reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Dorotar, a ta nowa praca to też w fryzjerstwie?
Żabcia - kibic wymiata, obie foty bomba!!!Czyli podobnie jak nas(mnie i S.) i Ciebie połączył net z Twoim;-):-)
A skargę pisz, bo ja tez bym tego tak nie zostawiła..

reklama
Z tym płaczem przez sen to u nas jest nieraz tylko takie pojękiwanie i kwilenie a nieraz zdarza się głośny płacz.

Violett, dorotar
planujemy wrócić tak żeby Maciuś poszedł do szkoły w PL bo sobie tutaj życia nie wyobrażamy na dłuższą metę w sierpniu minie mi 3 lata jak tu jestem a mam serdecznie dość.

Sosnowiczanka trzymam kciuki za Alanka

Qrcze dekoder mi się coś zwiesił i nie mogę dojść ładu z nim wrrrrr. Tak jakoś się dzisiaj dziwnie czuję sama z Maciulkiem a przez 3 tyg miałam dokoła siebie tyle osób.

Maciulek padł mi o 19-tej ciekawa jestem czy to tylko drzemka czy już sen nocny.

A miałam wcześniej napisać ale zapomniałam wiecie jak się wczoraj na lotnisku wkurzyłam bo mieliśmy wykupione pierwszeństwo wejścia na pokład a te bałwany lotniskowe puściły wszystkich na raz i weszliśmy jako jedni z ostatnich do samolotu wrrr masakra normalnie klełam ile wlezie bo siedziałam na siedzeniu od brzegu i co chwilę mi ktoś szturchał dziecko dobrze że Maciuś się nie budził. Właśnie planuję napisać skargę do linii którymi leciałam bo dlaczego ktoś kto nie płaci za pierwszeństwo idzie pierwszy a ja co zapłaciłam na końcu =/

Oczywiscie pisz skarge z jakiej racj masz płcic za cos co nie miało miejsca?:)

Ja ostatnio powiedzialam siorze mojej ze ma napisac skarge na NFZ bo taka ***** lekarka nie chciala dac skierowania na badanie kału a mały jej mial coli w kale,a prywatnie u nas 100zł;/

A my dzis poszalelismy w HM i Reserved,bo sprzedałam hustawke za 270 złotych i zeby nie przejesc tych pieniedzy to przeznaczylam je na dzieci.
I kupilam mlodemu pełono majte(bo siusia na nocnik:) ) koszulki polowki,t-shirty,malej body ,leginsy...
I tak sie zmeczyłam z moimi dwoma szkrabami po tych sklepach ze jak wróciłam to obydwoje padli:)

Milva bo to nie tylko chodzi o TV, i takie atrakcje bardzo rozmaite ale o to ze dziecko juz coraz wiecej rozumie, slyszy, widzi różne relacje to wszystko jest w jednym momencie wiec dla takich dzieci jak nasze jeszcze za duzo. Tak jak pisalam ich uklad nerwowy nie wytrzymuje tego napiecia i tak jak w dzien zawsze czyms jest zajety, a to zabawka, a to zabawa na macie, albo patrzeniem co Ty robisz tak w nocy jest samo i sie buntuje i odreagowywuje caly dzien i wszystko co zapamietalo i sie nauczylo.
Same pomyslcie przeciesz dla naszych dzieci przewrocenie sie na brzuch, czy nawet poczatki raczkowania lub siadania sa niezwykle trudnymi umiejetnosciami gdzie musze wlozyc wiecej sily i skupienia.. Dlatego wlasnie bardzo wazne jest wyciszenie dziecka nawet pare godzin przed snem.. Zapewnic mu spokojny wieczor i nie myslec ze juz po pierwszym dniu jhak wylaczymy telewizor czy nie pujdziemy do CH bedzie ok... Mam nadzieje ze nie pomyslalayscie sobie ze sie madrze, tylko pisze to z doswiadczenia bo mialam przy Marice takie same akcje w nocy ze sie zrywala przez sen a ja nie wiedzialam o co chodzi ale z reguly nie zagladam do wujka google tylko jak cos mnie trapi to rozmawiam o tym z lekarzem i to wszystko wiem od niego:)

Maxwell - masz racje, moim pierwszym zamiarem bylo przyjac zaproszenie ale nie isc, ale jak przyjechali posiedzielismy sobie pogadalismy - umowilismy sie juz na nst spotkanie jeszcze przed slubem. Wiec moze zmienie zdanie i pojdziemy - z jednej strony niby prawie nikogo nie bede znala tylko rodzine (ktora fakt faktem kojarze niestety tylko z pogrzebów) ale wlasnie moze to bedzie okazja do poznania wszystkich lepiej. No aole dowiedzialam sie ze na tym weselu ma byc kolo 200 osob.

Inka - moj Fabian tez nie lubi miec ruchow skrepowanych, pamietam jak w szpitalu zalozyli mu wenflon w noge i podali kroplowke i musialam trzymac bo ciagle wiergal ciagnal za ta rureczke to placz byl jak nie z tej ziemi, tylko puscialam noge to dziecko zadowolone..

Dorota a gdzie teraz pracujesz??? Ja mlode kartofelki to juz jadlam jakies 2 tygodnie temu i sie najesc normalnie nie moglam tak mi ich brakowalo :) Teraz na obiad codziennie mlode ziemniaczki i juz szalu nie ma:D

MAXXEL VIOLET praca we fryzjerstwie może w końcu tu mi się uda, nie na darmo się mówi, że do 3 razy sztuka.
Dobra lecę zawieźć Melę do przedszkola i małego muszę ze sobą zabrać bo mamy nie ma.

Hej
wink2.gif

Och, ciężka noc za nami..Marta budziła się co 1,5 lub 2 godziny, trochę się napiła, zasypiała i tak w kółko..około 5.30 był już koniec - marudera włączyła..A zęba jak nie widać, tak nie widać. Punkt 8.00 zadzwoniłam do poradni zapisać ją na szczepienie, to jak pediatra zajrzy jej do dzióba, to może mi coś powie więcej
baffled5wh.gif
unhappy.gif
na 11.00 idziemy, więc proszę o kciuki:-)
S. własnie poszedł do sklepu, banku i fryzjera, a ja nadrabiam
wink2.gif

Violett, dobrze napisałaś, ja się pod tym podpisuję!!!I nie uważam, żebyś się mądrzyła, tylko tak jak piszesz - doświadczenie..a tak poza tym, to gratuluję wygranej za ilość lajków za fotkę Mariki:-)
Izi - rozumiem, że zakupy udane:-) A jak Twoje bieganie?;-)
Dorotar, może właśnie tak, jak piszesz - do trzech razy sztuka..oby!!!!

U nas nocka popłakiwania pojękiwania i w końcu Maciuś wylądował u nas w łóżku ale to też nic nie dało bo i tak stękał jękał. Właśnie sobie popijam kawusię a Maciulek ogląda Klub Przyjaciół Myszki Miki :-) Zaraz muszę się zebrać i trzeba iść porobić opłaty i do banku zmienić nazwisko dobrze że M ma drugą zmianę to pojedziemy samochodem.

Miłego dnia :-)

Czesc dziewczyny, u nas tez nocka do kitu :-( Chyba nigdy juz sie nie wyspie :no: Nie pamietam ile razy wstawalam do malego ale tez o 5 byl juz koniec spania :-( Jedyna dobra rzecz, A. wzial malego o 5.40 na dol wiec dospalam do 7.20 bo bym nie dala dzis rady.

U nas dzis pogoda ladniejsza wiec moze gdzies na spacerek pojdziemy na 15 na wazenie, jeszcze troche a Benio bedzie wiecej od Zuzi wazyl :-D

Od dzis zaczynam dietke wiec prosze trzymac kciuki zebym tym razem wytrzymala :zawstydzona/y:

Zabcia witaj z powrotem ;-) ja mam na odwrot, nie wyobrazam sobie juz zycia w Polsce, wakazjce jak najbardziej ale teskno mi do Anglii i chyba zawsze by tak juz bylo, za tydzien minie 7 lat...Maciusz jak zwykle usmiechniety, super mu w tej peruce :-D A co do speedy boarding to ja nie kupuje bo to jest smiech na sali, jak my lecielismy to easy jet chcial 70 funtow za nasza 4 za ta usluge, ludzi ktorzy wykulili bylo moze 15, my bylismy nastepni za nimi bo z dziecmi, puscili ich pierwszych, my bylismy za nimi a ze drzwi byly zamkniete to reszta ludu doszla za nami tak wiec i tak byl wyscig szczurow do samolotu :-D Ale skarge pisz jak najbardziej :tak:

Dorator no to do trzech razy sztuka, iba ta byla ostatnia, powodzenia!
violett ja rowniez nie uwazam, ze sie wymadrzasz, kazda z nas ma inne doswiadczenia i mysle ze dzielenie sie z nimi daje nam mozliwosc popatrzenia z innej perspektywy ;-)
Phelania a ty zaczelas diete? Jaka?
maxwell jak ci idzie dieta od dietetyka? Mi az smutno ze nie zjem dzis platkow na sniadanie :-(

reklama
Lysa, jeszcze nie idzie;-) A to dlatego, że jutro jedziemy na kilka dni do Wisły i dlatego umówiłam się dietetykiem na odbiór przygotowanej dla mnie diety po powrocie, czyli w poniedziałek..
Trzymam kciuki za powodzenie Twojej dietki;-)
Freiya- i jak, znalazłaś zgubę?

Do góry