reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Dorotar- Ola ma włosy troche za ramiona. U nas ładnie się rozczesują po tym jedwabiu...mówi słabo ale coraz lepiej, robi postępy. Przekręca słowa np. woda to doda, mucha to mufa.
Ewka- moja też taki legacik, nie chce trzymać butli
Maxwell- gdzie pracujesz ?
Żabciu- dziękuję za życzenia dla Kasi, uświadomiłaś mi że dziś 20ty :zawstydzona/y: i moja konczy 7 m
Milva- 100 LAT dla Bartusia i gratuluję postępu ! Udanego urlopu, dużo, dużo sił, czasami brak zrozumienia boli najbardziej !
Netka- 100 LAT dla Lenki !
Mła- Spełnienia marzeń !
Nikuss- u nas to samo jak młoda siedzi na kolanach

Środek lata a u nas 14 stopni ! Robiłam z młodą bananowca Koty. Teraz się piecze, Ola maluje farbami, Kasia oczywiście też chce :-)

reklama
Heja.

Ja dzis mialam miec dzien na wariackich papierach ale wszystko sie pozmienialo i jest lajcik.
Wkoncu P sis z kolezanka przyjezdzaja do nas do wawy zajmowac sie dzieciaczkami wiec spoko, omija mnie pakowanie itp. Tylko musze chalupke ogarnac, i zrobic cos do jedzenia coby dziewczyny mialy co jesc :)

Mła - spełnienia marzen :)
Buziaki dla dzisiejszych małych solenizantów :)

Milva mam nadzieje ze humorek sie poprawi, wyjazd sie uda, odpocznieszk, zregenerujesz sily i bedzie ok:)

Pyszczek, malenstwo dzieki :) Trening czyni mistrza:p hehe. Wszystkiego nauczylam go sama a ze P kumaty facet i szybko sie uczy to go wykorzystuje teraz haha. Musze go jeszcze nauczyc brwi wyrywac:p Bo tak musze sie zabrac sama za to a cholernie mi sie nie chce:D

Nikuss mam nadzieje ze znajdziecie szybko porace i wyjdziecie z dołka finansowego. Trzymam kciuki &&&

Jezzzuu ale mam dzis lenia, sama nie wiem co mam ze soba zrobic. Nic mi sie nie chce. Ogarnelam trosze pokoj ale i tak jeszcze trzeba odkurzyc umyc podloge a ja siedze i zamulam..
Fabian spi Marika chodzi i wariuje mala agentka z niej:p
Dajcie mi dziewczyny troche energii

KOTA oby problemy szybciutko od was odpłyneły.Fajnie byście mieli jak tylko Twoja mamcia by Kubinka pilnowała, co babcia to babcia.

SOSNOWICZANKA w pracy używamy: farb-ALLWAVES, lakiery też, szamponów CECE,czasami zdaży się, że coś innego.
A u was???
Doskonale rozumię Twój problem z kupieniem kreacji, miałam to samo jak chrzciliśmy Amelkę, chrzest był w sierpniu mi marzyła jakaś ładna sukienka, ale co mi się spodobało to nie było szans bym dopieła się w biuście i niestety skończyło sie na bluzce, spódnicy i kamizelce.
Trochę szkoda, że nie macie dla kogo chrzcin zrobić, a może warto przynajmniej chrzestnych na obiad zaprosić tylko.????

INKA twarda jesteś, ja bym tak nie mogła w niecierpliwości i chyba od razu bym test robiła.

KUPINOSIA tak zapytałam bo byłam ciekawa jak różne umiejętności u rówieśników moja Amelki. Moja to gada jak stary, i czasami tak że w pięty idzie. Dziś o 5 rano się obudziła bo jej się miała wpadkę, siku w majty, mówi:DAJ MI RĘCZNIK BO SIĘ ZESIKAŁAM, potem przeszła do mnie, K do pracy się szykował, w pewnym momencie usiadł na fotelu patrzy się na Mele a ta do niego:NIE PATRZ SIĘ NA MNIE, te słowa nie pomogły i tata dalej się patrzy a ona mówi:IDŹ NA DRZEWO BANANY PRSTOWAĆ, no zesz w mordę myślałam, że padnę, tak mi się śmiać chciało ale mówię, żeby sie uspokoiła i tak nie gadała i żeby cicho była bo Kacper śpi a ta dalej to samo o tych bananach, no myślałam, że zejdę. A no i całe szczęście, że jak K poszedł do pracy to ucieła na swoje wyrko i zasneła i za godzinkę mały mamusi pobudkę zrobił, achhh.

Wszystkiego najlepszego dla solenizantów.

MAXEEL świetnie, że powrót do pracy się udał.

MALEŃSTWO no to współczuję, że wszystko na Twojej głowie, ale na pewno dasz radę, a nie masz może kogoś kto by Ci troszkę pomógł???

sto lat dla Bartusia i Kasiulki!

Mla Sto lat i spelnienia marzen!!!

Ja w koncu mam chwile na pisanie, ale pewnie krotka, Ben od wczoraj marude ma i nic sam nie chce robic a Zuzia tez w domu wiec znow mam kociol. Chociaz wczoraj bylam z nia i z mlodym na zamknietym placu a ze zbierali kaske na raka to bylo duzo atrakcji, bylam z kolezanka wiec fajnie bylo :tak:

Dzisiaj mama wpadnie a o 17 tata przyjedzie po Zuzie wiec weekend z jednym berbeciem bedziemy mieli, jezeli mi sie uda to porzuce tez moje mniejsze dziecie do babci na dwie godziny i pojdziemy pograc w tenisa ;-)

Milva trzymam kciuki za udany wyjazd, bedzie dobrze!
kota jestem pewna ze problemy sie szybko ulotnia, oby, twarda jestes wiec dasz rade!
maxwell gratukuje z okazji sprzedazy! Super ze sie w koncu udalo i oczywiscie szybkiego znalezienia nowego lokum! Fajnie, ze w pracy tak milo cie przyjeli, ja juz sie boje...
nikuss oby praca sie szybko znalazla :-(
Dorator Zuzia ma krotkie wloski, dlugo jej rosna i sa jak pierze, szesto sie kudlaca, jak sa ciut zwilzone to sie od razu kresa wiec czesto wstaje z czupryna, Moj A. ostatnio kupij jej ten produkt z johnsona Johnsons Baby Detangling Conditioner - 500ml - Boots nie wiem czy jest w Polsce ale jest naprawde bardzo dobry. Zuzia bardzo malo mowi, pelnymi zdaniami wogole sie nie wypowiada, tylko slowka ale u nas sa dwa jezyki wiec idzie to jak krew z nosa, ogolnie to wiecej slowek mowi po angielsku ale rozumie chyba oba :baffled:

No i ja wlozylam pranie, teraz czekam az sie skonczy, mama jak przyjdzie wywiesi (wiem, potwora ze mnie :-D), upieklam tez pyszne ciasteczka maslane i wlasnie sie nimi zapycham :-D

Dzień dobry :-)

Wiedziałam że tak będzie że się nie wyśpię ale cóż nikt mi wczoraj nie kazał siedzieć po nocy :-)
Mój M dzisiaj zaspał do pracy a co lepsze to mi się calutką noc śniło że zaśpi no i sen się sprawdził :-D
Maciulek dzisiaj wyjątkowo grzeczny bawi się gada a teraz opycha się flipsami które będę drapać z puzzli piankowych no ale dziecko musi się brudzić i ciapać :-)
Dzisiaj wysprzątałam już całą górę sypialnia, pokoik i łazienkę i na dole salon jeszcze została mi kuchnia ale niewiele na szczęście tam jest :-) Właśnie mi się robi 2 pranie a jeszcze czeka mnie ze 2 nie wiem gdzie ja to powieszę wszystko mam nadzieję że po przeprowadzce w listopadzie będziemy mieć ogródek bo mam dość suszenia prania w domu.

Violett łap troszkę energii :-)

Milva gratulacje dla zdolniachy Bartusia :-)

nikuss trzymam kciuki i mam nadzieję że niedługo się Wasza sytuacja poprawi że znajdziecie pracę.

Miłego dnia :-)

Kupinosia u nas też dzisiaj 14 stopni i do tego pochmurno.

dorotar to pięknie Melcia powiedziała tatusiowi, gdzie ona się takich tekstów uczy ??

Dzieci sie zamienily drzemkami. Fabian wstal a Marika poszla spac:) Ja wlasnie zjadlam, wczesniej powyrywalam sobie brwi i siedze odpoczywam teraz:)

Dorota skad Mela bierze takie teksty?? Mnie by szlag trafil gdyby moje dziecko takimi tekstami walilo. Wystaczy ze mnie wkurza jak Marika mowi "kurde" bo sie odemnie nauczyla. Wiec teraz juz nawet kurde nie mowie i widze ze pomalu zapomina:)

A dziś moje dziecko sobie popełzało do przodu.. :-D Do tej pory kręcił się w kółko albo odpychał do tyłu a tu taka niespodzianka. Ale chyba wszystko zasługa wieczornych kąpieli. W wodzie tak bryka że staje na czworaka.. Jestem dumna z mojego małego syneczka.

Byłam dziś w urzędzie pracy i dostałam skierowanie do pracy w szkole,w sekretariacie, ale dopiero w poniedziałek mam jechać zawieźć papiery i około czwartku będą rozmowy. Bardzo bym chciała dostać tę pracę bo jest na pół etatu i na te 4 h umiałabym znaleźć opiekę dla Adasia. Ale pewnie będzie znowu milion chętnych.. więc nawet nie mam nadziei :-(

ŻABCIA, VIOLET tekst dzisiejszy Ameli mnie rozwalił, pytam ją skąd to zna to mówi, że od Oli czyt. mojej siostry, pewnie i coś tam też z przedszkola.

reklama
Violett zapomnialam podziekowac za twojego posta a temat Benia, mysle ze kolejke mozemy zrobic wiec zapraszam wszystkie chetne dziewczynki za kilka lat, jak juz podrosna na pewno cos sie wybierze :-D:-D Ale ostrzegam jest ostra konkurencja i Gabi- Sergi poki co jest z przodu :-D:-)

Dorator jakby Zuzia palnela mi takimi tekstami to szybciotko bym je uciela, ale chyba duzo tez od was zalezy i jezeli siostra takie rzeczy mowi to trzeba najpierw doroslych naprostowac ;-)
Nastazja gratuluje postepow, my ze w tyle za murzynami, Ben dopiero co zaczyna nie chwiac sie jak go posadze i cos tam pupe zaczyna podciagac ale dalekoo mu jeszcze co do niektorych dzieci :-/

Do góry