reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Hej Wam
Jak nigdy nie narzekalam na rodziców M tak od tyg mam dość! Nie dość E pod nasza nieobecność wysprzatali nam dom i ogród (ok, może chcieli dobrze) ze po tym nie mogę się połapać bo w pokoju Młodego ułożyli wszystko po swojemu, także ciuszki w szafie i komodzie, mojemu M w szafie także ciuchy ułożyli jak chcieli, na szczęście mojej nie ruszyli.
Wczoraj myślałam ze oszakehe, przyjeżdża ojciec M z prezentem... I mi wmawia ze są imieniny Aleksego, to mówię ze nie, ze on ma w lutym, ze pierwsze po urodzinach no ale on swoje! Odpuscilam...
Co do prezentu to kupili krzesełko do karmienia!!! Ale takie drewniane Drewex (2w1)- krzeselko do karmienia a pózniej się rozkłada i jest krzesło i stolik. Myślałam ze oszaleje!!!! Nie dość ze jest niewygodne, bo nie ma regulacji, po 2 zero zabezpieczenia. A co najlepsze moja mama miała kupić krzeselko i przed urlopem zamowilismy już takie chicco co chciałam, zaliczka wpłacona i czekamy na odbiór!!
Mła pamietam jak pisałas o teściowej i jej zakupie wózka, wtedy mi się wydawało ze może zbyt ostro zareagowalas bo ona miała dobre chęci ale dzis POPIERAM w 100 a nawet 200%!!!!! I przepraszam, zwracam honor!! :-) Nienawidzę jak ktoś tak postępuje ze chce decydować za mnie co moje dziecko będzie miało!!!
Powiedziałam o tym M a on powiedział tylko tyle: co my zrobimy z 2 krzeselkami??
Ja wiem- to badziewie na Allegro sprzedam!!!!

Sorry za ten długi post ale aż mnie nosi od wczoraj.

reklama
Venus jednak to jednorazowa noc:( o 4 pobudka na mleko i spała do przed 8;)

Violett oby nie wróciła:)

Maxwell sliczna fryz:):) nie było:(

Sosnowiczanka jednorazowy;) Kochana a TY byłas na wakacjach w Ustroniu?

Zabcia Młody cudownie śpi:):)

Maleństwo a karmisz MM?

Inka niech wezma do siebie:) powiedz ze juz zamowiłas,a jak bedziecie do nich jezdzic to tam bedzie:)

Ja czekam na kolezanke ktora jest w ciazy i rodzi we wrzesniu,a w ogole to mam 4 kumpele i wszystkie w ciazy na wrzesien:):):))
Robie obiadek schabowe z pieczarkami marczewka i ziemniaczki( ja tylko z tego marchewke jem;)

Dzieciaki spia, rosol sie gotuje, pranie juz 2 sie pierze, ubrania poskladane wiec moge zajrzec:)

Na grupie dodałam filmik:)
Sosnowiczka ja tez zawsze myslalam ze ospe ma sie raz a tutaj taka niespodzianka :) Cale szczescie bylam mloda bo pierwsz raz zachorowalam majac 7 lat, a skonczylam chorowac na ospe majac 11 lat :)
Sosnowiczka u nas Fabian nie ochrzczony ale panuje taki zwyczaj ze szatke kupuje chrzesna a swiecie i oplaty kosciola chrzesny.
A cd tesciowej i ubioru to moja jest na tyle spoko ze jak jej powiedzialam ze jak bedziemy chrzcic Fabian to bedzie ubrany normlanie bez zadnych garniturow tylko jakies spodenki i koszule i ewentualnie sweterek to powiedziala ze jej sie to bardzo podoba i ze szkoda kasy wydawac na jakis tam garniturek ktory dziecko zalozy tylko raz :)

Inka nie denerwuj sie, schowaj krzeselko do piwnicy a jak maly bedzie starszy to sie przyda na stlik i krzeselko oddzielnie :)

Ale powiem Wam dziewczyny ze wsplczuje Wam tych przeboi z tesciami. Pamietacie jak pisalam o naszej klotni z tesciowa i wtedy pogadalysmy i postanowilysmy ze bedziemy mwily sobie wszystko bez zadnych niedomowien, tak prosto z mostu i np jak kupila mi perfumy i mi sie nie podobaly to jej powiedziala ze mi sie nie podobaja i nie bede ich uzywala i ze moge je wziasc do domu zeby sie kurzyly albo niech ona je komus odda. I sie nie obrazila. Jak jestesmy tam i cos mi nie pasuje to tez mowie, albo jak jej nie pasuje to tezmimowi. No i ustalilysmy ze ona do wychowania dzieci wtracac sie nie bedzie, nie bedzie dawala mi swoich madrych rad chyba ze ja o to poprosze a tak to sa moje dzieci i wychowuje jak chce. No i do mojegi zwiazku z P tez buciorami wlazic nie moze chyba ze ja o to poprosimy:) No i przez te nasze takie zasady ciagle jest spoko,naprawde moge z nia gadac godzinami i np wczoraj przegadalam z nia pond godzine przez telefon:)

Ostatnia edycja:
Frayia- super że powrót do pracy miałaś w miarę "gładki"
maxwell- a jak nie znajdziecie nic do tego czasu to będziecie mieli u kogo sie zahaczyć ?
izi- oby kolejne nocki były podobne :)
inka- u nas jeszcze olka sie nie urodziła a dziadki przyszli z drogim niechcianym prezentem. To był komplet pościeli z wielbłąda jakiś taki niewymiarowy , wąski. Wyrzucili kase w błoto ale mają nauczke że drogie prezenty mają konsultować z nami. Teraz to byle co i sie pytają czy mogą ? czy może coś innego ? aż mi czasami głupio :)

Jestem na etapie szukania noclegów w Rabce bo we wrzesniu na tydzień chcemy jechać. Kiedyś braliśmy kwaterę z łazienką a teraz szukam studia takiego 2+2 bo w jednym pokoju to będzie horror z usypianiem dzieci i w ogóle. Poza tym patrzę żeby był plac zabaw w ośrodku w razie niepogody...

Kasia czasami robi papa a zabawy w koci łapki nie lubi, sztywnieją jej rączki, wyrywa więc nic na siłę

Dziewczyny czy wasze maluchy też oszukują, że kaszlą??? Bo mój leży, siedzi i nagle ściemnia, że kaszle i śmieje się.

Izi ja karmie caly czas piersiazi
dorotar moja zuza to co kawalek tak smiesznie udaje i tez sie smieje i wtedy ja tez udaje ze kaszle to ona coraz glosniej bo ma radoche z tego:D
inka wspolczuje ja tam wole jak nic nie kupuja bo pozniej lezy
tak jak moja mama wczoraj malej kupila jakis dziwny stroj kapielowy na 12 miesiecy taka zarowa ze masakra i co bedzie lezal bo w zime mala sie w basenie kapac nie bedzie hehe:)

inka osobiście mi się to krzesełko podoba ale nie dla takiego maluszka tylko na późniejszy czas ok 3 latka jak się rozkłada na stolik i krzesełko. Nie dziwię się że się wkurzyłaś bo jak wiele osób uważam że takie zakupy powinny być uzgodnione z rodzicami.

dorotar Maciuś bardzo często udaje że kaszle albo się dławi a potem się śmieje :-)

Moje dziecko pospało 2,30 godz normalnie rekord jakiś a teraz odkąd wstał bardzo ładnie się bawi i w ogóle nie potrzebuję do tego mamusi co mnie bardzo cieszy bo w spokoju ugotowałam obiad i mogę sobie posiedzieć przy kawce dopóki niunio się nie znudzi :-)

A czy Wasze maluchy też chcą być takie samodzielne tzn mleko jak piję to musi sam leżeć na łóżeczku sam trzyma i pije a ja siedzę tylko obok i patrzę czy się nie zachłyśnie podobnie z piciem kubek ma na podłodze koło siebie jak chce to bierze i pije ... czuję się nie potrzebna hehe <żarcik>.

Mamy starszych dziewczynek Marysi, Oli, Zuzi x 2 jeśli którą pominełam to przepraszam, jak dbacie o włoski waszych panienek i jakie mają na długość?????

SOSNOWICZANKA co sądzisz o używaniu, że tak powiem "dorosłych" odżywek do spłukiwania i tych w sprayu dla dziecka???? Dodam, że te odżywki specjalnie przeznaczone dla dzieci nie dają zamierzonych rezultatów. O co sądzisz o takiej szczotce TANGLE TEEZER Salon Elite *NEW* UK ORYG. szczotka (2475516098) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. , spotkałaś się z nią może.

Dorota Fabianek tez udaje ze kaszle i sie smieje :)
A cd wloskow to Marika ma do ramionek i narazie jeszcze myjemy szamponem nivea no i tyle, nie mamy zadnych odrzywek ale musze cos kupic bo jej sie tak "mechaca" wlosy.. Nie wiem czy rozumiesz o co mi chodzi. Pozniej zrobie zdjecie to wstawie o co mi chodzi. i mnie to wkurza strasznie..

reklama
Do góry