reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

U nas z zabkowaniem masakra nie widac ani jednego:confused2:Wczoraj Pani doktor zrobila ogledziny szczeki Alusia i powiedziala ze dziasla sa strasznie spulchnione i lada moment bedzie wysypisko kilku ząbków naraz:szok::-pWiec czekamy juz z ustesknieniem:)

Żabcia- Zdjecie Maciulka z zabawkami sssuper ,ale sie usmialam:) Co do chwytania butelki u nas jeszcze daleko...

Asienka- jak najabrdziej Agapa poinformowana:)

U mnie w domu istna panika, dzis mam strzyzenie pieska pozniej jedziemy oplacic sale na chrzciny , bo w niedziele wyjezdzamy na Mazury na tydzien,jutro pakowanie i prasowanie a w sobote czeka mnie sprzatnie calego domu:sorry:Tak zeby na niedziele bylo wszystko gotowe,aaaa i jeszcze 2 prania musze wstawic istny kocioł:rofl2:jesli chodzi o pogode to mam nadzieje ze bedzie ladnie.:sorry:No ale powoli sie poprawia...

Co do kosi -kosi ,i papa niestety u nas jak narazie cisza....

reklama
Dziś pogoda nieco lepsza więc poszłam rano z Adasiem na zakupy, teraz wróciliśmy, zjadł obiad i śpi.. Ja szykuję kotlety mielone, ziemniaczki i buraczki, choć miałam ochotę na mizerię ale zapomniałam kupić ogórków. Mój M. w pracy, choć podobno ma wrócić wcześniej około 15. Znowu łapie mnie jakieś przygnębienie.. :-(

Inka- trzymam kciuki, daj znać.

witam się i ja:)

u nas z ząbkami też cisza, i jak na razie nic nie widać;p;p chyba będziemy ostatnimi którzy zaświęcą uzębieniem;D
byłam z Michałkiem rano u lekarza bo cos sobie pokasłuje więc wolałam sprawdzić...osłuchowo czysty mam dawać calcium i wit. c przez kilka dni jakby coś mnie zaniepokoiło to zaraz mam przyjść...Pani doktor wypytała mnie też co tam u hematologa, jak się sprawy mają i jak będę coś wiedzieć to mamy się pokazać...trochę się boję bo mamy jechać w przyszłym tyg. do hematologa drugi raz i martwie się jak tam te wyniki wyszły:(
aha no i pani doktor powiedziała mi że mam dawać małemu cały czas wit. D bez względu na pogodę bo ta co jest w mleku jest mało przyswajalna.

Phelania a jaki chomik był zszokowany że się wysila i stoi w miejscu i jeszcze Maciuś piszczał to chomcio zestresowany na maksa był nie wiedział pewnie biedny o co chodzi heh.

Moje dziecko drze się tzn. piszczy i wymusza żebym mu dała mój tel bo gadałam przed chwilą i widział i teraz chce ale jestem twarda i nie dam nie będzie brzdąc wymuszał.
Zaraz się zaczniemy zbierać na zakupki do centrum pójdziemy a potem M wracając z pracy nas zabierze do domku :-)

NASTAZJA no to Ci ciotka zrobiła prezent:szok:
Przepraszam jak przegapiłam ale co z tatą Adasia skoro postępów nie widzi??

MAXEEL czy to już dzisiaj ten dzień powrotu do pracy???
A Marysia z kim wtedy?? Bo chyba do przedszkola teraz nie chodzi??

KUPINOSIA a jak długie włoski ma Ola??? A i Twój starszaczek jest 2 miesiące starsza od mojej Meli, czy Ola już wszystko gada???? Bo moja to jak ze starym by się rozmawiały a czasami takie teksty ze ze śmiechu mało nie płaczemy.

SOSNOWICZANKA też mi się obiło o uszy, że upały mają powrócić.
Kochana nie wiem czy mnie dobrze zrozumiałaś, bo chodziło mi o odżywki do spłukiwania takie jak dla nas, ja kupuję z reguły do domku dużą mleczną maskę fryzjerską i chodzi o to co sądzisz o używaniu tej maski dla nas dorosłych jak używam jej dla mojej Melci i odżywki w sprayu np. Gliss Kura czy w Rossmanie Joanny taką psikaną i też Ameli jej używam bo ma dużo włosków, cienkie i te typowo dziecięce odżywki psikane dla dzieci nie dawały nam rady a wręcz jeszcze gorzej rozczesywały. Dodam, że ostatnio jej nawet ściełam jakieś 10cm by lepiej było ale gdzie tam, taki już urok jej włosków, a ścinać na krótko jej nie będę na pewno, ma włoski jak rozpuszczone to nie dużo brakuje by do pasa były z tyłu, bo z przodu ciut krótsze.
Ja robię tak, że przy myciu-myję jej raz w tygodniu z reguły-dziecięcym szamponem nakładam tę mleczną maskę, rozszesuję na tych mokrych, trochę trzymam i spłukujemy i jeszcze potem po wytarciu główki i czesaniu psikam i wtedy jest super, bez tego to masakra by była. Przeważnie robię jej 2-3 warkoczyki i w takiej fryzurce ze 3 dni nawet chodzi, codziennie jej nie męczę, a później przy poprawianiu i czesaniu po tych np. 3 dniach też psikamy bo szarpią się włoski.
Co do tego grzebienia, będę szukać, kiedyś mama moja powiedziała, że miała kauczukowy grzebień dla mojej siostry, która włosy za pupę miała i był rewelacyjny a ja myślałam, że teraz nie ma już kauczukowych bo w kilku sklepach szukałam i nie było.
Znowu USG bioderek??? Co tak dużo razy??? Oby wszystko ok.

PYSZCZEK Kochana tulę.

INKA trzymam kciuki za wynik testu taki jaki sobie życzysz i by z US tyłki ruszyli i kasę byś dostała.

PAPAYKA nie martw się mój też jeszcze dobrze nie siedzi, jak siedzi to tylko chwilę i zaraz ucieka a na nogi też chce wstawać.

VIOLET spoko. Twój P umie zrobić warkoczyki??? SZACUN

Dzisiaj rano mały obudził siostrę, pierwszy raz bo to zawsze ona go budzi jak ten śpi. Ale obudził się zaczął się kręcić po łóżku i ztoczył się do łóżka Amelki, a mnie jęki Ameli obudziły by go zabrać no i po spaniu było.

dorotar dobrze że obok macie łóżko Melci bo tak to mały by na podłodze wylądował.

Ja się właśnie skończyłam szykować malowanie prostowanie włosów itd. teraz tylko karmienie Maciulka i wybywamy na zakupy :-)
Moje dziecko właśnie siedzi i tańczy bo jest piosenka na koniec bajki:-D

Dorota, ja mam Tangle Teezer i bardzo go lubię, świetnie sobie radzi z włosami, zero szarpania, cena nieco wysoka, bo z tego co pamiętam to coś ok. 55zł za niego płaciłam, ale jeśli mam wyprostowane włosy, rewelacyjnie je rozczesuje, jak mam swoje loki to czeszę tylko na mokro drewnianym grzebieniem z Body Shop.

ŻABCIA właśnie dlatego ostatnio małego daję spać od strony Meli łóżka bo tak to w środku spał a jak K o 5 wychodzi mały potem potrafi cichutko się obudzić i buszuje, kiedyś w ostatniej chwili się zbudziłam już był na brzegu łóżka to teraz śpi koło siostry i jak się ztoczy to do niej a nie na podłogę a łóżko mamy wysokie to mogłoby mu się coś stać.

KOTA właśnie muszę coś dobrego dla Meli kupić by ją czesać ale oglądałam ostatnio o tej szczotce jakiś program w telewizji i nie za bardzo polecali też no i ta cena, patrzyłam na necie na nią no to powala cenowo niestety.

reklama
łysa cholernie podoba mi sie uroda Twojego Benia:) Cudny on jest. Taki maly a taki meski:) Gdym miala zamiast Fabianka córeczke to bym go zaklepywała dla niej:) Chociaz Marika niewiele starsza. pozniej roznicy niebedzie widac:)

Freyia podobno pogoda ma sie poprawic ten weekend jestemy na wesel, ale w nastepna sobote moglybysmy sie umowic no i sie zdzwonimy rano i postanowimy czy robimy grila czy wpadamy na ciacho:) Wam pasuje niedziela??

Dorota moj P umie robic warkoczyki :) Kiedys mi robil w wakacje na calej glowie takie cieniutkie:) Ale nie tak na odwal sie tylko tak ladnie z rownymi odstepami:) Wczoraj go uczylam robic kłosa i tezmu nawet wyszedl :)

Dzieciaki spia wiec zabieram sie za ogarniecie ich komody z ciuchami bo juz sie balagan zrobił, mam troche rzeczy zamalych dla nich wiec je spakuje i do piwnicy wyniose dzisiaj jak bede schodzila :)

Do góry