaliśmy sobie że 21.15 moje córy śpią już każda w swoim łóżeczku a właściwie to poszło jakoś tak gładko. W zależności od okolicznosci to jest +/- 15minut i mamy wolne !;-)

U nas nadal cyc co 3h z nocną przerwą a oprócz tego 1 obiadek, 1 deserek i chrupki albo skórka chleba do ciumkania

Hej :*

Mialam isc dzisiaj do lekarza z Marika, ale na smierc zapomnialam ze nasz lekarz jest na zwolnieniu a do innych nie mam zaufania. No a pozatym to tak sobie dumalam i stwierdzilam ze to chyba od zabkow takie akcje. Goraczka moze byc, wymioty, biegunka tez, i doczytalam ze spuchniety polik tez. A ona ma troszeczke i trzeba sie przyjzec zeby zobaczy bo tak to nie widac. Wiec narazie obserwuje i zobaczymy co to bedzie dalej.

U mnie Fabian pije z butelki Aventu narazie.

Gabrysia buziaczki dla Ciebie slonko :)

KUPINOSIA podobno nie radzą podawać witaminę D i inne leki w butelkach z piciem bo nie zawsze dziecko do końca wypije i wtedy nigdy nie ma pewności jaka dawka leku została przyjęta.

reklama
Kupinosia, zgadzam się z Dorotar. Dziecko nie zawsze wypije całe mleko, więc nie podasz wówczas całej dawki. Ja mam D3 w kapsułkach i wyciskam prosto do paszczy (10 zł na miesiąc, to nie tak dużo) ;) KiD miałam w kropelkach z pompką i też pompowałam bezpośrednio, ale na koniec był problem, bo do pompki dostawało się powietrze i sądziłam, że podałam 2 kropelki, a to wcale nie było pewne.

Do góry