reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Hej laski
Ja po pierwszym dniu w pracy
biggrin.gif
Było trochę hm...dziwnie
biggrin.gif
W sumie nie było mnie prawie 1,5 roku...ale wszyscy przyjęli mnie z powrotem super, więc luzik
wink2.gif
wink2.gif
wink2.gif
S. dał sobie świetnie radę, więc nie muszę też się niepotrzebnie martwić..
Dorotar, S. ma dwa tygodnie tacierzyńskiego, więc jest z Marysią teraz. A w sierpniu będzie do niej przyjeżdżała córa mojej koleżanki z pracy..pytałaś o włosy Marysi - miała półdługie, ale w sumie perz i jej ścięliśmy, teraz ma taką bombkę i super się jej układają i zgęstniały super. Myję jej szamponem J&J i nawet spoko..
Kupinosia, mamy czas do 30 października na opuszczenie mieszkania, więc myślę, że na bank znajdziemy coś, tym bardziej, że już mamy 5 upatrzonych..a w razie draki - teściówka ma 3 pokoje:sorry::-(
Izi - czyli "pozarażałaś" koleżanki:-D:-D
Sosnowiczanka, olej teściówkę;-) A jak po usg bioderek?
Inka, mi tez sie podoba to krzesełko, z resztą Marysi właśnie takie kupiłam:tak:;-) Teraz korzysta z niego Marta, a Marysi kupiliśmy komplet z Ikei z serii mamut czy jakoś tak..No i trzymam kciuki za testowanie;-)
Żabcia, Marta też samodzielnie pije, wręcz mi wyrywa..:-D
Freiya - akurat ta zdolność jest super!!!:tak:Pamiętam, ja Marysia uczyła się "schodzić " z łóżka, to zawsze jakoś od głowy i kilka razy mi spadła - na szczęście nisko było..
Nastazja, czyli w sumie prezent się udał z tym fotelikiem?..
Asieńka, udanego weekendowania:tak: co do ząbków - chyba my będziemy ostatnie - nie widać zupełnie nic:-(

reklama
Żabcia w swoim suwaczku w wieku Maciusia masz bląd zamiast "MaciuleK" masz "Maciule"

Jezeli Fabianek zacznie zabkowac jak Marika to chyba my bedziemy ostatni:p Marice [ierwsze zabki wyszly jak miala 11 miesiecy.u Fabiana tez sie nie zapowiada nic bo nawet dziasla nie sa bardzo spuchniete ani czerwone :)

mało się ostatnio udzielam, ale na bieżąco czytam (głównie przez telefon), mało czasu, dużo problemów. mam nadzieję, że szybko wyjdziemy na prostą.

i możliwe, że się uda i Kubinek będzie tylko z moją mamą, jak wrócę do pracy i obejdzie się bez opiekunki. OBY!

Dorota, co osoba to opinia, najlepiej samemu wypróbować przed kupnem, ja jestem bardzo zadowolona, a mam włosy bardzo gęste i grube, naturalnie kręcone, po wyprostowaniu nadal mocno się plączą, Tangle Teezer rozczesuje je bez jednego szarpnięcia, ale np. mojej koleżance już ta szczotka nie podchodzi, więc wszystko jest rzeczą względną.

Violett dzięki ja nawet nie zauważyłam że tam jest błąd ale dzięki Twojej spostrzegawczości już poprawiony. U nas też na razie się na ząbki nie zanosi dziąsełka ani nie zaczerwienione ani nie napuchnięte.

Byłam w centrum kupiłam to co najważniejsze czyli MM i deserki i spacerowałam czekając na M aż po nas przyjedzie po pracy :-)
Teraz Maciulek poszedł spać a ja chwileczkę odpoczywam oczy mi się same zamykają na siedząco a już jestem po 2 kawach tyle że ja jestem z tych co wypiją kawę i idę spać.

Asienka wynikami sie nie martw bo wyjdą na pewno dobre!!!

Dorotar, dobrze cie zrozumialam, osobiscie nigdy nie stosowalam odzywek dla dzieci wiec nie wiem jak dzialają, no a te dla doroslych przeciez nie zaszkodzą. Wiec mysle ze mozna spokojnie stosowac. Jakiej firmy kosmetykow używasz w pracy??? A te grzebienie kauczukowe są rewelacyjne. Trochę drogie, ale warto.
Co do usg to my pierwsze mielismy w czwartym miesiącu zycia Alanka i cos tam wyszlo nie tak, a w zasadzie to lekarz mi nie wytlumaczyl, dlatego 3 tyg pozniej poszlam ponownie, prywatnie, to byla wizyta taka dodatkowa, niepotrzebna ze tak powiem( chociaz na tyle potrzebna ze mnie uspokoila). No i następny raz bylismy dzisiaj dopiero.

Maxwell
, na szczescie wszystko wporządku. Fajnie ze M dał radę:)

Siedze sobie w pracy, jeszcze pol godzinki i zamykam, spadam do moich chłopaków:)

sosnowiaczanka ogladalam pogode ma byc 20 stopni i przelotne deszcze w calej polsce:( a jak kreacja znalazlas cos wrescie? masz stresa? bo ja tak boje sie czy mala usiedzi mi spokojnie bo ogolnie ciezko jej wytrzymac 5 min w tym samym miejscu
maxwell to super ze powrot do pracy byl udany:)a S sobie super radzi
Violet no to szacun dla twojego P za warkoczyki moj to nawet mi kucyka nie umial kiedys zrobic hehe:) a i z zdj Fabianka na FB super:))
Inka daj znac jak po tescie bo jestem ciekawa:)
Phelania a ty kiedy robisz chrzciny bo chyba mi cos umknelo???

a mnie znowu weszedl taki bol kregoslupa i plecow ze ledwo co sie ruszam:(( wkurzylam sie strasznie bo a mial wrocic jutro wieczorem a wroci dopiero w sobote po 21:(( a wszystkie przygotowania z chrzcinami na mojej glowie dodam tylko ze my robimy w domu bo w poblizu naszej wioski nie ma zadnej restauracji:((

Malenstwo kreacji u mnie nadal brak ;((( w sobote wybieram sie do reala do czeladzi, musze juz cos kupic bo jak nie to chyba pojde w dresie :eek: Najwiekszym moim problemem jest to ze nic nie moge zapiąc w biuscie, no najwyzej jakies spodnie i zakiet eleganckie kupie i tyle... Stresa mam, co tu duzo mowic ...
Co do przyjecia po chrzcinach to my nie robimy nic.... Po prostu nie mamy dla kogo ...
Moi rodzice, hm, najprosciej mowiąc od paru lat ze sobą nie rozmawiają, ojciec kiedys zapowiedzial ze jak przyjdzie matka to on nie, mama powiedziala tak samo. Co do moich tesciow to wogole szkoda gadac, dlatego stwierdzilismy z M ze my po prostu tylko chrzcimy dziecko, i kazdy w swoja strone (czyt. do swojego domu)

Maxwell super że po pracy ok :)

Sosnowiczanka szczerze mówiąc to ja nie lubię spędów rodzinnych i gdyby to tylko ode mnie zależało to też nie robilabym przyjęcia.

Violett w przyszły weekend to nam lepiej pasuje niedziela bo M jest do 16 w pracy. Nie wiem o której wasze dzieci chodzą spać bo Emi po 21 więc jeśli o nas chodzi to takie popołudnie jest ok. Możecie oczywiście być wcześniej ale będę wtedy z Emi sama ;)

reklama
Malenstwo, Sosnowiczanka trzymam kciuki za udany chrzest, niech Dzieciaczki bedą grzeczne!
U nas nawet nc się ostatnio o Chrzcie nie mówi... Nie wiem kiedy będzie, bo póki co nie mamy nawet chrzestnych!

Kota :-* trzymaj się! Dzielna kobieta jesteś więc wszystko to przetrzymasz i będzie dobrze!
No i super ze Q tylko z babcia będzie, ze opiekunka okaże się zbędna!

Asienka "no stres" będzie dobrze!

Maxwell teraz już będzie tylko lepiej! No i S sobie poradził więc nie ma czym się stresowac. Daj znać jak poszukiwania Waszego mieszkania!

Ja test kupiłam ale póki co nie robię, poczekam do rana albo do pon, bo jakby coś mnie podbrzusze zaczęło pobolewac!

Ostatnia edycja:
Do góry