reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Witam dziewczyny

Agapa, asko-gratulacje-dobrze że z dzidziami jest ok, cieszy mnie każda taka nowina.

Dagne,Scholastyka-trzymam kciuki za wizyte.

Agniesia81r-trzymam kciuki za Juleczke,bedzie dobrze,

Sergi-moja włosy też aż krzyczą i proszą o wizyte u fryzjera-ale jak ostanio sie zapisałam w zeszłym tygodniu to akurat w ten dzień takie mdłości mnie wzieły że nie poszłam, teraz za to jest tak gorąco że nie wyrabiam, poza tym moj pęcherz ogłosił bunt i latam do toalety za 2 godziny nie wysiedziałabym na balejażu a tu w sobote i niedziele troche imprez rodzinnych sie szykuje a ja chyba na razie musze czekać z moimi okropnymi włosami:-(

reklama
Mnie dziś od rana brzusio ciągnie straszliwie taki dziwny ból - mam nadzieję, że to od rozrastania się. Kurde jakoś hormon mi ost. dokuczają już któryś dzień z rzędu płacze - wszystko oczywiście przyjmuje na klatę mój M to potem mam kolejny powód do płaczu że jestem beznadziejna i się na nim wyżywam. Ech..niech to już minie bo mi chłopak osiwieje...:zawstydzona/y:

Kochanie, to na pewno od rozrastania się :tak: Ja też tak mam od 2 tygodni, wcześniej pobolewało mnie, później przestało, teraz znowu... Ale wszystko ok jest w Dzidziusiem, więc i u Ciebie też na pewno wszystko jest w porządku! :tak: Jeśli to nie jest silny, tępy, pulsujący ból w jednym miejscu (najczęściej w centralnej części brzucha) to znaczy, że wszystko jest ok! :tak: :-)

Aga7602 ja farbuję sobie domowym sposobem ;-) W łazience, sama, farbą ze sklepu ;-) A do fryzjera raz na jakiś czas śmigam, teraz zapuszczam włosy do ślubu, więc wolę tylko pokolorować, a nie ścinać nic ;-)

Dzieki sergeevna :-) - obyś miała rację - ja nawet nie wiem jak to opisać ból w sumie jest taki bardziej tępy niż wyrazisty, taki nieprzyjemny jakby trochę od jajników do środka ciągnący i jak kładę rękę to tak mi pulsuje...:baffled:

Scholastyka, trzymam mocno kciuki za wizytę! fajnie, że się odezwałaś :-)
co do sprzeczek z facetem to u mnie też niemal non stop, ale szybko się godzimy, raz tylko wyszedł trzaskając drzwiami, chyba chciał szybko opuścić pokój, żeby na mnie złości nie wyładowywać ufff, ciążko im z nami i nam z nimi przez te 9 miesięcy, ale no niestety choćby nie wiem co robili i tak nigdy nas nie zrozumieją, zresztą ja sama siebie też już czasem mam dosyć :-) ostatnio to TAKA płaczliwa jestem, że szok, ja - zawsze twarda i trzeźwo patrząca na świat haha, oj będę to z tęsknotą wspominała :-D

asko_, ale urocza ta Twoja kruszynka :-) super, że wszystko wyszło świetnie!! gratuluję!!

Witam ponownie:) jestem po wizycie :) wyniki wszystkie b.dobre, morfologia itd. Jedyne co, to przyplątał się jakiś stan zapalny, ale mam 3 ampułki do wzięcia i będzie już ok :)
Miałam robione usg, dosyć długo, bo małe się przemieszczało :) matko, co za uczucie widzieć rączki i nóżki, brzuszek, główkę.... w pewnym momencie obraz przeskoczył na 3d i normalnie widziałam paluszki, główkę, nosek- cudne uczucie :) jakieś pomiary zrobił mi, ale chyba nie te narządowe, tylko "wzrost" dzidziusia i NT, a i słyszałam serduszko :) zdjęć niestety nie dostałam, tylko kartkę, także ją wkleję. Następna wizyta za 4 tygodnie (oczywiście standard- morfologia i mocz). Boziu, nie mogę się nadziwić, że dzidziuś już sięga rączką do ust - coś pięknego. Za tydzień mam przejść na Prenatal zamiast kwasu foliowego. A i malutkie jest starsze niż z OM, z USG jest równo 12tyg.
Zastanawiam się czy nie umówić się na to genetyczne prywatnie do szpitala, w którym chcę rodzić. Mój gin zostawił tą decyzje dla mnie, ale powiedział, że wszystko jest z dzidziusiem w jak najlepszym porządku.
Zobacz załącznik 361464

A i jeszcze nie napisane, ale dzidziuś ma 62mm, a NT 1,8 :) a co do noska, to na bank po tatusiu, bo ja mam lekko zadarty, a dzidzia nie :)

Ostatnia edycja:
Asko i Dagne - gratulacje! Fajnie, ze u maluchow wszytsko gra...:-)
U mnie tak goraco, ze zrezygnowalam z zakupow na rzecz krzeselka na balkonie w cieniu.....

Asko, Dagne cieszę się razem z wami:-D To cudne uczucie zobaczyć taką mała istotkę. Ja Oglądam już 4 ciąże, ale to nie ma znaczenia bo za każdym razem chce się płakać ze szczęścia:-D:-D:-D

Witam, przez długi czas się nie odzywałam, bo od 6tygodnia ciązy miałam potworne mdłości i wymioty, teraz trochę ustąpiły i mogę się zebrać do pisania(cały czas starałam sie Was podczytywać). U mnie ciąża przebiega jak dotąd prawidłowo(wspomagana lekami na wszelki wypadek-kwestia dwóch poprzzednich poronień). Wszystkie badania ok, oprócz tego, że bardzo sie odwodniłam przez wymioty i musiałam dostać kroplówkę z płynami. Jestem po pierwszych badaniach genetycznych - wyszły bardzo dobrze. A wczoraj na zwyczajnym usg lekarz ni stąd ni zowąd wypatrzył coś zwisającego między nóżkami naszego malca..hm....nie byłam przygotowana na taki szok :-), chyba będzie syneczek, nie wiem czemu sobie ubzdurałam, że to dziewczynka tam mieszka-tak spokojnie i z wdziękiem się ruszało:-D. No ale lekarz powiedział, że jeszcze wszystko może się zmienić, bo jest bardzo wcześnie i o błąd nie trudno..
Pozdrawiam

reklama
Do góry