reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Hej Wam
Jak nigdy nie narzekalam na rodziców M tak od tyg mam dość! Nie dość E pod nasza nieobecność wysprzatali nam dom i ogród (ok, może chcieli dobrze) ze po tym nie mogę się połapać bo w pokoju Młodego ułożyli wszystko po swojemu, także ciuszki w szafie i komodzie, mojemu M w szafie także ciuchy ułożyli jak chcieli, na szczęście mojej nie ruszyli.
Wczoraj myślałam ze oszakehe, przyjeżdża ojciec M z prezentem... I mi wmawia ze są imieniny Aleksego, to mówię ze nie, ze on ma w lutym, ze pierwsze po urodzinach no ale on swoje! Odpuscilam...
Co do prezentu to kupili krzesełko do karmienia!!! Ale takie drewniane Drewex (2w1)- krzeselko do karmienia a pózniej się rozkłada i jest krzesło i stolik. Myślałam ze oszaleje!!!! Nie dość ze jest niewygodne, bo nie ma regulacji, po 2 zero zabezpieczenia. A co najlepsze moja mama miała kupić krzeselko i przed urlopem zamowilismy już takie chicco co chciałam, zaliczka wpłacona i czekamy na odbiór!!
Mła pamietam jak pisałas o teściowej i jej zakupie wózka, wtedy mi się wydawało ze może zbyt ostro zareagowalas bo ona miała dobre chęci ale dzis POPIERAM w 100 a nawet 200%!!!!! I przepraszam, zwracam honor!! :-) Nienawidzę jak ktoś tak postępuje ze chce decydować za mnie co moje dziecko będzie miało!!!
Powiedziałam o tym M a on powiedział tylko tyle: co my zrobimy z 2 krzeselkami??
Ja wiem- to badziewie na Allegro sprzedam!!!!

Sorry za ten długi post ale aż mnie nosi od wczoraj.

reklama
Venus jednak to jednorazowa noc:( o 4 pobudka na mleko i spała do przed 8;)

Violett oby nie wróciła:)

Maxwell sliczna fryz:):) nie było:(

Sosnowiczanka jednorazowy;) Kochana a TY byłas na wakacjach w Ustroniu?

Zabcia Młody cudownie śpi:):)

Maleństwo a karmisz MM?

Inka niech wezma do siebie:) powiedz ze juz zamowiłas,a jak bedziecie do nich jezdzic to tam bedzie:)

Ja czekam na kolezanke ktora jest w ciazy i rodzi we wrzesniu,a w ogole to mam 4 kumpele i wszystkie w ciazy na wrzesien:):):))
Robie obiadek schabowe z pieczarkami marczewka i ziemniaczki( ja tylko z tego marchewke jem;)

Dzieciaki spia, rosol sie gotuje, pranie juz 2 sie pierze, ubrania poskladane wiec moge zajrzec:)

Na grupie dodałam filmik:)
Sosnowiczka ja tez zawsze myslalam ze ospe ma sie raz a tutaj taka niespodzianka :) Cale szczescie bylam mloda bo pierwsz raz zachorowalam majac 7 lat, a skonczylam chorowac na ospe majac 11 lat :)
Sosnowiczka u nas Fabian nie ochrzczony ale panuje taki zwyczaj ze szatke kupuje chrzesna a swiecie i oplaty kosciola chrzesny.
A cd tesciowej i ubioru to moja jest na tyle spoko ze jak jej powiedzialam ze jak bedziemy chrzcic Fabian to bedzie ubrany normlanie bez zadnych garniturow tylko jakies spodenki i koszule i ewentualnie sweterek to powiedziala ze jej sie to bardzo podoba i ze szkoda kasy wydawac na jakis tam garniturek ktory dziecko zalozy tylko raz :)

Inka nie denerwuj sie, schowaj krzeselko do piwnicy a jak maly bedzie starszy to sie przyda na stlik i krzeselko oddzielnie :)

Ale powiem Wam dziewczyny ze wsplczuje Wam tych przeboi z tesciami. Pamietacie jak pisalam o naszej klotni z tesciowa i wtedy pogadalysmy i postanowilysmy ze bedziemy mwily sobie wszystko bez zadnych niedomowien, tak prosto z mostu i np jak kupila mi perfumy i mi sie nie podobaly to jej powiedziala ze mi sie nie podobaja i nie bede ich uzywala i ze moge je wziasc do domu zeby sie kurzyly albo niech ona je komus odda. I sie nie obrazila. Jak jestesmy tam i cos mi nie pasuje to tez mowie, albo jak jej nie pasuje to tezmimowi. No i ustalilysmy ze ona do wychowania dzieci wtracac sie nie bedzie, nie bedzie dawala mi swoich madrych rad chyba ze ja o to poprosze a tak to sa moje dzieci i wychowuje jak chce. No i do mojegi zwiazku z P tez buciorami wlazic nie moze chyba ze ja o to poprosimy:) No i przez te nasze takie zasady ciagle jest spoko,naprawde moge z nia gadac godzinami i np wczoraj przegadalam z nia pond godzine przez telefon:)

Ostatnia edycja:
Frayia- super że powrót do pracy miałaś w miarę "gładki"
maxwell- a jak nie znajdziecie nic do tego czasu to będziecie mieli u kogo sie zahaczyć ?
izi- oby kolejne nocki były podobne :)
inka- u nas jeszcze olka sie nie urodziła a dziadki przyszli z drogim niechcianym prezentem. To był komplet pościeli z wielbłąda jakiś taki niewymiarowy , wąski. Wyrzucili kase w błoto ale mają nauczke że drogie prezenty mają konsultować z nami. Teraz to byle co i sie pytają czy mogą ? czy może coś innego ? aż mi czasami głupio :)

Jestem na etapie szukania noclegów w Rabce bo we wrzesniu na tydzień chcemy jechać. Kiedyś braliśmy kwaterę z łazienką a teraz szukam studia takiego 2+2 bo w jednym pokoju to będzie horror z usypianiem dzieci i w ogóle. Poza tym patrzę żeby był plac zabaw w ośrodku w razie niepogody...

Kasia czasami robi papa a zabawy w koci łapki nie lubi, sztywnieją jej rączki, wyrywa więc nic na siłę

Dziewczyny czy wasze maluchy też oszukują, że kaszlą??? Bo mój leży, siedzi i nagle ściemnia, że kaszle i śmieje się.

Izi ja karmie caly czas piersiazi
dorotar moja zuza to co kawalek tak smiesznie udaje i tez sie smieje i wtedy ja tez udaje ze kaszle to ona coraz glosniej bo ma radoche z tego:D
inka wspolczuje ja tam wole jak nic nie kupuja bo pozniej lezy
tak jak moja mama wczoraj malej kupila jakis dziwny stroj kapielowy na 12 miesiecy taka zarowa ze masakra i co bedzie lezal bo w zime mala sie w basenie kapac nie bedzie hehe:)

inka osobiście mi się to krzesełko podoba ale nie dla takiego maluszka tylko na późniejszy czas ok 3 latka jak się rozkłada na stolik i krzesełko. Nie dziwię się że się wkurzyłaś bo jak wiele osób uważam że takie zakupy powinny być uzgodnione z rodzicami.

dorotar Maciuś bardzo często udaje że kaszle albo się dławi a potem się śmieje :-)

Moje dziecko pospało 2,30 godz normalnie rekord jakiś a teraz odkąd wstał bardzo ładnie się bawi i w ogóle nie potrzebuję do tego mamusi co mnie bardzo cieszy bo w spokoju ugotowałam obiad i mogę sobie posiedzieć przy kawce dopóki niunio się nie znudzi :-)

A czy Wasze maluchy też chcą być takie samodzielne tzn mleko jak piję to musi sam leżeć na łóżeczku sam trzyma i pije a ja siedzę tylko obok i patrzę czy się nie zachłyśnie podobnie z piciem kubek ma na podłodze koło siebie jak chce to bierze i pije ... czuję się nie potrzebna hehe <żarcik>.

Mamy starszych dziewczynek Marysi, Oli, Zuzi x 2 jeśli którą pominełam to przepraszam, jak dbacie o włoski waszych panienek i jakie mają na długość?????

SOSNOWICZANKA co sądzisz o używaniu, że tak powiem "dorosłych" odżywek do spłukiwania i tych w sprayu dla dziecka???? Dodam, że te odżywki specjalnie przeznaczone dla dzieci nie dają zamierzonych rezultatów. O co sądzisz o takiej szczotce TANGLE TEEZER Salon Elite *NEW* UK ORYG. szczotka (2475516098) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. , spotkałaś się z nią może.

Dorota Fabianek tez udaje ze kaszle i sie smieje :)
A cd wloskow to Marika ma do ramionek i narazie jeszcze myjemy szamponem nivea no i tyle, nie mamy zadnych odrzywek ale musze cos kupic bo jej sie tak "mechaca" wlosy.. Nie wiem czy rozumiesz o co mi chodzi. Pozniej zrobie zdjecie to wstawie o co mi chodzi. i mnie to wkurza strasznie..

reklama
Do góry