reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Sergi, kochana GRATULUJĘ!!! Termin masz więc na jeden dzień przede mną :-) choć u mnie jest on "płynny" 13-15 grudnia :-)
Strasznie się cieszę, że wszystko ok, wrzucaj koniecznie zdjęcia, uwielbiam czytać opisy, jak maluszki harcowały w brzuszkach na USG, to takie rozkoszne!

Jak Wasze samopoczucie dzisiaj? Mnie rozpiera energia! Może to na myśl o tym, że już weekend i jutro się wyśpie hehe
A wczoraj byliśmy z M. na zakupach i nagle poczułam, że MUSZĘ zjeść frytki, on w śmiech, bo myślał, że ja żartuję, no to ja w płacz, że on mnie nie chce wziąć na te frytki, wtedy M. zawrócił na środku ulicy i rura do McDonalds po frytki, a mi od razu się buźka uśmiechnęłą. Normalnie nie znoszę jedzenia z McDonalds, fu, aż mnie na samą myśl odrzuca, ale małe fryteczki musiałam zjeść :tak:
Ogólnie faza pomidorowa u mnie trwa w najlepsze, ale mam mniejszy apetyt niż na samym początku, nie pochłaniam już takich olbrzymich porcji, chyba się unormowało, oby, bo panicznie się boję nadprogramowych 30 kg w ciąży :dry:

Dziewczyny macie jakieś plany na weekend?
Miłego i spokojnego dnia Wam życzę!

reklama
Cześć mamusie..
U nas bezchmurnie i nawet dość ciepło jak na tą godzinę (19 stopni)..tak że na pewno zaliczymy spacerek:-)..
Co do ubrań ciążowych, mi dużo zostało po pierwszej ciąży, bo wtedy poszalałam..a, że pierwsze dziecko było późnolistopadowe, to i terminowo się zgadzają ciuchy..;-)choć i tak się już pokusiłam na dwie spódnice:-D
z tej tabelki z wiekiem i płcia dziecka w poszcz. miesiącach? jeśłi o to chodzi to mi się zgadza z pierwszym i z drugim :)
Tak, o to mi chodziło:-)
Mi z pierwszym się zgodziło, więc liczę, że i z drugim się uda - chciałabym parkę..:-)
Na usg wszystko ok :-) Berbeć nam duży rośnie :tak: Ma już 5,6cm! Wg usg to 12 tydzień i 1 dzień, więc szybciej niż mam na suwaczkach (zaraz będę zmienić ;-) ). Termin porodu wyznaczony szybciej, na 14 grudnia :tak: Przezierność karkowa 1,1mm więc SUPER :-D Serduszko bije mocno i Dzidziuś jest silny! Jak babeczka zaczęła podglądać głowicą do usg, to tak fajnie "spanikowało" Dziecię i zaczęło wierzgać nóżkami i rączkami :tak: Później już tylko ssało kciuk a no i z profilu wygląda na to, że ma nosek po Tatusiu ;-)
Sergi, super, że wszystko ok!! Gratuluję no i czekam na foteczkę:-)..

Cześć Kochane moje :-) Melduję się z poranną szklanką soczku :-)
Przede wszystkim BARDZO DZIĘKUJĘ za trzymanie kciuków :zawstydzona/y::-) i gratuluję pięknych zdjęć z usg :tak: Nasze Maleństwa są już takie duże i ładne, że dech zapiera... ;-)

Wstawiam zdjęcie Naszego Berbecia :tak: A właściwie, wstawię 2 zdjęcia, chociaż robione były w odstępie 20 sekund i niczym się nie różnią :sorry: Trochę zła jestem o to na pielęgniarkę, mogła nam zrobić dwa różne zdjęcia, a tu taki zonk :dry: No i mało wyraźne... Ale ważne, że są! Piękna pamiątka :tak:

1.jpg
2.jpg

Po lewej jest główka, a ta malutka plamka nad Dzidzią to rączka :laugh2:

Co do ciuszków ciążowych, to mam już kilka par elastycznych spodni... Ale pewnie i tak trzeba nam będzie kupić większe ;-)

Ankarianna zmieniłam Twój suwaczek w "Oczekiwaniu na Maluszka" ;-) :laugh2:

witam wszystkie mamusie :)
jak zwykle dużo mnie ominęło:p
wiec zacznę od ANKARIANNA-gratulacje kochana syneczka :-)
(oj normalnie zazdroszczę tobie też bym chciała wiedzieć co nosze pod serduszkiem )

sergeevna -ślicznego masz bobaska:tak:

a_gala -również gratuluje dzidziusia

no i witch81- wiesz jak patrze na twoje usg ...jak bym widziała swojego bobaska ,aż mi ciarki po pleckach przeszły ...i nawet łezka w oczku się zakręciła :tak:

wiec nic dodać i nic ując gratuluje tak dorodnych maluszków wszystkim mamusią

Ostatnia edycja:
hej !!!
maxwell80, wiesz mam nadzieję że Ci sę uda u kilku moich znajomych ten kalendarz niestety się nie sprawdził, haha i ja mam nadzieję że u mnie tez też się nei sprawdzi bo mi wychodzi drugi synek.. chociaż z genami mojego męża, to jakoś nie nastawiam się mega inaczej:). Ale marzę o córci:).

U mnie dziś dzień roboczy, rano bylam w przychodni na pobraniu krwi mojemu smykowi, choleera nawet nie zapłakała!!! Pani była w szoku, niestety przez moją niedoczynność tarczycy musi mieć też co jakiś czas kontrolowane:).
A teraz mama zabrała go na spacerek długi i działkę a ja piekę ciacha, jutro robimy spóźniony roczek małego. Więc mam kupę roboty mam nadzieję że dopisze pogoda bo chciałabym imprezę zrobić w formie grilla. Tymczasem idę piec moje sprawdzone pyszności. Jak zrobie zdjęcia jutro to wkleje z przepisami.

aaaa i jaka gafa, Sergi super że wszystko z bobaskiem w porządku:)

Dziewczynki super, ze u Was wszystko ok po wizytach i wogóle..nic tylko sie cieszyć :)

Moja wizyta dopiero w poniedziałek, mam nadzieję, że tez dzidzia rozwija się prawidłowo, no i koniecznie muszę dostac zdjęcie z usg, bo nie mam jeszcze ani jednego ! Jak dostane zaraz się pochwalę ;)

No i ANKARIANNA, kochana gratuluję syneczka! Jestes pierwsza "uświadomiona" co do płci dziecia grudnióweczka !

ZAZDROSZCZĘ...też chciałabym synka ;)
U mnie według tej tabelki pierwsza płeć dziecka się potwierdziła, tym razem też powinien być syn, no ale zobaczymy , może się uda określic za kilka tygodni ;)

Miłego, spokojnego dnia mamuski :)

Witam Kochane

Nie było mnie chwile ale ja już też po usg-1 czerwca. Ale na początek gratulacje

Sergi-gratuluje bobaska,sliczny ważne że wszystko ok, podobało mi się sformułowanie że dziecie "spanikowało" i zaczęło wierzgać nóżkami i rączkami jak poczuło sonde.:-D

Witch81-gratuluje bobaska, super że wszystko ok,:-)

Ankarianna-Tobie to już gratuluje syncia-super że już znasz płeć:-)

a_gala-gratuluje że u dzidzi wszystko super i że ładnie rosnie:-)

Mam nadzieje dziewczyny że nikogo nie pominęłam.

Ja jestem szcześliwa po moim usg z 1 czerwca-wszystko jest super dziecie ma 6,85cm:-)-super urosło aż byłam zaskoczona bo jest wieksze o kilka dni niżby wynikało z mojej miesiączki ale mnie to cieszy-mama malutka to niech kluseczka bedzie duza:-)
Przyzierność karkowa 1,3mm, kość nosowa uwidoczniona, serduszko symetryczne, prawidłowej wielkości i lokalizacji, bicie serduszka FHR 161 na min, żoładek,jelita,nerki,pęcherz wszystko ok, sprawdzone przepływy krwi też ok. Także wszystko mi sprawdzono opis mam na długi. Smiechu było przy badanie co niemiara bo dziecie się strasznie wierciło i trudno było go pomierzyć, potem się przykleiło całym ciałkiem do mamusi-to słowa gina i nieżle się musiał namęczyć żeby to sonda go tam wymierzyć, potem zaczęło takie harce wyprawiać-że gin sie smiał że ono tańczy i wiecie co na chwile miałam też usg 3D i to wyglądalo jak taniec jakiś:-). Mam też filmik super sprawa.

Wklejam ze zdjęcia mojej kluseczki, jedno jest 3D.

Moja kluseczka 3D.jpg
Moja kluseczka.jpg

Pozdrawiam wszystkie grudnióweczki i życze miłego dnia

Witajcie!!!
My tez juz sie nie mozemy doczekac na wizyte!

Śliczne macie te dzidziuie:)
My dzis jedziemy do Tesciow i zotawiamy Patryka do niedzieli...po raz pierwszy na 3 dni...:-(
Milego Dnia:*

reklama
Kochane śliczne dzidzie!!! Takie duże!!! Ciesze się że u Was wszystko w porządku!!!

Ja dziś też byłam na wizycie -niestety nie mogę się pochwalić zdjęciem bo nie dostałam ale me Dziecie mi rączą pomachało- aż krzyknęłam z zachwytu :-D
No i to było moje pierwsze USG przez brzuszek. Niestety Pan doktor tez nie mierzył ale poczekam na to już dokładne USG za 2 tyg :-)

Do góry