reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

reklama
Inka- rozumiem cię doskonale. Wczoraj przyszła paczka od ciotki z niemiec. Oczywiście wysłała fotelik - jakiejśc niemieckiej firmy osann :baffled: Przynajmniej z kolorem trafiła. No ale cóż trzeba było podziękować i tyle. Jest od 9-36 kg, ale Adaś mimo swoich 10 kg się w nim jeszcze topi, tzn głowę ma jeszcze pod tym zagłówkiem, więc nie da się go tam usadowić. No ale cóż , innego nie kupię bo po co dwa razy wydawać pieniądze, a ten wątpie ze sprzedam. Dzięki bogu pisze tam made in france, a nie china ;-)

Dorotar- u nas też kaszel - oczywiście udawany.

Dorotar Emilka też czasami udaje, z tydzień temu miała na to fazę :-D

Maxwell jeszcze raz gratki, oby teraz udało się z tym mieszkaniem które wam się podoba. No i powodzenia w powrocie do pracy.

Inka
doskonale Cię rozumiem, też bym się wnerwiła.

Nastazja
a może ten fotelik nie będzie zły? :)

Emilka posiadła nową umiejętność, jak na naszym łóżku leży to na brzuchu "jedzie" do tyłu, cofa się w kierunku brzegu, a potem powoli się spuszcza w dół na brzuchu, aż całkiem zjedzie i stoi na podłodze :-D cwaniara, ale oczy trzeba mieć już przy nie naokoło głowy

Wnerwia mnie ta pogoda, chcieliśmy trochę pogrilować, trochę na ogródku się pobawić, a w taką pogodę to nikomu nie chce się nawet trawy iść skosić i zarosło nam tak, że dżungla za oknem :rofl2:

Freiya- innego kupować nie będę- z wyglądu mi się nawet podoba bo jest szary BeLine SP Luxe a ja kocham ten kolor ale wiadomo że nie to w foteliku jest ważne. Tylko tak to niestety jest z takimi drogimi prezentami, że każda z nas wolałaby żeby ktoś konsultował ich zakup z rodzicami. Bo mogłabym nawet dołożyć i kupić taki jak chciałam, albo przynajmniej za taką samą kwotę poszukać czegoś i jak już tak bardzo chciała to mogła go kupić i kasy mi do ręki nie dawać, ale już machnęłam ręką i ładnie podziękowałam. Trochę poczytałam i nawet ta firma dosyć znana tam w Niemczech.
Adaś w ogóle nie kuma raczkowania, na ziemi jedynie na prostych rękach odpycha się do tyłu.. :-D czasem przez cały pokój tak "przejedzie", no i w łóżeczku próbuje wstawać, ale narazie tylko próbuje. Wczoraj tak się turlał po łóżku że w ostatniej chwili go złapałam już przy ziemi :szok: a siedziałam obok niego.
Teraz pojechał z babcią na krótki spacerek, a ja szykuję mu kąpiel i wodę na mleczko.

Dorotar podeszlam do sprawy bardzo fachowo i powiedzialam mu, ze na razie zetniemy boki i tyl, a górę musi troszkę zapuscic i wtedy zrobie mu budkę, ale tak mi sie smiac chcialo ze ledwo sie pochamowalam:-D:laugh2:

Malenstwo
no ja tez mam nadzieje ze pogoda bedzie, wogole to slyszalam ze wracają upały, wiecie cos na ten temat?????

Izi
bylismy w Ustroniu, ale ciezko to nazwac wakacjami, bylismy tylko 3 dni, no ale lepsze 3 dni niz nic:)

Co do niechcianych prezentow, to ja myslalam ze padne trupem gdy zobaczylam co moja kochana chrzestna kupila nam w prezencie slubnym, kupila nam, UWAGA- kuchenkę elektryczną indukcyjną dwupalnikową. A wiecie co jest najlepsze? Ze my wtedy juz od paru lat mielismy kuchnie cala w zabudowie, lacznie z normalna kuchenką 4-palnikową, ale co jest jeszcze lepsze, na zakup tej kuchenki zostala namówiona na jakims pokazie, zaplacila za to dziadostwo ponad 2 tys a na allegro z tej samej firmy ten produkt kosztowal 500zl.

Dorotar
Alan tez udaje ze kaszle, kiedys nawet rozmawialam z pediatrą, potwierdzil ze dzieci udają
Z tą szczotką sie nie spotkalam, dlugie wlosy rozczesuję grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami cos takiego

Hercules kauczukowy grzebień 372/WW3.5 (2478319244) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

A co do odzywek do splukiwania, jestem za:tak:

A jutro mamy usg bioderek mam nadzieje ze wszystko bedzie ok:)

Witam Was dziewczyny:)_

dawno mnie było ale musicie mi to wybaczyć ponieważ moja mama wyjechała na wakacje, M w pracy,ja z małym sama cały dzień a że ma jakieś gorsze dni ostatnio to nie mam czasu na cokolwiek... zostają mi tylko wieczory jak go położe na odpoczynek a że przyjeżdża mój brat z bratową i Błażejem w piątek na weekend to wszelkie sprzątanie i gotowanie odbywa się wieczorem;p;p
dziękuję że dopytujecie co u mnie to bardzo miłe;p:*:*

violett ekstra buciki:*

nastazja mój mały przy obcych najczęściej jest wpatrzony we mnie na maxa nawet na sekunde nie spuści ze mnie wzroku jakby bał się że uciekne i zostawie go z obcym;D i w ogóle w dużym sklepie, kościele i nowych miejscach zawsze nie spuszcza ze mnie wzroku;)

mimozami witaj po przerwie:)

papayka nie ma jak to mamusia ugotuje nie?;p ja osobiście uwielbiam kuchnie mojej mamy;D

inka zdrówka:*

phelania mam nadzieję że poinformowałaś agapę co i jak;):) podziękuj jej za troskę :*

freyia cieszę się że powrót do pracy się udał, jakby nie patrzeć to długo Cię tam nie było;p

kota trzymam kciuki za Twój powrót na pewno będzie dobrze zobaczysz. ściskam:*

sosnowicznka u nas świece i szatkę kupowali chrześni:)

inka nie dziwię się że się wkurzyłaś- przesada z tym krzesełkiem;p

nastazja Adaś na pewno szybko podrośnie do fotelika mam nadzieję że będziesz z niego zadowolona mimo wszystko;p BTW ja też uwielbiam szary;)

sosnowiczanka trzymam kciuki za bioderka:)

nooo nadrobiłam;p

co do kosi to mój Michaś to uwielbia ale jeszcze sam nie robi za podaję rączkę na hało cześć i ostanio ma manie wstawania na nóżki:)

Ostatnia edycja:
Sosnowiczanka - ja oglądałam pogodę i do końca tygodnia ma być bardzo brzydko około 20 stopni i deszcze.. :-( Aaaa i zazdroszczę kojca- kurcze też bym chciała, bo z Adasiem to nic zrobić nie mogę, ale nie stać nas na to cudo.
No i zapomniałabym, dziś Adaś w wannie pierwszy raz stanął na czworaka, ale to było w takim szaleństwie że chyba nawet nie wiedział że to zrobił. Później przy ubieraniu sam zszedł z łóżka tyłem :-D Coraz większe postępy robi, szkoda tylko że jego tata tego nie widzi.

asienka- no ja to mam świra na punkcie białego i szarego ;) no i chyba cię ściągnęłam myślami na forum ;)

Ostatnia edycja:
violett- bo to powinno tak właśnie być jak Ty masz z teściową ;-)
żabcia- a jam takiego leniuszka że nawet butli nie chce jej sie trzymać, starsza też taka była
dorotar- Ola włosy ma długie, ale nie jakoś bardzo . Ostatnio grzywke podcinaliśmy. Myjemy szamponem dla dzieci a potem wcieramy krople jedwabiu i w zależności od nastroju młodej suszymy suszarką bądź samym ręcznikiem
Sosnowiczanka- kuchenka dobra na wczasy :-) moi tescie też łażą po tych pokazach i przepłacają....
papayka- jak jesteś w PL to w jakiej części Polski ?
xasienka- no to miłego weekendu ;-)

reklama
nastazja;*:*

kupinosia mam nadzieję;D po ciężkim tygodniu mi sie należy a co!xD już M nawet zapowiedział że w weekend on zajmuje się małym żebym miała trochę relaksu w gronie najbliższych;D no ale i tak wszystko na mojej głowie bo nie ma mamusi więc ja jestem gospodynią tego domu;p

Do góry